formice hvala na brzom odgovoru al sad sam još zbunjeniji
znači kad se probudim u snu to je moj san za koji možemo reći da postoji samo za mene negdje u prostoru i vremenu?
npr. sanjam da lebdim iznad osijeka, potpuno sam svjestan, sa visine gledam zalazak sunca, ispod mene sve je puno ljudi, atmosfera je ugodna i sve izgleda stvarnije nego u stvarnosti (nadam se da me razumiješ
).
e sad kako sam ili bolje rečeno kako je tijelo u ovoj stvarnosti spavalo po noći, ispada da sam bio u istom gradu ali u drugom vremenu. međutim ja sam bio glavni, to jest, mogao sam činiti skoro sve što me volja, znači čini mi se da je san konstrukcija mog uma iako je bilo i drugih ljudi koji su bili nezavisni od moje pažnje. općenito kad nečem uskratim pažnju to u trenutku nestaje.
kako to tumačit, kao film unutar moje glave kojeg sam postao svjestan ili kao malo suptilniju realnost?
što se tiče noćnih mora ili ti reptila i ostalih sisača energije s tim nisam imao nikad problema, da budem iskren čini mi se da ljudi fantaziraju i da ih to snalazi u snovima. jer kad sanjam nešto neugodno i osvijestim se u snu najčešće popiznim i krenem im radit stvari koje su u najmanju ruku bolesne, i što sam im više pažnje poklanjao to se više umnožavaju. tada jednostavno odustanem i sve i svi nestanu!
iz toga zaključujem da su sve to moje misli, konflikti nastali za života i sl. kojima ja neprestano dajem važnost i održavam ih na životu, a ne nekakvi nezavisni entiteti. tim više što takve stvari više ne sanjam.
što se tehnika tiče kontam da si u pravu, treba svako pronaći što mu paše, ja sam samo iznio svoje iskustvo. evo zadnja dva dana sam bio poprilično u obvezama pa sam samo djelomično uspio pratit dah al svejedno noćas ili bolje rečeno rano jutros sam se osvijestio u dva sna.
u jednom sam u želji da se nađem pored svog fizičkog tijela, pogledao u ruke i bile su jednake kao i ove kojima sad pišem, al od onog što se podrazumjeva pod AP ništa ili ja to nisam tako doživio.
sad kako si spomenio svjetove sa drugim svjesnim ljudima, me zanima gdje/kako ih/vas susrest? meni se čini da ljudi koje srećem su ili proizvod moje mašte ili nesvjesni. iako je bilo iznimaka. (ili sam ja nedovoljno svjestan da skontam drugu svjesniju stranu
)
i što se tiče vodiča, kada se pojavljuju, da li traže prouuslugu (čisto sumnjam da rade/savjetuju besplatno
)?
i posljednje, jesi li ti (ili bilo tko drugi) svjestan tijekom cijele noći tj. u dubokom snu i jel samo ulaziš svjestan u san ili se budiš u snu? i što je kod toga najvažnije?
pozz