Blackey je napisao/la:
meni se čini da si ti ( vi) taj /ti koji vrtite problem u krug u nedostatku upravo tih istih
činjenica o kojim govorite
da znam šta je farmakomafija i znam da se velika lova vrti na ljekovima
ali isto tako znam da se danas sve veća lova vrti na alternativnim ljekovima
koji nisu prošli nikakva testiranja i nemaju dokazan nikakav pozitivan učinak
na bolest ili problem,
jedan čovjek koji se bavi kemijom i eto na objektivan način analizira tu substancu
i komentira postove ljudi koji pričaju o korištenju mmsa ( i btw pokazuje kako
njihova iskustva govore o najobičnijem trovanju a ne o nekom liječenju) odma je proglašen
plaćenikom od strane paranoidnih likova koji u apsolutno svakoj rečenici vide zavjeru
OSIM ako ispred toga ne piše alternativa, eeee onda ćemo ljepo sve prihvatiti
pa vjerovati, pa tako prihvaćate taj altertivni uff kako ljepa riječ lijek koj je otrov ubiti
i formule koje su prikazane nisu točne, prihvaćate ga bez ikakvog propitivanja
tako naivno i niste ništa bolji od svih nas "budala" koji eto kupujemo klasične ljekove,
da alternativna medicina postoji, i može biti korisna, ali danas je na tržištu toliko
sranja koji se prodaju pod alternativne ljekove, toliko stotina alternativnih terapija i ovog
i onog a malo toga stvarno daje rezultate jel je većina placebo,
zaključak, daj prekinite bit mutavi, a ne znam koju bi drugu riječ upotrijebio,
i nije sve što je alterativno djevičanski čisto i savršeno već se pod alterantivno
prodaju svakva sranja od sličnih ljudi koji isto tako žele onu jednu stvar od nas a to je novac
završio bi sa jednom frazom: Question everything!
Sa ovom frazom ne treba da završiš, već da počinješ. Ako si iole u stanju da praktično primenjuješ tu frazu, onda bi trebalo da pored mms propagatora ispituješ i hemičara, tj da ispituješ njegove navode, zašto on to priča, zbog čega, iz kojih razloga, a ne da ga odmah postaviš na pijedestal autoriteta nedodirljivog jer je on hemičar, i on ''zna''.
Matrix je inače koncipiran tako da ''običan'' svet , poslušno, netremice i otvorenih usta sluša autoriteta na polju(nebitno o čemu se radi). Običan svet nekoga ko zna komplikovane nazive i pojmove smatra kompetetnim da priča na tu temu, a svi ostali koji nemaju predznak - hemičar, nisu dovoljan autoritet, jer nisu hemičari. Osnovna greška se nalazi u tome što je hemičar (neka je i najbolji na svetu) dao svoje mišljenje koje bazirano isključivo na informacijama koje potiču iz školskog programa. Kao svršen proizvod školskog programa, on po defaultu ima nakardno/iskrivljeno/nepotpuno znanje, ali ga on doživljava kao autentično, tačno, ispravno i jedino moguće (jer potiče od autoriteta u koje on ima bespogovornu veru, slično kao ti u njega).
Kada neki mainstream naučnik, programiran školskim programom i zadojen opšteprihvaćenim dogmama, krene da pljuje po nečemu što ne razume pravilno ili nije uopšte u stanju da razume, onda je sasvim logično za očekivati da će se sa druge strane pojaviti neko ko će da pljuje po njemu.
Ono što si napisao za pare i profit u zvaničnoj i alternativnoj medicini je najobičnija glupost, alternativna medicina još 10 000 godina da laže i maže naivne pa ne bi zaradila para koliko je farmaceutska industrija zaradila od II sv. rata pa naovamo.
Budale koje kupuju klasične lekove će i na dalje ostati budale, sve dok ne budu shvatili šta su klasični lekovi. Da li je famozni hemičar negde na forum.hr izneo onako detaljnu analizu neke supstance koja se koristi u izradi klasičnih lekova? Da li se pomenuti hemičar negde potrudio da isto onako analitično predstavi toksičnost nekog klasičnog leka?
Da li znaš odakle potiče onaj tekst ka kojem si okačio link? Sumnjam da znaš. Lik hemičar je uzeo MSDS (material safety data sheet) za NaClO2 i prepisao/preveo sve što tamo stoji, uz dodatak toga što je određene navode sa mms promo pamfleta ironično podvukao svojim komentarima. Linkovi koje je postavio na kraju teksta ne funkcionišu, tj ta tema/te teme su obrisane. iz kog razloga, ne znam. Još je na tekst (zarad pojačanog psihološkog uticaja na čitaoca, koji je već u strahu od prethodno pročitanog) okačio i sve one narandžaste etikete koje označavaju koje opasnosti prete od hemikalije koja je u pitanju. A te narandžaste etikete se nalaze na svakoj hemikaliji koja predstavlja iole nekakvu opasnost po čoveka i okolinu.
Uzmi zamoli hemičara neka ti isto onako detaljno obradi recimo metil paraben koji se koristi kao (''bezbedni'') konzervans u prehrambenoj, kozmetičkoj i industriji lekova. Pa da vidiš šta doslovce svaki dan unosiš u sebe i stavljaš na sebe. Ali ne, ti to nećeš uraditi, jer niko od autoriteta u koje imaš bespogovornu veru nije pisao ili pričao protiv parabena, samim tim ni ti nemaš razloga da sumnjaš u bezbednost upotrebe parabena.
nego da se vratim na temu

...mms
Da li je neko kupovao kapi u Bgd, preko izdavačke kuće Esotheria? Njihovo pakovanje od 100 ml košta 15 eur, kupio bi ih, ali sam čitao ovde na temi da ima i nekih razblaženih varijanti, pa me interesuje mišljenje. Unaperd hvala