Sada je: uto maj 13, 2025 7:16 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 4399 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114 ... 220  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Alternativne Vijesti
PostPostano: uto maj 03, 2011 10:51 pm 
Član foruma

@dodo :thumbup:

Vrh

PostPostano: sri maj 04, 2011 5:36 am 
Član foruma

galaksija je napisao/la:
...a što je vjerovatno koštalo i nju života ............

Benazir Buto je ubijena par dana posle ove izjave....

Vrh

PostPostano: sri maj 04, 2011 9:27 am 
Član foruma

Meni je zaista zlo od tih svih vijesti i mazanja očiju, a onda izađem malo van, porazgovaram sa susjedima, poznanicima... e onda mi je tek zlo. Slave ubojstvo tog osame, veličaju gotovinu, obožavaju racingera i willkate, mrze ove i one, spominju komunjare.... ma malo sam se izjadala :offtopic: ali zaista mi je zlo i ovo mora biti moja zadnja stanica. Ovo je moja zadnja stanica! neću više

Vrh

PostPostano: sri maj 04, 2011 12:23 pm 
Administrator

He, he, vidi se da nisi vježbala ono što Gurđijev naziva "vanjskom konsideracijom".

Vrh

PostPostano: sri maj 04, 2011 12:34 pm 
Početnik

Artemida je napisao/la:
Meni je zaista zlo od tih svih vijesti i mazanja očiju, a onda izađem malo van, porazgovaram sa susjedima, poznanicima... e onda mi je tek zlo. Slave ubojstvo tog osame, veličaju gotovinu, obožavaju racingera i willkate, mrze ove i one, spominju komunjare.... ma malo sam se izjadala :offtopic: ali zaista mi je zlo i ovo mora biti moja zadnja stanica. Ovo je moja zadnja stanica! neću više

Slazem se... muka mi je vise od mainstream medije al nadajmo se da nece jos dugo : )

Vrh

PostPostano: sri maj 04, 2011 12:59 pm 
Član foruma

galaksija je napisao/la:
He, he, vidi se da nisi vježbala ono što Gurđijev naziva "vanjskom konsideracijom".
Tesko je u ovakvo psihopatizirano vrijeme u psihopatiziranoj okolini vjezbati vanjsku konsideraciju. Ako je nesto slobdna volja psihopata, a kosi se sa tvojom slobodnom voljom, sto izabrati i kako reagirati!?

Vrh

PostPostano: sri maj 04, 2011 1:34 pm 
Član foruma

Nisam čitala Gurđijeva (da stvarno nisam) i nisam čula za taj izraz i ne bih mogla reći što je to ali nekako osjećam što je... ma ponestaje mi riječi ali čini mi se da ponekad upadnem u taj "stav ili stanje"... ma zanimljivo je svakako, dok nije neka žešća ili bolnija situacija.

Vrh

PostPostano: sri maj 04, 2011 1:47 pm 
Administrator

Gordan je napisao/la:
galaksija je napisao/la:
Tesko je u ovakvo psihopatizirano vrijeme u psihopatiziranoj okolini vjezbati vanjsku konsideraciju. Ako je nesto slobdna volja psihopata, a kosi se sa tvojom slobodnom voljom, sto izabrati i kako reagirati!?

Čovjek mora funkcionisati u datim okolnostima koliko god se one činile beznadežnim. A može se sjetiti i sebe kakav je bio prije nekoliko godina, pa će razumjeti i druge. Situacija je analogna onoj gdje neki od ludaka u nekoj ludnici naprasno donekle ozdravi ali ne smije i ne može to pokazati drugima jer će ga ostali tada proglasiti ludim, pa je tek onda nahebo.

Upražnjavanjem "vanjske konsideracije" (ili "kontrolisane ludosti") praviš se lud kao i ostali kad si u društvu s takvima. Tu naravno čovjek treba znati koliko će vremena trošiti na druženje s drugim ludacima jer se u suštini radi o dobijanju na vremenu sa svrhom postizanja potpunog ozdravljenja. Potpuno ozdravljenje ovdje podrazumijeva ostvarivanje potrebnog nivoa svjesnosti i percepcije za osiguranje opstanka, lociranje izlaza i određivanja metodologije za napuštanje ludnice.

...

Vrh

PostPostano: sri maj 04, 2011 4:40 pm 
Član foruma

ne podrzavam to, to je dvolicnost i vodi k utopiji.

Vrh

PostPostano: sri maj 04, 2011 5:03 pm 
Moderator

Kako točno misliš? Misliš da neka doza dvostrukog života nije nužno zlo?

Vrh

PostPostano: sri maj 04, 2011 9:33 pm 
Član foruma

Istinu izgovarati.. ne presucivati u drustvima koja nas mogu ismijavati"" lud ne lud istina je samo jedna i kao takva ona moze samo pomoci

Vrh

PostPostano: sri maj 04, 2011 9:56 pm 
Početnik

Hteli, ne hteli, mi zivimo u ovom trenutku, pa se shodno istom treba i ponasati. Ja bih bio najzadovoljniji kada bih mogao svima da saspem u brk sta zaista mislim, medjutim to bi se jako lose zavrsilo po mene. Sad, da sam samo ja u pitanju, pa i da rizikujem, ali postoje ljudi koji me vole i do kojih mi je stalo. Bez obzira na sve nase price sa ovog foruma, koje su verovatno istinite, da li zbog te istine treba da unistimo zivote nama dragih osoba? Naravno, sire posmatrano, mi bismo ih spasili, medjutim ko smo mi da odlucujemo, makar i posredno o zivotu drugih ljudi? Kasiopejci nikako ne uticu na nas izbor, a mogli bi, to rade oni drugi. Mene niko nije uputio na ovaj forum, pa sam eto ipak tu. Ucimo sto vise mozemo, sirimo to znanje ljudima koji su spremni da ga prihvate, a sve ostalo ce doci na svoje.

"Val se pokrenuo" :D

Vrh

PostPostano: sri maj 04, 2011 10:26 pm 
Član foruma

Postoji pravit se lud sto je katkad neophodno no u vecini slucajeva moze se uvjek reci istina. Treba znat procijenit covjeka i do kojeg levela sa iskrenoscu mozes ici sa njima. Ako ne, zapakiras drugacije no poantu mu kazes.

Ako dodjes nekom i kazes : Vanzemaljci postoje ili dodjes i kazes : Si cuo ono na vjestima da vanzemaljci postoje. Rekao si istinu. Nisi lagao. Rekao si ono sto si htjeo rec i osoba je to prihvatila.

Lijeva strana mozga tu dolazi do izrazaja. Komuniciras kroz lijevu stranu ali moral i principe vuces sa desne.

Sasut u brk nista nece promijenit.

Vrh

PostPostano: čet maj 05, 2011 12:15 am 
Član foruma

villy je napisao/la:
istina je samo jedna

istina ima mali milion. zivot je lavirint kroz koji ides. iz dana u dan ucis i nesto dodajes, stavove i misjenja koje si imao pocinju da se mjenjaju. nista nije 100%. sve je relativno.

Vrh

PostPostano: čet maj 05, 2011 12:27 am 
Član foruma

Artemida je napisao/la:
Nisam čitala Gurđijeva (da stvarno nisam) i nisam čula za taj izraz i ne bih mogla reći što je to ali nekako osjećam što je... ma ponestaje mi riječi ali čini mi se da ponekad upadnem u taj "stav ili stanje"... ma zanimljivo je svakako, dok nije neka žešća ili bolnija situacija.

Spoljasnja konsideracija je SVESNO postovanje drugih i njihove slobodne volje. Znaci u svakom trenutku u svojim odnosima sa nekim vagati i procenjivati sta reci i uraditi, ali ne onako kako tebi/meni odgovara vec kako odgovara onome sa kim imamo taj odnos.

Naravno, ako se covek ne trudi da bude svestan nece ni shvatati sta znaci "vanjska konsideracija" i onda tu od toga nema nicega, samo fantazija koja ga dalje gura od njega samog, odnosno razvoja njegove sustine.

Vrh

PostPostano: čet maj 05, 2011 7:33 am 
Član foruma

Ma mene boli to što su ljudi zavedeni i slijepi, nisam ljuta na njihovo mišljenje već na one koji su to kreirali, ali i to je stvar izbora. I meni serviraju i zakone i školstvo i politiku i svakakav jelovnik samo što ga ja ne prihvaćam. Zapravo sam ga oduvijek propitkivala i sumnjala ali zato sam i bila crna ovca. I zato sam i sama naišla na Galaksiju i slične sajtove i materijale. Stvar izbora. Onaj ko traži istinu naći će je. Ko ne traži - sluša Sabor, Crkvu, Školu i Bogadoktora i njima smo mi ludi i ostat ćemo ludi dokraja. Predmet sprdnje.
A ja bi sad malo alternativnih vijesti. Ili da upalim TV? :angel4:

Vrh

PostPostano: čet maj 05, 2011 11:55 am 
Član foruma

Evo Artemida; nama možda nije novo ali je zanimljivo :wink:

http://danas.net.hr/znanost/page/2011/0 ... 25006.html

Vrh

PostPostano: čet maj 05, 2011 12:29 pm 
Član foruma

ili možda ovo;
http://dalje.com/hr-hrvatska/pavle-kali ... ova/356158
da je netko poslje 9/11 samo navlaš spomenuo namještaljku bi završio u ludari dok kažeš keks a danas otvoreno sumnjati u USofA je samo alternativa (bez ludare)

Vrh

PostPostano: čet maj 05, 2011 1:17 pm 
Član foruma

http://www.znanost.com/clanak/ugasene-a ... anzemaljce

a i ovo je zanimljivo, gase antene jer kao nemaju novaca, ili da se ne bi vidjelo možda nešto.... hm

Vrh

PostPostano: čet maj 05, 2011 4:37 pm 
Član foruma

Artemida je napisao/la:
a i ovo je zanimljivo, gase antene jer kao nemaju novaca, ili da se ne bi vidjelo možda nešto.... hm

Misliš da se nešto sprema od danas pa do 2013 godine? Možda sklanjaju osetljivu elektroniku na EMI talase.....

I ja kažem.... hm.

Da li neko zna stvarni razlog gašenja antena? Ne verujem da nemaju para, jer oni bez problema štampaju novac bez pokrića i tako finansiraju hiljadama milijardi dolara godišnje NATO baze po celom svetu kojih ima oko 700.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 4399 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114 ... 220  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.