sigma je napisao/la:
Jedan profil na nasim internet druzenjima je profil CITALAC !!
To je mozda i najsretniji profil na internetu ?
To je profil naseg sugradjanina koji je sretan da nije sam a htio bi da ostane sam u svojim sikiracijama! Pun srece u nocnim citanjima , sve mu se prikazuje i zaplakati je spreman a strahovi nacionalizma ga drze na odstojanju ! "Ne bih se ja mjesao, jos su jebena vremena" znao bi sam sebi reci ili supruzi svojoj koja nekad i tajno dolazi i cita !
Svi smo mi čitaoci i učesnici. Poneko zaplače, poneko se raduje kad nešto pročita. Radim i jedno i drugo.
Svašta se i pogrešno tumači. U vezi nacionalizma vremena su jebena ako ih tako doživljavamo.
Sigma, po tvojoj reakciji sam pogriješio. Ne poznajem situaciju kod drugih čitalaca. Mogu da nešto napišem samo na osnovu onoga što pročitam i (možda) shvatim, osjetim.
sigma je napisao/la:
Ima kod nas i RATNIKA a to su momci koji bi "ako zatreba" i sad iz finih stanova , sa finih obala raznih kontinenata krenuli protiv "neprijatelja" a u svojim finim spavacim sobama na zidu im visi parola "Al u gujci !!!!!!
Ima nas koji sebe vidimo kao one koji su nažalost učestvovali u ratu. Da nisam bio naivan ne bih bio učesnik u ratu, naivan u smislu da rata neće biti. Ali sebe ne vidim kao bilo kakvog ratnika, ni tada ni sad. Nisam ratovao nego učestvovao; za mene je to velika razlika, tako to vidim.
sigma je napisao/la:
Imamo mi i NACIONALISTA a to su vecinom ljudi koji uvijek igraju utakmicu sa istim rezultatom a to je 2;1 za nas , onaj 1 je uvijek covjek srpske nacionalnosti a ova 2 hrvatske i muslimanske !! Interesantno je da na ovim utakmicama pravi nacionalista pokusava pronaci rezultat 1;1;1 sto na nasim prostorima odgovara svim nacionalistima !
Taj isti nacionalizam koji je u 3D realnost u mišljenju i gledištu je mene gazio. Jedino griješim ako svako od nas sanja san a u mojem snu me je moja podjeljena svjest-podsvjest gazila. Onda je to moja java u snu i hoću van!
Za mene (ovako i ovoliko «svjesnog») postoje samo ljudi. Neki se osjećaju pripadnicima nečeg – to je njihova stvar.
Izjednačavam ih i razdvajam samo tako što smatram da su u kontejneru. A ja sam u drugom kontejneru.
sigma je napisao/la:
Cesto se spomene profil NOSTALGICAR kao covjek nazadnog vremena koji gleda naprijed sa glavom okrenutom nazad ! U tom polozaju zna glava zaboliti ali vidis mnogo toga sto se ako se tako glava ne okrene ne vidi.
Puno puta kod takvih ,disanje uspori pa mnogi "dusebriznici" upozoravaju na takav profil kao opasan !!
Sama rijec "DUSEBRIZNIK" kaze da se ovaj tip profila brine za duse koje cesto kod nostalgicara plivaju same na otvorenom moru !!
Osvrtati se treba, pogledati i upoređivati. Može se to i bez nostalgije, mislim da to baš tako treba raditi.
Dušebrižnik...
Postavlja se pitanje kad i kako bilo ko da nešto napiše. Tu je i slobodna volja u pitanju. Već nekoliko puta sam napisao nešto kao odgovor na nečiji post pa bi to obrisao prije slanja jer mi se činilo da nije u redu da taj tekst pošaljem. Moguće je da sam zadnjih postova pogriješio.
Za svaki post na forumu bi se mogao postaviti veliki broj pitanja, primjedbi i konstatacija. Zašto si to napisao, imaš li prikrivene namjere, odlično napisano, tako i ja mislim, slažemo se...
Ja ne poznajem samog sebe, tragam. Moguće je da «svjesno» pišem jedno a da iz podsvijesti ili pod nekakvim uticajem na površinu izbija nešto sasvim drugo.
Tražio sam školu učenja Gurđijeva jer sam svjestan da ima previše stvari koje čovjek sam ne vidi kod sebe. Oko potrage za školom postoji opasnost da se napravi velika greška.
Ostavljam slobodnu mogućnost da svako ko želi napiše bilo šta u vezi mene. Pokušat ću to što pažljivije shvatiti, to što mi je rečeno-napisano. Hvala unaprijed.
Moguće je da sam i nacionalista i ko fol ratnik i svašta drugo?!
Ako sam sa postovima nekog povrijedio, skrenuo sa puta ili na bilo koji drugi način negativno uticao, onda molim da ta osoba i svi ostali na forumu - prihvatite moje izvinjenje.