CordeliaVorkosigan je napisao/la:
Uz sve moje čudne događaje, evo još par iz svakodnevnog života. Nisu nešto, al' mene ili izlude ili nasmiju do suza.
Kada perem veš uvijek izbrojim čarape i perem ih u paru po dvije na način da jednu uvučem u drugu gornjim dijelom. Uvijek ih uđe paran broj, a izađe neparan! Jedna uvijek nestane, nije u bubnju, nije u filteru, nije nigdje. Pozvala sam majstora da pregleda mašinu, i kad je rekao da je sve u redu i upitao zašto sam ga zvala, kad sam mu rekla misteriju čarapa umro je od smijeha i nije mi htio naplatiti dolazak. Dokaz koji definitivno imam je puna vrečica čarapa koje nemaju par!
Onda primjer sa svakodnevnim traženjem stvari. Znam da sam ključeve ostavila na stolu, ali ih nema. Nestali, u zemlju propali. Pola sata ih tražim pa cijelom stanu. Odjednom čujem zveket...ključevi na stolu. Isto se dešava sa novčanikom, mobitelima,svačime.....kad nakon toga izgovorim:"Netko bi se igrao", obično mi nestane još nešto što mi u tom trenutku treba....ovo još nisam nikome ispričala

e, baš si me nasmijala...slično se događa i meni, samo, nisam obraćala pažnju. Skupljam rasparene čarape, ali mi nije palo na pamet da provjeravam kamo nestaju. JEdno vrijeme su mi nestajali neki mali ručnici, do kojih mi je posebno bilo stalo. Postojala je mogućnost da su negdje ispali, da mi ih netko krade, pa sam to pratila. Nisam otkrila kud nestaju. Ili je lopov bio toliko vješt, ili sam ja bila toliko rastešena..
što se tiče nestajanja stvari, jednom sam sanjala da ću izgubiti etui sa svim dokumentima. Danima sam pazila na njega, pratila kamo sam ga stavila, us vakom trenutku sma znala gdje se nalazi, ali uzalud..nestao je, i to baš u sličnim okolnostima kao u snu.
Tko to krade, što misliš?