Sada je: ned maj 04, 2025 8:19 am.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 537 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 27  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: čet okt 11, 2007 7:41 pm 
Početnik

Voljela bih da mi malo kažete neka svoja iskustva u vezi REIKIJA ili tako nekih ,,bisera,,, a super mi je i to što mi dajete neki savjet ili objašnjenje, jer ja tih bisera stvarno imam.
Eto recimo sinoć sam sanjala da ulazim u neku nepoznatu školu i kao da sam ja neka učiteljica. Prvo sam hodala kroz tu školu i onako razgledala prostorije. Došla sam do toaleta, i tu su umjesto wc školjki stajala dva plastična bureta, koja su odozdo bila povezana sa odvodom. U tim buradima
je bila ustajala voda i plivale su plastične kese. Meni je to sve bilo ,,fuj,, i onako sa dva prsta sam izvukla te kese i voda je otekla i to se pročistilo. Jeli moguće da sam ja ta škola i da su burad neke moje blokade. Ako je to to, kako ja mislim,
kako to, da ću ja to sama pročistiti.
Inače u stvarnosti ja imam periode kad radim intenzivno i skupljam lovu i tad
samo imam upozoravajuće snove, kad neko želi da me prevari, ili kad je mjesto ili objekat negativan i to sanjam i tad zbog posla ne mogu da spavam koliko mi je potrebno,
jer radim intenzivno.Potom taj posao mora prestati, jednostavno ne ide, ne možeš ga pokrenuti ni uz pomoć filmskih trikova ili neke okolnosti ga prekidaju, i ja onda imam ta povlačenja u kuću, sa oslabljenim komunikacijama i onda ova stanja počnu intenzivno. A i to spavanje, mi se jednostavno desi, ako ne sanjam po noći često osjetim po dani da jednostavno moram zaspati makar malo, jer svako izbjegavanje toga kod
mene izaziva bolesnost, kao da nisam spavala 5 dana.
Prvi put kad sam meditirala po onim uputama sa interneta, mi se desilo to stanje i slike kao iz mojih snova. Inače kad imam te snove, nikad ih nemogu zaboraviti, i znam se probuditi i u stvarnosti još osjećati mirise iz sna ili neke intenzivne slike koje još stoje preda mnom, a recimo vidim namještaj u sobi itd. Možda će to REIKI riješiti.
PS: Hajde, de, kažite mi neke vaše stvari npr., šta je kod vas bilo presudno da se odlučite za upoznavanje sa REIKIJEM, i šta je bilo dalje, koliko ste dobili odgovora, kako je REIKI uticao na vas.
PS: Jedno pitanje KOLOS? Jesi li ti mlada osoba?

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet okt 12, 2007 4:02 pm 
Član foruma

Citat:
Prvi put kad sam meditirala po onim uputama sa interneta

Negdje smo to već spominjali...
Kad se ulazi u te "vode", bilo da je riječ o meditaciji ili nečem drugom što podrzumijeva odmak o "službene" interpretcije svijeta, i podrazumijeva da prihvaćaš da postoji i "nevidljivi" svijet kao realnost, dakle, kad se upuštamo u istraživanje nečeg takvog, OBAVEZNO bi trebalo potražiti učitelja. Neku osobu koja je tim stazama već prošla i koja će nam pomoći da razumijemo i interpretiramo to što vidimo i osjećamo. U protivnom, mogli bi se izgubiti.
Reiki može riješiti tvoju zbunjenost doživljajima iz izleta u astral. Tehnika podrazumijeva da te u upoznavanju tog "nevidljivog" svijeta vodi majstor-učitelj, koji će znati prepoznati što se s tobom zbiva i koji će te naučiti da uvijek ostaneš u realnom svijetu, da ne odeš u nerealno tj. iracionalno. Da znaš uvijek gdje se trenutno nalaziš. Oni koji ne znaju gdje se nalaze, za njih kažemo da su se izgubili, tj. da su poludili.

ako te zanimaju neke senazcije, nešto tipa: vidi što ja mogu,ili: zamisli što mi se dogodilo i što sam vidio, to nećeš dobiti od reiki majstora, jer se to ne uklapa u etiku učenja. Nikakva hvalisavost i nabrajanje svojih dometa i moći ne dolazi u obzir, jer to bi značilo da osoba koja se time razmeće nije postigla baš ništa na svom razvoju. Etika škole (ali i samozaštita) nalaže da se i takvim stvarima razgovara u zatovrenim krugovima, između majstora i učenika, zato o tome nećeš ništa ovdje čuti.
A nije da nema takvih senzacija.

To što opisuješ o problemima spavanja koje povezuješ s poslom, također se rješava reikijem. Trebalo bi posao obavljati ležerno, kao posao, bez psihičkioh opterećenja. Trebalo bi život organizirati tako da tvoje sposobnosti dođu do izražaja i da pri tome nemaš straha da će te netko prevariti, da svojim osobinama i vlastitim energetskim "profilom" (tj. svojim karakterom) unaprijed spriječiš sve takve mogućnosti, ali, niti da ti imaš potrebu nekog varati. to sve spada u priču o duhovnom rastu i razvoju, ili, kako se to još kaže: rad na sebi. Rad na sebi je, pojednostavljeno rečeno, rad na upoznavanju svog istinskog karaktera i rad na "dotjerivanju" i promjeni vlastitog karaktera u onim točkama gdje "zapinje". A to je malo duža priča.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet okt 12, 2007 5:27 pm 
Početnik

arwen dor je napisao/la:
OBAVEZNO bi trebalo potražiti učitelja. Neku osobu koja je tim stazama već prošla i koja će nam pomoći da razumijemo i interpretiramo to što vidimo i osjećamo. U protivnom, mogli bi se izgubiti.

ovo je neistinito i tragikomicno. obavezan ucitelj, jer bez njega bi se mogli izgubiti i poludjeti. :roll: :roll: :roll:

danas uz internet na kojem se sve informacije mogu pronaci potreban je samo kriticki razum i volja za ucenjem.

da, "ucitelji" novog doba ne nastupaju pod punim imenom i prezimenom, niti daju bilo kakve reference na svoj rad. ali zato pisanjem daju osjecaj uceniku-zrtvi-klijentu da upravo oni poznaju njegovu situaciju, odmah zatim nude rjesenje i tako ga navode da se obrate "ucitelju". naravno sve se obavlja u diskreciji preko pm ili maila.

dakle rijec je o new age marketingu gdje se daju "pametni savjeti" sa ciljem da se naivna zrtva obrati navedenom "ucitelju", a glavni motiv svega je naravno novac.

Vrh

Naslov: komentar
PostPostano: pet okt 12, 2007 7:01 pm 
Početnik

Arven, mislim da ste me vi pogrešno shvatili, a ja ovaj forum ili REIKI. Ali ipak mislim da REIKI ne zagovara zatvorenost. Ako zatvorite mogućnosti REIKIJA strahom od znanja ili iskustava to je onda glupost, jer kako ćete ga propagirati i podijeliti sa ljudima i čemu forum. Mislim da na ovaj forum o REIKIJU ipak neće doći neko koga interesuje popravak auta, nego ipak ljudi koji žele saznati više o REIKIJU.
Drugo: Ja sam rekla da sam početnik u tehnici REIKI, ali ne u duhovnosti, i vidljivim i nevidljivim svjetovima, nemam više strah od letenja, ali imam pitanja za dalji razvoj sebe i traženja novih tehnika upravo da se bolje spoznam. Ja sam imala učitelja 12 godina tu nadohvat ruke i pitala ga svašta
za bisere koji su me zbunjivali, jer sam tu tehniku učila i praktikovala, a on je upravo čitavo vrijeme kod mene gajio strah od nepoznatog, ili onoga što on nije mogao kontrolisati ili hmm objasniti.Zato sam i pitala onu ženu, koja je rekla da će me besplatno inicirati, kakva su to ne poznata stanja.
Kontam, svi znaju da se u mojoj zemlji desio rat i bilo je svašta, i ja sam prošla svašta ružnog, 100 puta goreg nego što je vidljivi i nevidljivi svijet,
u kojem borave drakule i vještice, ja sam taj šou i mentalni diznilend prošla uživo i tad razmišljala da je lakše poludjeti, ali taj luxuz sebi nisam mogla dozvoliti, jer sam imala porodicu za koju sam se morala brinuti i ostati normalna i hladna. Tad je počeo kontakt sa duhovnim vodičima, koji su me vodili kroz san i govorili šta i kako treba da uradim i da ću preživjeti i da će mi se porodica izvući itd itd i to za mene nije ni hvalisanje ni ludilo nego prirodan način za ostvarenje komunikacije sa nečim zašto neko treba da vježba kpmunikaciju, jer i sam osnivač REIKIJA je otišao i nije jeo 21 dan da bi dobio znakove, ja sam 5god bila primorana na to. Ha, sad ćete reći post ratni sindrom, ludilo je već nastupilo.Ne, nije tačno.Izbacila sam ljutnju i neshvatanje zašto je to tako moralo biti i zauzvrat otkrila neke spoznaje i dobila duhovne vodiče za što vidim da onako pod normalnim uvjetima trebaš vježbati mnogo, a eto meni se desilo . HVALISANJE ili LUDILO? NE TO JE ISTINA! REIKI je tehnika, spoj sa energijom ,način umrežavanja računara( reče tamo neki čovjek na nekoj stranici), sa svim pozitivama i komplikacijama i ja u tom slučaju neću da se tjeram da vježbam DUHOVNOST KOMPJUTERA, NEGO HOĆU DA SAVLADAM TENIKU PALJENJA KOMPJUTERA.
21 je vijek , i doista u mom životu nedostaje 10 godina života, saznavanja
informacija, i možda ,sad ,malo izgleda da bauljam u ovim novim saznanjima
i izgledam kao slon u radnji porcelana, ali ja vjerujem da ću to nadoknaditi. Ne sakrivajte znanje, senzacije, bisere i ostalo. To nije hvalisanje ni ludilo, to su prateće stvari duhovnosti jer kod nas ti je, ako ne ideš stazom slonova ILI SI LUD, ILI IMAŠ CRNU MAGIJU, NISKA LETENJA, ili eto možeš dobiti sve to, sve zavisi kako to gdje zovu.
A pitanja koja ja postavljam u stilu ŠTA MI JE LJUDI; ILI ŠTA JE OVO pa ja to i radim na ovakvim forumima, jer samo želim da idem dalje... POZDRAV! OTVORITE KANALE I POŠALJITE LJUBAV, ZNANJE I POZITIVU, to su učenja svih duhovnosti i tehnika!!! :D

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet okt 12, 2007 7:56 pm 
Član foruma

Zraka
Citat:
Arven, mislim da ste me vi pogrešno shvatili, a ja ovaj forum ili REIKI. Ali ipak mislim da REIKI ne zagovara zatvorenost. Ako zatvorite mogućnosti REIKIJA strahom od znanja ili iskustava to je onda glupost, jer kako ćete ga propagirati i podijeliti sa ljudima i čemu forum.

Recimo da nije dobar izraz propagirati i djeliti ga s ljudima.Kad dobiješ dar,hm,sposobnost da provodiš reiki,nitko nemože predvidjeti kakva će bilo tko imati iskustva.Zato nebi bilo u redu,po meni,naveliko pisati ja sam doživio ovo ili ono.To bi bio egoizam i propaganda nečeg što nekom nebi bila istina.Ima reikista koji nisu doživjeli ništa osim prestanka glavobolje.Reiki je LJUBAV.Sve što doživljavaš kad daješ reiki je protok te energije.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub okt 13, 2007 12:22 am 
Član foruma

he..ja vidim da ni vi mene niste baš shvatili.
govorila sam i astralnim izletima. o mogućim posljedicama samostalnog eksperimentiranja na tom području. astralni izleti posredno imamu veze s reikijem, jer se radnja događa na istom mjestu, ali priča je duga.
govorila sam o ekperimentiranju u meditacijama.
mislite da se to može dobro izvesti ovako, skupljajući znanje preko interneta?
ne bih se složila.
možda da potražite, ako ima na internetu, literatura o astralnoj razini i o mentalnoj razini, o bićima koji tamo obitavaju, tzv. entitetima, ljudskog i neljudskog porijekla, koji mogu biti dobronamjerni i zlomnamjerni. mogu podržavati vašu energiju, a mogu se njome i hraniti. bilo bi dobro i da ih naučite raspoznavati. izbjegavati, odstranjivati kad se zakače. to bi bilo dobro prije nego se uputite na put. (reiki je samo jedan od brojnih puteva...)
nije poanta bila u reikiju, nego u onome što je "zraka" napisala o svojim snovima. kad bi imala nekog učitelja tada bi joj on objasnio što se s njom zapravo događa i kako da se iz toga izvuče. ovako, morat će sama.
ma, kako god vi odlučite, za vas će biti dobro. ako mislite da možete sami bez spoticanja putovati tim predjelima, samo vi dajte. htjela sam vas samo upozoriti da je to sklizak teren i da ima zapreka o koje se možete spotaknuti i da vam tu učitelj može pomoći, ne mora to biti učitelj reikija. sve tehnike imaju učitelje i ljude koji vode druge ljude. svi ljudi koje srećemo su na neki način naši učitelji. svi koje srećemo su na neki način naši treneri. šteta je tapkati u mjestu kad već možeš trčati ako ti netko pokaže kamo i kako.
htjela sam vas samo upozoriti, ali, o.k., ako vi mislite da vam upozorenja ne trebaju, i da to sve možete sami i na svoj način postići, samo naprijed, poštujem vaš izbor.
sretno!

o zatvorenosti ili otvorenosti mogli bi raspravljati, o razlozima zašto se o nekim stvarima ne razgovara na javnim mjestima, a o nekim drugima da, zašto tako mora biti i i zašto je baš tako dobro...ali, nećemo o tome, to ne spada u razgovor o samom reikiju, nego u razgovor o općenito duhovnim putevima. postoje neka univerzalna načela, za koja se zna da su realna i da su stvarna. svatko ih može nanovo otkrivati preko iskustava na vlatitoj koži, ako tako voli. to traje malo duže i donosi neke neugodnosti, ali, nije ni to loše. ja osobno ne volim otkrivati toplu vodu, smatram da nemam vremena za razbacivanje, niti za bitke s nečim što se može elegantno zaobići, no, to sad već spada u osobni stil. svatko ima pravo na svoj izbor.
pozdravić :)

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub okt 13, 2007 12:47 am 
Član foruma

Citat:
ovo je neistinito i tragikomicno.

površno znanje je gore od potpunog neznanja.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub okt 13, 2007 12:48 am 
Član foruma

Kolos, drži se!
Pozdrav:
:notworthy:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub okt 13, 2007 11:54 am 
Početnik

Ha, ha, ha šta se sve ovdje napriča u proteklih par dana, a ja samo dođoh da priupitam za te cijene inicijacija, pa kad me nemogaše slomiti objašnjenjima i crtežima kako i nebo ima cijenu, a ja dokazah da postoje humana bića i ne traže lovu za inicijaciju, nego žele znanje i dar da podjele, onda pređoše na strah i ja objasnih strah ,i opet vide, a ne vide, i tako bi mi mogli do kraja svijeta, ali nemam kad zagori mi ručak.
Jadni ljudi , što dadoše tolike pare za inicijaciju a uspjeli samo sebi izliječiti glavobolju, JEFTINIJE IM JE BILO KUPITI ASPIRIN C itako dalje i tako dalje.
Budem se javila kad primim inicijaciju BESPLATNO.
SVIMA LIJEP I TOPAO POZDRAV! VOLIM VAS JA!!! :lol:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub okt 13, 2007 10:08 pm 
Član foruma

zraka
Citat:
a ja dokazah da postoje humana bića i ne traže lovu za inicijaciju,

Nisi ti to dokazala,to je dokazalo humano bice koje daje inicijaciju tebi besplatno odgovarajući na tvoje pitanje:"Postoji li neko ko bi me besplatno inicirao u reiki?"
Citat:
Jadni ljudi , što dadoše tolike pare za inicijaciju a uspjeli samo sebi izliječiti glavobolju, JEFTINIJE IM JE BILO KUPITI ASPIRIN C itako dalje i tako dalje.

Vidim da me nisi shvatila.Ako zaista misliš to,nadam se da si našla dobrog učitelja. :thumbup:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub okt 13, 2007 10:34 pm 
Član foruma

Kad govorimo o tuđim zabludama, uglavnom govorimo o sebi.
ono što vidiš oko sebe, to si ti. ono za što se kačiš je upravo ono što je tvoj problem, a ne problem drugih. takve spoznaje su vrlo korisne, jer na osnovu njih možemo promatrati svoj vlastiti ego, i točno odrediti što je sad na redu da se na egu odradi.
kad počistimo svoj ego od osobine koja se otkrila u nekoj aktulnoj situaciji, tada smo neko vrijeme mirni, ali će se ponovno pojaviti u nekom drugom obliku, ili će se otvoriti nova blokada s nekom drugom negativnom osobinom, koju će također trebati prpoznati i razriješiti. i tako do kraja.
pod negativnim osobinama smatramo: pohlepu, gramzivost, škrtost, taštinu, slavoljublje, častohleplje, sebičnost, sebeljublje, egocentričnost, bahatost, nasilnost, kukavičluk, lijenost, rastresenost, neorganiziranost, površnost, lažljivost, itd..

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub okt 13, 2007 11:37 pm 
Početnik

arwen dor je napisao/la:
Kad govorimo o tuđim zabludama, uglavnom govorimo o sebi.
ono što vidiš oko sebe, to si ti. ono za što se kačiš je upravo ono što je tvoj problem, a ne problem drugih.

dobro poznate new age nebuloze, naravno za one sa kritickim razumom. posto u svijetu odnosno u drugima nema negativnosti i problema, svi uoceni problemi su ustvari tvoji. zato ne samo da neces nista poduzeti u vezi istih, neces ih ni uocavati jer zasto bi zaboga sam sebi stvarao probleme!?

ovo malo uocenih (ah desi se, svasta danas ljudi rade i pisu) najlakse je rijesiti diskretnim kontaktiranjem nekog reiki majstora (po mogucnosti nepoznatog, nerazvikanog, bez referenci), koji daje tako jednostavna i logicna rjesenja.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri okt 17, 2007 12:46 am 
Član foruma

zraka je napisao/la:
Ha, ha, ha šta se sve ovdje napriča u proteklih par dana, a ja samo dođoh da priupitam za te cijene inicijacija, pa kad me nemogaše slomiti objašnjenjima i crtežima kako i nebo ima cijenu, a ja dokazah da postoje humana bića i ne traže lovu za inicijaciju, nego žele znanje i dar da podjele, onda pređoše na strah i ja objasnih strah ,i opet vide, a ne vide, i tako bi mi mogli do kraja svijeta, ali nemam kad zagori mi ručak.
Budem se javila kad primim inicijaciju BESPLATNO.
SVIMA LIJEP I TOPAO POZDRAV! VOLIM VAS JA!!! :lol:

Oko 700 kuna možeš računati prvi stupanj.
A kakvih učitelja ima možda ni internet nije naodmet.
Inflacija.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet okt 19, 2007 9:02 pm 
Član foruma

Nekima se reiki ne može niti smije dati.
Nekim ljudima se ne prenosi inicijacija.
Za neke tipove ljudi nije reiki.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet okt 19, 2007 11:32 pm 
Član foruma

arwen dor je napisao/la:

nikako,pogotovo svojeglavim osobama kojima moze "pasti" na pamet da to znanje dalje prenose besplatno i tako ugroze tako unosno trzishte i devalviraju cene i "uglednim" uchiteljima/cama upropaste tako unosan biznis za shishanje ovaca :twisted:
arwen dor je napisao/la:

paaa,kad nece da plate za tako dragoceno znanje :twisted:
arwen dor je napisao/la:

normalno,tipoloshko razvrstavanje ljudi obavljaju uchitelji/ce koji odredjuju koji su tipovi pogodni za kontinuirano manipulisanje i muzenje
najidealniji su oni koji za kratko vreme postaju toliko zavisni od uchitelja/ce da ga pitaju za savet za svaku jebenu sitnicu koju nameravaju da uchine u svom zivotu:
" dali da promenim frizuru?"
" dali da pravim ajvar u subotu ili da stavljam turshiju?..."
" ... ili da samo kiselim krastavce?"
"dali da secem nokte ili da ih pustim?"
"dali da mu dam odmah ili posle treceg izlaska?"
itd,itd,itd....
normalno,najnepogodniji su oni kojima ritualno uvlachenje glave u uchiteljevo/cino dupe ne "mirishe" na neshto dobro :twisted: :twisted: :twisted:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub okt 20, 2007 3:08 pm 
Član foruma

arwen dor je napisao/la:

Q: Why?
A: Control!

-toliko od nesebicnom davanju, izmjenjivanju znanja i vještina.
-svi (cast izuzetcima) vole biti Masters of their Domain....
-u protivnom... nema hierarhijski strukturiranog društva...
-not serving the agenda... bad for business...
...

nat imas moj glas!

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub okt 20, 2007 7:21 pm 
Član foruma

ne smije, ali se niti ne može, čak i kad se to poukuša, ne ide..
dakle, reiki se ne smije i ne može davati ljudima koji su po svom valstitom izboru zli, koji po svojoj strukturi ne mogu drugačije živjeti nego da iscrpljuju druge ljude-tzv. energetski vampiri, i ne smije se i niti ne može davati ljudima koji se bave crnom magijom. ne daje se psihopatama.
ima još nekih kategorija koje neće moći primiti reiki..
Svim tim tipovima ljudi reiki ne odgovara i to se manifestira tako da se od njega osjećaju loše, neugodno, napeto, poneki dobijaju napade bijesa i agresivnosti, vrtoglavicu, i njihov se um i tijelo buni.
Dobijaju napade paranoje ili bar blaži stupanj-sumnjičavosti, pa u reikiju ili u reikisti vide napad na sebe, vide pljačku, iznuđivanje, prevaru, i to su za njih sasvim dovoljni razlozi da se ne upute na reiki-stazu, nego se odluče za napad na reiki, pa će vrlo glasno i rječito kritizirati i vrijeđati tehniku i "osoblje", što je neugodno za čuti ali baš ničemu ne može naštetiti.
Takvi ljudi neće doći ni na tretmane, ni na inicijaciju. I dobro je da niti ne pokušavaju, da ne dožive razočaranje, jer bi ih reiki-majstor najvjerojatnije odbio, ili bi se sinkronicitet pobrinuo da se reiki majstor i takva osoba ne sretnu čak i u slučaju da su već ugovorili sastanak.
Reiki se ne reklamira i nikog se ne nagovara na reiki. Na tretman može doći bilo tko, ali prije nego se dade inicjacija, majstor dobro razmisli hoće li nekom dati inicijaciju ili neće. U slučaju da majstor krivo procijeni i inicira nekog tko nije spreman, sam proces inicijacije ne može "tehnički" uspjeti jer postoji zaštita.(.o čemu ovdje ne mogu govoriti.) Ako je osoba koja je inicirana takva da nije spremna za put samorazvitka i samosicjeljenja, (jer je njezin lažni ego previše napuhan i ne može još odustati od samozavaravanja ili kontroliranja okoline), tada će se događati da takva osoba često zaboravi sebi napraviti tretman, da ne može upamtiti položaje ruku, ne može upamtiti simbole, ili se simboli vraćaju kad ih pokušava poslati. Vrlo brzo će prestati prakticirati reiki. Možda će osoba, ako sazrije i razriješi svoje temeljne zablude, nakon nekoliko mjeseci ili godina, ponovno početi s praksom.

s druge strane, posotoje ljudi koji imaju otvoren reiki kanal i kojima reiki teče i bez inicijacije.
Svaki čovjek je slučaj za sebe, nema striktnih pravila.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub okt 20, 2007 8:23 pm 
Početnik

Bravo NAT ,to što si napisala je upravo to što mislim i ja.
Arven, prvo skini mač sa sličice. Ako nisi znala mač ubija, sakati, reže noge i ruke itd. To koriste neki zli ljudi. Kužiš. Nisi ti valjda takva, pogotovo ako si majstor REIKIJa. Vrati se , ponovo iniciraj i pročitaj sve od početka o REIKIJU, nemoj da ti ja budem učitelj, jer ja sam ti draga početnik i ti si me samo doista uspjela naučiti sve što ne trebam.Hajde dobro, i to je učenje.

PS. Arven, dobih ja inicijaciju, prijatelje sa kojim razmjenih iskustva i znanja, nastavismo širiti put svjetlosti dalje . Sve BESPLATNO.
Ne mislim se više javljati, ovo javljanje sam obećala.

JA SAM SAMO SANJAR KOJI IDE ZA SVOJIM SNOM I ISTINOM

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned okt 21, 2007 3:48 am 
Početnik

kratki osvrt na uocene neistine...

arwen dor je napisao/la:
dakle, reiki se ne smije i ne može davati ljudima koji su po svom valstitom izboru zli, koji po svojoj strukturi ne mogu drugačije živjeti nego da iscrpljuju druge ljude-tzv. energetski vampiri, i ne smije se i niti ne može davati ljudima koji se bave crnom magijom. ne daje se psihopatama.

reiki se daje svakome ko ima love da plati tretmane, jer to je u prvom redu danas veliki biznis, pa se tako i radi. takodjer se bilo kome daju inicijacije ako ima love za njih. da mogu to biti psihopati, vampiri, magovi ili samo ljudi koji u tome vide sredstvo za biznis.

Citat:
Reiki se ne reklamira i nikog se ne nagovara na reiki. Na tretman može doći bilo tko, ali prije nego se dade inicjacija, majstor dobro razmisli hoće li nekom dati inicijaciju ili neće.

da reiki se itekako reklamira, uz dominantnu astrologiju i tarot, reiki je glavni nositelj takvog tipa oglasavanja. postoji mnogo verzija reikija (za svaciji ukus jel), a to sto se neko prozvao majstorom ne znaci bash nishta, jer to je titula koja se kupuje novcem. tako da se "majstor" nece misliti hoce li nekom davati tretman ili inicijacju (naravno za adekvatnu naknadu), pravila su tu jasna, uostalom kao i kod svakog biznisa. chast iznimkama, ako ih uopce ima.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned okt 21, 2007 7:48 am 
Član foruma

Mislim da netko ne sluša baš što je Arwen htjela reći.To što Arwen piše su kao načela ili pravila ili uputstva reika kojih BI SE TREBAO držati reikista.Recimo ako ste vi majstor reika,a dajete inicijaciju nekom za koga osjećate(znate)da nebi smjeli(recimo psihopati),to ide na vašu dušu.To znači da ne dajete reiki nepristrani,več su vaše misli samo u materijalnom,Što se ne slaže s definicijom reika.Što se događa s majstorima koji daju inicijacije baš svima?Mislim da je svaki početnik u reiku brzo shvatio da što sijete to i ubirete.Znači(ako netko nije shvatio)npr.,imamo pravila za polaganje vozačkog ispita,ako ste mentalno nesposobni ili su vaši pokreti nekordinirani ili........miljon stvari koje bi morali dokazati na ispitu da ste sposobni za vožnju.Jeli to u redu?
Šta se dogadja(na duhovnom planu) učitelju vozačkog kad on čuje da je njegov vozač(kojemu je on svjesno zažmirao na njegove nesposobnosti)poginuo i ubio čovjeka na cesti?
Kad imate moć imate i odgovornost. :cry:

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 537 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 27  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.