Kalki je napisao/la:
Eto vidiš! Što to znači?
To znači dokle god si na nekom od denziteta, koliko god to bilo minimalno, ipak na neki način ograničen... dakle ipak je pravi cilj ne težiti višim denzitetima, već se pokušati osloboditi svih njih...
Koliki god bio najviši denzitet, duša je još uvijek omeđena najsuptilnijim oblicima materije, i time još uvijek uvjetovana...
To znači da ovim sistemom objašnjavanja stvari, ipak se mora zaključiti, da kad kažeš, Jack, da duša ima eteričko tijelo,ona se još uvijek nalazi pod nekim oblikom kontrole materijalne prirode univerzuma...?
E sad, ako nam čak ni ova informacija nije pomogla da, napokon ,dokažemo da je eteričko tijelo materijalno, onda aj da ga opet definiraš?!

Kalki, ja te kuzim skroz.
Etericno tijelo je “relativno“ materijalno.
U odnosu na na primjer na astralno tijelo je etericno tijelo materijalno ko beton.
Ili u odnosnu na na primjer koncetrirane misaone forme iz 6D.
ALI u odnosu na fizicko tijelo – etericno tijelo nije materijalno.
Barem ne onako kako ljudi shvacaju materiju.
Odnosno kako je percipiraju. Ili vide ocima.
Zato jer je gustoca te materije eterickog tijela niza od materije koja sacinjava fizicko tijelo.
Zato ga ja sada KAO COVJEK rado definiram kao « nematerijalno », odnosno energetsko, jer mojim zemaljskim culima i percepciji to SADA najbolje odgovara da ga tako katalogiziram.
Sada, sto se tice cilja duse – moguce je da svaka dusa, koja je kreirana pocetno iz 7D, da ima ceznju da se vrati “doma” – u 7D, odnosno stopi sa svojim “source”.
Moguce je i da je cilj duse/ svijesti da ide dalje i da se oslobodi svih denziteta. Mozda.
Moguce je i da su neke duse/ entiteti konstruirani, da cijelo vrijeme samo promatraju u jednoj kreaciji to sta ove duse sve prolaze i da im po potrebi budu na pomoci, odnosno da budu “asistenti” da se sprovede taj pocetni plan za ovu kreaciju.
Ja naprimjer ne ceznem da se vratim u 7D, niti da se oslobodim svih denziteta, nego da vjecno putujem kroz dimenzije, denzitete, prostore, vrijeme.
Sada, to moze znacit da ja ili:
kao dusa imam jedan systemerror/ malfunction, ili
nemam systemerror, nego je moja dusa “konstruirana” das sluzi ovoj svrsi.
A mozda ima i drugih, kao ja, kojima nije ceznja da se stope sa 7D, niti da se oslobode svih denziteta, nego da rade nesto trece, jer im je ovo trece ultimativo ispunjenje smisla i svrhe postojanja?
Tako da, ako je tvoj cilj sada da se oslobodis svih denziteta, to je ok, i ja postujem tvoj cilj.
Imaj razumijevanja za duse kojima je cilj stici na veci nivo, pa onda dalje i dalje. Ili nesto drugo. Pa onda ako jednog dana budu htjele da se oslobode svega, oslobodit ce se onda. Kuzis.
Ne znaci da MORAMO SVI imat iste ciljeve na nasem putu.
Glavno da jesmo na PUTU i da slusamo svoju intuiciju i idemo krak po korak.
Ako uvjeravas druge da moraju imat identicne ciljeve duse kao sto je i tvoj, onda je to samo uzaludno trosenje tvoje energije.
Ja znam da ti to vec znas, samo te podsjecam, ako dozvoljavas.