Sada je: pon maj 05, 2025 6:56 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 1172 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 59  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Gnostika
PostPostano: ned aug 05, 2012 3:12 pm 
Član foruma

pepeljuga je napisao/la:
Ponešto iz stvarnog života, provjereno:

Primjer, po cijeli dan sam dobro, a onda podmuklo i iznenada pojavi se moje "zabrinuto" ja. Postajem loše raspoložena, u brizi, strahu, nemoći, očaju itd. Pročitala sam dovoljno tekstova koji govore: nemojte gajiti negativne emocije, one izazivaju negativne događaje u vašem životu. ALI kako prekinuti ovo negativno raspoloženje?
Dakle, u tom času pitam se: koje to loše misli prate ove loše emocije? I nabrojim 5-6 misli: bojim se... zamišljam... moglo bi... itd. Ne nudim rješenja problema, nego samim sagledavanjem negativnih misli, odnosno promatranjem ovih misli, ove loše emocije nestaju, gube moć nada mnom.

Teško je objasniti...

Da i kod mene je tako,nadam se da tako i nastaje novi magnetski centar kojim ću moći čim prije moći obuzdavati sve te ličnosti.

Sent from my GT-P1000 using Tapatalk 2

Vrh

PostPostano: ned aug 05, 2012 3:33 pm 
Moderator

promatrač je napisao/la:
Ha ha ha, znači tek kao gnostik/agnostik možeš imati moć vjere jer si se putem uvjerio u nešto a ne slijepo vjerovao u religiju? Ajmo ispočetka. :)

E to je to. Zavrti te u krug da slučajno ne bi došao sebi. :D

Vrh

PostPostano: ned aug 05, 2012 3:39 pm 
Član foruma

pepeljuga je napisao/la:

Primjer, po cijeli dan sam dobro, a onda podmuklo i iznenada pojavi se moje "zabrinuto" ja. Postajem loše raspoložena, u brizi, strahu, nemoći, očaju itd. Pročitala sam dovoljno tekstova koji govore: nemojte gajiti negativne emocije, one izazivaju negativne događaje u vašem životu. ALI kako prekinuti ovo negativno raspoloženje?
Dakle, u tom času pitam se: koje to loše misli prate ove loše emocije? I nabrojim 5-6 misli: bojim se... zamišljam... moglo bi... itd. Ne nudim rješenja problema, nego samim sagledavanjem negativnih misli, odnosno promatranjem ovih misli, ove loše emocije nestaju, gube moć nada mnom.

Teško je objasniti...
Toliko su izgubile moć nad tobom da se sutra opet pojave? [-X

Vrh

PostPostano: ned aug 05, 2012 3:54 pm 
Član foruma

zelenozubi je napisao/la:
promatrač je napisao/la:
Valjda kao simultanost nivoa postojanja? Valjda? :)

pa ok, simultanost ide u kosaru "savrseno", kao i sve ostalo.
zato me zbunjuju jos i ta 3 lica, sta su ona, sta, sta, STAA? :mrgreen:

jel se okrecu?
Ti Božja lica su kao tri osobe, tri različite svesti. S tim da svaka svest radi u drugom svetu. Bog otac je u večnosi, Duh je delom u večnosti delom u vremenu a Sin živi i radi u vremenu. Prva dva lica su savršena tj. bez mogućnosti promene a treće lice živi nesavršeni život u vremenu i preko njega Božansko biće spoznaje sebe kroz nesavršenstvo.
Tako ako gledamo u večnosti naša sudbina je određena i nepromenjiva. Međutim pošto mi živimo u vremenu, otvara se mogućnost uticaja na kakvoću sudbine. Jer Gospod Bog je u Sv. pismu dao smernice kako mi utičemo mislima na to kako će duh da kreira sudbinu. jer sudbina nam je određena i na osnovu misli koje mi još nismo pomislili. Pa ako povedemo računa o svojim mislima imamo NADU da će nam te buduće dobre misli iticati na sudbinu i njen kvalitet. a pride ako znamo da je doživljaj sudbine stvar svakog pojedinca ,onda se rađa i mogućnost da sa lepim mislima i naš DOŽIVLJAJ sudbine postane lepši.Jer jedna ista situacija će jednog učiniti srećnim a drugog tužnim.

Vrh

PostPostano: ned aug 05, 2012 4:04 pm 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
Ha ha ha, znači tek kao gnostik/agnostik možeš imati moć vjere jer si se putem uvjerio u nešto a ne slijepo vjerovao u religiju? Ajmo ispočetka. :)
Izgleda da se agnostik ne može uveriti (u veri ti) jer ne može da ima U VERE NJE, PO VERE NJE
ON ne može da skuje ni ZA VERU JER nema VERU
Mi se rodimo I verujući roditeljima saznajemo prve stvari u životu. Nema nevernika već samo ljudi koji pogrešno tumače tu reč, poistovećujući Veru i Religiju.

Vrh

PostPostano: ned aug 05, 2012 4:06 pm 
Moderator

Grome vidi ovo: viewtopic.php?p=120116#p120116
i puno postova u nastavku koji su prevedeni od Malange.

Vrh

PostPostano: ned aug 05, 2012 5:00 pm 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
Ne leži mi baš nešto ovo sa vanzemaljcima. puno me podsećaju na pale duhove koji su prognani sa neba pa sad žive u tom nekom međuprostoru između neba i zemlje( misli se na duhovno nebo i zemlju, ne na materijalnu)Pa odatle vrše pritisak na nas da milimo onako kako je njima volja.
Po toj ideji kanalisanje nije ništa drugo do dopuštanje tim duhovima da govore kroz nekoga ko je kanal. Možemo ih nazvati vanzemaljcima jer žive u tom međuprostoru između neba i zemlje, pa su samim tim vanzemaljci. Jednostavno nisu uspeli da mi privuku pažnju ovom idejom sa vanzemaljcima.

Vrh

PostPostano: ned aug 05, 2012 5:15 pm 
Član foruma

Vera, pronevera, provera, veranje, proveravanje....

Pliz, ne samo pucku etimologiju :mrgreen:

Treba se odmaknuti od koncepata moci i kontrole. Tad dolaze spoznaje i na kraju Znanje.

Nije li Gurdjieff rekao: "mogao sam da ubijem jaka snagom misli na 5 metara i da uspavam slona na pet minuta, ali nisam sebe mogao odrzati budnim niti dvije minute u komadu"?! :wink:

http://vrlovrlinovisvijet.blog.hr/

Vrh

PostPostano: ned aug 05, 2012 5:27 pm 
Član foruma

Uz duzno postovanje Grome, ne znam da li si mislio da se MAlanga bavi kanalisanjem, covek se problemom otmica bavi sa jedne naucne strane i radi na tom problemu navodno 20 i vise god. , a to sto ti trenutno ne pasu ti tekstovi je mozda jedan od pokazatelja da te kontrolisu bas ti upravo od kojih se sklanjas. I ja sam jedno duze vreme izbegavala tu temu, ali napokon sam se odvazila da krenem sa citanjem ... i tako .... :D

Vrh

PostPostano: ned aug 05, 2012 5:28 pm 
Moderator

Grom je napisao/la:
promatrač je napisao/la:
Ne leži mi baš nešto ovo sa vanzemaljcima. puno me podsećaju na pale duhove koji su prognani sa neba pa sad žive u tom nekom međuprostoru između neba i zemlje( misli se na duhovno nebo i zemlju, ne na materijalnu)Pa odatle vrše pritisak na nas da milimo onako kako je njima volja.
Po toj ideji kanalisanje nije ništa drugo do dopuštanje tim duhovima da govore kroz nekoga ko je kanal. Možemo ih nazvati vanzemaljcima jer žive u tom međuprostoru između neba i zemlje, pa su samim tim vanzemaljci. Jednostavno nisu uspeli da mi privuku pažnju ovom idejom sa vanzemaljcima.

Svejedno je kako ih zovemo, ali na toj temi je prilično detaljno predstavljen koncept dva trojstva, jedno je zbrojeno bijelo (RGB) kao naše, drugo je zbrojeno crno (CMY) kao "alien".
RGB boje predstavljaju Dušu, Um i Duh, a CMY predstavlja svijet manipulativnih utjecaja koji se nastvaljaju kroz nulu iz RGB sistema ako se RGB predstave kao okomite osi u prostoru...
U biti se sve to može gledati kao jedno trojstvo, ali se eto CMY nastavlja kroz nulu u negativnom smjeru.
Vjerovatno ćeš uočiti neke sličnosti sa svojim izlaganjem ako to proučiš.

viewtopic.php?p=123819#p123819
viewtopic.php?p=123874#p123874

A ima tu na forumu i Geneza od istog autora:

viewtopic.php?f=7&t=4057

Vrh

PostPostano: ned aug 05, 2012 6:19 pm 
Član foruma

Već neko vreme želim da napišem nešto. Tiče se boja duha duše i uma kako su prikazane u tim Malanginim radovima (valjda je to on prikazao tako, ako grešim neka me neko ispravi).
Boje su:

- um = zelena
- duša= plava
- duh = crvena

Evo šta me buni. Zar ne bi trebalo ovako:

- um = Bog otac = vazduh = plava boja = tri prsta koja se stavljaju na područje trećeg oka kada se hrišćani krste i izgovaraju u tom trenutku : "u ime Oca"

- duša = Hrist sin Božiji = ljubav = voda =emocije= zelena boja = srčana čakra =tri prsta koja se stavljaju na područje srčane čakre kada se hrišćane krste i izgovaraju u tom trenutku : "i Sina"

- duh = Sveti duh = ? čakra = snaga= delovanje, = duhovni DAROVI = tri prsta koja hrišćani stavljaju na rame kada se krste i izgovaraju u tom trenutku : " i Svetoga Duha" . Rame je simbol snage, delovanja...neka me neko dopuni...
Od komentara boje duha ću se takođe uzdržati pa stavljam i tu znak pitanja.

- na kraju tri prsta idu na suprotno rame i izgovara se "AMIN" to mesto simbolizuje Um, Dušu i Duh kao tri lica jedne iste ličnosti koja u isto vreme jesu. To je tačka-trenutak celovitosti = trojstva.

Duh mi je očigledno najmanje blizak otud toliko znakova pitanja. Smatram da bi on trebao tek na kraju da počne da sinhronizovano deluje sa umom i dušom nakon stapanja njih dvoje ( što se nije još desilo u mom slučaju :) ).
Ovo: "na kraju" je "linearno previše linearno" :) priznajem ali mislim da želja za duhovnim moćima pre vremena vodi previše očigledno u gordost, jer duhovne moći bez ljubavi su ništa, a da ne govorim o posledicama.
Najčešći slučaj kod ljudi koji se bave metafizičkim stvarima jesu prenaduvane i ničim zaslužene duhovne moći, nedostatak ljubavi (duše), izmanipulisan um koji više ne zna šta su njegove misli a šta nisu, šta izvorni uma šta manipulacija.

Šta mislite o ovom tumbanju boja? Da li je moguće da sam u pravu? Ako nisam zamolio bih da mi neko objasni kako je to duša plava a um :mrgreen: ?

Još jedna stvar..Um nije po samoj zamisli đubrište unutrašnjeg dijaloga koji treba prevazići i odreći se Uma kao nečeg prljavog. Reći : "ja mislim" je potpuno pravilno jer postoje i NAŠE misli, koje su nešto drugo od misli Duše i Duha koji takođe misle na neki svoj specifučan način.
Um nije ništa manje važan i niži od Duše i Duha, to je samo posebna perspektiva gledanja na stvari.
Pravi Um tj. :) , lažni Um = tuđi Um
I pravi Duh jer ima ih raznih
Lažna duša = umišljena ljubav

p.s.
velika i mala slova kod pisanja reči : "duh, duša i um" nemaju nikakvo dublje značenje u ovom mom tekstu, mrzi me da sad sve to ispravljam :)

Vrh

PostPostano: ned aug 05, 2012 6:36 pm 
Član foruma

Kabala je postala u zadnje vrijeme velika krava muzara i plodno tlo za mnoge interpretacije. Svidja mi se Lajtmanov model koji objasnjava stvari na makrokozmickoj razini. Ideja o dva kreatora u Genezi dosta mi nalikuje na klasican dualni aspekt u egipatskoj mistici, izmedju Horusa i Setha.
Ili u gnostici na Logos i Sofiju. Osobno su mi bliskiji gnosticki koncept o JA JESAM (svemu, onome sto je svugdje i u svemu) i antibogu. Bit ce da me vrijeme pregazilo :D Nekako sam stao kod interpretacija Michaela Tsariona i Petera Farleya jer su mi djelovale previse seinkretickima. Kad sam vidio da se i oni iz Projekta Camelot pokusavaju hvatati istoga koncepta, odustao sam. No u svakom slucaju, ima fascinantnih dijelova, pogotovo kod ukazivanja da se na "primordijalne epove" treba gledati van linearnog poimanja vremena.

http://vrlovrlinovisvijet.blog.hr/

Vrh

PostPostano: ned aug 05, 2012 7:31 pm 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
Grom je napisao/la:
promatrač je napisao/la:

Svejedno je kako ih zovemo, ali na toj temi je prilično detaljno predstavljen koncept dva trojstva, jedno je zbrojeno bijelo (RGB) kao naše, drugo je zbrojeno crno (CMY) kao "alien".
RGB boje predstavljaju Dušu, Um i Duh, a CMY predstavlja svijet manipulativnih utjecaja koji se nastvaljaju kroz nulu iz RGB sistema ako se RGB predstave kao okomite osi u prostoru...
U biti se sve to može gledati kao jedno trojstvo, ali se eto CMY nastavlja kroz nulu u negativnom smjeru.
Vjerovatno ćeš uočiti neke sličnosti sa svojim izlaganjem ako to proučiš.

viewtopic.php?p=123819#p123819
viewtopic.php?p=123874#p123874

A ima tu na forumu i Geneza od istog autora:

viewtopic.php?f=7&t=4057
Upoznat sam sa lečenjem pomoću svetlosti, što je sasvim ok! Jer ovaj svet koji vidimo kao materijalan zapravo kao takav ne postoji već je kreacija našeg uma ili ti bolje rečeno duha koji nam je od boga dat, jednog od naša tri lica.
http://www.youtube.com/watch?v=aVWWiUHQRWw
Ako se malo bolje zamislimo nad ovim videom, razumećemo da u naš mozak dolaze elektromagnetni talasi koje ovaj obrađuje i od nje pravi sliku sveta u kojem živimo. Sem tog talasa koji dolazi u mozak mi nemamo više nikakvu informaciju da svet u kome živimo zaista postoji. Pa ako je sve talas, i sama svetlost je talas , a znamo da talasi međusobno utiču jedni na druge, onda je lečenje svetlošću našeg virtuelnog tela sasvim realna stvar.
Usput ovde sam postavio jedan tekst u kome dokazujem da naše oko ne vidi svetlost kako naučnici misle već njen nedostatak, kao i da receptori u našem oku primećuju nedostatak crvene ,žute i plave boje svetlosti a da se ostale boje kreiraju u našem umu.
viewtopic.php?f=7&t=20&start=700

Vrh

PostPostano: ned aug 05, 2012 8:15 pm 
Član foruma

Pokuskadabra je napisao/la:
Već neko vreme želim da napišem nešto. Tiče se boja duha duše i uma kako su prikazane u tim Malanginim radovima (valjda je to on prikazao tako, ako grešim neka me neko ispravi).
Boje su:

- um = zelena
- duša= plava
- duh = crvena

Evo šta me buni. Zar ne bi trebalo ovako:

- um = Bog otac = vazduh = plava boja = tri prsta koja se stavljaju na područje trećeg oka kada se hrišćani krste i izgovaraju u tom trenutku : "u ime Oca"

- duša = Hrist sin Božiji = ljubav = voda =emocije= zelena boja = srčana čakra =tri prsta koja se stavljaju na područje srčane čakre kada se hrišćane krste i izgovaraju u tom trenutku : "i Sina"

- duh = Sveti duh = ? čakra = snaga= delovanje, = duhovni DAROVI = tri prsta koja hrišćani stavljaju na rame kada se krste i izgovaraju u tom trenutku : " i Svetoga Duha" . Rame je simbol snage, delovanja...neka me neko dopuni...
Od komentara boje duha ću se takođe uzdržati pa stavljam i tu znak pitanja.

- na kraju tri prsta idu na suprotno rame i izgovara se "AMIN" to mesto simbolizuje Um, Dušu i Duh kao tri lica jedne iste ličnosti koja u isto vreme jesu. To je tačka-trenutak celovitosti = trojstva.

Duh mi je očigledno najmanje blizak otud toliko znakova pitanja. Smatram da bi on trebao tek na kraju da počne da sinhronizovano deluje sa umom i dušom nakon stapanja njih dvoje ( što se nije još desilo u mom slučaju :) ).
Ovo: "na kraju" je "linearno previše linearno" :) priznajem ali mislim da želja za duhovnim moćima pre vremena vodi previše očigledno u gordost, jer duhovne moći bez ljubavi su ništa, a da ne govorim o posledicama.
Najčešći slučaj kod ljudi koji se bave metafizičkim stvarima jesu prenaduvane i ničim zaslužene duhovne moći, nedostatak ljubavi (duše), izmanipulisan um koji više ne zna šta su njegove misli a šta nisu, šta izvorni uma šta manipulacija.

Šta mislite o ovom tumbanju boja? Da li je moguće da sam u pravu? Ako nisam zamolio bih da mi neko objasni kako je to duša plava a um :mrgreen: ?

Još jedna stvar..Um nije po samoj zamisli đubrište unutrašnjeg dijaloga koji treba prevazići i odreći se Uma kao nečeg prljavog. Reći : "ja mislim" je potpuno pravilno jer postoje i NAŠE misli, koje su nešto drugo od misli Duše i Duha koji takođe misle na neki svoj specifučan način.
Um nije ništa manje važan i niži od Duše i Duha, to je samo posebna perspektiva gledanja na stvari.
Pravi Um tj. :) , lažni Um = tuđi Um
I pravi Duh jer ima ih raznih
Lažna duša = umišljena ljubav

p.s.
velika i mala slova kod pisanja reči : "duh, duša i um" nemaju nikakvo dublje značenje u ovom mom tekstu, mrzi me da sad sve to ispravljam :)
Ovaj Malanga je samo onako filozofski zamutio stvar. i od toga napravio priču koja će da se proda.
Trojstvo Božanskog bića su Otac, Sin I Sv. Duh. Sin je um Božji KOji je onda sastavljen iz mnogo drugih umova (to smo mi, ti drugi umovi) i kolektivna svest svih tih drugih imova se nazuva duša,A Bog čuje tu kolektivnu svest kao svoje misli i osećanja. Pošto smo stvoreni po obrazu božjem to i mi imamo pono umova u sebi(otprilike onoliko koliko imamo ćelija) i kojektivnu svest svih tih naših umića doživljavamo kao svoje misli i osećanja. i to je naša duša.
Po kakvoći naših misli i osećanja možemo videti u kakvom je stanju naša duša. A isto to možemo videti (Stanje naše duše) ako pogledamo globalno raspoloženje stanovništva planete.
Nadvilo se neko sivilo i nezadovoljstvo, e to je stanje duše Gospoda našeg čijeg smo tela deo. Jer mi smo njegova duša. I kao što se iz priloženog može videti u jadnom smo stanju.
A on nam je poručio da ovakve naše misli pune loših osećanja neće još dugo da trpi. To nam je rekaop pre 2000-god. a jedan njegov, Gospodnji, dan je kao hiljadu godina na zemlji. Čini se da je vreme za promenu blizu. Drugi dolazak Isusa Hrista, Talas, Velika promena, kako god mi to nazvali , označava promenu koju on misli da učini nad samim sobom a samim tim to će uticati i na sve nas. Dakle mi smo delovi Gospodnjeg uma. Pa onda mi imamo umove koj su deo našeg uma, pa naši umovi imaju svoje umove i tako u nedogled, kao fraktal
http://www.youtube.com/watch?v=ENLqir6UuJM
http://www.youtube.com/watch?v=zSvgIyec ... re=related

Vrh

PostPostano: pon aug 06, 2012 2:46 pm 
Moderator

Grom je napisao/la:
Ovaj Malanga je samo onako filozofski zamutio stvar. i od toga napravio priču koja će da se proda.

Da li je ovo primer pozitivnog mišljenja proisteklog iz Vere?

Ukoliko jeste, ono se onda može odnositi i na tvoje izlaganje, pa za sve što si posle ove rečenice napisao mogu reći da je "filozofsko zamućivanje stvari i pravljenje priče koja će da se proda", zar ne ?

Ukoliko nije, da li je to onda neki oblik mišljenja kojeg treba promatrati da bi se videlo da:

Grom je napisao/la:

Bilo bi dobro PRO-VERI-TI šta jeste.

Vrh

PostPostano: pon aug 06, 2012 5:36 pm 
Član foruma

Grom je napisao/la:
pepeljuga je napisao/la:

Teško je objasniti...

Ovo je samo pokazatelj koliko si daleko od razumjevanja osnova gnostičkog učenja.

Sent from my GT-P1000 using Tapatalk 2

Vrh

PostPostano: pon aug 06, 2012 7:00 pm 
Član foruma

pepeljuga je napisao/la:

Teško je objasniti...
Misli imaju moć da nas utiči svojim osećanjima samo dok se mi poistovećujemo s njima. Onog trenutka kada mi odemo u posmatarče, mi smo napravili rastojanje između nas i misli i ona na nas više nemože da deluje putem osećanja.Dakle samo dok smo mi i misao jedno ona može da utiče na nas.
Takva misao nastavlj da živi u nama i sutra ćemo se ponovo sresti sa njom. Pa prekosutra takođe, samo u malo drugačijem obliku da je nebi prepoznali pa opet napravili odstojanje između sebe i nje. Naša pažnja je život za misli, Jednostavno im treba ukinuti pažnju, a to zahteva promenu nas samih. Promena ponašanja želja itd.

Vrh

PostPostano: pon aug 06, 2012 7:34 pm 
Član foruma

Činiti ili ne činiti
Kao biti ili ne biti

Sve dakle što vam kažu da držite, držite i tvorite; ali šta oni čine ne činite; jer govore a ne čine.
Teško vama književnici i fariseji, licemeri, što prohodite more i zemlju da bi prisvojili jednog, i kad ga prisvojite, činite ga sinom paklenim, udvoje većim od sebe.
Teško vama književnici i fariseji, licemeri, što dajete desetak od metvice i od kopra i od kima, a ostaviste šta je najpretežnije u zakonu: pravdu i milost i veru; a ovo je trebalo činiti i ono ne ostavljati.
Po mateju 23;3-5
Čovek je stvoren po liku Božjem, i to govore sve religije ne samo hrišćanstvo.Što će reći ba Boga kojeg ne vidimo možemo upoznati tako što ćemo upoznati sebe.Spoznaj sebe i spoznaćeš Boga.

Mi svojim intelektom možemo uodređenoj meri spoznati Boga ali postoji granica preko koje se intelektom ne može preći već se kroz dela dolazi do spoznaje.Zašto je to tako? -Zato što kad rešimo da učinimo nešto od onoga što nam Duhovni učitelji kažu da činimo, mi ćemo neminovno naići na problem. Problem se ogleda u tome da će se naš um pobuniti protiv toga i mi ćemo primetiti da imamo misli koje nas nagovaraju da ne činimo Dobro koje smo rešili da učinimo. U toj borbi sa svojim mislima shvatićemo da misli nisu deo nas, jer bi inače poštovale našu volju. Već da se ponašaju kao neko ko bi pošto poto da gospodari nad našom voljom.U ovoj borbi sa sopstvenim mislima mi učimo da gospodarimo svojom voljom i ujedno shvatamo da do tada mi i nismo gospodarili svojim voljom nego smo se okretali kuda nas misli vuku. Ubrzo uviđamo da postoje misli koje su dobre i koje su štetne po nas kao duhovno biće i da mi jednostavno nemamo kriterijum po kome bi smo ih prepoznavali. Iz potrebe da klasifikujemo misli mi smo prinuđeni da otkrijemo Razum. Prolazeći kroz sve to mi otkrivamo da su Razum i Volja jedine stvari koje čine nas u smislu da možemo da kažemo to sam ja a da je sve ostalo što imamo, pa i telo, nije naše lično, farizeji i književnici su sveštenici i intelektualci tadašnjeg vremena.Intelektualci su oduvek težili ka tome da se intelektom sve može dostići a da je rad za prost narod. I pošto intelektom nisu mogli preći određene granice, oni su počeli da izmišljaju svakakve teorije o Duhovnom svetu i Bogu i tako je nastao ogroman broj raznih religija,crkava i sekti.I današnji naučnici nisu bolji kad smišljaju razne teorije o nastanku kosmosa i života na zemlji. to je sve intelektualni pristup ljudi koji nisu spremni da RADE ono što je Hristos preporučio kao neophodnost da bi smo spoznali sebe i Boga.U današnje vreme se namnožilo ''duhovnih učitelja''i kad prost čovek pokuša da nađe istinu svi mu oni izgledaju kao pravi. Nude nove duhovne istine, nove uvide i mi se nađemo u situaciji da neznamo šta je ono pravo.A istina je da ćemo mi radom na dobru otrkriti u sebi Razum kao jedno više Biće koje nam uvek da pravi savet. Shvatićemo da je to izvor svetlosti u nama i da ćemo samo kroz veru koju pokljanjamo tom izvoru mi imati pravog učitelja koji živi u nama samima.Shvatićemo da samo njemu treba da budemo pokorni i njega da volimo više nego same sebe i da ćemo samo tako moći da budemo istinski srećni, kroz pokornost Bogu koji živi u nama. Tada ćemo odbaciti sve ostale učitelje koji zavode sav svet i imaćemo Hrista u sebi,učitelja koji nas nikad neće ostaviti. kao Pastir koji čuva svoje ovce i spreman je svoj život da da za njih a ne kao najmljeni pastir koji pobegne čim se pojavi vuk.Čineći dobra dela i rešavajući probleme koji se javljaju na putu spoznaćemo Sebe kao božansko biće kao i boga samoga i razumećemo svu neophodnost spasenja.Razumećemo da naš um uvek brani i ulepšava ono što mi radimo Veličajući sebe u onomešto mi radimo. Ako činimo dobra dela on će braneći to šro radimo stvoriti sistem uverenja koja podržavaju ono šta radimo. Isto se dešava i ako činimo zlo, Naš um takođe podržava ono šta radimo i stvara sistem uverenja koji podržava to što činimo.

Vrh

PostPostano: pon aug 06, 2012 9:07 pm 
Član foruma

Dakle mi smo "Razum i Volja".
Čak mi se čini da na forumu ima jedna tema o Volji a vjerojatno i Razumu i to kako ih je lako izmanipulirati,programirati.
Pa ako je tako tad smo svi prosvjetljen i "budni"!!!!
Jupi!!!!!
8-)

Vrh

PostPostano: pon aug 06, 2012 9:21 pm 
Član foruma

Citat:
Činiti ili ne činiti
Kao biti ili ne biti

pokorno te molim da si daš par dana godišnjeg odmora i budeš ne čineči.

svojim najnovijim tekstom dekoncentrirao si me pred odlazak u kladionicu!

odi drži propovjedi negdje drugdje, dosadan si :)

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1172 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 59  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.