Sada je: sri maj 07, 2025 12:14 am.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 1264 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 64  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Čudna dešavanja
PostPostano: sri aug 03, 2011 9:01 am 
Član foruma

koja hrana mi je odbojna: hleb,sva hrana koja je skuvana,pechena,przena,sveee sto svi mi imamo u frizideru i zamrzivacu.......
ovog trenutka ne osecam da bilo sta od svega toga moze stvarno da me nahrani,da dovede do osecaja zivosti,energije

ne znam

ovo moje fizicko stanje traje vec par dana,treperenje se i dalje nastavlja ....nekad osim ubrzanih bljeskova imam sliku slaganja sitnih sarenih kockica jednu u drugu,jedna na drugu samo sto je ta slika strasno ubrzana to je nesto sto se desava u meni ,nevezano za moju volju,kao kad bi gledali ubrzani snimak kako roboti prave automobil u fabrici...........

da li se menjam?

ovih dana imam utisak da mi se stavovi zivotni menjaju
sve je dozvoljeno
sve je moguce
strah je nepotreban
greske ne postoje
stid je nepotreban
sve je radost
oprastanje
prihvatanje
razumevanje
sve je to vezano za odnos prema sebi,a odmah i za odnos prema drugima

sve moze-dopustanje da sve mogu ja i da sve mogu drugi,ma sta da je
nema okrivljavanja,nema optuzivanja,nema presudjivanja

tako se stvara aura nedodirljivosti................................ma sta to znacilo ovog momenta

Vrh

PostPostano: sri aug 03, 2011 9:12 am 
Član foruma

nat je napisao/la:
sledeci put kad ti dodje,uchini to,
dalje cesh znati ...

Hocu, ako budem sama negde u prirodi, cisto da me ne deportuju do najblize ludare :mrgreen:

:love3: :love3: :love3:

Vrh

PostPostano: sri aug 03, 2011 9:19 am 
Član foruma

nana3 je napisao/la:
ovih dana imam utisak da mi se stavovi zivotni menjaju
sve je dozvoljeno
sve je moguce
strah je nepotreban
greske ne postoje
stid je nepotreban
sve je radost
oprastanje
prihvatanje
razumevanje
sve je to vezano za odnos prema sebi,a odmah i za odnos prema drugima

sve moze-dopustanje da sve mogu ja i da sve mogu drugi,ma sta da je
nema okrivljavanja,nema optuzivanja,nema presudjivanja

tako se stvara aura nedodirljivosti................................ma sta to znacilo ovog momenta

Potpisujem ko da sam ja pisala, upravo su to i moji stavovi!
:love3:
Napredujemo izgleda i to velikim brzinama, sve većim, pa kad se sjetim sebe prije 10 g, ma i prije godinu dana, tolikih sam se okova oslobodila, toliko osude, zavisti, bijesa, neprihvaćanja.... a bila sam jedna sasvim "normalna, dobra osoba".

Vrh

PostPostano: sub aug 13, 2011 9:06 pm 
Član foruma

ne znam da li ovo spada u cudna desavanja.....

otkrila sam ZAZ ...i sve one pesme

reci su fantasticne u svim pesmama,i po meni govore o stanju svih nas koji nesto osecamo..o onome sto dolazi...

ja sam dozivela sve reci u pesmama kao grom iz vedra neba - nesto se desava,nesto dolazi-

http://www.youtube.com/watch?v=jLDLIY2t ... re=related

http://www.youtube.com/watch?v=oAr7X40d ... re=related

Vrh

PostPostano: sri aug 17, 2011 7:57 pm 
Član foruma

..i opet napad odbijanja hrane
..dani sa neobjasnjivim umorom..a nisam radila nista.....
..tv je postao izvor zla i besmisla
..imam osecaj sveobuhvatne ne-slobode
..ponovo osecaj treperenja koji umara
..juce sam videla senku...siluetu ....nesto.. u mojoj kuhinji

..da li umisljam?

mozda je samo vrucina

palo mi je na pamet nesto u vezi filmova koje gledamo na tv sa ubistvima i tucama,kako ce nasi potomci verovatno da se cude zasto smo sve to pravili i kako smo nalazili zadovoljstvo gledajuci mucenja i smrti....

Vrh

PostPostano: sub aug 20, 2011 11:39 pm 
Član foruma

nana3 je napisao/la:
sve je dozvoljeno
sve je moguce
strah je nepotreban
greske ne postoje
stid je nepotreban
sve je radost
oprastanje
prihvatanje
razumevanje

Bravo, ovo je donekle sročeno nešto što se i meni mota po glavi. Nekako sam došao do spoznaje da je svaki oblik života veličanstven i vesel sam po sebi, a sve ono negativno (što percipiramo kao negativno i neprijatno) je samo ono što se događa u našim glavama i samo je produkt programiranja i predrasuda.

Inače sve sam ovo prije već u 'tragovima' osjećao, ali kad sam naišao na ALAJE video http://www.youtube.com/user/777ALAJE i knjigu Nulte Granice vezano za Ho'ponopono, onda sam nekako dobio i potvrdu svega što sam osjećao.

Sanjam o životu na našoj planeti u kojem će ti netko nepoznat doći i zagrliti te bez ikakvih predrasuda ili strahova, ako osjeti da se osječaš loše. E to bi bio svijet u kojem bi želio živjeti.

Nadalje, sad kad iznosimo čudna dešavanja, imam neobična iskustva s paucima i leptirima. Leptiri me presreću u šumi i doslovno mi staju pred noge zaustavljajući me. U par navrata su sletjeli i na mene. Nažalost ako pokušavaju komunicirati to još nisam uspio.

Kad radim sungazing ponekad me pauci uznemiruju, uglavnom skakucu po meni, a evo danas se na mene popela neka mrcina od žutog pauka i stala mi ravno na prsa (bio sam gol do pasa) i zajedno se sunčao s menom nekih 5 minuta. Morao sam ga potjerati. Uopće se nisam bojao, dapače ovakva 'pažnja' raduje moje malo srce.

Mir s vama.

Vrh

PostPostano: pon aug 22, 2011 12:04 am 
Član foruma

nana3 je napisao/la:
da,i ja osecam isto ovih dana...zbunjenost...neko unutrasnje treperenje...tu sam,a nisam tu.....
umorna,bezvoljna,pa smirena...pa opet treperenje...
..slike koje prolaze umom toliko brzo da su to samo neki sitni neprekidni bljeskovi...neprepoznati svesno..ali...
..kao da imam vise zivota istovremeno...na raznim mestima....skoro da mogu da ih osetim..uocim..

prestala sam da jedem..sve je gadno..

pijem kafu sa mlekom
jedem lubenicu povremeno
neki sok

ostala hrana trenutno je van mojih potreba

Već se počeh pitati u čemu je stvar jer me slični osjećaji obuzimaju zadnja 2mj.
Pogotovo što se tiče prehrane, od svejeda u zadnje vrijeme sam okrenut više tjestenini, siru, u mom slučaju kruhu i povrću. Zapravo u svakome obroku sir da se već pitam jel to ok.
Navedenu hranu konzumiram više kao gorivo i zapravo nemam ugode dok ju jedem. Nekak mi je antipatičan sam pojam jedenja i kad moram jest stalno onaj osjećaj " zar opet to". Kroz dobar dio dana neki umor ali ne tipican nego vise kao umno oštar ali tjelesno onako malo usporen. Neka tjelesna inercija. Uživanje u slobodnom vremenu uloženo u samomovanje, pomalo vremenski pogubljen i poprilično malo sam kod kuće te se stalno negdje šećkam u prirodi. Sjedim uz jezero na klupi i čitam knjigu, iznenada me obuzme neka sreća pa se pokupim i vozim bicikl i evo večer. Onda zastanem pa mi to sve djeluje kao dugi trentak sa hrpom slika a ja kao da sam samo bio sakupljač trenutaka. Poprilična anemičnost što se tiče zbivanja oko sebe, niti reagiram niti išta niti pohvaljujem niti osuđujem. Puštam sve da bude kakvo je, samo klizim kroz neki film. Eventualno me u kolektivu katkad pogode u živac sa svojim glupostima i ubrzo zatim me ne uhvati živciranje nego neki stav "Ah štaš`, kad ne znaju drugačije". Ne znam, dani su mi nekak šaroliki i u početku godine bili ubrzani a sad mi je dan kao neki period i koji prati neki osjećaj usporavanja. Već mi dolazi da se pitam "Šta ti je eee"? :D

Vrh

PostPostano: uto aug 23, 2011 10:30 pm 
Član foruma

prije nekih godinu i pol dvije sam počeo uopće sa čitanjem vala i počeo sam odmah sa transkriptima,kad sam počeo znao sam po 10 sati čitati,znam da sam u jednom trenutku ostao zapanjen čitanjem nekog dijela kao ono potvrda-znao sam. odem na wc i prasne žarulja kao nikad u životu i tu sam se zblesirao kao da me grom pogodio,a u početku uopće mog čitanja sjećam se da sam se ujutro probudio sa nekakvom vrstom opekline na desnoj podlaktici dužine oko 10 cm,ne znam što me je moglo opeći,jel životinjica kakva, nemogu si to nikako objasnit.
čitao sam par komentara i vidim neke slične stvari

Vrh

PostPostano: uto aug 23, 2011 11:23 pm 
Administrator

Citat:
odem na wc i prasne žarulja kao nikad u životu

To se i meni desilo jednom... uglavnom, čudno je i snažno eksplodirala ( tko zna čime uzrokovana ).

Nekakva moja intuicija mi kaže da bi to moglo biti posljedica trenutne izbačene psihičke energije u okolinu, pa je jadna žarulja "umrla". Jednom prije mi se to dogodilo sa bocom koja je još bila na paleti, roba je bila ispred jednog dućana, u koji su kasnije složili te boce ( štogod bilo u njima, sok ili voda... ne sjećam se više ). #-o Pogledom na paletu se "desilo", i to je to. Boca pukla, razlilo se nešto, a ja mirno prošao u dućan i kupio gablec, kao da se vani ništa nije desilo... :angel4:

Malo kasnije sam se pitao kako "baš u tom trenutku"... :shock:

:mrgreen: :wink:

Vrh

PostPostano: sri aug 24, 2011 2:27 am 
Početnik

@Verite i ostali sa prehranom

A da nije mozda ljeto, inace ljeti ljudi slabije jedu nego zimi, klima.

Vrh

PostPostano: čet aug 25, 2011 12:21 am 
Član foruma

aaaaaa 3 sata sam pisao o svojim "čudnim događajima" i sad vidim da me nešto izbacilo za ponovnu prijavu..ccc i još si mislim super stane mi 62000 znakova

Vrh

PostPostano: čet aug 25, 2011 12:24 am 
Član foruma

sutra ću ispočetka,moram vidjet gdje je problem
sve su samo lekcije :| :|

Vrh

PostPostano: čet aug 25, 2011 11:23 pm 
Administrator

Ma samo polako.

Savjet: duge tekstove je dobro prvo pisati na svojem kompjuteru ( recimo neki Word dokument, Wordpad, Notepad ili slično ), pa onda metodom copy-paste prekopirati na forum, bilo da je dio po dio, ili u cjelosti ( ovisno premašuje li maksimalan broj znakova za jedan post, tako je na phpBB forumima, a i drugim, širom web-a )...

:mrgreen: :wink:

Vrh

PostPostano: pet aug 26, 2011 3:49 pm 
Član foruma

“Citat:
odem na wc i prasne žarulja kao nikad u životu“
Misliš,kao da joj je zadnje u životu.
:mrgreen:

Vrh

PostPostano: pet aug 26, 2011 4:05 pm 
Član foruma

kolos je napisao/la:
“Citat:
odem na wc i prasne žarulja kao nikad u životu“
Misliš,kao da joj je zadnje u životu.
:mrgreen:

Ja odem u WC kad ono oko mene neki čudni plinovii joj ja pomislim pa pobogu ako neko naiđe ima da padne u nesvest , čak se i meni par puta skoro zavrtilo u glavi . A za sijalicu tu sam daleko eto tresla su se vrata i stakla na prozorima ali zasad bez većih posledica

Vrh

PostPostano: ned aug 28, 2011 1:11 pm 
Moderator

g unit je napisao/la:
aaaaaa 3 sata sam pisao o svojim "čudnim događajima" i sad vidim da me nešto izbacilo za ponovnu prijavu..ccc i još si mislim super stane mi 62000 znakova

Probaj drugi put back na browseru kad te zatraži login, vrlo vjerovatno će ti se pojaviti tekst koji si pisao pa ga onda copy/paste-aš kad se ulogiraš.
(i nemoj si sad pojest jaja jer si tako mogao spasiti tekst :) )

Vrh

PostPostano: ned aug 28, 2011 10:23 pm 
Član foruma

htio sam puno toga napisati ali bolje mi je da neke stvari razvrstam po temama..pa ću s vremenom
jack@ da to sam vidio u tvom komentaru

Vrh

PostPostano: pet sep 02, 2011 12:56 pm 
Član foruma

Je li neko zna odakle potiču ovi zvukovi, mislim jeli postoji neki zvanični izvještaj, jer smo ja i moja porodica čuli iste zvukove u našem gradu i naravno izašli na prozor jer su doista bili neobični i nesvakidašnji.Doista nismo mogli naći neko pametno objašnjenje.
Ovdje piše da su ih čuli u Kijevu 11.8.2011. ja se doista ne mogu sjetiti tačnog datuma, ali sam sigurna da su se prolamali našim gradom prije. Sad kad sam ovo vidjela na internetu, vratilo mi je film, pa zna li neko šta su rekli, šta im je ovo, hahaha.

http://www.net.hr/planet-x/page/2011/09/01/0058006.html

Vrh

PostPostano: pet sep 02, 2011 1:11 pm 
Član foruma

Bili su isti zvukovi kao ovi u video prilogu o čudnim zvukovima u Kijevu ?!?

Vrh

PostPostano: pet sep 02, 2011 1:17 pm 
Početnik

He,he baš sam ja ovo posto al u novostima.....da i mene to zanima,jel u igri neka prijevara ili se nešto stvarno dešava....pojavljuje se po cijeloj planeti...doduše u Zagrebu za sada ne ili nisam čuo.
http://www.youtube.com/watch?v=VvnHyU8e ... detailpage

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1264 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 64  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.