Sada je: sri maj 07, 2025 12:42 am.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 1264 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51 ... 64  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Čudna dešavanja
PostPostano: pet sep 02, 2011 3:34 pm 
Član foruma

Sigurna sam 100% da nije bio august i da nije bio juli, jer sam danas malo premotavala film. Dalje se ne mogu sjetiti jeli bio juni ili maj. Znam da je bilo toplo i da je bio dan , nekako poslijepodne oko 17- 18 h, jer tada pijemo kafu. Grad je u sred Bosne koji ima već i u pjesmama opjevani zatvor.

Sad da pitam raje jeli se ko sjeća, čisto sumnjam da bi se sad sjetili. Da su ljudi primjetili jesu, jer ih je takođe par izašlo na balkone zgrada i slušalo ove čudne zvukove.
Mene su najviše podsjećali na škripanje teških željeznih vrata kad stružu po podu... Stvarno me ovo iznenadilo što sam danas pročitala?!? Hajd valjda će neko nešto dojaviti...možda ovi što znaju enegleski =D>

Vrh

PostPostano: pet sep 02, 2011 5:50 pm 
Član foruma

učenik je napisao/la:
He,he baš sam ja ovo posto al u novostima.....da i mene to zanima,jel u igri neka prijevara ili se nešto stvarno dešava....pojavljuje se po cijeloj planeti...doduše u Zagrebu za sada ne ili nisam čuo.
http://www.youtube.com/watch?v=VvnHyU8e ... detailpage

Ovakava buka mi je poznata i uvijek sam to pripisivala vojnim mlaznim avionima, samo kao da izadje vise aviona najedanput, pa je to zaglusujuca buka. Zivim u Izraelu i zbog nestabilnog stanja, ovdje se cesto cuju avioni, da me je poslo jako nervirati. Bas sam rekla muzu, ponasaju se kao da je nebo njihovo, pa "taksiraju" sa mlaznjacima gdje im treba. (ono bas kao da ih koriste kao taksi aute). Sada cu bas obratiti paznju i cesce pregledavati nebo. Po noci je to lakse uciniti, jer ako jesu mlaznjaci, vidjet ce se, a po danu i nije lako uociti.
Sem toga, ja samo mogu promatrati iz dvorista, a to bi bilo daleko lakse pratiti sa neke uzvisine, pa biti na cisto da li se radi ili ne radi o mlaznjacima....najezdi mlaznjaka...

svako dobro :love9:

Vrh

PostPostano: sub sep 17, 2011 10:03 am 
Član foruma

u poslednja 4 dana ..tri puta sam osetila 'pomeranje' ..sada sam shvatila da su zemljotresi koje osecam iznad 7 jedinica

vrlo zanimljivo

osecaj je neobican,kao da u sekundi gubim ravnotezu u mentalnom smislu

Vrh

PostPostano: sub sep 17, 2011 6:16 pm 
Član foruma

Osetio sam i ja u par navrata, drugi put sam bio na javnom mestu i pogledao okolo da vidim dali je jos neko primetio.
Pratim ova desavanja ali se nisam setio povezati 'moje iskustvo' sa tamo nekim pravim zemljotresom.
#-o

Vrh

PostPostano: sub sep 17, 2011 11:19 pm 
Član foruma

Prije jedno mjesec dana vrelapodgorička noć međe oko 39 stepeni i oko dva poponoća ustanem jer se više nijesam mogo prevrat po krevetu. Izađem na balkon dolje troje taksija na taksi stanici i vozači stoje ipred i razgovaraju. Odjednom čuh neki šum vrlo neobičan sličan kao kad kiša nailazi u šumi pa se čuje huk bezbrojnih kapi na lišću. Ali kiše niotkud. Nije zvuk bio jak ali preleće preko nas. Sve su se ptice uznemirile i počele da graju nastade strašna buka. Gledao sam u nebo ali ništa nijesam mogao viđeti. Oni se taksisti pokupiše i odoše. Ptice su pijukale i graktale još jedno vrijeme i sve se utiša. Blo me je strah da se nijesu uznemirile predviđajući zemljotres ali mi je zaista onaj šum ostao u pamćenju. Ništa slično do sad nijesam čuo.

Vrh

PostPostano: ned sep 18, 2011 10:14 am 
Član foruma

Čitajući nešto (ili vezano za otmice ili sam čitala temu sa "Gnostike".... ne sjećam se točno) odjednom na lijevo uho ušlo je nešto kao šum, jako je šumilo i nisam čula na lijevo uho.... šum je ušao u glavu i izašao na desno uho..... malo sam se čudno osjećala ali za tren je sve bilo kao i prije. Valjda!

Vrh

PostPostano: ned sep 18, 2011 3:53 pm 
Član foruma

To se meni nekad desi da sumi u usima,mislim da je to zbog ovog nenormalmog vremena.Ima godina dana da na mene vreme pocelo uticati kad je takvo da djeluje da ce kisa a nepadne samo mi se spava pritisak pao.Od petka je skocio(pretpostavljam nisam mjerila) da mi se ucini da se zemlja na sekundu izmakne ispod nogu.Valjda nas lome ove promjene.

Vrh

PostPostano: ned sep 18, 2011 8:00 pm 
Član foruma

ma nije to klasični šum u ušima bio... baš kao ulaz nečega a zatim izlaz na drugo uho. Baš tako.... prolaz, ko da mi je nešto pročistilo uši... ko će ga znati.... ali da se nešto dešava - dešava. Neka.

Vrh

PostPostano: ned sep 18, 2011 10:59 pm 
Član foruma

Sumovi sto se meni desavaju najvise bih opisala kao da odjednom izlete na oba uha kad se to desi vidim sliku iz crtanog filma kad im kao para izadje na usi :lol: Dali vam nekad zvizdi u usima?meni ponekad ali na sekundu

Vrh

PostPostano: pon sep 19, 2011 7:24 am 
Član foruma

Da baš tako.... ko u crtiću!

Vrh

PostPostano: pon sep 19, 2011 5:04 pm 
Član foruma

Cure moje moguće je da vam fali nešto opipljivo :))

Vrh

PostPostano: pon sep 19, 2011 5:19 pm 
Član foruma

Ko bi ga znao sta bi to moglo da nam fali :lol:

Vrh

PostPostano: pon sep 19, 2011 5:57 pm 
Član foruma

fischer je napisao/la:
Cure moje moguće je da vam fali nešto opipljivo :))

Pomišljam sad na svašta :oops: ... ne znam šta misliš pod tim? Mislim zezaš nas jel?

Vrh

PostPostano: pon sep 19, 2011 6:27 pm 
Član foruma

FORMICA je napisao/la:
Prije jedno mjesec dana vrelapodgorička noć međe oko 39 stepeni i oko dva poponoća ustanem jer se više nijesam mogo prevrat po krevetu. Izađem na balkon dolje troje taksija na taksi stanici i vozači stoje ipred i razgovaraju. Odjednom čuh neki šum vrlo neobičan sličan kao kad kiša nailazi u šumi pa se čuje huk bezbrojnih kapi na lišću. Ali kiše niotkud. Nije zvuk bio jak ali preleće preko nas. Sve su se ptice uznemirile i počele da graju nastade strašna buka. Gledao sam u nebo ali ništa nijesam mogao viđeti. Oni se taksisti pokupiše i odoše. Ptice su pijukale i graktale još jedno vrijeme i sve se utiša. Blo me je strah da se nijesu uznemirile predviđajući zemljotres ali mi je zaista onaj šum ostao u pamćenju. Ništa slično do sad nijesam čuo.

Slicno mi se desilo par puta vec kao da krene neki ravnomerni shum,najvise podseca na takozvani white noise shum i tako susti i prvo sam pomislio da je to samo u jednoj sobi medjutim po celom stanu se krecem i svugde isti sum..i onda posle nekog vremena se utisa

Cini mi se da su to kasiopejci pominjali u poslednoj sesiji da su to radio talasi a mi ih cujemo, mada nisam siguran za to proverite u poslednjem tekstu

Vrh

PostPostano: pon sep 19, 2011 7:28 pm 
Član foruma

Srećom pa sad znam kad mi zvoni implant koji proizvodi reski zvuk u uhu koji ide iz tihog do snažno jakog, i opet ide ka tihom dok ne nestane. Obično se tada samo dobro nasmijem, jer tada znam da su krenuli u prisluškivanje, i samim tim mi odaju da je to onda bitno što pričam ili mislim. Tako mi (papci) samo skrenu pažnju da to malo bolje prokontam (neke začkoljice i sitne bitne prikrivenosti na koje nisam obratila pažnju).

Upadanje u heh ,,radio,, talase su tiši, isto-ponavljajući i konstantniji zvukovi , bez povećanja i smanjenja jačine tona. Čujem ih ponekad, kao što ponekad kad je nešto bitno vidim bljesak svjetlosti, kao upaljač koji kreše, a nije upalio.Ima još ,,čudnih,, stvari, ali to je povećanje naše percepcije. Prestane biti čudno kad upratiš i shvatiš zašto se to dešava tebi...i u kojoj si fazi otvaranja, a nisi puko...hahaha :angel4:

Vrh

PostPostano: pon sep 19, 2011 9:44 pm 
Član foruma

Primjetila sam da se na mene lijepe najlon kese nemogu ih nekad skinuti sa ruke
(one tanke) najeze mi se dlake na rukama onako kao kosa od elektriciteta a nisam u blizini nikakvog aparata,i kad sam imala 6 dana predosjecaj da ce se nesto lose desiti mojima i odjednom me taj osjecaj prosao da bi mi rekli sutradan da su imali saobracajku i zamalo poginuli a ja se smirila poslije tog udesa jer im nije bilo nista opasnost je prosla ,kad se to desavalo bila sam u drugoj drzavi.Mama kaze da sam kao dijete imala predosjecaje ali se to u pubertetu izgubilo a sad ponovo aktiviralo ili ja nisam htjela obracati paznju na to vec na racio.Al se ja raspisa.

Vrh

PostPostano: uto sep 20, 2011 1:01 am 
Član foruma

Jedna sugestija. Vecina vas to razumije no neki mozda i ne.

Ferry Tail, odnosno masta, definitivno je dobra stvar kada ju fokusiras. Fokusirat mastu na to da vidis nesto, da zelis nesto vidjet vise (kao recimo otvaranje 3 oka) je barem u mojem slucaju bio kontra efekat.

Ono sto se meni desava recimo kao cudno, je da uopce vise u zadnjih par dana nekakvih cudnih desavanja van sebe vec vise u sebi di vidim promjene i radim stvari koje tocno zelim radit. Kao da sam imao nesto u sebi, nekog stvora koji me sprecavao. Sad sta i kako sa time ne znam ali moram priznat da u zadnje vrijeme se mogu i preko sat i nesto fokusirat na meditaciju sto prije nisam mogao ni 15 minuta.

To mi se pocelo desavat od kada me jedna dobra poznanica oprala da zivim u svome svijetu, negdje daleko a ne zapravo tu dolje, medju ljudima. Volio bi to ne opisat na masta nacin ali apstraktno je pa ne mogu jos nac prave rijeci.

E i da, kad smo kod toga. Recimo tokom meditacije i dok se opustam sve super, i sad proje XY momenata i doslovce se pocnem osjecat kao u nekakvom omotacu. Kao da osjetim vanjskog sebe koji full masovno vibrira i glava me pocne laganini bolit. Sad to sto se tice glave sto sam skuzio je da mi mozak nije full opusten ili da kako sam poceo uber odlicno disat u zadnje vrijeme zbog povecanja kisika kojeg dobivam tokom tog stanja "obavijenosti" da me mozda zato glava boli.

To mi je recimo cudno hah

Vrh

PostPostano: uto sep 20, 2011 1:15 am 
Član foruma

Ma lolcina kad smo kod cudnih desavanja. Zanima me da li je netko sada to cuo...

U Rijeci, recimo izmedju 02:00 - 02:15

http://www.youtube.com/watch?v=84V5eySzQf0

Slicni zvukovi. U jednom momentu zvuk je full zapistao.

Moguce da je vjetar stvarao taj zvuk jer je trabunjao kroz neki bunker pa se culo jako no svejedno... :angel4:

Vrh

PostPostano: uto sep 20, 2011 4:11 pm 
Početnik

znak je napisao/la:
Srećom pa sad znam kad mi zvoni implant koji proizvodi reski zvuk u uhu koji ide iz tihog do snažno jakog, i opet ide ka tihom dok ne nestane. Obično se tada samo dobro nasmijem, jer tada znam da su krenuli u prisluškivanje, i samim tim mi odaju da je to onda bitno što pričam ili mislim. Tako mi (papci) samo skrenu pažnju da to malo bolje prokontam (neke začkoljice i sitne bitne prikrivenosti na koje nisam obratila pažnju).

Upadanje u heh ,,radio,, talase su tiši, isto-ponavljajući i konstantniji zvukovi , bez povećanja i smanjenja jačine tona. Čujem ih ponekad, kao što ponekad kad je nešto bitno vidim bljesak svjetlosti, kao upaljač koji kreše, a nije upalio.Ima još ,,čudnih,, stvari, ali to je povećanje naše percepcije. Prestane biti čudno kad upratiš i shvatiš zašto se to dešava tebi...i u kojoj si fazi otvaranja, a nisi puko...hahaha :angel4:

Kako često imaš te zagonetne šumove u ušima?I meni se dešava u zadnjih par mjeseci,ne mogu da ih povežem u neki obrazac...Jel ko možda vodio evidenciju o vremenskom ponavljanju istih?Negdje sam čitao o toj zvonjavi/šumovima neznam gdje
Ima ko kakav link di bi se to moglo malo pročitati?
:love3: :love3: :love3:

Vrh

PostPostano: uto sep 20, 2011 8:20 pm 
Član foruma

Citat:
Kako često imaš te zagonetne šumove u ušima?I meni se dešava u zadnjih par mjeseci,ne mogu da ih povežem u neki obrazac...Jel ko možda vodio evidenciju o vremenskom ponavljanju istih?Negdje sam čitao o toj zvonjavi/šumovima neznam gdje
Ima ko kakav link di bi se to moglo malo pročitati?
:love3: :love3: :love3:

Reski zvuk koji proizvodi implant imam vjerovatno oduvijek. Kad sam ih postala svjesna to je već nešto drugo, ali i to traje popriličan broj godina. Kod ove pojave nema tačnog vremenskog ponavljanja.Tvoje ponašanje (zabranjene misli, govor, djela koji doprinose povećanju tvoje svjesnosti) će učiniti da sve češće čuješ zvonjavu kontrolora.Povećanje svjesnosti će dizati frekfenciju i tako povećavati percepciju (opažanje, viđenje, znanje).Dešavalo se da i kad sam trebala stupiti u komunikaciju sa nekim ljudima ili mjestima putem kojih se na neki način povećavala moja svjesnost neposredno prije toga se javljao taj rezak zvuk u uhu.

Ali sad je vrijeme (ubrzanog buđenja i transformacije svijesti) koje ja volim zvati vrijeme ,,padanja maski i zastora,, tako da će ove, ali i još mnoge druge stvari biti sve očitije i kao takve tjerati na traženje spoznaje što i zašto se nešto dešava.

Sad ja sam većinu stvari saznavala ,,pješke,, (hebi ga nisam imala Google da mi jednim klikom miša izbaci deset teorija i da ja na to ubacim samo svoje kritičko mišljenje, ali ko zna zašto je to bilo dobro, heh)…Uglavnom većinu stvari koju pišem je iz mojih iskustava, sad i ja se pokušavam prilagođavati ,,stručnim,, terminima hahaha Recimo ja sam svjesnost dugo vremena shvatala i zvala,,zabranjeno znanje,, ali eto lagano se prilagođavam…
Nešto drugo su zvukovi miješanja dimenzija (stručni termin, hahaha) ili po mom starom miješanja svjetova…

Ovdje na galaksiji ima tema koje ti donekle mogu to približiti, ali vjerujem da će se javiti oni koji ti bolje znaju pokazati put putem Googla
http://www.galaksija.com/projekat/plavaplaneta11.htm
http://www.galaksija.com/metafizika/implanti.htm

I ovo otprilike...( kritički osvrt,hehehe),... o procesu svjetlosnog tijela
http://galaksija.info/forum/viewtopic.php?p=2144

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1264 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51 ... 64  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.