kalista je napisao/la:
uuups, ne to nego

ISHRANA SIROVOM HRANOM, sorry, žurila sam...

OK, nisi pogrešila, obe teme su dobre

, a ovu sa linka sam ranije čitao, no, sa'ću, nabrzaka da usnimim svih 5 stranica u komp, pa ću da čitam lagano...imam malo slobodnog vremena, pa tako...
A video sam i ovu koju si ti otvorila, konkretno o presnoj (sirovoj) hrani...Epa hvaljen da je svevišnji da ima ljudi sa kojima se može ozbiljno o tome...ovi iz mog okruženja ovako reaguju kad im samo pomenem: "

"...i činili su da se osećam ko ludak i budala svojim komentarima dok sam se tako hranio, neko vreme... (mada sirova hrana baš i nije za one koji se ubijaju od fizičkog rada, postanu toliko mršavi da je to katastrofa...poznajem jednog...).
Pročitaću tamo šta je do sada napisano, pa ću se uključiti...
Elem, Gintera sam pročitao, jednom, davno...to je stara knjiga iz sedamdeset i neke, ako se ne varam...imao sam je u rukama... i tad sam bio oduševljen... i još uvek sam, jer me od rođenja, sama moja priroda (ukus) vodila ka takvoj hrani...Što bih voleo da kažem, ja nisam čovek ako ne pojedem bar kilo jabuka ako ništa drugo
Hvala i vidimo se i na toj temi
swifft je napisao/la:
I ja te akne imam vec 3 godine (sada imam 1
Eh kako sam nekad imao lijepo lice... sada vise ne =)
Kupovao sam razna kozmeticka sra*a nista nije pomoglo
Zimi mi je stanje urednije ,cim pocne toplije vrijeme pojave se sitne izrasline (tackice) boje koze , eh onda one pocrvene (na suncu koza mi je masna pa su te tackice jako uocljive) zatim se zagnoje.... taj proces traje najmanje 6 mjeseci... nista mi nije pomoglo do sada
Istiskao ih ne istisako ostane fleka.
Suncanjem se povuce crvenilo ali izbocine(krastice) ostaju stvarno ne znam cim da ih tretiram...
Citao sam negdje da je ciment u kombinaciji sa medom jako ucinkovit ali meni nikako nije pomoglo
Ma kod mene, na licu se i ne vide, samo iz jako velike blizine i pod jakim svetlom (ali to ionako imaju svi, skoro svi a naročio muškarci jer akne, da ne lupnem sad, al mislim da imaju prilično veze sa testosteronom)...
Trebalo bi da ti ozbiljnija primena urinoterapije i još nekih tretmana reši problem...
Ko što reče naša draga Kalista, hrana bez imalo soli par dana, najbolje sirova (ja bih par dana jeo puno salate, krastavaca, zelene salate, peršuna, celera...može i mrkve/šargarepe, limunade bez šećera, al razblaženije.......) skupiš dosta urina, te zakuvaš to kako se već radi (svi znamo, pa da ne ponavljam)... I onda tim eliksirom, da ga tako nazovem, probaj da mažeš par puta dnevno (na pr 3), pa ko što reče Kalista sačekaj 10 min pa isperi, al hladnom do mlakom vodom, i to samo blago.... Pri mazanju, utrljavaj ukuvani urin u lice, masirajući ga dok se ne upuje...
To je za lice, i to deluje, i sigurno će samo ovo da ti popravi stanje kože (primetno), mislim sigurno jer znam, ne samo iz svog iskustva.... A da vidiš tek kako ovo uklanja perut posle samo jednog pranja, i hidrira i hrani dlaku... Znači offtopic: Utrljaš u kosu, masiraš 10-ak minuta minimum...i zatim opereš blagim šamponom (ali ne onim jeftinim šamponima, jer oni rešavaju problem oštećene kose tako što je uklanjaju, pa nema kose - nema problema

)... I tako na 2-3 dana...
Dakle ponavljam, dok sakupljaš urin za ukuvavanje, jedi samo sirovu (mislim da može i ovsene pahuljice sa presnim, svežim mlekom, ako si sa sela, kao jedan od obroka...), i bez soli i sl... jer onda urin a naročito ukuvani postaje agresivan, a tek posle par dana stajanja (ako ga ne čuvaš na hladnom i tamnom mestu-frižideru) pretvara se u "čisti" amonijak...
Ako imaš akne i na leđima (hvala Bogu ja nemam i nisam, sem na intimnom delu, drugde nemam problema), to isto za lice važi i za leđa (ali tu je problem ako namaš kog da ti to utrlja...), pa posle se samo ispereš mlakom vodom...Većje rečeno ranije, ali nije zgoreg ponoviti, najbolje da sapun izbaciš potpuno, on samo pogoršava problem (ja sam ranije puno koristio sapun za umivanje, a kao čistunac, prao sam ruke i umivao se 100 puta na dan, 3-4 puta lice...posledica toga je bilo sušenje kože i pojačanje osetljivosti kože, pa iako nisam imao, ja sam si stvorio problem)...Ako već 'oćeš sapun, koristi dečiji najblaži...
Znači rezime:
1.Omekšaš lice toplijom vodom minut, dva...
2.Pažljivo sakupljani (nakon posebnog režima ishrane) urin, ukuvaš... i to mažeš najmanje 2 puta dnevno (poželjno bar 3), tako što utrljavaš 10-ak minuta...do se lice ne osuši...
3.Ne koristiš jake sapune (poželjno je nikako, a naročito ne sejfgard...)
I to bi trebalo, bez dodatnih stvari da ti poboljša lice, prilično...
Ja ovakav urin koristim kao losion posle brijanja, i iako imam osetljivu kožu koja se upali posle brijanja i 'oće i prištići da se pojave, otkad koristim ovo, toga više nema...
4.A možda, ako si spreman, i na ozbiljnije promene u ishrani...ali o tome ja malo ili nimalo znam...
Ja bih na tvom mestu kombinovao i Ag vodu sa ovim, (pola litre srebrne vode je ovde kod mene po apotekama oko 10-15€), znači pskaš pumpicom po licu i piješ...Mislim mogao bi, eventualno, i to kao dodatak...
Inače ima i nekih zahebancija koje sam ranije video da koriste neki moji drugari (dok sam trenirao, a oni su bili na terapiji anabolicima pa su im leđe bila ko, sačuvaj me Bože...). Znam da su koristili čitavu kombinaciju raznih hemikalija koje su skupo plaćali po apotekama, i pomagalo je (umanjivalo je probleme)...
A jeste videli onu smešnu reklamu na nekoj od televizija, neki preparat je u pitanju (ja retko gledam TV pa se ne sećam imana proizvoda i tako to)...kažu tamo, koristiš taj preparat i ne moraš da menjaš ishranu i slično a akne, bubuljice, seboreja...nestaju ko od šale nakon nekog vremena... Ja bi možda uzeo to da probam (iako ne verujem reklamama, znatiželjan sam...), ali brate, ne sećam se cifre, al sećam se da je skupo.... Jel zna neko možda nešto o tome, jel probao neko to...
P.S. Samo nemojte da se zeznete sa onim kremema, dal beše Džonson ili tako nekako niti sa "clean & clear", to je čista glupost, probao sam (i moje poznanice), držao se uputstva, i one nevidljive akne su postale vidljive...hvala Bogu, vratilo se na staro kad sam prestao...
Inače, imam puno poznanica koje se zezaju sa AVON-om i sl... i imaju brdo kozmetike... one koje imaju loš ten i dalje imaju isti ten (bubuljice, akne, proširene pore...), dakle ni brdo kozmetike nije rešilo problem (ako izuzmemo dobre pudere koji sve pokrivaju

)
Opet sam se raspisao, treba me zabraniti zakonom

...al napisao sam neke proverene stvari na većem broju ljudi (ne samo na sebi)...jer ipak, svako reaguje na drugačiji način, manje ili više, zar ne...
Mislim sve se to odnosi na lice i leđa, za mi+oj problem to nije bilo rešenje... jer možda, ko što sam, u par navrata našao na netu, to i nisu akne, nego liče pa ih ljudi tako nazivaju (mislim da se moj problem zove BPP, al me nervira što je u mene izraženiji no što je uobičajeno)...
Aj pa ćao