Ovo što opisujete kao vizualne senzacije, djelomično odgovara onome što se zbiva kad se čovjek počne služiti onim dijelom mozda za kojeg nauka još nema objašnjenje čemu služi, a naziva se i ekstrasenzorna percepcija (ESP)
Kad se počne razvijati ESP, obično se prvo vide čestice orgonske energije, koje izgledaju kao sitne svijetleće točkice koje se kaotično gibaju. Najalakše se vide kad podignemo pogled prema vedrom nebu, a kad se to viđenje uvježba, mogu se vidjeti i na svim podlogama.
Sljedeći korak je uočavanje aure, što se može usporediti s fatamorganom koju vidimo iznad asfalta nakon kiše, ili iznad radijatora.
Kad se zatvore oči naviru boje, najčešće zelena i plavo-ljubičasta, ponekad u oblacima i vrtlozima, ili kao svijetleće kugle. To što vidimo je energija koja protiče trećim okom. Smeđa i prljavožuta boja je boja energije koja je zaostala u blokadi, dok sjajne zelene, modre, ljubičaste i plave nijanse jesu boje energije koja dotiče.
Treba razlikovati energiju i njezine oblike, boje, od energestkih formi i entiteta koji su svjesna bića.
Da bi se to moglo razlikovati treba dosta prakse i rada na sebi i na razvoju ESP, a to ide usporedno s radom na razvoju ličnosti i razvoju duha, što bi rekli, s podizanjem frekvencije našeg bića.
Tek s mnogo godina prakse i iskustva možemo biti koliko-toliko sigurni da smo točno prepoznali to što vidimo.
Kad se počne razvijati taj "dio" našeg bića, osim vizualnih, pojačavaju se i proširuju i slušne senzacije, pa se mogu čuti zvukovi koje obično ne čujemo, i osjetiti taktilne senzacije (dodire na koži, bockanje, trnci, žmarci, navale vrućine ili hladnoće, pritisak kao da te netko gura ili vuče i sl.) kojih do tada nismo bili svjesni.
Mogu se osjetiti i okusi u ustima, od metalnih do slatkastih, koji se teško mogu opisati i usporediti s poznatim okusima...
Boje koje možemo vidjeti se ne mogu pronaći u poznatom spektru boja, naročito ne među bojama koje bi se molge izmiješati na slikarskoj paleti. To su neopisive boje, duboke, bogatih nijansi i posebnog sjaja. Kad ih vidimo, znat ćemo da to nisu obične boje iz poznatog svijeta. Forme koje vidino0 također su vrlo razgranate, neobične, ne nalikuju na ništa poznato, pa ih je teško opisati.
Mogu se osjetiti mirisi, od neugodnih do vrlo ugodnih. (Napomena: mirisi mogu biti i pokazatelj prisustva nekih entiteta, naročito negodni mirisi koji prate pojavu nametnika i kozmičkog smeća, dok slatkasti misrisi nalik cvjetnim mirisima, praćeni svježinom i zračnim strujanjem prate pojavu drugačijih entiteta, poznatih kao "bića svjetlosti" ili bića mentalne razine, do koje egoistična bića - OPS- ne mogu doprijeti)
Sve te pojave imaju svoje porijeklo i svoje značenje.
Neke su odraz protoka naše vlastite energije, ili kozmičke energije (univerzalne, životne, prane, orgona...) izmjene energije s drugim ljudima, mogu ukazivati, tj pratiti prisustvo misaone forme, duhova, energije nekog astralnog bića - koje može biti nametnik, "pomagač" ili jednostavno promatrač. ( astralna bića su posebna tema...)
Kad postanemo svjesni tog "drugog" svijeta, obično se u početku preplašimo ili bar začudimo, pa tražimo neko logično objašnjenje unutar okvira "službenog" i našeg dosadašnjeg poimanja svijeta, onakvog kakvog smo upoznali kroz kemiju, fiziku, biologiju, zoologiju, itf. Kad ne nađemo tamo objašnjenje, onda se obično pitamo jesmo li zreli za psihijatriju.
Dobro je pored sebe imati nekog kome možemo vjerovati i tko je sve to prošao i zna pouzdano objasniti sve to što nam se zbiva, i može nam protumačiti to što vidimo. Ponekad su slike malo "čudne" i ponekad poželimo da ništa od toga ne vidimo i ne čujemo, da se možemo vratiti natrag na svijet od pet osjetila i nijednog više od pet. Ali...kad se to malo upozna...to je zbilja predivno i prekrasno i nemam riječi...Uglavnom, vrijedi se potruditi i prihvatiti to što nam se zbiva kao realnu činjenicu, a činjenica je da nemamo samo pet osjetila (čula) nego i poneko više, samo ih treba naučiti koristiti....
"Nuspojave" početka širenja svijesti (razvoja ESP, podizanja frekvencija...kako već to zovemo...) jesu probadajući bolovi, glavobolje, bolovi u očima i drugim dijelovima tijela (naročito ispod lopatica i između rebara), krijesnice pred očima, čudni snovi, taktilne senzacije, privremeni gubitak orijentacije u vremenu (čas nam se čini da vrijeme leti, čas da stoji, ponekad i da ga možemo zaustaviti...), blaga depresivnost, naelektriziranost tijela, pucketanje kad se uhvatimo za metalne predmete (to mi je smetalo toliko da sam tražila žrtvu koja će umjeto mene uhvatiti kvaku na vratima), kvarovi na električnim uređajima kad smo im mi u blizini (moš mislit , to je i trošak...

..), uključivanje :idea: žarulja kao same od sebe (tu sam se ja prestrašila do kosti) , ili pak žarulje pregorijevaju kao lude kad smo mi u blizini ( e, tu mi je došlo da nalupam prodavača koji mi je prodao te žarulje) , probadajući trnci kad uzmemo u ruke elektronsku napravu kao npr. miš kompa ili mobitel ( a tu sam mislila da je opasno po zdravlje) itd. Neki ljudi mogu skakati više nego obično ( to mi je bilo jako cool, pa sam stalno skakala, što baš i nije primjereno mojim godinama...

) , neke voda diže više na površinu kad da su njihova tijela lakša pa ne mogu tonuti ( a to mi nije bilo tako cool jer sam skužila da mi pluta jedan određeni dio tijela kojeg bih radije potopila ispod površine da se ne vidi

) .
Javljaju se promjene sa spavanjem, od perioda kad nas hvataju nesanice -kao da se smanjuje potreba za snom, do dubokog i dugotrajnog spavanja, kao da se povećava potreba za snom (to zna bit nezgodno kad se treba na vrijeme dignuti za posao) . Mogu se javiti i problemi s koncentracijom i pamćenjem, od zaboravljivosti i rastrešenosti do ludcidih uvida i spoznaja ( a to me totalno zbediralo na neko vrijeme, naročito to sa rastrešenošću...).
Svi ti problemi (ovi koje sam navela, i još poneki koje nisam) i promjene, kratkotrajni su i nisu dramatični.
Osobu koja ima proširenu svijest možemo prepoznati i po mirisu. Osim svjetlosti koja zrači iz očiju i kože tijela, takva osba širi iz sebe karakterističan miris, glas joj je čist i jasan, obično dublji kod muškaraca a viši kod žena.
Pozdrav