fingolfin je napisao/la:
Citat:
Ali i sam dobro znaš (a i u brojnim tekstovima na tu temu je rečeno) da se danas čak i ako zakopamo malo ispod površine, teško može razlikovati
adamični čovjek od famoznog organskog portala. Tako da je možda, ali samo možda (no uz veliku vjerojatnost), takav pristup i pokušaj od početka osuđen na propast. Na kraju krajeva, o kakvim TOČNO napadima
govoriš? Pa znaš izbjegavati nevolje zar ne? Iskreno sumnjam da će ti doći četa OP-ova na vrata sa ceduljicom "we're here for your energy"
Eh da, oprosti mi što sam danas nešto jako dekoncentrisan pa sam smetnuo s uma da je to ta rečenica na koju si, najvjerovatnije, očekivao moj komentar.
Tačno, teško se može razlikovati adamični od famoznog OP-a, ja sam i rekao da trenutno nisam ni sposoban da ih tačno razlikujem, ali razvojem moje svijesti osnovano očekujem da ću to u dogledno vrijeme i biti (bar se nadam).
O kakvim napadima govorim? O svakodnevnim, da tako kažem, koji se svima nama dešavaju, nemoj sad bukvalno da shvataš riječ napadi. Recimo, neko mi se nakači, u bilo kojoj situaciji u svakodnevnom životu, bez ikakvog povoda, ili mi sistematski čupa živce na radnom mjestu, školi, autobusu ili sl. onda primjenim Jackovo ogledalo i zaštitim se, jel tako, baš jednostavno hehe. Znaš o čemu pričam.
Da, doći će mi grupa OP-a na vrata i reći to što si napisao,

. Ma pogrešno si me razumio, stvarno je Jack nekim slučajem reako ono što sam i mislio.
Nisam te ništa pogrešno razumio, na kraju krajeva ovdje ne pričam samo sa tobom nego automatski iskorištavam priliku da se izrazim na sebi svojstven način (a to je katkad ovako karikirano kao što je gore, ne trebam ti valjda objašnjavat osnovna stilska sredstva), kao i svatko drugi uostalom. Priče o pakosti molim te zaboravi, al dobro ajde, internet komunikacija je ograničena u smislu da je limitirana samo na slova i smajlije pa onda i kužim da se takvi nesporazumi događaju. Uglavnom, zaboravi na to, inače ću ja zaboraviti na svaki oblik komunikacije što se toga tiče

.
Inače, imam još štošta za napisati, zapravo hrpu toga ali neću to iz dva temeljna razloga sada napraviti:
1. u čitaonici sam gdje nisam doma i postoje ljudi koji čekaju na kompove
To je možda i manje bitan razlog jer i nije takva gužva, a ja sam tek došao, ali drugi je možda i važniji:
2. Kad netko (u ovom slučaju si to igrom slučaja samog bio ti), koji je pročitao nečijih nekoliko postova na internetu (!), svodi komunikaciju na spiku "ne vjerujem da si ti OP" ili "ja mislim da ti nisi OP" ili "nitko te nije optužio ništa", "šta me vrijeđaš" i sl. onda znam da ne pričam o ozbiljnim stvarima nego se još ne udaljavam od vrtić spike "moj tata je jači od tvog".
Inače, ako je tvoja (ili bilo čija druga percepcija) kriterij za određivanje OP-ova, zapitaj se mogu li oni uopće postojati kao objektivna kategorija. Sviđa mi se post Divinity, barem dio koji je zapravo sasvim očigledan kad primjećuje neku ajmo reći društevnu realnost ali ipak se ne zaletava sa riječima nego je rađe malo opreznija pa kaže "kako ih god zvali"... Ako je jedini kriterij tko tebi digne tlak, vjerujem da onda malo neurasteničnije osobe imaju OP-ove sve po svuda... Oni naime, žive u OP državi. Dok recimo yogiji, po tom kriteriju ponavljam, vjerojatno nemaju tih problema. Beauty is in the eye of beholder.
Ovo nek' ti bude više "food for thought", osim ako nemaš stvarno konkretnih stvari za reći, jer se meni vjerovao ili ne, neda prepirati na razini "ja mislim da ti nisi OP" ili "tup si". Jednostavno ne. Ovo na kraju je samo apel s moje strane, svatko ga naravno može (i na kraju krajeva i hoće) doživjeti kako hoće. Pozdrav.