Kako meni treba dulje vrijeme za razmišljanje - evo trajalo je danima! Zaključak je sljedeći, a do njega je Alf stigao sljedećim putem:
prvo jedno pitanje koje je nužno postaviti - da li naša potreba za obavještavanjem ostalih ljudi koji nešto ne vide - u ovom slučaju chemtrailse - dolazi iz "ispravnog" mjesta, te na koji način istu dalje širiti?
Pokušala sam se sjetiti kako sam ja saznala za chemtrailse. Tad sam shvatila da nisam o njima čitala prije nego sam ih uočila. Dakle, prvo sam ih vidjela, onda sam naišla na tekstove u kojima se spominju. Zato sam i počela čitati, jer sam sebi željela objasniti što je to što vidim, a do sada nisam na našem nebu.
Naravno, nakon ovog zaključka malo sam ovih dana popričala s običnim ljudima koji ne koriste internet. Pa ih pitala što misle o tome na nebu. Veliki dio njih to nije primjetio, niti želi to primjetiti. Drugi dio je primjetio i nešto načuo o tome. Treći dio je primjetio i čitao nešto o tome.
Onda sam temu razgovora prebacila na prosvjede. Zaključak je sljedeći: pusti chemtrailse, važno je dovesti nove ljude da počnemo normalnije živjeti.
U tom sam trenu postala svijesna kako niti jedan transparent o chemtrailsima ne bi donio ništa novo. Situacija je kritična. Ljudima, čak i onima koji vide tragove i koji naslućuju da bi to što se na nebu događa moglo biti opasno - u potpunosti je nemoguće povući paralelu s trenutnom političkom situacijom. Oni ne mogu sebe odmaknuti i vidjeti da je šaranje neba sastavni dio politike u cijelome svijetu, te da se radi o nečemu čega su chemtrailsi samo jedan mali dio.
I zato, suludo je očekivati transparent o njima na bilo kojim prosvjedima. To jednostavno nije mjesto gdje bi ovakva informacija bila informacija.
No, onda sam dalje razmišljala, što je to bilo u meni u trenucima kad sam napisala post?
I shvatila, svi smo mi u tome - bez iznimke - svi sudjelujemo u događanjima, jer svi smo tu i sada. Međutim, postoji nešto što će nas razlikovati u danima koji dolaze. Što se toga više bude događalo, a svi ćemo osjećati da se nešto događa bez obzira što nećemo moći protumačiti sve to u istom trenu, neki će osjetiti u sebi navale adrenalina u želji da se bore i mijenjaju tok događanja. Drugi će znati da bilo koja opcija koja unutar sebe nosi riječ "borba" - bila ona mirna ili burna - neće ništa mijenjati, pa čak niti onda ako krene s motivacijom koju sam ja osjetila prije nekoliko dana. Čak niti onda ako proizlazi iz želje da samo podijeli informaciju.
Jer, grubo rečeno - riječ je o bacanju biserja pred svinje!
Tako da evo sada odgovaram tebi mrktrb, koji si me potaknuo na ispitivanje sebe same, što je bilo izvrsno svih ovih dana, Alf neće na prosvijede, niti smatra da bi nošenjem natpisa o chemtraislima išta promijenio. Nisu važni chemtrailsi, oni su samo dio o kojem se eto nešto više zna. Ima toga još o čemu pojma nemamo.
Međutim, svaka novost koju nam serviraju i dozvole da saznamo, može u konačnici najviše služiti samo u njihovim namjerama da u nama izazovu upravo takvu reakciju koju sam ja, na samo taj jedan trenutak osjetila onog dana kad sam napisala onaj post.
Ovo je kritična godina upravo iz tog razloga - razloga što su nam dali upravo to - razlog da viknemo i započnemo borbu.
U tom trenu kad se to počelo događati, a događa se, prestaje biti važno da nam nešto rade putem tih chemtrailsa, postaje važna samo naša reakcija i put koji ćemo odabarati nakon što smo informaciju primili.
Tako nakon svih promišljanja ovih dana, te promatranja razvoja situacije ne samo u našoj zemlji već u svijetu, zaključila sam da je ono što uvijek ističem i dalje put kojim idem - sama sa sobom. Na tom putu nema ljubavi kojom ću obasipati čovječanstvo nudeći mu informacije koje ne želi vidjeti, na tom putu nema oprosta jer nemam kome što opraštati, mogu činiti samo ono što sam i do sada, promatrati sebe u ovom ludilu u kojem živimo, te eventualno oprostiti sebi ludosti koje primjetim, točnije dobro se upoznati na način da znam odakle mi dolaze poticaji za djelovanje i kuda će me oni odvesti.
Tako da ću imati i dalje prosvjede unutar sebe, a kad bi to bilo moguće proširiti virusno među većim dijelom stanovništva, nekako mislim da bi svi zajedno bili u puno boljoj poziciji.
Alf