Sada je: uto maj 13, 2025 11:06 am.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 4399 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110 ... 220  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Alternativne Vijesti
PostPostano: čet apr 07, 2011 12:57 am 
Član foruma

ZasTita dobr deluje, povecati snagu zastitnog polja za 1, ponavljam, povecati snagu zastitnog polja za 1, prijem.
:D

Vrh

PostPostano: pet apr 08, 2011 12:58 pm 
Član foruma

http://danas.net.hr/znanost/page/2011/0 ... 35006.html

"Iako još nisu proizveli umjetne škrge, bioinženjeri su pronašli način za boravak ljudi pod vodom i njihovo nesmetano disanje bez potrebe za korištenjem boca s kisikom. Tvrde da bi to moglo biti moguće povezivanjem ljudske DNK s DNK koju posjeduju morske alge.

Kako bi to dokazali, izvršili su eksperiment na daždevnjacima.

Alge koje proizvode kisik povezali su s njihovim jajima, a da je simbioza bila uspješna, dokazuje činjenica da su i u nastavku života ta bića bila 'nerazdvojna'. Spajanje DNK alge i daždevnjaka prvi je dokumentirani primjer uspješne simbioze biljke i kralježnjaka.

Znanstvenici se nadaju da će daljnjim proučavanjem i usavršavanjem ovaj proces biti primjenjiv i na ljudima. On nas, na svu sreću, neće pretvoriti u alge, ali bi nam mogao pomoći da neke njihove sposobnosti koristimo pod vodom. Alge bi tako mogle postati izvor kisika za mnoge kralježnjake, uključujući i čovjeka.

Ostvari li se bioinženjerima ovaj ambiciozni plan, za nekoliko desetljeća boce s kisikom za ronjenje postat će tek zanimljivi muzejski eksponati."

Izvrsno! Ako dođe do potopa ne trebaju nam nikakve "Noine arke", ovo me baš veseli! Puno lakše sad promatram naznake apokalipse! I šta ima veze ako se i pokrižamo malo s nekom algom.....može recimo s Caulerpom racemosom (alga ubojica za koju se kaže da ju je nemoguće istrijebiti)!
](*,)

P.S. Malo me muči što su prve pokuse ljudi radili na dažddevnjacima, odmah me to podsjetilo na onu divnu Čapekovu pričicu "Rat ljudi i daždevnjaka" u kojoj su mora i bila prirodno stanište dragih daždevnjaka.

Alf :blob:

Vrh

PostPostano: pet apr 08, 2011 8:47 pm 
Član foruma

dodo je napisao/la:
ovaj mail sam dobila danas, pa sad, može biti totalna laž, a i ne mora, tko zna?

MAIL:

Ovo sam dobila od prijateljicine sestre (inace fizicarka po struci).

Ne znam je li to zbilja tako ili samo netko dize paniku. Ili je jos i gore ali nam to ne govore...

Procitajte pa sami odlucite hocete li se pridrzavati sljedecih uputa.

Poštovani,

prijatelj koji radi u EDF (područje nuklearne energije), dobila sam ne baš smirujuću obavijest o posljedicama radioaktivnog oblaka koji će dotači Europu danas ili sutra i bit će ovdje najmanje 10 dana nakon što će se radioaktivna ispuštanja u Japanu završiti. EDF je predložio svojim zaposlenicima, da se zadržavaju u zatvorenim prostorijama, što je više moguće, (posebno djeca) trebaju izbjegavati svježe voće i povrće, prije svega svježe organske proizvode u rizičnom razdoblju.
Tuširanje može uspješno očistiti od radioaktivne prašine u zraku.

Dakle, neko vrijeme bit ću neekološka: konzervirana, smrznuta hrana, dugo tuširanje
za cijelu obitelj.

Vi odlučite. Teško je znati bit tih preporuka i znati što misliti o ovoj cijeloj situaciji, ali osoba koja me je obavijestila je nuklearni inženjer i vjerujem pravi izvor informacija. Vjerujem da je bolje biti oprezan nego žaliti kasnije. Svakako bi htjela na ovu temu više informacija.
Radije bih znala, da je prijetnja istinita i kako se mogu barem djelomično zaštititi, nego sama laž, da je sve u redu, a zatim (kao za Černobil), tek poslije puno godina priznaju, da su lagali o posljedicama i zračenju.
Definitivno ću se pokušati pridržavati preporuke.
... što ne bi trebalo biti teško.

Molim, da pošaljete ovaj mail svima koje znate i nadam se da će doći u ruke nekoga tko vam može reći više o tome, da i mediji mogu početi izvještavati o drugim aspektima japanske nuklearne katastrofe.

Hehe treba izbegavati sveže plodove, a nuklearni inženjer tvrdi, pre svega one organske :rofl
Drugim rečima, netrovani organski proizvodi, nisu prskani/špricani uopšte, pa tako ni protiv radijacije :mrgreen:
Bolje da je rekao samo da treba izbegavati sezonsku pijacu, tada bi zvučao uverljivije...

Inače, imam ja jednu lepu vest:

http://www.pressonline.rs/sr/vesti/maga ... 50/Kraj+muškaraca!.html

He he...

Vrh

PostPostano: pet apr 08, 2011 10:50 pm 
Član foruma

Masovno izumiranje – koji smo na redu?

:-k

Vrh

PostPostano: ned apr 10, 2011 12:36 pm 
Član foruma

http://www.youtube.com/watch?v=x-rrqK5oewE

Vrh

PostPostano: ned apr 10, 2011 4:00 pm 
Član foruma

Polako se primicemo kraju... To je toliko je ocigledno da je naprosto smijesno da jos postoji pojam "teorije zavjere". Nema vise teorija, do guse smo u praksi. [-X

Vrh

PostPostano: pon apr 11, 2011 7:10 am 
Član foruma

FBI pustio dokaze o Roswellu, izvanzemaljci su zaista bili tu?

http://www.24sata.hr/news/fbi-pustio-do ... -tu-216702

Ako su ovo objavili, mislim da se nešto sprema.....

Vrh

PostPostano: pon apr 11, 2011 12:06 pm 
Član foruma

Čekaj malo, FBI je dao dokumente koji pišu da je tada pronađena letjelica sa tijelima vanzemaljaca?????

Jel sam ja to dobro pročitao ili je time rečeno da postoje vanzemaljci??

Vrh

PostPostano: pon apr 11, 2011 12:29 pm 
Početnik

Jos jedan zemljotres u Japanu,magnitude 7.1,sa epicentrom ni manje ni vise nego u - FUKUSHIMI!
Ovo je vec previse za svaku slucajnost!

Vrh

PostPostano: pon apr 11, 2011 12:41 pm 
Član foruma

Danas se je mogao ocekivati potres, jel recimo 7+4 = 11....dakle 7. ovog mjeseca je bio isto potres , mislim oko 7,4 magnitude, 4 je broj mjeseca u godini i ako uzmemo u obzir da "oni" jako vole broj 11 moglo se je ocekivati....samo da ne bude neki jaci :-k

:love5: :love5:

Vrh

PostPostano: pon apr 11, 2011 4:33 pm 
Član foruma

Možda ovo može biti uzrok.

Vrh

PostPostano: pon apr 11, 2011 7:01 pm 
Član foruma

Etna proradila...

New eruption started at Italy’s Etna

slika

Vrh

PostPostano: pon apr 11, 2011 8:06 pm 
Moderator

Marco je napisao/la:
Jos jedan zemljotres u Japanu,magnitude 7.1,sa epicentrom ni manje ni vise nego u - FUKUSHIMI!

A što ako recimo planet postaje svjesniji pa se češe tamo gdje svrbi ?
Može biti da je prvobitni potres izazvan umjetno, a dalje svrbi zemlju pa drma tamo.

Vrh

PostPostano: pon apr 11, 2011 10:13 pm 
Član foruma

Ako koga zanima kao planeta moze biti 'svesna' ili na koji od mogucih nacina, moze procitati knjigu Nemezis od autora Isaka Asimova, naravno, ko voli sf zanr.

Vrh

PostPostano: pon apr 11, 2011 10:30 pm 
Član foruma

Mike20 je napisao/la:
Čekaj malo, FBI je dao dokumente koji pišu da je tada pronađena letjelica sa tijelima vanzemaljaca?????

Jel sam ja to dobro pročitao ili je time rečeno da postoje vanzemaljci??

Smatram da ovi dokumenti nisu tek tako izašli u javnost, uz pretpostavku da se uopće radi o pravim dokumentima. Postoji više mogućnosti: možda time žele, indirektno, objaviti postojanje vanzemaljskih vrsta, možda žele ovim skrenjuti pozornost sa bitnijih stvari, možda je ovo priprema za neki scenarij lažne alien invazije, koji se često spominje kao izlika za uspostavu NWO-a, ili je nešto treće. Vijest se, naravno, proširila internetom i ostalim medijima, i oni koji su je lansirali sad vjerojatno motre reakciju pučanstva, i po toj reakciji će dalje razrađivati strategiju djelovanja. Nigdje nisam primijetio, ispravite me ako griješim, no da li je ijedan novinar izravno upitao FBI nešto o ovim dokumentima? Više manje, koliko vidim, svi copy pejstaju jednu te istu vijest.

Vrh

PostPostano: pon apr 11, 2011 10:42 pm 
Član foruma

glock je napisao/la:
Ako koga zanima kao planeta moze biti 'svesna' ili na koji od mogucih nacina...

Ili pokojnog čika Gurđu.

Vrh

PostPostano: uto apr 12, 2011 3:25 am 
Početnik

malo je stara vijest, ali zanimljivo riješenje za ''globalno zagrijevanje''
http://news.nationalgeographic.com/news/2011/02/110223-nuclear-war-winter-global-warming-environment-science-climate-change/

Vrh

PostPostano: uto apr 12, 2011 5:47 pm 
Član foruma

Marco je napisao/la:

ne , to je čista ljudska glupost
staviti nuklearku na stranu otoka najbližu velikom rasjedu

Vrh

PostPostano: čet apr 14, 2011 2:47 pm 
Član foruma

http://www.net.hr/planet-x/page/2011/04 ... tml?pos=n0

Vrh

PostPostano: čet apr 14, 2011 6:12 pm 
Član foruma

Znači alieni ipak nebudu spasitelji nego neprijatelji koje treba raketirati, samo, ak oni uzvrate malo jačim "plavim zrakama"..........

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 4399 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110 ... 220  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.