Sada je: sub maj 03, 2025 9:50 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 8 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Da se pusenje cigara odvikne magijom
PostPostano: čet dec 30, 2010 8:25 am 
Član foruma

Da li neko zna ko odvikava od pusenja putem magije npr. da se pusenje cigareta zgadi ili slicno.Valjda moze i magijom da se nekako i kako utice na odvikavanje od pusenja. Ima li neki Beli Mag u Beogradu koji to uspesno radi a da nije varalica i prevarant.Preporuke.:-k

Vrh

Naslov: Re: Da se pusenje cigara odvikne magijom
PostPostano: čet dec 30, 2010 6:40 pm 
Član foruma

Magijom?
Nije ti to nikakva magija.Magija je samo pojam kojim se nekome diže ego.Možda je nekad pojam "magija" označavao nekakvo "tajno" znanje,koje su imali samo pojednici,a običan i neuk narod nije imao osnovno znanje o zakonima prirode i o sebi.
Moje je mišljenje da danas svatko tko se naziva magičarem ili da kaže da je na neki način povezan sa magijom je jedan veliki manipulator ili pod utjecajem te iste manipulacije.
Bijeli mag :-"
Otiđi ti lijepo do nekog hipnoterapeuta i on će riješiti stvar.Naravno,to ipak ne znači da kasnije opet nećeš propušiti.Ovo je samo pripomoć za prestanak pušenja,malo jača od nikoreta :D .
:occasion5:

Vrh

PostPostano: čet dec 30, 2010 10:00 pm 
Član foruma

A sto bi prestajao?

Vrh

PostPostano: pet dec 31, 2010 8:12 am 
Član foruma

Ne samo "A što bi prestajao?", nego i ako prestaješ onda tvoj stav mora natjerati tvoju volju da se povinuje. Tu je izazov. Tu se ispitiva snaga karaktera. Odvikavanje od duhana je izvrsna vježba! Što će nekome magija i neki pomoćni instrumenti? Svatko je sebi najbolji pomagač!

Uvijek se sjetim Platonove: "Volja ima dva gospodara, jedan je razum a drugi požuda. Koji gospodar je jači, volja će izvršavati njegove zapovijedi".
I žudnja za cigarom je toliko jaka da mnogi ljudi ne mogu razumom nadjačati požudu. Ali ima trikova unutar psihe da se ovo nadjača, hehehehehe, samo treba zaroniti ispod površine. Ne treba magija.

Vrh

PostPostano: ned jan 02, 2011 10:47 am 
Član foruma

Znaci Hipnoza sve resava.Reci cu ortakinji koja pusi to.Hvala! =D>

Vrh

PostPostano: sri jan 05, 2011 3:31 pm 
Član foruma

Ako si tako shvatio, da. Hipnoza ili auto-hipnoza. Ovo drugo je pravi instrument za ronjenje u vlastite dubine, i ne treba nitko drugi.

Ovisnici moraju odlučiti, doslovno, što im je važnije: cigareta ili taj razlog zbog kojeg žele prestati. Razlog je najčešće vlastito zdravlje, zdravlje bližnjih/djece, prigovori od strane drugih, itd...

Ako su u pitanju samo prigovori, onda su male šanse za prestanak. Namjera o prestanku mora biti primarna i čista, iza nje ne smije ostati ništa skriveno ili prikriveno. Npr., ljudi koji prestaju samo zbog vjerskih razloga na određeno vrijeme, uz prvobitnu namjeru istovremeno stvore i namjeru kako jedva čekaju da taj period prođe kako bi se mogli "napušiti". Najteže je prestati osobama koje su hedonisti pomalo po svojoj prirodi ali i stjecajem okolnosti su to postali. Hedonisti jednim dijelom život shvaćaju kao poprište za prepuštanje različitim užicima i teško im je ostaviti se toga. Ovdje se usko veže i pasivnost. Ukoliko ti je prijateljica pasivne prirode, onda ima veće poteškoće ispred svog cilja.

Najbolje je ovo: Usporediti dvije alternative, jedna je nastavak pušenja, a druga je prestanak zbog visokih ciljeva (zdravlje i vrijednost života) i vrijednosti koje osoba u sebi sadrži. O ovome razmišljati dugo i intenzivno i na kraju (meni je trebalo 2-3 mjeseca) samo presjeći i stati. Dugo razmišljanje je potrebno da bi bili sigurni da nisu ostale nikakve primisli ili skrivene namjere iza naše odluke. Stvarno treba i vremena i volje i snage uložiti u namjeru!

Ako je ostala iole mala pomisao tipa "a šta ima veze ako jednu opet zapalim jednog dana" u nastupu krize ruka uzme cigaretu i zapali toliko slatki, željeni, opojni, mirisni duhan, a dragi dim obavija lice a ja sam blaženo sretan...

Krize su jake, jer ovisnost prelazi granice svijesti i djeluje iz pod-svjesnog nivoa. Zbog ovoga osobe koje prestanu pušiti, intenzivno sanjaju cigarete. I ovo je glavni problem, jer iz podsvijesti dolazi inicijacija one primisli "a šta ima veze ako jednu zapalim". E zato čista namjera osigurava to da podsvijest nema što inicirati!

Kad sam prestao pušiti nakon 11 godina, mislim da je bilo 4to ili 5to jutro, uz doručak sam bio uvjeren da sam popustio i opet pušio. Imao sam nevjerojatan utisak, koji mi je ostao iz snova. Čak sam pomislio: "Jbg, baš si slabić, nisi mogao izdržati ni tjedan dana". I tek nakon par trenutaka mi je sinulo:"Pa to je bio samo san"!

Ovisnost je dobro opisana u filmu "What the bleep do we know", toplo preporučujem.

Kad se prebrodi nekoliko kriza u prvih mjesec dana počinje biti lakše, ali OPREZ!, neprijatelj (naša podsvijest) nikad ne spava. I nakon nekoliko mjeseci želja ostaje jaka i mnogi popuste.

Dakle, samo čista namjera i duga priprema! I spoznaja da je važniji naš život nego zadovoljstvo pušenja!

With Love and Respect,

:love3: :love3: :love3: :love3: :love3: :love3:

Vrh

PostPostano: sri jan 05, 2011 5:17 pm 
Član foruma

Pušačeva namera da puši je uvek jača od namere da prestane sa pušenjem.
Inače prestao bi automatski.

Mislim da je najbolje odvikavanje od pušenja pomoću istog metoda kao od droge, jer i problem je isti:

http://www.ivonazivkovic.net/LECENJE-NA ... BATOM.html

Vrh

PostPostano: čet jan 06, 2011 8:19 am 
Član foruma

Istina je da ovisnost stvara jaku namjeru i uglavnom je jača od one druge. Zbog toga ona druga namjera treba proizlaziti iz snažnih razloga. A jedan je sam život tj. spoznaja koliko je zdravlje važno. Naravno da ovo nije lako "pripremiti" unutar sebe, ali može se. Ima toliko ljudi koji su prestali pušiti nakon dugo godina konzumiranja. Bez ikakvih pomagala. Zato sam i rekao da je ovo izvrsna vježba!

Mada opet ponavljam, postoje ljudi koji se ne mogu odreći duhana bez vanjske pomoći, i to je točno. Tako je kako je.

:love3: :love3: :love3: :love3: :love3: :love3:

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 8 post(ov)a ] 

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.