Sada je: pon maj 05, 2025 7:30 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 435 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 22  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Srbi i Hrvati
PostPostano: ned maj 22, 2011 3:15 am 
Član foruma

Citat:
Fala ti na izvarednoj literaturi samo pazi onamo vele da je zapravo prilično mala mogućnost da smo mi preci ti Arijevaca (10-17%)

Koliko sam ja shvatio, njemu nisi toliko vazni postoci praslovenske haplogrupe R1A1 u nekom narodu (inace, kaze da haplogrupe nemaju veze sa genima i fizickim izgledom) vec duzina postojanja te haplogrupe u nekom narodu, koja se odredjuje pomocu broja mutacija. Tako da ispada da je taj "pra" narod u Rusiji od pre 4500 godina, u Indiji nesto manje, pa nabraja dalje evropske zemlje. Dok je na Balkanu (gledajuci DNK ljudi sa Balkana i poredeci broj tih mutacija pa na osnovu toga racunajuci) od pre 12 000 godina i zato ih uzima kao najstarije pretke, odnosno najduzu lozu i stoga zakljucuje da se "odavde krenulo".

Zanimljiv je zakljucak gde kaze da se krenulo sa Balkana, pa su oni koji su otisli na istok postali prasloveni, a oni koji su krenuli na zapad su postali Kelti, odnosno Baski. (najgori su ostali naravno :mrgreen: )

Indikativno je i da za Balkan, odnosno kolevku, kaze da su najstariji, ali cini mi se ne daje i postotak medju narodom, kao sto daje za Rusiju naprimer. Bar ja nisam uspeo da pohvatam.

Bio sam delimicno u pravu, mi nismo Kelti, vec su Kelti mi. Kako kaze najstarija haplogrupa u Evropi je R1A1, koja je najstarija na Balkanu, a najbrojnija u Rusiji, Keltska je R1b, sto ce reci da su "mladja braca" sa pola nase haplogrupe :mrgreen:

Sace kaze na osnovu toga svima da nam dodele po dva Nemca koji ce da rade, a mi cemo da primamo platu =D>

Vrh

PostPostano: ned maj 22, 2011 6:55 am 
Član foruma

Dobro preslusajte kompletnu epizodu http://www.youtube.com/watch?v=mKa3775PvmE

Vrh

PostPostano: ned maj 22, 2011 10:37 pm 
Član foruma

Pa Balkan i jeste mjesto đe su nastali bijeli ljudi. Cijeli Balkan je neobično zanimljiv i pazi uopšte neistražen arheološki. Čeprka se po bijelom svijetu a ne tamo đe treba. Đe god na balkanu malo začeprkaš naiđe se na fantastična otkrića. Nedaleko od Podgorice na Biočama su pred rat otkili nekakvo nalazište oz bakarnog doba. Arheolozi su tvrdili da nije ništo manje senzacionalno od Vinče. Našli su ostatke grada od nekoliko 100 000 stanovnika (tad zemlje nijesu imale toliko stanovnika. Mještani imaju priče da mačka od Podgorice do Skadra preko Tuzi nije silazila s krovova kuća. Svaka crkva je podignuta na temeljima prastarih svetilišta pa ispod nalaze kosture nekih čudnih ljudi, Kako su ti kosturi tabuirani proglašavanjem plemenskih rodonačelnika zabranjena su naučna isitivanja. Naučnici smiju samo prisustvovati iskopavanjima i ne smiju ništo dirati ali oni tvrde da su ti nalazi iz davnijih vremena od nastanka plemana. Po pravilu su visine preko 2,2 m. Neobično je zanimljivo da su priče u narodu o starom narodu divova još uvijek žive među ljudima. I danas plemena poštuju ilirske toteme na istim mjestima.Zećani, Grbljani, Banjani na primjer poštuju stare toteme Labeata, Enhileja i Auterijata, konja, jegulju i zmiju.Može se takvih poveznica naći koloko ti je volja. Zaista najviše vjerujem genetskim istraživanjima još samo ako bi ih mogli osloboditi trenutnog političkog uticaja.

Vrh

PostPostano: ned maj 22, 2011 11:10 pm 
Član foruma

FORMICA je napisao/la:
Zaista najviše vjerujem genetskim istraživanjima još samo ako bi ih mogli osloboditi trenutnog političkog uticaja.

... i lažnog iznošenja tih informacija.

Odakle vam ideja da treba bespogovorno verovati tim genetskiim istraživanjima?
Znate li ko ih radi, ko stoji iza njih?
Još pre više godina sam čitao vest da mapu genoma naroda rade u Vašingtonu, da je to tamo inicirano.
Kada nas lažu za mnogo manje stvari, neće valjda da nam serviraju istinu po ovom bitnom pitanju?
Razočarali bi me.

Vrh

PostPostano: pon maj 23, 2011 8:18 pm 
Član foruma

Pantelija je napisao/la:
FORMICA je napisao/la:
Zaista najviše vjerujem genetskim istraživanjima još samo ako bi ih mogli osloboditi trenutnog političkog uticaja.

Još pre više godina sam čitao vest da mapu genoma naroda rade u Vašingtonu, da je to tamo inicirano.
Kada nas lažu za mnogo manje stvari, neće valjda da nam serviraju istinu po ovom bitnom pitanju?
Razočarali bi me.

Ima logike, no svakako je očito da se na ovom prostoru nalaze ljudi sa različitim genomima, jer npr. jedan Zagorac baš nema neke velike veze sa Dalmatincem, kao što i u jednoj regiji postoje razlike, i te su razlike zaista očite. Razlika u fizičkom izgledu i mentalitetu je očita čak i od mjesta do mjesta. Npr,, po crtama lica obično bez problema prepoznam iz kojeg je kraja Hrvatske neka osoba. Pritom ne kažem da su istraživanja genoma koja su nam poznata pouzdana, pogotovo kad je na jednom takvom istraživanju radio Dragan Primorac, koji je, prilikom predstavljanja u predsjedničkoj kampanji, rekao da ima jako dobre prijatelje u Washingtonu, Tel Avivu i Bruxellesu. Zaista ne znam da li nam se ovom izjavom htio narugati ili je nešto htio poručiti, no svakako je znakovita.

Vrh

PostPostano: pon maj 23, 2011 11:37 pm 
Član foruma

Pantelija je napisao/la:
FORMICA je napisao/la:

Razočarali bi me.

Svačim se možemanipulisati pa i genetskim istarživanjima. Htiosam reći da bi nas genetska istraživanja oslobodila smiješne nacionalne svijesti. Upravo sam maloprije na jednom istorijskom forumu razmjenio mišljeneje s jednim diskutantom. Naroda u smislu etnika ne postoje jer su narodi grdne mješavine svih i svakakvih. Mi na Balkanu imamo podosta i od negroida i semita. Pa o kakvim narodima pričamo. Pojam narod (koji je podrazumjevao etničko jedinstvo) je danas zamijenjen pojmom nacija koja podrazumjeva etničku raznolikost ali političko (bolje reći emocionalno) jedinstvo. I sad mi pade na um ideja kako smo vrlo blizu jedne nacije kojom vlada jedna vlada. Čak sam siguran da su manipulatori (inače vrlo vješti u svom poslu) spremni da nas u roku od mjesec dana preobrate u jednu naciju. To bi lako postigli obznanjivanjem postojanja vanzemaljaca. Eto jedan divni kohezioni faktor za ujedinjenje svih zemalja svijeta i svih nacija u naciju Ljudi. A eć su počeli i objavljivati donedavno tobože tajne dokumente. Možda su i genetska istraživanja u istoj ulozi. :shock: :(

Vrh

PostPostano: uto maj 24, 2011 9:43 am 
Administrator

Još kad dodamo u lonac i one vanzemaljske gene koje takođe imamo...?!?

...

Vrh

PostPostano: uto maj 24, 2011 3:50 pm 
Član foruma

galaksija je napisao/la:
...

Ako najaviš kandidaturu za predsednika Francuske pored živoga Sarkozija, pa ti još ankete pokažu da imaš prednost, onda ti nađu DNK i na kragni sobarice:
http://www.blic.rs/Vesti/Svet/255697/Me ... i-sobarice

Za njihove genetičare i medije nema problema.

Zadnja izmjena: Pantelija; sri maj 25, 2011 7:12 am; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: uto maj 24, 2011 3:53 pm 
Član foruma

Pantelija je napisao/la:
galaksija je napisao/la:
...

Ako najaviš kandidaturu za predsednika Francuske pored živoga Sarkozija, pa ti još ankete pokažu da imaš prednost, onda ti nađu DNK i na kragni sobarice:
http://www.blic.rs/Vesti/Svet/255697/Me ... i-sobarice

Za njihove stručnjake nema problema.

Ponasanje kao njegovo (silovanje) je cesto kod psihopata. A psihopate su ceste na polozajima kao sto je njegov. A ni cinjenica da je jevrej mu bas ne ide u prilog . . .

Vrh

PostPostano: sri jun 01, 2011 3:44 pm 
Član foruma

mali pokushaj oplemenjivanja ove ubedljivo najidiotskije teme na forumu galaksija:

''Jugoslavija''

Evo kako je počela u dan svoje nužnosti
Sve što nema vatre u sebi sagori
što sagori postaje noć
što ne izgori rađa dan
Treba zapaliti sve što može da gori
Treba srušiti sve srušivo, sve što nije večno
Treba u svemu i posle svega pronaći nadu
Revolucijo ono što ostane je čovek
Ono što prođe je prošlost
Prošlost koja ne prođe je budućnost i budnost
Svaka stvar i svaki čovek je detalj tvoje nade
Eto tako je počela u dan svoje nužnosti
Obala jednome Moru
Zvezda na poluostrvu
Rt Dobre Volje
Oivičena beskrajem
Savetuje plodovima ljubav i razum
U fabrikama ljudi konzerviraju sunce
Koje se javlja na najrazličitije načine
U plodu i kamenu podjednako
Prvi put slatko drugi put vrelo
Sada ima sve što je njeno
Na jugu More na severu oblake
Na istoku trešnje na zapadu maslinjake
I sazvežđe nad Fruškom zvezdane strofe
najlepše
U kamenu i na vodi:
Grozd je uspomena na njihov raspored
Ima svoju budućnost i njenu prošlost
Ima svoj put i njegovu istinu
Savetuje plodovima ljubav i razum
Obala jednom Moru
Zvezde na Poluostrvu
Rt Dobre Volje
Oivičen beskrajem
Tuđa presahlost bi joj izvore otrovala
Tuđe pustinje klevetaju njeno sunce i zemlju
A ona bez milosti prema onome što je stvarno
Ali ne i istinito ne prestaje da se bori
Srce njenih gradova je belo sunce svih ljudi
Ona uči gradove da budu braća Velikome Gradu
Koji venčava Šumadiju i Zagorje
Međusobno i sa budnošću
Istraživači pod zemljom u smrti vojnici i
rudari
Istraživači u vazduhu pevači i ikari
Istraživači pod vodom pesnici nesvesnoga
Tražite nađite pretražite sva blaga
Sve mogućnosti i sva imena svom Jugu
Koji savetuje plodovima ljubav i razum.

Branko Miljković

:love3: :love5: :love3:

Vrh

PostPostano: sri jun 01, 2011 6:18 pm 
Član foruma

jbli vas i srbi i hrvati i crnogorci i hercegovci i bunjevci i slovenci i bosanci (bošnjaci) i mrmoti i atlantiđani i lemurijanci i hiperborejci i reptili.

Ukapirajte već jednom da te podjele ništa ne znače i da su samo dio mind programing-a u kome ste zahvaljujući sistemu koji vas kontroliše.

Vrh

PostPostano: sub jun 04, 2011 2:58 pm 
Član foruma

Smatrate li da su i oni koje se danas naziva jugonostalgičarima također izmanipulirani, i to sličnim (emotivnim) programom kao nacionalisti .... ??
S tim da u yu-programu po svemu sudeći ima više širine i zraka jer je to pokušaj suživota očiglednih različitosti (koje se istovremeno privlače i odbijaju) nego u uniformiranim i dozlaboga ubitačnim naci-programima.... ?

Što su zapravo željeli postići kreatori ex Yu ... ?

Pitam se, pitam....
(A nema više Branka Kockice da mi odgovori.... :wink: )

Vrh

PostPostano: sub jun 04, 2011 3:22 pm 
Moderator

charleston je napisao/la:
Smatrate li da su i oni koje se danas naziva jugonostalgičarima također izmanipulirani, i to sličnim (emotivnim) programom kao nacionalisti .... ??
S tim da u yu-programu po svemu sudeći ima više širine i zraka jer je to pokušaj suživota očiglednih različitosti (koje se istovremeno privlače i odbijaju) nego u uniformiranim i dozlaboga ubitačnim naci-programima.... ?

Što su zapravo željeli postići kreatori ex Yu ... ?

Pitam se, pitam....
(A nema više Branka Kockice da mi odgovori.... :wink: )

A, smatraš li da su i oni koji se četiri mjeseca ne javljaju na forumu,
a onda se od 2143 teme koliko ih na istom tom forumu ima
pojave baš na temi Srbi i Hrvati, iliti Svrbi i Češati,
također izmanipulirani, i to sličnim (emotivnim) programom kao i oni koje su došli prozivati ... ??

Što su zapravo željeli postići ... ?

Pitaš li se, pitaš, to....?
:love3:

Vrh

PostPostano: sub jun 04, 2011 5:41 pm 
Član foruma

Damn...
Zaboravila sam napisati da bih voljela da mi odgovori bilo tko, osim tebe :wink:

(Simpa si mi, ali naprosto ne znam diskutirati sa ljudima koji pričaju iz roditeljsko-protektorskog Ja, čime me automatski stavljaju u poziciju dječjeg-Ja koje samo mora klimati glavom i osjećati se pokunjeno )

Vrh

PostPostano: sub jun 04, 2011 10:05 pm 
Član foruma

onda da ti ja odgovorim a ti samo klimaj glavom :D

iz moje perspektive;

u školi smo učili o trulom kapitalizmu al nismo obraćali pažnju, slušali smo i o blagodatima socijalizma ali nismo obraćali pažnju nije nam bilo bitno..
Beskučnike na cesti nisam viđao, niti gledao starce kako kopaju po kontejnerima, nisam znao što je to ovrha ili bankarska lihvarska kamata, bili smo nezadovoljni zbog redova za benzin i "par-nepar" vožnje i kaj su trgovine bile poluprazne, sanjalo se o Trstu i Ponte Rosso, žudjelo se za blještavilom konzumerizma a ne o evociranje uspomena NOB-a...
Nismo baš apsolutno krivi exYu je bila drastičan odmak od pred kranljevine Yu, bilo nas je lako obmanuti, jednostavno nismo znali mislilo se da može samo na bolje a došlo je gore...

Naravno da je u exYu bilo muljanja i krađa, nitko ne kaže da je bila savršena ali u neku ruku bila je pravednije društvo, s nekakvom vizijom pa makar i utopističkom a danas, danas je "vizija" otić u šoping centar i potrošit novac na kartici kojeg nemaš...
U tome je po meni bit Yugonostalgičara jer tada je postojala nada a sad je nema, tada kada bi netko i mrknuo neku lovu zbog zatvorenosti granica ta lova bi ostajala u zemlji i bila bi uložena u nešto a danas banke sav novac plasiraju van granica svih exYu državica...
Zajedno smo bili jači, a sad samo pijuni u tuđoj igri..

jel klimaš glavom... :D

Vrh

PostPostano: sub jun 04, 2011 10:11 pm 
Član foruma

=D>

Vrh

PostPostano: ned jun 05, 2011 11:21 am 
Član foruma

Pa cijela ta priča mogla bi se promatrati i iz jednog sasvim drugačijeg ugla.

Što ako je i to što nam se čini ili zaista jest da je u ex Jugi bilo bolje - bio samo dio Igre?
Prijelazno razdoblje?

Nekako mislim da se stalno zaboravlja da vrijeme ne postoji na način na koji ga mi percipiramo i da se stvari događaju točno onako kako treba - a krajnji je cilj oduvijek isti. Sve su to, moguće je, samo razvojne faze, pa klasifikacija kad je bilo bolje je poprilično sklizak teren, ako se uzme u obzir da smo i tada i sada u istom dreku.

I dalje pojma nemam tko smo, kuda idemo, tko nas zajebava, otimaju li nas, prčkajhu li nam po duši, kuda to idemo nakon što umremo, sjebu li nas tamo itd.......Samo što o ovme u doba Juge nismo razmišljali, a sada nekima i ova pitanja padnu na pamet. Tu i tamo.....

Razlika je samo što sada možda jasnije vidimo da se Igra razvila iz maloig čudovišta u veliko i osjetimo koliko smrdi....

Zar zaista mislite da je nekada bilo drugačije?

Po meni sasvim je moguće da se cijelo vrijeme radi isto, ali sukladno s stupnjem svijesti na kojem se nalazi kompletno društvo, kako u duhovnom tako i u političkom, sociološkom i svim ostalim oblicima.....
Vratite se u prošlost i vidjet ćete da se sve stalno i uvijek ponavlja, ali intenzitet se pojačava, kao da se obruč steže...

Tako da ne mislim da je nekada bilo bolje u tom smislu, samo je naša percepcija bila drugačija....

Nije ovo što se danas događa od jučer, tako da bi ako se već vrtimo stalno u krugu pa putokaze tražimo u prošlosti, trebali naučiti dobro čistiti pisanu povijest od silnih dezinformacija koje su tada u tom vremenu možda baš s ovom namjerom napisane. Vrijeme ne postoji - sve je moguće - stalno....

Iz ovog ugla gledanja mislim da nitko ne bi trebao kimati glavom, niti bi itko trebao gledati kako i zašto netko kima, bolje ostanite umireni s otvorenim očima....prema unutra!

Alf :blob:

Vrh

PostPostano: ned jun 05, 2011 11:39 am 
Član foruma

ja sam hrvat i volim srbe

Vrh

PostPostano: pon jun 06, 2011 9:13 am 
Član foruma

metuzalem je napisao/la:
onda da ti ja odgovorim a ti samo klimaj glavom :D

iz moje perspektive;

u školi smo učili o trulom kapitalizmu al nismo obraćali pažnju, slušali smo i o blagodatima socijalizma ali nismo obraćali pažnju nije nam bilo bitno..
Beskučnike na cesti nisam viđao, niti gledao starce kako kopaju po kontejnerima, nisam znao što je to ovrha ili bankarska lihvarska kamata, bili smo nezadovoljni zbog redova za benzin i "par-nepar" vožnje i kaj su trgovine bile poluprazne, sanjalo se o Trstu i Ponte Rosso, žudjelo se za blještavilom konzumerizma a ne o evociranje uspomena NOB-a...
Nismo baš apsolutno krivi exYu je bila drastičan odmak od pred kranljevine Yu, bilo nas je lako obmanuti, jednostavno nismo znali mislilo se da može samo na bolje a došlo je gore...

Naravno da je u exYu bilo muljanja i krađa, nitko ne kaže da je bila savršena ali u neku ruku bila je pravednije društvo, s nekakvom vizijom pa makar i utopističkom a danas, danas je "vizija" otić u šoping centar i potrošit novac na kartici kojeg nemaš...
U tome je po meni bit Yugonostalgičara jer tada je postojala nada a sad je nema, tada kada bi netko i mrknuo neku lovu zbog zatvorenosti granica ta lova bi ostajala u zemlji i bila bi uložena u nešto a danas banke sav novac plasiraju van granica svih exYu državica...
Zajedno smo bili jači, a sad samo pijuni u tuđoj igri..

jel klimaš glavom... :D

Evo klimam ja glavom, samo bih dodala - istina da nema nade u smislu bit će bolje kao oporavit će se i promjenit "država", no ja imam nadu da će SVE to propasti, sva ta iluzija i da će doći neko novo doba, bez narodnosti, vjera, materijalizma.... jednostavno SVE novo, to je moja nada.
I nisam Hrvatica i ne volim Srbe jer ne postoji ni jedno ni drugo. Nema ničega. Samo ljudi, samo duše i srca :love5: Volim ljude koji žive tamo negdje što zove se Srbija, jednako kao i ovdje što zove se Hrvatska, ali čemu države i granice, pa jel normalno da nam to neko nametnuo pod normalno? Nije.

Vrh

PostPostano: pon jun 06, 2011 10:04 am 
Moderator

Artemida je napisao/la:
ali čemu države i granice, pa jel normalno da nam to neko nametnuo pod normalno? Nije.

:thumbup:
Kakve granice, ako smo bezgranični
i zaigrani, ono,
igre bez granica

slika

a evo i gnostički čekić za probijanje granica da može isplivati igra...

slika
..

Oprosti charleston, samo sam pitao :love12:

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 435 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 22  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: Jack987 i 0 gostiju.