Sada je: sri maj 07, 2025 4:22 am.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 6 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Terapija crtanjem - trazenje uzroka problema?
PostPostano: sub maj 08, 2010 8:02 am 
Član foruma

Da li ste culi za terapiju crtanjem?

Umjesto da se ide na psiho terapije desetljecima i trazenje uzroka problema, ta terapija crtanjem pronade uzrog problema u vrlo kratkom vremenu.

Da li tko zna vise o ovome?

Koliko sam cuo, osoba mora biti odmorna i crta/pise sta mu padne na pamet. I nakon toga se sve to analizira i nakon nekoliko puta, se pronade problem.

Vrh

Naslov: Re: Terapija crtanjem - trazenje uzroka problema?
PostPostano: sub maj 08, 2010 11:28 am 
Član foruma

boki je napisao/la:

Umjesto da se ide na psiho terapije desetljecima i trazenje uzroka problema, ta terapija crtanjem pronade uzrog problema u vrlo kratkom vremenu.

Koliko sam cuo, osoba mora biti odmorna i crta/pise sta mu padne na pamet. I nakon toga se sve to analizira i nakon nekoliko puta, se pronade problem.

Ko otkrije taj uzrok problema? Ko radi sa ovakvim terapijama u BiH-a?

Vrh

PostPostano: sub maj 08, 2010 3:02 pm 
Član foruma

boki je napisao/la:

to je stara fora (osobno iskustvo sa psihijatrije), i obično se primjenjuje kako bi ljudima bilo lakše otvoriti se, lakše je nacrtat na papir nego otvoreno pred svima reći šta te tišti, i tad jednom tjedno dolazi "poseban" "dr.sc.mr" i slični, podijeli papire i čeka da ljudi počnu crtat, zatim to pokupi i tu nastaje problem jer onda on svojim ukalupljenim i ograničenim razumijevanjem koje je pokupio prilikom svog nadobudnog obrazovanja želi ti odmudrovati tko si ti, ovakav ili onakav, ovaj ili onaj, a psiholozi/psihijatri svoje zaključke većinom 99,9% donose na osnovu pretpostavki, po principu stavljanja u kalupe, i ako ispadaš iz određenog kalupa onda si ovakav ili onakav, smiješno kad znamo da je pretpostavka majka svih zajeba :D
sve to možeš i sam, jer nitko ti bolje od tebe samoga ne može reći tko si i kakav si, otvori se, i samo budi full iskren prema samome sebi (to je ono najbitnije), a odgovori su oduvijek tu, mi samo trebamo postavit prava pitanja :love3:

Vrh

PostPostano: ned maj 09, 2010 6:57 am 
Član foruma

Pitam zato sto ta drugacija metoda ne ukljucuje psiholoze/psihijatre.

I problem jeste sa "citanjem" rezultata.

I tu je cijela smisao ovoga, da ljudi sami nakon nekoliko "crteza" mogu shvatiti sta ih muci, gdje je problem.

Vrh

PostPostano: ned maj 09, 2010 12:29 pm 
Član foruma

boki je napisao/la:
Pitam zato sto ta drugacija metoda ne ukljucuje psiholoze/psihijatre.

I problem jeste sa "citanjem" rezultata.

I tu je cijela smisao ovoga, da ljudi sami nakon nekoliko "crteza" mogu shvatiti sta ih muci, gdje je problem.

znam da to ne uključuje klasične psihologe/psihijatre, ali opet će postojati "netko" tko će "očitavati" te rezultate, dakle opet "netko" drugi radi umjesto tebe, opet će "netko" drugi govoriti što on vidi iz tvoje slike, najvjerovatnije opet preko nekog kalupa kojeg je on negdje naučio, a zašto ne probati sam dokučiti što za tebe znači ono šta si upravo nacrtao, tako ćeš najbolje naučiti biti što otvoreniji i iskreniji prema sebi, jer ne vide svi isto neku sliku, recimo zaljubljeni koji promatra mjesec će vidjeti lice lice svoje drage, dok će gladan vidjeti krišku sira, ali ukoliko osoba se ne želi otvoriti i biti iskrena prema samome sebi neće joj pomoći ni 10000 crteža. probaj nemaš šta izgubiti, osim šta ćeš se dobro zabaviti i uživati u vlastitoj kreativnosti i ukoliko budeš budno promatrao možeš svašta naučiti o sebi :love3:

Vrh

PostPostano: pon maj 10, 2010 6:33 am 
Član foruma

Zheel je napisao/la:

znam da to ne uključuje klasične psihologe/psihijatre, ali opet će postojati "netko" tko će "očitavati" te rezultate, dakle opet "netko" drugi radi umjesto tebe, opet će "netko" drugi govoriti što on vidi iz tvoje slike, najvjerovatnije opet preko nekog kalupa kojeg je on negdje naučio

I netko nacrta samo krugove, puno krugova i sta sad sa tim.

Ta upustva su samo kao vodic.

Nesto slicno kao one knjige sanjarice ili kako se vec zovu.

Znaci, objasnjeno od strane ljudi koji sa time rade i koji imaju iskustva.
Dalje osoba sama za sebe nauci ostalo.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 6 post(ov)a ] 

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.