Citat:
ja nebih imala nista protiv da me netko gricna za vrat, dapace
Ostalo je u narodnim predanjima jako mnogo zanimljivih priča o vampirima i vukodlacima, pa i drugim sličnim stvorenjima. Karakteristično je da skoro nema "kutka" na ovoj planeti a da tih priča nema, to je ono što me najviše tjera da ponekad intenzivno razmišljam o ovim bićima i da pokušam naći neki odgovor o mogućnostima njihovog "realnog" postojanja kroz istoriju ali i danas. Znate onu: o čemu se priča (pričalo) il je bilo il će biti. A sve te priče govore da tu nešto ipak ima.
Ono što mi, takođe, pada na pamet kod ovoga jeste činjenica da svaki čovjek (neko manje a neko više) u sebi ima nešto divlje, animalno, u stvari svi mi krijemo neku gadnu zvijer u sebi, samo je pitanje šta i kako će nas navesti na to da podivljamo i pokažemo svoju dark side of the person.
Citat:
Kod ljudi koji su za vrijeme zivota bili u potpunosti odsjeceni od suptilnijih nivoa, postoji mogucnost da se to sta ostane ponasa po prije utvrdenim obrascima kojima je osoba crpila energiju drugima. Neka vrsta bioloskog virusa.
Da, i ako uzmemo u obzir snagu slobodne volje svake duše, ako ona ne želi da poslije smrti napusti ovo okruženje, tj. da ode u 5D, imamo onda gadan problem.
Citat:
Ja mislim da postoje jos i cijeli niz drugih entiteta sta se hrane nekim vidom ljudskih energija medutim te price o vampirima me asociraju na ovu gore opisanu vrstu.
Slažem se, zli duhovi, između ostaloga.
Međutim, vampir, po starim predanjima izlazi noću u svom vlastitom (čitaj; bivšem) biolškom tijelu, ili onome što je ostalo od njega. A nakon smrti biološko tijelo, to svi znamo, počne brzo da se raspada. Šta ga drži, šta ga pravi takvog, jer znamo da su vampiri fizički izuzetno snažni, da imaju fantastične moći, izoštrena sva čula itd?
Dalje, vukodlaci se po pričama transformišu iz ljudskog tijela, na neki način čovjek se pod određenim okolnostima pretvara u pravu zvijer, vuka. To čini njegovo biološko, odnosno fizičko tijelo.
Ja na ljudsko tijelo gledam, prije svega, ako izumemo dušu iz njega, kao na neku običnu, da kažem, ambalažu, ljušturu, u koju se duša usadi samo dok boravi u ovom okruženju,a kad ga napusti ono postepeno i samo nestaje ali u materijalnom obliku, i zbog toga, ako gledamo na jednom "univerzalnom" planu i nije vrijedno neke pažnje.
Citat:
(Zanimljivo je kako su svi("glavni") vampiri u filmovima fizički vrlo atraktivni-i muški i ženski.I romantično prikazani("Intervju s vampirom"npr.)
I zanimljivo je što se i neki vanzemaljci nameću kao neka lijepa i fizički savršena bića.
Dakle, da rezimiram, svi "poznati vampiri" bili su, prije svega, ispočetka ljudska bića, koja su bila rođena i odrasla kao normalni ljudi. Nešto se poslije sa njima desilo.
Iako sam i sam najbliži shvatanju da se ipak radi o OPS bićima iz višeg denziteta, neke stvari o njima me navode na pomisao da još malo razmislim o tom svom ubjeđenju.