Sada je: čet maj 08, 2025 10:18 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 529 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 27  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: sub jan 28, 2006 1:56 am 
Član foruma

pa ja mislim da OPS i ratovi su u direktnoj relaciji a pitanje je bilo ne da se odgovara na glas nego da svako vidi koliko ima jos elemenata tih OPS u sebi.
Inace ovdje ima svakakvih prica, zena i komsija, neki hrkljusi , covjek pita da li da ljubi bliznjeg svoga ii ne znam sta jos ..umorila sam se da citam:)

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub jan 28, 2006 9:45 am 
Administrator

Citat:
..umorila sam se da citam:)

5 tibetanskih vježbica... i bit ćeš "kao nova"!!! Shvatit ćeš tematiku kad sve pročitaš... strpljenja, ne možeš sve odjednom "uliti" u svoju glavu!

http://www.val.hr/znanje/literatura/5ti ... vjezbi.zip

:lol:

:wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub jan 28, 2006 4:55 pm 
Član foruma

Ja trenutno praznim glavu , a sta cu novo da stavim strogo pazim.
Jedna od odlika OPD-a je da svojim primjerom pokazuju gdje su stigli do kog nivoa svjesnosti , tako mijenjaju nevidljivo unutrasnji i spoljni svijet u pozitivnom pravcu za razliku od OPS-a koji svaku priliku koristi da nesto objavi , neciju teoriju , kao los ljekar koji uzme katalog pa prvi lijek gdje bar jedna recenica odgovara simptomu prepisuje pacijentu ne uzimajuci u obzir druge faktore kao sto je nedovoljno poznavanje ni nauke koju promovise a ni pacijenata koje lijeci.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub feb 04, 2006 10:41 am 
Član foruma

jel ima kakve stete ako se recimo jedan organski portal ubije?

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub feb 04, 2006 10:57 am 
Član foruma

Citat:

Pa vidi, ako ubiješ nekoga, pa bio to i OP prekršio si načelo slobodne volje jednog bića i slijedi ti karmička posljedica u tvom sledećem životu.
A što se tiče ovog života slijedi ti krivična osuđujuća presuda na, u zavisnosti od postojanja otežavajućih ili olakšavajućih okolnosti, 5 - 20 godina "strogog" zatvora u KPD Zenica. 8)
Ne znam kako je po "vašem Kaznenom" zakonu, ali je vjerovatno slično. :)

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub feb 04, 2006 6:13 pm 
Član foruma

da, al ak sam ja dobro shvatio op nema dusu sto bi znacilo da je on recimo nesto kao kompjuter,samo program u ovom nasem sustavu,bez osjecaja,bez icega.Pa bi ubijanje jednog takvog bilo isto kao i bacanje kompa u smece.Za to sam siguran da ne povlaci nikakve karmicke dugove,mislim bacanje kompa u smece.
(da se razumijemo ne mislim nikog ubijat)

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned feb 05, 2006 12:30 am 
Administrator

Citat:

U načelu - nema potrebe nikog ubijati. Znam da nisi možda mislio to, već si to rekao onako hipotetski.

OP-i imaju život i grupnu dušu. Dakle - navuć ćeš karmu, jaku ili slabu - ovisi o osobi koju bi usmrtio. Da ubiješ i nekog najvećeg ubojicu - imaš posljedice. Ne kao neko nedužno dijete, ali - imaš. Ili ako se braniš u smislu život ili smrt. Nije tako grdo kako bi inače izgledalo.

No, šteta je vrlo relativna stvar. Možda je nekome šteta ubiti i neki primitivniji organizam ( biljke ili životinje ), a nekom nije šteta pokokati i tisuće ljudi u nekom logoru. Sve je to stvar percepcije promatrača.

Dakle, o toj percepciji, odnosno viđenju štete ocjeniš sam, svojim pogledima na stvar.

Opet, ne treba nikoga ubijati, niti OP-e, niti životinje i biljke, niti zagađivati vodu i zemlju ( ubijanje 1. denziteta ! ), bar koliko smo to u mogućnosti ( ipak smo još OPS i hranimo se ubijanjem niže svjesnih bića ).

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri maj 03, 2006 6:00 pm 
Član foruma

Jel se da vidjet kakva aura oko njih?

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned maj 07, 2006 10:30 am 
Član foruma

Jack987 je napisao/la:
Da, organski portali jako vole kopirati druge s dušom... Glumci jedni... Ali ih i ja sad već jako dobro raspoznajem... Svijest raste, a šta ćeš...

mislim da je ovo isuvise smjela tvrdnja,

zar stvarno vjerujes da je tako lako prepoznati organski portal,

sto ako je organski portal toliko vjest u kopiranju duse da cak praktikuje i spiritualnu praksu, ukljucujuci i svakodnevnu meditaciju

u stvari bolje da ovo preformuliram:
-sta mislite da li je moguce da je organski portal toliko vjest u svojoj mimikriji pa se bavi stvarima koje su karakteristicne za bica sa dusom, pri tom vam se cini da tu postoji neka velika praznina ili supljina?!

Ili je mozda sve ovo samo moja paranoidna tlapnja, naime razmisljam o odredjenim osobama koje znam,
sve pet, svakodnevna meditacija , bavljenje jogom, zedj za prosvijetljenjem i znanjem, sklonost ka umjetnostu i tako dalje da ne nabrajam, a ono sto mene cijelo vrijeme iznenadjuje i frustrira jest da je u njima vrlo tesko zapaziti neke bitne emocije,
kada o emocijama pricaju ili ih "dozivljavaju " vama se cijelo vrijeme cini da oni u stvari pojma nemaju sta su emocije i da se radi o usiljenoj glumi...
Ili da preokrenemo stvari - sta ako sam ja organski portal koji je ubjedjen da je stvorenje sa dusom, gdje su granice, kako objektivno doci do istine?
Mislim da je to nemoguce

I sami autori termina isticu da ne postoje parametri kojima bi se moglo pouzdano utvrditi tko je antropoid a tko sin adamov,
medjutim ipak me zanima cime se vi rukovodite,
narocito jack koji tvrdi da moze organske portale jako dobro raspoznati?

http://knightofthestorms.blogspot.com/

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned maj 07, 2006 12:34 pm 
Administrator

Citat:
-sta mislite da li je moguce da je organski portal toliko vjest u svojoj mimikriji pa se bavi stvarima koje su karakteristicne za bica sa dusom, pri tom vam se cini da tu postoji neka velika praznina ili supljina?!

Može, može... oni profinjeniji i to mogu. Izgleda da ovisi koliko su "dobri" u svojim ulogama.

Mislim da nisu opasni ako su u "fazi mirovanja"... ono, ako ne djeluju jako ili se bave uobičajenim životnim "sranjima". Nisu aktivirani. Rade sve što "vole mladi"... hehehee!

Ima jedna fora... ja im dopustim "približavanje" do određene granice, da vidim kako sve djeluju i kojim se metodama sve služe. Ako pretjeraju - otpilim ih. Učim iz njihovih djelovanja.
Dalje, ako nisam siguran ( ne možeš nikad bit siguran 100% sa ičime u životu ) da li ima dušu ili ne, dam mu/joj nekakvu lekciju gdje se vidi da li postupa po svojem "unutarnjem ja" ili mehanički napravi samo ono što je najracionalnije u tom trenutku. To je više kao neki test nego zadatak... ali je sigurno - lekcija. Upotrebiš maštu u izmišljavanju testova... to bar meni nije problem.

Nadalje, ako je netko i portal - ne treba prema njemu odmah biti negativan. Zašto? Ne treba pojačavati time negativnost, već samo ostaviti te ljude kakvi jesu, ne dozvoliti im davanje svoje energije ( mi sami time ipak odlučujemo ). Za tango je potrebno dvoje.

Citat:
medjutim ipak me zanima cime se vi rukovodite

Meni najviše pomaže - intuicija. Nju razviješ vremenom i iskustvom.

A šta da ti više kažem!? Hehe! Enjoy the ride!

:mrgreen:

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned maj 07, 2006 1:26 pm 
Član foruma

hm
jasno mi je o cemu govoris medjutimsve ovo je prilicno opasan teren jer mozes vrlo lako doci u situcaiju da sve one koji su te u zivotu povrijedili proglasis organskim portalima , a sebe proglasis cistim i nepogrijesivim bicem koje ima dusu

-dakle ti mislis da organski portali mogu pokazivati znakoves interesa za spiritualnost?

- da li bi mogao dati konkretniji primjer zagonetke kojom testiras organske portale?

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned maj 07, 2006 3:16 pm 
Član foruma

Citat:
jasno mi je o cemu govoris medjutimsve ovo je prilicno opasan teren jer mozes vrlo lako doci u situcaiju da sve one koji su te u zivotu povrijedili proglasis organskim portalima , a sebe proglasis cistim i nepogrijesivim bicem koje ima dusu

Ako neko ima dusu to ne znaci da je on "cist i nepogresiv".Ja poznajem osobu koju bih proglasio organskim portalom ali je prema meni cak bolja nego neke druge osobe za koje bih rekao da imaju dusu.I pritom to uopste nije gluma.
Citat:
dakle ti mislis da organski portali mogu pokazivati znakoves interesa za spiritualnost?

Da,ali mislim da bi kod njih to funkcionisalo po principu "sta je potrebno da uradim i naucim da bih se spasao smaka sveta".Ti si to bas lepo primetio:
Citat:
sve pet, svakodnevna meditacija , bavljenje jogom, zedj za prosvijetljenjem i znanjem, sklonost ka umjetnostu i tako dalje da ne nabrajam, a ono sto mene cijelo vrijeme iznenadjuje i frustrira jest da je u njima vrlo tesko zapaziti neke bitne emocije,
kada o emocijama pricaju ili ih "dozivljavaju " vama se cijelo vrijeme cini da oni u stvari pojma nemaju sta su emocije i da se radi o usiljenoj glumi...

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned maj 07, 2006 7:02 pm 
Administrator

Citat:

Neznam za druge, ali ja osobno uopće nemam potrebu proglašavati niti sebe niti druge. Proglašavanje je u najvećem opsegu - predrasuda!

A predrasuda se klonim i želim ih potpuno DISABLE! Hehehe...

Ako me razumiješ...

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned maj 07, 2006 7:03 pm 
Član foruma

Citat:
zar stvarno vjerujes da je tako lako prepoznati organski portal,

sto ako je organski portal toliko vjest u kopiranju duse da cak praktikuje i spiritualnu praksu

Vrlo interesantno pitanje, bar za mene. Verujem da organski portali mogu imati neka spiritualna stremljenja ili bi bar oni tako to nazvali. U sustini mislim da je stvar u tome da OP-ovi inace funkcionisu iskljucivu po nekom "programu", mislim kao isvi mi, ali oni najcesce pronadju "celovito zadovoljenje" u odredjenom mentalnom programu, dok ljudi sa dusom uglavnom nikada nece biti totalno zadovoljni kada su striktno usmereni.
Ovo se naravno moze primeniti na "sve" mentalne programe pa i na one tzv, spiritualne kada su u ptitanju OP-ovi.
Tako da cesto cete naici na tzv. duhovnike i crkvrnjake na kojima jasno vidite da su "isprogramirani", vidi im se po svemu: po pogledu, gestikulaciji, mimici, reakcijama a narocito po iskljucivoj dogmi i nemogucnoscu da i samo razmisle o necemu drugacijem.

Kada budete imali prilike za to, posmatrajte vecu grupu ljudi dok razgovaraju neko vreme, pazljivo ih pratite i primeticete kako se svi ponasaju po nekom sablonu iliti programu, a duzim osmatranjem videcete koliko je ko zaronjen u program i ponasa se iskljucivo po nekom predvidljivom sablonu, a koliko je neko "svesniji" sebe i nekako uzdrzaniji u svemu.

Mozda to nije los za raspoznavanje OP-ova, ali svakako u njega moraju biti ukljuceni jos neki aspekti.

Pozdrav

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned maj 07, 2006 9:10 pm 
Član foruma

Citat:
Tako da cesto cete naici na tzv. duhovnike i crkvrnjake na kojima jasno vidite da su "isprogramirani", vidi im se po svemu: po pogledu, gestikulaciji, mimici, reakcijama a narocito po iskljucivoj dogmi i nemogucnoscu da i samo razmisle o necemu drugacijem.

Jeste, često o tome razmišljam, među sveštenstvom zaista postoji jako mnogo obrazovanih i "visokosvjesnih" ljudi, a nisu odmakeli dalje od granica religije kojoj pripadaju, tj. nisu se nikada upitali da li je to baš sve stvarno tako kako piše u svetim knjigama ili je možda malo drugačije.
Ne mislim da sam pokupio svu pamet svijeta ali što se ne upitaju da li je kroz tu religiju neko htio da manipuliše ljudima, jer ništa bolje od toga ne može poslužiti toj svrsi, pa prije 2000 god. svete knjige i razni proroci su bili što je danas CNN, sve u svrhu sabijanja ovčica u torove, al dobro, ovo je možda i "prožvakana" tema.

Citat:
Kada budete imali prilike za to, posmatrajte vecu grupu ljudi dok razgovaraju neko vreme, pazljivo ih pratite i primeticete kako se svi ponasaju po nekom sablonu iliti programu, a duzim osmatranjem videcete koliko je ko zaronjen u program i ponasa se iskljucivo po nekom predvidljivom sablonu, a koliko je neko "svesniji" sebe i nekako uzdrzaniji u svemu.

Ej Aragorn, ovo ti ja često radim u zadnje vrijeme, nekako nesvjesno, rekao bih.
Ljudi jednostavno ne razumiju šta im se to svakodnevno dešava, pronalaze razne razloge i uzroke a nikako (bar većina) da malo proniknu u same sebe i pokušaju barem osjetiti jedan djelić onog kroz šta mi ovdje već prolazimo.
Ovakva ponašanja ljudi Aragorn, kakva si ti opisao, me često podsjećaju na ribu kad je zatvorena u onoj posudi (ne znam kako se zove) gdje sa jedne strane postoji otvor kroz koji ona može slobodno da prođe ali ga uopšte ne vidi i nikada ne uspije da shvati da taj otvor postoji i da ona može proći kroz njega i spasiti se.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned maj 07, 2006 10:33 pm 
Član foruma

Jack

Nisam mislio na tebe osobno, ali ovakve teorije uvjek nose u sebi predrasude, nista bolje od onih na kojima je Hitler iozgradio svoje rasne zakone, ne kazem da mi sve ovo o organskim portalima nema smisla i jako mi se svidja onaj galaksijin komentar u kojem prica koliko su sve podjele koje danas medju ljudima postoje u stvari samo zastor da bi se sakrila prava podjela

- aragorn
fino si to primjetio
ako prihvatimo da je teorija o organskim portalima tocna meni bi onda najbolji parametar bio sposobnost nekoga da uopce pojmi odredjene sfere, svi mi smo se susreli s ljudima koji na pomen bilo koje od ovih tema o kojima razglabamo na ovom forumu imaju totlano blank izraz u ocima i jednostavno u tom momentu svakim atomom svog bica osjecate kako da ti ljudi pripadaju nekoj drugoj vrsti i kako vas nikada nece biti u stanju razumjeti

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned maj 07, 2006 10:46 pm 
Član foruma

Citat:
Ej Aragorn, ovo ti ja često radim u zadnje vrijeme, nekako nesvjesno, rekao bih.

Mislim da je u sustini to dosta vazno. Ja na primer manje-vise celog zivota to radim, verovatno i zbog toga sto nisam imao potrebu da se uklapam ni u sta, barem od ponudjenog, pa sam bio zadovoljan ulogom posmatraca.
Zasto je po meni vazno da posmatramo druge ljude, zato sto nam to moze pomoci u otkrivanju sebe, bar onog naseg mehanickog dela. Na primer, neke osobine koje sam primetio kod drugih i to one koje me iritiraju sam pronasao i kod sebe, ali promatrajuci ih kod drugih, shvatio sam kako funkcionisu tj, sa cime su povezane i kako da ih kod sebe ispravim. Tada sam shvatio sta u stvari znaci taj "program" iliti sablon, ista stvar je primenljiva i kod mene i kod drugih iako smo totalno razliciti. To bi bio "sablon", i sto je neko svesniji to on ovaj(ove) sablon bolje prepoznaje i trudi se da se ne prepusta nego da ga stavlja pod kontrolu.

Mislim da se mi nikada ne mozemo potpuno osloboditi sablona prilikom naseg ispoljavanja/izrazavanja ovde u 3D, ali je vazno da prepoznamo "program" po kome se ponasamo u odredjenim trenucima i da mi "kontrolisemo" njega, a ne da nas on "nosi".

Pozdrabv

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned maj 07, 2006 10:55 pm 
Član foruma

Citat:
svi mi smo se susreli s ljudima koji na pomen bilo koje od ovih tema o kojima razglabamo na ovom forumu imaju totlano blank izraz u ocima i jednostavno u tom momentu svakim atomom svog bica osjecate kako da ti ljudi pripadaju nekoj drugoj vrsti i kako vas nikada nece biti u stanju razumjeti

Mislim da takvi ljudi ne moraju biti organski portali, moze biti i neki od ljudi sa dusom koji su duboko uspavani u programima tj. matricu i koji retko pomisle i na "crkvu" a dalje od toga nikada. Po meni oni imaju neki od "samotesecih" programa tipa kolekcionari, razni hobii, razne "drustvene" organizacije, pa cak i narkomani, i oni koji su "zaglibili" u sexu.

Mozda ja i lupetam. :D

Pozdrav

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto okt 31, 2006 12:08 pm 
Član foruma

Mora postajat nacin kako da ih se otkrije.U to sam siguran sto posto.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto okt 31, 2006 12:22 pm 
Član foruma

Najgora stvar koju mozemo uciniti jeste da se skoncentriramo na klasifikaciju ljudi prema tome da li su OP ili ne.Prije svega tako nesto je nemoguce je rne postoji siguran nacin kojim bismo mogli utvrditi da li je netko OP ili ne. Postoje indikacije ( od kojih je najaca nedostatak empatije i to ne za fizicku bol i fizicka stradanja nego za emotivnu odnosno dusevnu bol) medjutim ove indikacije su daleko od toga da su defintivne.

Pa cak i da imamo defintivne pokazatelje opet nam to ne bi puno pomoglo. I bica sa dusom koja su u limbu nesvjesnosti takodjer nam mogu sasvim fino sisati energiju.

Dakle nekako mi se cini trik kosmicke igre koja se odvija na ovoj planeti i nije u klasifikaciji - nego u potpunoj svjesnosti. Dakle biti svjestan da postoje OP i njihove uloge ali ono sto je puno vaznije je biti svjestan u svakom trenutku svih svojih energija te kako i gdje protjecu.
U tom slucaju organski portali su najobicnija sala i prestaju imati bilo kakvu vaznu funkciju u nasem zivotu.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 529 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 27  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.