Prema svemu sudeći, i anomalije u tkanju prostor/vremena su sve češće. Anomalije vjerojatno uključuju i iznenadne pojave bića, ljudi iz prošlosti ili nekih drugih dimenzija.
O kraju vremena možda bi bilo dobro pokušati odrediti koji činitelji najviše utječu na zbivanja.
Sigurno da nije lako, bolje rečeno, kompleksno je, ali se ipak može odrediti nekoliko osnovnih:
1. Planeta Zemlja/priroda
2. Vanjski subjekti iz svemira - sunce, komete, supernove...
3. Viša/onostrana bića i entiteti, 4to, 5to, 6to denzitetska bića
4. Ljudi
Sve je povezano na mikro i makro razini - hologram.
Ovo je pokušaj da pojednostavim stvari pomoću vojne terminologije jer i jeste u pitanju bitka. Bez obzira što je ovo potpuno daleko od klasične bitke u 3D stvarnosti, ipak su neki zakoni univerzalni.
Ako postoji "vječiti rat" između OPD i OPS onda je sada u tijeku završni čin bitke za NAS.
Bojno polje je Zemlja.
Ljudi su na nižoj, taktičkoj razini. Samim time, s naše strane sagledavanje potpune slike o tome što se događa je potpuno nemoguće.
Viša bića su na strateškoj razini, doktrina i koncepcija su im poznati, dok nama ne.Mi samo naziremo istinu, djelomično poznajemo istinu, malo odškrinemo prolaz a on se ponovo zatvori.
Vanjski subjekti iz svemira su teško topništvo/artiljerija. Mogu imati presudan utjecaj na ishod bitke!
Svaka izgubljena ili dobivena velika bitka može značiti i preokret u ratu.Moguće je da se koncepcija djelovanja viših OPD bića promijeni u slučaju da je ulog prevelik. Tu dolazi ono što je Dodo napisala: "imamo pravo zatražiti pomoć!!!". Međutim, obzirom na determiniranost zakona koji vladaju, ovo je vrlo neizgledno.
Ovde bi bila potrebna posebna rasprava o zakonu ne miješanja u tuđu volju a u kontekstu sadašnjih zbivanja.
Ono što me pomalo plaši je to da kao i u svim ratovima ponekad generali svjesno gube bitku na određenom terenu kako bi dobili prevlast negdje drugo, a ta prevlast bi mogla značiti i početak dobivanja rata. Nisam siguran jesmo li žrtvene ovce ili ne. Ili, drugačije rečeno, silazak avatara, učitelja, pa i svjesna žrtva (Isus Krist) govori u prilog tomu da smo u "neobranom grožđu".
I još nešto: I ako se nama čini da gubimo, možda se bitka ipak dobiva, gledajući s nekakve druge točke gledišta. To ne možemo znati, ponovo isto.
I kao i u svakoj velikoj borbi, najbitnija je unutrašnja psihološka spremnost za borbu. Ovaj put je u pitanju naša kompletna svijest. Kako god samo jedan vojnik može preokrenuti ishod (ukoliko je podržan od drugih), tako i sada naša svjesnost zbilja može imati presudan značaj. Jedan vojnik = mikro razina u usporedbi sa svime što sudjeluje u bitki, a ipak može preokrenuti sve!
Naravno, ovo sam sve napisao sa stanovišta OPD, pa makar bio samo majušni OPDovac, i navijam za OPD premda sam možda i OPS, tko to zna?