Citat:
Zašto nitko ne želi izraziti više svoje mišljenje o svemu?
Ma ima mišljenja raznih... daj potraži i naći ćeš... čak ima i nekih koji odmah kažu da je to samo njihovo vlastito SUBJEKTIVNO mišljenje... tako da to ne mora biti tako - već to znači da je to jedna od MOGUĆNOSTI.
Citat:
Koliko vas memoriranje tih transkripata čini podložnima dezinformacijama i strahu koji šire u podsvijest?
Evo jednog iskustva "iz prve ruke": meni su transkripte SMANJILE strah... ako ne i suzbile u većini slučajeva. No, to je moj doživljaj, a svi imaju pravo na neku svoju varijantu doživljaja za sebe... hehe!
Citat:
Traženje odgovora izvan sebe nije način jer bez obzira na namjeru, jedina prava informacija je ona usađena, stečena i primljena.
Slažem se, ako se izbaci riječ "usađena". I umjesto "primljena" bi točnije bilo: DOŽIVLJENA. Iako je to onda sve u redu - opet - to je naš subjektivan doživljaj i ne mora imati veze sa generalnim drugim istovrsnim doživljajima drugih ljudi, ili bića općenito. Svi pogledi "ispod" 7. denziteta su subjektivni. Dakle, nema nikada "garancije" da je nešto točno ili istinito. Samo promijeniš okolinu, nivo svijsti ili onog tko promatra - i ta ista stvar više neće biti istinita.
Citat:
Internet je pun informacija DA, ali nebitnih.
Kako za koga i ovisi što. Bitnost je u očima promatrača i on daje nečemu ( svoju ) vrijednost.
Glup, ali slikovit primjer: imaš 2 "kockara" koji traže na internetu informacije. Jedan je "klasičan" građanin koji se kladi u kladionicama i gleda one tablice tko je koga kad pobjedio u nogometu, s koliko gol-razlike, itd. Dakle, ide na SuperSport kladionicu ili koju već i te su mu informacije vrlo važne. Dok za razliku od njega, drugi je "profesionalac", te se bavi dionicama. Ista stvar, samo malo na većem nivou. On pak u SuperSport-u ne nalazi ništa zanimljivo, već piči na stranice Burze, raznoraznih koeficijenta velikih firmi, društava i banaka... i tamo gleda non-stop one brojke koje prolaze ispod na ekranu i čeka povoljan trenutnak za kupnju ili prodaju nekih dionica. Isto tako - ovom "običnom" malom kockaru - te informacije nisu bitne i ništa mu ne znače. Eto primjera važnosti - čak istovrsnih tipova ljudi.
Citat:
Kad ste zadnji put dozvolili da vas život vodi iz trenutka u trenutak i otvorili se bez straha razumijevanju i ljubavi prema drugim kreacijama.
Prije par dana. Vozio sam se biciklom kroz prirodu, 90-tak km, uočio prelijepo neko ZELENO cvijeće... recimo da me boja začudila, jer je cvijeće obično nekih žarkih boja, ali ovo je imalo inače rijetku boju cvijeta - zelenu - i to u 2 nijanse zelene. Stiskanje uz brdo i fizička aktivnost mi daju psihički ODMOR. Dakle, tako se ispušem, primjetim u prirodi neke lijepe stvari, te si onako po putu i meditiram i probam, uz disanje punim plućima, biti što više dio prirode i čuti i vidjeti što je moguće više detalja. I eto - ovo je moje iskustvo. I sad... što s time drugi članovi foruma mogu učiniti? Ništa. Moraju sami to doživjeti ako žele osjetiti tu istu stvar. Ali opet - netko to može i drugačije doživjeti. Bilo je i pomalo neugodnijih iskustava isti dan... ptica mi se posere na glavu... a pri spuštanju niz brdo u glavu mi udari ( vjerojatno ) pčela i pikne me točno iznad naočala koje sam nosio... a imao sam i kapu... pa baš u obrvu iznad oka - jebogaled! No, nema stajanja, jer ako tu zakočiš - ode ti u 5D! Ništa strašno, ali eto - baš smo se morali naći na istoj putanji u tom trenutku... a i ona ptica serilica... hehe... da me gađala - nebi me pogodila 100 godina, ali eto... sreća je što slonovi ne lete... hehehe!
Haha, i što iskustvo pojedinca može donijeti drugima? Nosi kapu da te ptica ne posere? Nosi kacigu da ti pčela ne uleti i pikne? Nemoj ni slučajno voziti se biciklom? Ako želiš vidjeti zeleno cvijeće - moraš ići biciklom, mora te posrati ptica i mora te ubosti pčela? Sve je to subjektivno i ne mora biti tako. Drugi će možda sve to proći bez takvih događaja. Same informacije o doživljajima su skoro isto kao i sve indormacije ( ili dezinformacije ) na internetu.
Ti "uzmeš" iz svega toga ono što misliš da bi MOGLO koristiti, da znaš što bi te sve moglo snaći na putu... ali opet - svatko će imati svoj put i doživjeti svoju varijantu svega što postoji.
Citat:
ego i um žele sve odmah sad
Jes, ego zna bit zaheban...
Citat:
Informacije koje se dijele internetom i knjiga su baza baze onoga što svatko sa viših polja svijesti zna,
Slažem se, ali nije svatko već na "višim poljima svijesti". I zato njima dobrodođu ove informacije. Za "pobuđivanje" povećavanja svijesti uopće... makar koji put oni odabrali. Ajd, pa svi mi smo bili na nekim "počecima" kad su informacije ove vrste bile davane na kapaljku... rijetko si mogao nešto takvog uopće naći. Bar ne lako ovako preko kompjutera i interneta. Slažem se da je ovako i lako moguće manipuliranje, ali moglo se i prije lako manipulirati ( recimo, zaključas sve vrijedne knjige sa raznoraznim znanjem u svoj podrum, a pogotovo ako je onaj Vatikanski... on ima jako puno mjesta, stanu sve bez problema... ) i ne dopuštaš da itko prismrdi blizu, a kamoli da ih čita... hehe!
Citat:
Zapravo, informacija kao informacija može stimulirati ego više nego išta drugo i to se događa i na ovome forumu.
Točno, informacija može stimulirati ego. No, to je kod ljudi kojima još divljaju niži centri ( energetski ), pa se ego lako zapali. No, kod ljudi na "višim poljima svijesti" to nije slučaj - oni su naučili kako ukrotiti ego ili mu bar, ne dati hrane. I na ovom, a i na većini drugih foruma na internetu - ista je stvar. Imaš ljude kojima ego divlja, a imaš i one koji se već jako dobro nose sa njime i ZNAJU jako dobro iskoristiti sve pristigle informacije i dezinformacije. Pročitaju sve, promisle, usporede, odvoje informacije od dezinformacija ( jako dobra vježbica za prepoznavanje dezinformacija ), te ostave si u bazi za kasniju eventualnu primjenu. I naravno - ostave stvar otvorenom, jer ZNAJU da je sve relativno i promjenljivo i ne mora uvijek sve vrijediti u različitim okruženjima.
Dakle - primjena u situaciji. Možda se to zove mudrost? Hehe, nemam pojma... ipak je sve ovo moj subjektivan pogled na stvar, a svatko neka za sebe proba kako mu/joj je lakše i prirodnije.
pope.is.alien,