Sada je: uto maj 06, 2025 12:10 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 2319 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94 ... 116  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: 22.12.2012. - Kraj vremena i ovog ciklusa
PostPostano: sri feb 02, 2011 12:25 am 
Član foruma

Bob Dean tvrdi da od 21.12.2012 nema ništa.

Vrh

PostPostano: sri feb 02, 2011 9:01 pm 
Član foruma

Zanimljivo.

http://www.youtube.com/watch?v=i9_k60rP ... re=related

Vrh

PostPostano: sri feb 02, 2011 11:05 pm 
Član foruma

meni je jako zanimljiv dio da trenutno nas um radi na 8hz a da bi do 2012 dosao do 13Hz

isto tako tvrdim da je sve predict... od odrastanja, kretanja i sve sto radimo.

zanimljuv detalj na 4 minute o tome
http://www.youtube.com/watch?v=MdcMMZOGGg4

Vrh

PostPostano: sri feb 02, 2011 11:13 pm 
Član foruma

halo je napisao/la:

Ovaj čovjek zna i valja ga poslušati.

Vrh

PostPostano: sri feb 02, 2011 11:37 pm 
Član foruma

villy je napisao/la:
meni je jako zanimljiv dio da trenutno nas um radi na 8hz a da bi do 2012 dosao do 13Hz.....

Da li znaš šta to znači da TRENUTNO naš um vibrira na 8 Hz?

Osetili bi se opušteno i tik do sna, i ne bismo bili u stanju da stojimo a kamo li da hodamo, jer na 8 Hz su naši mišici laki, opušteni,....

Ne znam da li smo u stanju da tako opušteni možemo stajati ili hodati.....

Vrh

PostPostano: čet feb 03, 2011 2:20 am 
Član foruma

halo je napisao/la:

Baš to!

Bez straha!

Kako god okreneš... Strah je u očima promatrača!

Strah je prirodna urođena reakcija na nepoznato jerbo smo mi, ljudska bića, krhka.

No, promatrajući racionalnim (između ostalog, ljudskim) putem i dimenziju vremena i strah, dolazimo do približno jednake vrijednosti koja nam opisuje realnost.

Znači, racionalnim putem, prema dijalektici (Platon) istovremeno smo stariji i mlađi od samih sebe - /Tvoj sadašnji "ja" će za 5 minuta biti 5 minuta stariji. Jednako tako, tvoj "ja" će za 5 minuta nastati nakon tvog sadašnjeg "ja" pa će prema tome biti i mlađi 5 minuta, kao što je osoba (predmet) rođena 1985. mlađa od osobe (predmeta) rođene 1984. jer je nastala godinu poslije./

Promatrajući strah koji proživljava treća osoba, bez obzira o čemu se radilo, primjećujemo da se radi o reakciji te treće osobe na nepoznato. /Npr. kada upoznamo bar jednu slabost objekta koji uzrokuje naš strah, tada u biti upoznajemo taj objekt i naš se strah smanjuje./ Prema tome, strah je uvijek povezan sa nepoznatim, pa se zbog toga može svrstati u iracionalno, jerbo čemu strah od onoga što uopće ne poznamo, odnosno, od onoga što uopće nije zahvatilo naš racio?!

Naivnost?!

Ne.

Promatrajući ideju straha, determinirajući sve slijedove nakon svih pretpostavki, dolazimo do iracionalnog bivstva naše misli koja je uhvaćena u strahu.

Stoga, strah je iracionalan, kao što je promatranje dimenzije vremena putem reda uvijek rastućih pozitivnih racionalnih brojeva, na kraju iracionalno, jer je u svojoj biti proturječno.

Putem učenja mudraca dolazi se do činjenice da je sve dozovljeno, odnosno da se sve može, ALI da nije sve I pametno!

E pa zato, budimo pametni i nenaivni, koristeći sva svoja saznanja.

Što hoću reći?!

Vanzemaljske rase, bez obzira stvorile one nas ili ne, jednako su sposobne koristiti racio kao i mi ljudi, ne bi li na taj način stvorile civilizaciju i sve njene ideje, mogućnosti, proizvode i ostalo.

U suštini, ako su već tu, to je kao da je jedan narod ili nacija na našoj granici i očekuju našu pomoć ili, ako su već tu, treba ima samo naše skrovište i/ili naši resursi. Prema tome, bilo bi pristojno i dostojanstveno, od obje strane, utvrditi što je čije, odnosno uspostaviti zakone trgovine, tj altruizma.

Čemu sve ove implikacije i posljedice?!

Zbog faktora slobodne volje!!!!

I briga me, ako ne mogu (ili čovjek ne može) biti slobodan uz sve ljepote koje donosi život.

Zakaj onda uopće dišem?

Vrh

PostPostano: čet feb 03, 2011 6:03 pm 
Administrator

Citat:
Vanzemaljske rase, bez obzira stvorile one nas ili ne, jednako su sposobne koristiti racio kao i mi ljudi, ne bi li na taj način stvorile civilizaciju i sve njene ideje, mogućnosti, proizvode i ostalo.

U suštini, ako su već tu, to je kao da je jedan narod ili nacija na našoj granici i očekuju našu pomoć ili, ako su već tu, treba ima samo naše skrovište i/ili naši resursi. Prema tome, bilo bi pristojno i dostojanstveno, od obje strane, utvrditi što je čije, odnosno uspostaviti zakone trgovine, tj altruizma.

Hm, kao da mi trgujemo sa stokom koju uzgajamo i koljemo radi ishrane... :twisted: Mislim da to bilo kojoj mesnoj industriji uopće i nije na pamet palo!!! Pa što bi trgovao sa "nižim rasama" koje ionako "uzmeš" kad poželiš...

Nego... dobro... tko kaže da već neki nisu "trgovali" sa "vanzemaljskim rasama"? Probaj malo istražiti stanje prije i poslije Roswella u vezi:

1. svjetlovoda ( optičkih vlakana - prijenos informacija )
2. lasera
3. kevlarskih vlakana ( kao lagane i čvrste strukture )

A poslije je još došlo na red: "nevidljivost" ( prolaz određenih zraka koje služe za detektiranje - kroz materijal kojim se prekriju "sakriveni" sadržaji ), pa arhitektura mikroprocesora, pa svega što se prvo koristi u vojnom "znanju", pa tek kasnije - eventualno - bude primjenjeno kod "ekonomije" ljudi... hmmm, hmmm...

:mrgreen: :wink:

Vrh

PostPostano: sub feb 05, 2011 11:12 pm 
Član foruma

Povodom nemira u Tunisu i Egiptu, ovdje bih htio podjeliti iskustvo vizije koju sam imao, sinoć tokom meditacije.

U stanju meditacije imao sam viziju Kartage i Gize, kao i jasnu viziju mape Afrike i Evrope, sa kružnicom koja je započela iz "područja" Tunisa i napravila puni krug završivši u istoj tačci. Nadam se da razumijete šta hoću reči. Kada sam danas na karti nacrtao sličnu kružnicu, iznenadio sam se kada su ne na njenom toku našli gradovi Tunis, Kairo, Jerusalim, Damask, Kijev, Krakov, Beč i Milano.

Razmišljajući cijeli dan o tome iskustvu i karti, konačno sam to povezao sa metafizičkim učenjima da se na mjestima starih civilizacija nalaze velika čvorišta kolektivne svijesti. Ako je to tačno, onda ovi protesti i nemiri mogu biti posljedica reprogramiranja tih čvorišta kolektivne svijesti s obzirom da se Tunis nalazi nadomak ruševina nekadašnje Kartage, kao što se nalazi i Kairo nadomak Gize.
Koristeći isti pristup za gradove koji su se našli na kružnici, došao sam do zaključka da Jerusalim kao sveti grad tri religije, Damask kao najduže naseljen grad na svijetu, Kijev kao najveće svetište starih Slavena, Krakov blizu kog je od neolita poznati rudnik soli, Beč koji postoji preko 2500 godina, te Milan kao prastaro keltsko svetište mogu biti i mjesta na kojima su čvorišta kolektivne svijesti. Ukoliko je sve ovo tačno i ukoliko se nastavi širenje urušavanje društava, prateći tok kružnice, možda je započela transformacija svijesti, a da je mi nismo ni svjesni.
Jer ukoliko se veoma stara čvorišta kolektivne svijesti počnu reprogramirati, to je onda vodi i transformaciji svijesti.

Vrh

PostPostano: ned feb 06, 2011 8:10 pm 
Član foruma

nervira me ovi bob dole :hello2:

Vrh

PostPostano: uto feb 08, 2011 12:58 am 
Član foruma

Jack987 je napisao/la:
Citat:

Hm, kao da mi trgujemo sa stokom koju uzgajamo i koljemo radi ishrane... :twisted: Mislim da to bilo kojoj mesnoj industriji uopće i nije na pamet palo!!! Pa što bi trgovao sa "nižim rasama" koje ionako "uzmeš" kad poželiš...

Nego... dobro... tko kaže da već neki nisu "trgovali" sa "vanzemaljskim rasama"? Probaj malo istražiti stanje prije i poslije Roswella u vezi:

1. svjetlovoda ( optičkih vlakana - prijenos informacija )
2. lasera
3. kevlarskih vlakana ( kao lagane i čvrste strukture )

A poslije je još došlo na red: "nevidljivost" ( prolaz određenih zraka koje služe za detektiranje - kroz materijal kojim se prekriju "sakriveni" sadržaji ), pa arhitektura mikroprocesora, pa svega što se prvo koristi u vojnom "znanju", pa tek kasnije - eventualno - bude primjenjeno kod "ekonomije" ljudi... hmmm, hmmm...

:mrgreen: :wink:

Ma...

OK!

Do 22.12.2012. će doći do još većeg povećanja pojedinačne i kolektivne svijesti, odnosno do širenja znanja... (npr. prije 20 godina jako velika većina nas nije imala pojma da nešto što fotografiraš u roku dvije minute može vidjeti i čovjek na drugom kontinentu, a danas su skoro svi svjesni toga)

Tako će se nastaviti i poslije tog datuma... Bit će usput i kojekakvih elementarnih nepogoda jer se Zemlja još nije skroz ustabilila i tko zna hoće li ikada biti optimalno ohlađene kore i bez naglih promjena tlakova u atmosferi i tako dalje i tako dalje...

Mislim da je vrijeme da se zatvori ova tema :king: i da svi počnu lagano uživati u igri života i plesati kao što fenomenalno plesati mogu samo LJUDI! (Bolji smo u tome od svih bića naučne klasifikacije, a ovi ostali se još nisu baš nešto iskazali.)

:angel4:

http://www.youtube.com/watch?v=ZrDGD57uAjk

8)

Vrh

PostPostano: uto feb 08, 2011 3:55 am 
Član foruma

que sera, sera...

Vrh

PostPostano: uto feb 08, 2011 11:05 am 
Član foruma

ElEcTrA(ex Saska987) je napisao/la:
que sera, sera...

buonasera :roll:

Vrh

PostPostano: uto feb 08, 2011 7:24 pm 
Član foruma

MissLove je napisao/la:

Mislim da je vrijeme da se zatvori ova tema :king: i da svi počnu lagano uživati u igri života i plesati kao što fenomenalno plesati mogu samo LJUDI! (Bolji smo u tome od svih bića naučne klasifikacije, a ovi ostali se još nisu baš nešto iskazali.)

:angel4:

Ne treba zatvarati temu....

...već...
ElEcTrA(ex Saska987) je napisao/la:
que sera, sera...

...ZAPLESATI OVDE I SADA!

glock je napisao/la:

buonasera :roll:

Citat:
(npr. prije 20 godina jako velika većina nas nije imala pojma da nešto što fotografiraš u roku dvije minute može vidjeti i čovjek na drugom kontinentu, a danas su skoro svi svjesni toga)

...ali sam zato pre 20 + 20 godina ( :dontknow: ) doživljavao bukvalno eksplozije pozitivnih emocija
klizeći po uglačanom parketu sa svojom draganom u ritmu ovih divnih melodija...
...cipele,šimike sa kožnim đonom,optočene drvenim ekserima,davale su posebnu draž kontakta sa parketom...
Citat:
Tako će se nastaviti i poslije tog datuma...

Svako vreme ima svoje breme!

Vrh

PostPostano: uto feb 08, 2011 8:26 pm 
Član foruma

Ovo nije bilo lepo ... [-X

Opisujes kako si uzivao u svojoj mladosti :love3: , a mladjahnu generaciju podsecas da
Kosuth je napisao/la:

Svako vreme ima svoje breme!
:evil3: :evil:

Cccc...

Zar ne bi bilo lepse, da im stariji (i mudriji) pruze podrsku u njihovim nastojanjima da stvore bolji, ispunjeniji zivot, da osnaze ono dobro sto nose u sebi :?:

Vrh

PostPostano: uto feb 08, 2011 8:32 pm 
Član foruma

Ispucali smo sve karte, ajdmo vaditi one z rukava. :rofl

Vrh

PostPostano: uto feb 08, 2011 8:40 pm 
Član foruma

Citat:
...ali sam zato pre 20 + 20 godina ( ) doživljavao bukvalno eksplozije pozitivnih emocija
klizeći po uglačanom parketu sa svojom draganom u ritmu ovih divnih melodija...
...cipele,šimike sa kožnim đonom,optočene drvenim ekserima,davale su posebnu draž kontakta sa parketom...

Oce to tako. Narocito kada covek funkcionise iz nizih, fizickih, centara.

Nego . . . da to nije ipak bilo nesto ovako, sudeci po godinama:

slika

Uz duzno postovanje prema plesackom talentu (godine inace ne postujem . . . )

:mrgreen:

Vrh

PostPostano: uto feb 08, 2011 9:14 pm 
Član foruma

TaoOm je napisao/la:
Povodom nemira u Tunisu i Egiptu, ovdje bih htio podjeliti iskustvo vizije koju sam imao, sinoć tokom meditacije.

U stanju meditacije imao sam viziju Kartage i Gize, kao i jasnu viziju mape Afrike i Evrope, sa kružnicom koja je započela iz "područja" Tunisa i napravila puni krug završivši u istoj tačci. Nadam se da razumijete šta hoću reči. Kada sam danas na karti nacrtao sličnu kružnicu, iznenadio sam se kada su ne na njenom toku našli gradovi Tunis, Kairo, Jerusalim, Damask, Kijev, Krakov, Beč i Milano.

Razmišljajući cijeli dan o tome iskustvu i karti, konačno sam to povezao sa metafizičkim učenjima da se na mjestima starih civilizacija nalaze velika čvorišta kolektivne svijesti. Ako je to tačno, onda ovi protesti i nemiri mogu biti posljedica reprogramiranja tih čvorišta kolektivne svijesti s obzirom da se Tunis nalazi nadomak ruševina nekadašnje Kartage, kao što se nalazi i Kairo nadomak Gize.
Koristeći isti pristup za gradove koji su se našli na kružnici, došao sam do zaključka da Jerusalim kao sveti grad tri religije, Damask kao najduže naseljen grad na svijetu, Kijev kao najveće svetište starih Slavena, Krakov blizu kog je od neolita poznati rudnik soli, Beč koji postoji preko 2500 godina, te Milan kao prastaro keltsko svetište mogu biti i mjesta na kojima su čvorišta kolektivne svijesti. Ukoliko je sve ovo tačno i ukoliko se nastavi širenje urušavanje društava, prateći tok kružnice, možda je započela transformacija svijesti, a da je mi nismo ni svjesni.
Jer ukoliko se veoma stara čvorišta kolektivne svijesti počnu reprogramirati, to je onda vodi i transformaciji svijesti.

Vrlo zanimljivo.
Ovo za kruznicu te nisam bas razumjela, ali poslije sam skontala, mislim da si mislio na liniju koja cini kruznicu koja je prolazila kroz mjesta koja si pomenuo, jel tak?

Možes li mi reci nacin na koji meditiras?
Da li si htio da vidis tu viziju, ili ti je dosla tek tako?

Vrh

PostPostano: uto feb 08, 2011 10:30 pm 
Član foruma

Nisam siguran o cemu se radi, ali nesto se definitivno desava. Osjecam vibracione promjene od pocetka decembra. Sve vise sinkroniceta i slucajnosti, drugaciji pogledi na zivot, kao da se nova vrata otvaraju.

Ne znam da li pratite to, ali sada desetog februara ulazimo u zadnji ciklus, Galakticki ciklus po Majanskom kalendaru koji traje 260 dana. Imam osjecaj da trebamo sirit pozitivu.

Vrh

PostPostano: uto feb 08, 2011 10:37 pm 
Član foruma

Cartman je napisao/la:
Imam osjecaj da trebamo sirit pozitivu.

Svakako,a mudrosere zaobilaziti u širokom luku...
...kao,recimo:
Arbitrium Liberum je napisao/la:
Oce to tako. Narocito kada covek funkcionise iz nizih, fizickih, centara.

:-" :-" :-"

Vrh

PostPostano: uto feb 08, 2011 10:43 pm 
Član foruma

lol :D upravu si...

i bas sad nesto razmisljam, od sad, vise nikom necu vjerovat na rijec. ovaj forum, kao i trenutno stanje u svijetu je iskvareno, ljudi su podli, negativni i zlocasti. najpametnije bi bilo da svako slusao svoje vise ja,unutarnji glas, intuiciju, nazovite to kako hocete, al u ovom trenutku , mislim da je to jedino ispravno.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 2319 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94 ... 116  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.