Dampli je napisao/la:
Hvala Bajs
Shvatio sam. U unutrasnjoj tisini tacke nisu stacionirane na jednom mestu iskljucivo kao sto bi bile obicno. One setkaju po jajetu. A za bilo kakvo "opazanje" na velikom pojasu potrebna je energija i namera da se tacke nasele tamo gde mi zelimo.
Ali tacke vremenom i razvojom kod nekog moraju da uzimaju novo mesto u jajetu. Ili jednostavno postaju fluidne bas onakve kakve trebaju da budu kod coveka.
Zato onaj koji vidi ne moze biti prevaren sa osobom pred sobom. On pre svega Vidi gde se ovaj nalazi samo po njegovim tackama.
Nadam se nisam nesto propustio.
Pozdrav
Iako je skupna tacka kod vecine ljudi stacionirana na jednu mogucnost gledanja na svjet, ta se skupna tacka ipak mice, iako samo u malom "prostoru"...
svaka misao mice nasu skupnu tocku, svaka zelja ili osjecaj i sve sto dozivljavamo, i pokret skupne tacke ovisi o jacini volje i toga sto si namjeravamo...
naprimjer se moze vidjeti bezvrjedna pokreta skupne tacke, kod pusaca zadnje cigarete naprimjer, covjek je 100% siguran i uvjeren da mu je to zadnja cigereta i sutra kad se ustane nece vise zapalit ni jednu, cjelo njegovo bice je uvjereno u to...ali sutra dan kad se je probudio covjek je samo za sekundu ako uopce pomislio na rjeci od sinoc, sad je njegovo stanje totalno drugacije, zapravo ono staro koje hoce samo da zapali svoju jutarnju cigaretu...
skupna tacka nije toliko komplicirana, u stvari smo mi skupna tacka...