Pantelija je napisao/la:
HO_OPONOPONO je napisao/la:
Toliko je bilo veliko i neopisivo sjajno da me je streljalo u oci i peklo kao da mi macevi lete u oci, da sam bila toliko zasljepljena i na semaforu pitala sina da li je zeleno svjetlo, jer nisam vidjela zelenu boju nego sivu.
Ovo se dešava kada neko pretera sa sungazingom. To može biti znak oštećenja očiju. Posle zurenja u sunce se oči pokriju dlanovima dok ne nestane paslika, tj. one boje koje se prelivaju od zelene do purpurne i dok sve ne postane crno pred očima. To traje oko minut ili duže. Ako i posle vežbe imaš viđenja poremećenih boja u fokusu znak je da si na putu da oštetiš vid od zurenja u sunce. Ili napravi dužu pauzu ili bolje povedi računa u koje vreme gledaš.
Inače od 24 do 29 bila je jača erupcija na suncu i stigla je do zemlje. Možda je zato tada bilo jače sunce u kombinaciji sa ovim što rekoh.
Nije tako Pantelija!
Krivo si me razumio, ja sam sungezing radila pocetkom junija zadnji puta, tada sam stala, bilo je dugo lose vrijeme i imala sam puno posla sa mijenjanjem stana. Ovo sa ocima je drugog porijekla, imala sam totalno 97% blokiranu lijevu vratnu arteriju prije dvije godine Carotis-Stenose, i vise kratkotrajnih TIA - ( malih slogova). Bila sam odmah operisana i napravili su sranje od operacije, 6 mjeseci kasnije sam opet imala TIA i to na lijevom oku pola vidnog polja je nestalo, ali se hvala bogu za tri sata vratilo, pa su ustanovili da je arterija opet 80% zacepljena, pa su mi ugradili stent. Super Medicina, povraca mi se kada moram ici doktoru, jer znam kako oni LIJECE. Najgora stvar u svemu tome je sto sam bila potpuno iznenadjena, 15 godina prije toga nisam bila kod doktora , a onda se desi odjednom, tako da vise nemas vremena za bilo koju alternativnu metodu ciscenja Arterije, vec spasavaj zivot. U ono vrijeme mi je pocelo sa ocima, npr. kada vozim i sunce mi bljesti u oci da na semaforu umjesto crvenog vidim sivo, ali se to opet povuce za minut. Bojim se to kazati ocnom doktoru, mogli bi mi oduzeti vozacku, nemam pojma??