Tragom_ptice_dodo je napisao/la:
Gordan je napisao/la:
Tragom_ptice_dodo je napisao/la:
Ovima koji ismijavaju, predlazem da gledaju Ezela, Santu Barbaru, ili citaju "Trece oko" ili druge mahalske novine....
ili da skroz nespremni pocnu prakticirati recimo reiki, pa kad im nestane recimo placebo efekta tog nespremnog prakticiranja, recimo da onda pocnu traziti moguce odgovore sto se ustvari dogadja(lo), sa kime/cime su radili, kakve/cije su te energije, sto su "potpisali" kod inicijacije itakdalje...
lp
Sta to po tebi, ooo ti, znaci biti nespreman? Da li si bio spreman kad si se rodio? Da li te neko pitao jesi li spreman za neke stvari, za smrt neke drage osobe, za bolest, za bilo sta....??? Ako ti imas neko svoje misljenje, koje kakvo takvo postujem, bez obzira sto se ne slazem s njim, cemu ti pravo da se podrugujes drugim ljudima koji ne misle isto kao ti? Bio placebo efekat ili ne, reiki pomaze, a to sto nisi nikad bio u mogucnosti da osjetic cari reikija, to je tvoj problem. Da sam na tvom mjestu (sreca pa nisam), ja bih prvo nesto probala, pa i se onda javila na istu temu, a ne govorila na sav glas vodjenja glupim predrasudama....Ajnštajn je davno rekao: predrasudu je teze razbiti nego atom. Tako daaaa, ne znam sta da ti dalje kazem, ali ako nemas nista konkretno i konstruktivno da kazes na ovu temu, bolje da se ne javljas. Da li cu ja odlucit ovo ili ono i koga cu poslusat tebi i takvima to ne treba da bude vazno. Budi mi pozdravljen.
Mislim da ti ovdje nije samo Gordan kriv, pa ti evo jedan predlog od mene...
Evo ti fenomenalna meditacija uzemljenja pod hitno, jer vidim da te reiki energija nosa kao balon. Hajde prizemlji prvo sebe pa reiki energiju i onda možemo opet otvoriti kladionicu

:
Trenutak za Uzemljenje
1. Udobno sjednite i zatvorite oči. Ruke položite na bedra.
2. Usmjerite pažnju na svoje tijelo. Započnite s nogama. Zatim polako i temeljito pomičite svoju svjesnost prema gore, uz noge, bedra, trup, ruke, vrat i glavu. Budite svjesni svojeg disanja, udisaja i izdisaja, udisaja i izdisaja.
3. Zamislite da ste okruženi svjetlošću. Dok udišete, udahnite svjetlost i osjetite kako se vaše tijelo ispunjava svjetlošću.
4. Dok ispuštate zrak, ispustite s njim svu napetost, bol koji možda osjećate u svojoj čeljusti, svojem licu, u svojim ramenima. Izdahnite bilo kakvu napetost koju osjećate bilo gdje u tijelu. Nastavite udisati svjetlost, izdisati napetost. Udišite svjetlost, izdišite napetost dok god niste opušteni i mirni.
5. Ako vaš um postane nemiran ili brbljav, nježno vratite svoju pažnju na disanje.
6. Sada zamislite kako iz vaših tabana i doljnjeg dijela vaše kralježnice izlaze sitni korjenčići. Osjetite kako rastu, rastu. Propustite ih kroz stolac na kojem sjedite, kroz pod, skroz do Zemlje, bez obzira koliko je katova ispod vas.
7. Nastavite disati svjetlost i izdisati napetost i dok to činite, zamislite svoje korijenje koje prodire duboko, duboko u tlo, ukorjenjuje se i povezuje vas sa središtem Zemlje.
8. Sa slijedećim udisajem zamislite da dišete kroz svoje korijenje. Propustite energiju same Zemlje kroz svoje korijenje, kao da uvlačite tekućinu kroz slamku. Podižite je do svojeg tijela, sve dok ne ispuni vaše srce i ne započne svoje kretanje kroz cijelo vaše biće
9. Sada obratite pažnju na vrh vaše glave, na svoju krunu. Vizualizirajte kako se ta točka, promjera otprilike tri i pol centimetra, počinje otvarati. Iz tog otvora izlaze mu, dugačka vlakna koja poput grana izrastaju kroz strop, prolaze kroz cijelu zgradu, protežu se do neba, kreću prema svemiru. Zamislite kako vas ta vlakanca povezuju sa Suncem i svim planetima i zvijezdama.
10. Kad udišete, udahnite energiju svemira, spuštajte je tim nitima u svoje tijelo, kroz svoje tjeme. Povedite tu energiju u svoje srce, dopustite da vas ispuni zračećim svjetlom nebesa. Osjetite kako kruži cijelim vašim bićem.
11. Sada u isto vrijeme dišite obje struje energije. Podižite onu iz Zemlje, spuštajte onu s nebesa. Sada ste sigurni, usidreni između svemira i Zemlje.
12. Kad ste spremni, postanite svjesni svojeg tijela i mjesta na kojem sjedite. Osjetite kako se vaš dah diže i spušta. Osjetite otkucaje svojeg srca. Osluhnite sve zvukove koji vas okružuju. Polako, sasvim polako, kad vi to želite, otvorite svoje oči, pogledajte oko sebe. Obratite pažnju na bilo koju promjenu koju osjeća vaše tijelo