Sada je: uto jul 08, 2025 7:23 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 25 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Rast Svetske Populacije - "Vreme je za Bebe" ???
PostPostano: uto feb 10, 2009 2:07 pm 
Početnik

Ova tema mi je pala na pamet kada sam video na RTS1 onu emisiju "Vreme je za bebe". Znaci, nemam nista protiv dece, radjanja, babica, med. sestara, ali ova emisija mi je tako odvratna.
Rijaliti shou ajde da pravimo decu, jos dece i jos dece, da nas bude vise nego njih, radjaj, radjaj, nasa deca su lepa, njihova su ruzna, bla bla bla. Ovakvo ponizenje nisam odavno video na tv-u! Ponizenje manje vise ali javni poziv na parenje da nas bude vise mi je u svaku ruku odvratan. Sta vi mislite o tome?

P.S. Ako bolje razmislimo, jos malo pa necemo moci svi ni da stanemo na ovu planetu. Brojke su vec sad enormne. Ko ce biti taj koji ce da odlucuje ko ostaje da zivi a ko ide da pajki?

Rast populacije -> manje mesta za zivot -> veca potrosnja resursa -> veca zavisnost vecine od povlascene manjine -> porast kriminala -> RAT u cilju prosirenja teritorije, resursa itd.

Pozdrav!!!

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto feb 10, 2009 3:31 pm 
Član foruma

Ah...kako povrsno razmisljanje.....

Igrom slucaja i ja sa svojom djecom gledam tu emisiju.Da,emisija se bavi natalitetom i pokusava na odredjeni nacin da ga pokrene i podigne,ali pored toga ,emisija se bavi i obilazi ljude-roditelje raznih zanimanja,vjerske pripadnosti,socijalnog statusa i slicno.Ni u ludilu nije emisija tipa,nasa su djeca lijepa,njihova su ruzna,bla,bla....ni u ludilu....

Iz emisije bi mogao da zakljucih,ko su roditelji,kakvi su im psiholoski profili,materijalno stanje porodice,ambijent gdje zive i jos mnogo nekih drugih stvari.Veoma je zanimljivo kad vidis to sve i saberes i oduzmes,pa onda sam dodjes do odluke da li ces nekada imati djecu,sta te sve moze cekati u zivotu,da li ces,ako dozivis starost,umrijeti sam ili ces imati nekoga pored sebe,da li su mala dijeca-mala briga,a velika dijeca-velika briga i joooosssss mnogoooo toga.

To glupo razmisljanje o tome-rast populacije-manje mjesta za zivot-veca potrosnja resursa-porast kriminala-i ostala slicna sranja,su po meni licno bas sranja prava.MIslim da previse gledas holivudsku produkciju....

Kad bi vi ,mlada generacija,recimo,od `85 pa na ovamo,prestala da gleda morbidne filmove americke produkcije,prestala da sjedi uz mrtvi ekran,prestala da se pali na grand shou i spanske serije,poceli da cijenite moralne ljudske vrijednosti a ne materijalne,poceli da razmisljate svojom GLAVOM a pri tome i da zivite zdravo uz zdravu ishranu i prirodu i pri tome svemu,poceli malo da gledate vase roditelje,sta sve moraju da rade i trpe da bi vama obezbjedili to materijalno zadovoljstvo i ispunili vase hirove,tog dana bi vam iz guzice dosle neke stvari u glavu.

Posto vidim da pises ekavski,pretpostavljam da si iz Srbije..naravno...Da li ti znas,KOLIKO JE SELA IZUMRLO U SRBIJI?!?!?Znas li koliko prazne zemlje ima ,znas li koliko sela ima u kojima nema mladjih od 60 godina,znas li ti,kad bi mlada generacija pocela da se okrece selu,pocela da stvara porodice u takvom ambijentu,pocela da PRAVI BEBE,bas po receptu iz emisije "vreme je za bebe",pocela da se seli iz grada,pocela da pritisce one politicare koje su izabrali SVOJIM glasom....sta bi vi sve mogli da uradite i pri tome jos da imate pomoc vasih oronulih i umornih roditelja iza kojih stoji ogromno zivotno iskustvo i koji se jos uvijek bore sa ovim mrtvim sistemom....eh...i ti pricas o broju populacije i resursa...

Za mene licno,emisija je TOP,veoma lagana,fina,poucna,zanimljiva,u laganom nedeljnom terminu.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto feb 10, 2009 3:41 pm 
Član foruma

Pa terranet, nisam siguran ko tu povrsno razmislja . . . mozda svi mi.

Istina je da Peconi jeste malo emotivnije reagovao, ali to je normalna reakcija na takve stvari, mogu da pricam samo u svoje ime i apsolutno ga razumem.

Istovremeno vidim Peconi da ces morati malo vise da citas ako hoces takve stvari da shvatis (da ne kazem "svaris" :mrgreen: ), ako zelis naravno da shvatis.

Evo malo linkova ovako za pocetak :D

http://www.galaksija.com/metafizika.htm

http://www.galaksija.com/planeta.htm

http://www.galaksija.info/forum/viewtopic.php?t=11

http://www.galaksija.info/forum/viewtopic.php?t=1637

http://www.galaksija.info/forum/viewtopic.php?t=1347

http://www.galaksija.info/forum/viewtopic.php?t=501

http://www.galaksija.info/forum/viewtopic.php?t=109

Moguce je da ti to sve izgleda da nema veze jedno sa drugim, ali sve to zajedno ume jako lepo da sedne i da pomogne da se shvate poneke stvari.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto feb 10, 2009 5:10 pm 
Član foruma

Nema ljepšeg iskustva nego kad te tvoje vlastio dijete pogleda i nasmješi se.....

A što se tiče RTS, HRT, TVB i inih inačica to je u principu za zaglupljivanje masa....ali kaže se; i pokvareni sat dva puta dnevno pokazuje točno vrijeme :D

Nedostatak resursa na planeti je po mojem mišljenju u ovom trenutku manipulativno prenaglašen, mislim da ima dovoljno i za dosta veću populaciju ali ne u ovakvoj podjeli; eliti sve a "stoci sitnog zuba " mrvice...

nego, jesam li spomenuo kako je to prekrasno kad ti se djete nasmješi.... :lol:

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto feb 10, 2009 5:15 pm 
Član foruma

Mah...svako ima pravo na svoje misljenje ,te nikome ne namecem svoje misljenje,ali mene STVARNO iznenadjuje razmisljanje novih-new age generacija.Prosto ga nemogu svariti,a jasno mi je da to nije njihovo misljenje,nego je nametnuto od strane svih medija i slicno,ali zar je nemoguce da oni sami ne osvrnu se oko sebe i ne pogeldaju sta se desava oko njih.Mene je malo razocaralo misljenje:

Citat:
Rast populacije -> manje mesta za zivot -> veca potrosnja resursa -> veca zavisnost vecine od povlascene manjine -> porast kriminala -> RAT u cilju prosirenja teritorije, resursa itd.

Stoji da u tim rijecima ima istine,donekle,ali,smatram da na ovoj palneti ima mjesta za ogroman broj ljudi,a to sto MI ,tj,ONI unistavaju ovo sve sto imamo,postavljaju nam neka druga pravila,nacela,moral,zakon itd......to je neka druga tema....

Nego,Arbitrium Liberum,kad dade ove linkove,haj da i ja postavim jedan link za pocetak:

http://www.galaksija.info/forum/viewtopic.php?t=2162

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto feb 10, 2009 5:59 pm 
Početnik

Ja se zaista izvinjavam svima ako je moj post pogresno protumacen, jer siguran sam da jeste.

Kao prvo, nisam rekao nista lose protiv radjanja i beba, sto sam i naveo u postu, vec protiv nacina na koji sa manipullise sirokim narodnim masama putem medija. (ne treba mi RTS da mi kaze kako i kad treba da pravim decu, al sta znam mozda nekom treba). Hahahaha, vec zamisljam Tijanica kako objasnjava narodu pricu rupicu i boce, pcelice i cveta itd..., heheheheh

Kao drugo, svrha ove emisije uopste nije u sluzbi prikazivanja lepote dolaska jedne male bebe na ovaj svet (sto se cini na prvi pogled ali pitanje je koliko realiti shou moze tu lepotu da docara a da na njoj ne ostavi tragove ostrih zuba medijske eksploatacije), vec pumpanje javnog mnjenja u pravcu nacionalizma, laznog patriotizma (siromasni smo i telom i duhom al pravimo djecu matrixa) itd.

Kao trece, moje generacije su sada vec mladi ljudi koji su u 95-99% slucajeva najstrasnije izmanipulisani medijima, roditeljima, obrazovnim sistemom, drzavnim sistemom itd. tako da im nikakve istine tipa idite vi deco na selo tamo je zdrav zivot ne mogu pomoci. A cenjena gospoda, nasi roditelji, koji su takodje bili izmanipulisani (i opet ce biti, i opet, i opet...) u njihovoj mladosti pa su svi pohrlili u gradove jer su ih njihovi roditelji (nase babe i dede) na to naterali, jer svako hoce da mu dete bude lekar, pravnik, direktor lopov (u pitanju je bila jos jedna u nizu sistemskih manipulacija), sami su krivi sad ka vide da su se zeznuli (al dobro idemo u Egipat i Grcku na more) itd. Dakle komentar tipa "povrsno razmisljanje" je krajnje suvisan.

Cetvrto, zamislimo da masu iz Beograda rastrkamo po citavoj Srbiji. covece pa kakav bi to haos u prirodi bio. Toliki narod bi pojeo, posekao, posrao sve sto mu se nadje po zubom, sekirom, guzicom... Nemoguce je proizvesti toliko zdrave hrane,a da se ne osteti tlo koje je i onako iscrpljeno do granica upotrebljivosti. A da ne pricam o hrani koja sama raste u prirodi (bobice, sumsko voce, korenje, pecurke). Pustiti toliku masu u prirodni ekosistem rezultirao bi katastrofalnim poremecajem istog u veoma kratkom vremenskom roku. Mada za prirodu se ja ne brinem, problem je sto bi veliki procenat narodne mase presvisnuo od gladi.
Dakle, previse nas je.

Kad kazem narod, to nisu ljudi, to je gomila izgubljenih koji traze opravdanje za svoje postupke u medijima, ne shvatajuci da su ti isti mediji prouzrokovali njihovo ponasanje koje je dovelo do onoga za sta se opravdanje trazi (ovo zvuci besmisleno, i jeste al mozete da me citirate). :D

Dakle covek tek treba da postane covek. Svaki za sebe i po svojoj meri.

Vase komentare razumem, i postujem.

I naravno par istina za kraj:

Peconi je ozenjen i ima dete
Peconi zivi na selu
Peconi radi ko konj (i plemenit je isto ako ne i vise)
Peconi je zdrav ko dren
Peconi ne gleda tv
Peconi traga za istinom
Peconi emotivno ne reaguje
Peconi samo izgleda kao da emotivno reaguje
Peconi ne unistava
Peconi stvara
Peconi je postigao sklad
Peconi ne zna sta je Nju Ejdz
Peconi ne zna ni engleski
i da zasladim na kraju
Peconi je napravio kolibu u kojoj je rodjen!

Libertum, Terranet, hvala za linkove! :notworthy:

Sve vas volim, i nemojte se nervirati bez razloga!

:love5:

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto feb 10, 2009 7:22 pm 
isključen/a

Ja bih samo prokomentrisao da smatram ovu emisiju najlosijom manipulacijom sirokih narodnih masa. Da, svaka emisija se moze gledati na dva nacina i nauciti nesto, ali ta emisija nije napravljena za one koji tragaju za necim. Naprotiv, napravljena je za one koji su ubedili sebe odavno da ne treba da tragaju za nicim. Sve informacije dobijaju sa televizije, za koju moraju da placaju pretplatu iako nemaju signal, i dobijaju informacije od novina, koje nisu stranacki opredeljene i pisu ono sto zele. Naravno, "samo istinu". Znate onaj komentar:"Kako nije istina, pa pise u novinama".

A ono: Ajmo iz grada na selo, nek pise onaj ko je to uradio.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto feb 10, 2009 11:41 pm 
Član foruma

@peconi83

Od toliko emisija da ocrnis Tijanica,ti bas nasao tu... :D ,mogao si odmah da kazes da zelis da kukas na njega,a emisija nije toliko losa...pa nema u svemu zajvere,ne sekirajte se.
A ovo ti je dobro za kolibu u kojoj si se rodio...znaci,Deda se zvao kao ti i napravio kolibu,jesam li u pravu? :mrgreen:

@ all

Ali,da vam iskreno kazem,trenutno na tromedji gdje ja zivim,CRO-BIH-SRB,imamo tih TV kanala kao go... , a iskreno receno ,jedini koji se mogu iole gledati su RTS1 i 2,HRT 1 i 2,te poneki film na NOVA,ostalo se slobodno moze izbrisati iz memorije....

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto feb 10, 2009 11:48 pm 
Početnik

Terranet respect! 8)

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri feb 11, 2009 2:02 am 
Član foruma

Najteze je pisati o necemu gde su umesana i deca, odnosno "imanje i nemanje dece" odnosno "sta nam deca znace" "koliko volimo decu" i slicno.

Bas zato ovakva vrsta emisije i jeste manipulatorska. Pa ko bi jos rekao da je nesto lose ako su tu deca, ko bi uopste i pomislio tako nesto? Mislim da je bas u tome kvaka. Inace i meni smeta ono sto i Peconiju, ako sam ga dobro shvatio. Odnosno srozavanje coveka na nivo zivotinje kojoj se preporucuje da se pari, da se razmnozava i sve ce biti u redu.

Ne mogu nikako da napisem nista osim licnog "misljenja", jer mislim da bi to bila manipulacija, a sto ne zelim. Sve nadalje je samo moje licno subjektivno osecanje i razmisljanje.

Naravno, moze biti i da nisam pozvan, jer nemam dece. I ne trebaju mi, ne zelim ih. Sada cu malo da zapanjim vecinu ljudi koji ce ovo da procitaju, ali samo tako mogu da objasnim zasto je emisija "Vreme je za bebe" besmislena, manipulatorska i tesko svarljiva.

Zivim sa devojkom 8 godina. Necemo se vencati, jer ne osecamo potrebu za tim. Verovatno necemo imati dece, jer ne osecamo potrebe za tim. Sada biste mogli da kazete kako smo sebicni, hladni i slicno. Ali setite se zasto ste se vi vencali i zasto vi imate dece.

Da li znate tacno zasto?

Ja sebe dozivljavam kao odvojenu celovitu individuu, ne osecam potrebu za fizickim produzenjem svoje familije. Samog sebe ne vidim kao fizicko produzenje svoje familije. Produzenje moje familije je nevazno. Kamoli produzenje besmislica i socijalnih programa kakvi su "nacija" ili "covecanstvo". Ne bojim se smrti, verovatno zbog toga nemam ni zelju da zivim na neki nacin i dalje, odnosno "kroz svoju decu". Ne osecam se sposobnim da gajim i vaspitavam drugog coveka. A dete je drugi covek, ne igracka, ili nesto sto se "ima", to je dusa za koju ja ne mogu da prihvatim odgovornost. Ne mogu da prihvatim odgovornost za uticaj na tu dusu koji bih morao da izvrsavam, narocito kada se uzme u obzir u kakvom sistemu bih to radio. Takodje znam da smisao zivota nije razmnozavanje i "ostavljanja traga ili necega", pa mi i taj razlog otpada. Kada uzmem jos u obzir i da sam i ja samo jedna obicna energetska baterija, e tek tu postaje klimavo pravljenje jos malih energetskih baterijica.

Ako ste se na zadnju recenicu namrstili ili negativno reagovali, to je to, to je dokaz moje tvrdnje. Program koji je uprogramiran u vas proizvodi zeljenu reakciju i odasiljete finu jestivu energiju. Postoji i program koji se kod vecine ljudi "ukljuci" i onda oni eto "zele" decu (kod zena hormonalni poremecaj poznat kao "majcinski instinkt" i slicno)

Razmislite dobro, da li vi prihvatate odgovornost za tog coveka? Da li ste uopste i razmisljali o tome? Znam da je mnogima zabavno i vole da imaju svoje male kopije, ali to je debela opredeljenost prema sebi.

Volim svoju devojku (koja je ustvari svoja, ne moja :mrgreen: ) Ne volim njenu kosu, oci, ili kako se sminka, volim nju. Ne svojatam njene seksualne niti reproduktivne organe, i oni su njeni, moze da radi sa njima sta god zeli, tu se ja ne pitam. Retko vodimo ljubav, ali to je nevazno, u centru grada, u gomili ljudi i guzvi ja mogu da osetim bliskost sa njom. Tu bliskost osecam cak i sa nekim prijateljima oba pola. Znaci, sposoban sam da volim nju direktno, stoga ne osecam potrebu za simbolima nje, odnosno za njenim detetom. Kada je gledam kako spava ja sam u nekoj neobjasnjivoj radosti, nikada mi nije palo na pamet "kako li bi bilo njeno i moje dete" (slusao sam takve price) jednostavno, ona mi je tu, sa mnom, ne treba mi potvrda,simbol, osiguranje u slucaju straha jer strah ne osecam.

Imanje i nemanje dece podstice i potice od mnogih programa, vecina njih su obicne gluposti. Evo mozete da napisete, ako ste razmisljali o tome, zasto vi mislite da je dobro imati ili nemati decu? Ali molim vas, nemojte gluposti tipa "prenaseljenost, planetarni resursi" i slicno jer su to obicna nju ejdz sranja. Takodje vas molim da nepisete gluposti kao sto su "ne razumes, kad nemas dece" ili "kada ih budes imao videces". Ako osecate poriv da tako nesto pisete, uzdrzite se, pisite samo zasto za i zasto protiv. Ako iskreno razmislite zasto "za" videcete da su to uglavnom gomile programa i manipulacija kojima ste bili izlozeni i koje ste usvojili. (kao naprimer: "povratak na selo" "da ne nestane nacija" i slicne gluposti) Vecina tih razloga ce takodje biti iz debele opredeljenosti prema sebi.

Znam da je malo tesko za shvatiti, ali zato je "Vreme za bebe" besmislena emisija koja jednoj grupi ljudi udara direktno u stomak, a druga grupa reaguje sa "jao sto su slatki". Birajte koje cete biti grupa.

Ali iako decu necu, volim ih i dalje. Ali ne kao igracke nego kao ljude, znaci po zasluzi :mrgreen: (dobro, mozda imaju malo vise popusta nego odrasli)

Evo ponovo linka o opredeljenosti prema sebi (OPS, engleski STS) i opredeljenosti prema drugima (OPD, engleski STO) mislim da je to veoma vazno shvatiti i da je veoma povezano sa ovim pitanjima o deci.

http://www.galaksija.info/forum/viewtopic.php?t=501

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri feb 11, 2009 8:47 am 
Početnik

Arbitrium, uz najveće moguće poštovanje, kada ih budeš imao - videćeš.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri feb 11, 2009 9:14 am 
Član foruma

nick je napisao/la:

a čovijek ti ljepo napisa:
Citat:
Takodje vas molim da nepisete gluposti kao sto su "ne razumes, kad nemas dece" ili "kada ih budes imao videces"

Nego mene sada zanima Arbitriume L. jel onda prema tebi imati djecu OPS ili OPD?
Meni se čini da je to OPD i da to u biti baš nema veze sa samim seksualnim činom začeća....

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri feb 11, 2009 10:16 am 
Član foruma

E, bas je divna emisija ta: Vreme je za bebe!

Pre neki dan uhvatio sam sledeci poucan fragment emisije - Drzi stric malog bebca - sinovca u narucju i govori istorijske reci : "Ovo je mali korak za coveka, a veliki za covecanstvo" (pogresan citat, ovo je neko drugi izjavio) Dakle, govori sledece: "Ovo je strikin mali kuronja, prelep je. On i striko ce da idu zajedno u kafanu da piju i biju zenske. Sve ce da gi prebijemo i pofatamo. Ima da bude veliki svaler kao sto je to i njegov stric." (mislim, pacenik se kanda malo hvali ? ). Verovatno bi covek nastavio da opisuje i buducu kitu malog koja ce biti bar pola metra - na striku, ali se neko setio da tu malo isece kadar...

I tako, emisija se bavi uslikavanjem bebaca (sto je lepo) i proseravanjima primitivne rodbine (sto je po meni degutantno). Tu se desava jedinstvena prilika raznim spodobama da kazu nesto pametno i jedini put pokazu na tv-u, pa nek crknu komsije od jeda...

Naravno,niko ne pita da li su roditelji zaposleni. Imaju li stan i osnovne egzistencijalne uslove. Koliko im drzava izlazi u susret u vidu decijih dodataka i ostalih pogodnosti. Koliko deciji dodaci kasne i koliki im je iznos. Ako onaj striko sa pocetka bije zenske, da li i tata bije mamu?

Uopste, emisija je vrlo povrsna, sa losom koncepcijom. Trudi se da ulazi u razne pikantne detalje, po sistemu - a kako ste ga pravili? Bitne detalje socijalnog statusa - zaobilazi...

Nivo emisije = hispano-amerikanske serije (i za istu takvu publiku, ukljucujuci i moju dragu mamu #-o ). Ocena 2(dva) i to samo zbog lepih bebaca koji jos uvek ni za sta nisu krivi.

Inace, imam decu, volim decu i dugogodisnji staz u radu sa decom.

Ova tema bi trebalo da se bavi ekspanzijom broja stanovnika i kako im obezbediti uslove da zive dostojno - zivog bica.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri feb 11, 2009 10:25 am 
Početnik

Libertum svaka cast.Ni sam ne bih ovo bolje srocio.

Samo u vezi ove opaske da je rast svetske populacije glupost. Covek bioloski nije predodredjen da zivi u gusto naseljenim zonama kakvi su gradovi, jer onda covek ne bi bio covek vec bi bio pcela. A znamo kako kosnica funkcionise, Jedna (matica) komanduje, svi ostali rade bez pogovora. Tipican primer kolektivne svesti. Dodao bih zaokruzene kolektivne svesti na ravni insekta jer se ona ne moze poboljsati i jer njom upravljaju instikti ocuvanja bioloskog materijala odnosno date vrste. Znaci kosnica nije svesna da je kosnica, ona je svesna da ako je gladna mora da nadje hranu, ako je kisa da mora da udje u zaklon (svi njeni clanovi pri tom imaju odredjena zaduzenja) itd. Znaci kosnica je kao svest na toj ravni (razini) potpuna.

Za razliku od toga covek je individua, i kao takav mora spoznati boga kroz sebe, odnosno u sebi. Covek je bog, koji tek treba da postane. E sad ovo o prenaseljenosti (posto sam napravio dobar uvod), zamisli sta se desava kada ogroman broj individua (10 do 15 miliona) stavis na jedno tesno mesto. Ako podjemo da su ljudi energetski naboji (baterije) sto i jesu, tu dolazi do takvog varnicenja da postajemo izvrsna hrana za neke druge oblike svesti (anorganska bica - Kasteneda, reptoidi - Icke...) koje nasa cula ne prepoznaju iz ovog denziteta, odnosno ravni svesnosti.
Do tog varnicenja dolazi upravo zbog toga sto covek, bioloski, svesno, podsvesno, dakle fizicki i metafizicki zna (nege u dubini duse svoje) da on nije predodredjen da zivi u kosnici, vec da bude bog sam po sebi. Zato ti se desavaju kradje, ubistva, samoubistva (tu se ovi iz 4D opasno slade), prevare, preljube, sexualna izopacenost itd. To su sve kratki spojevi tih baterija pomesani sa uticajima visih bica (nizi 4D). Zalosno ali istinito. Medjutim ako covek postane svestan da je baterija i da je oko njega energija odnosno da je svet interpretacija te energije kroz njegova (gruba i vec otupela cula) onda on ima potencijal da postane probudjeni. A do tada...

spavajmo i sanjajmo,
spavajmo i sanjajmo,
jednom je neko rekao,
najlepsi sam sam stekao,
podelimo ga na dvoje,
sad pola sna je tvoje,
spavajmo i sanjajmo,
spavajmo i sanjajmo...

E vidis taj san to ti je "Vreme je za bebe" i ostali glupi programi (uma)...

Pitanje da li je imanje dece OPS ili OPD. Ako u tebi postoji zelja da imas decu, to ne mora da znaci da je ta zelja tvoja, tj. da je nastala u tvom umu kao izvorna tvoja zelja (da je potekla iz tvoje dubine). Kada bi ovo bila tvoja, da kazemo, dubinska (bozanska) zelja onda bi to bio OPD. Medjutim, u 99,99% slucajeva zelja (za decom) koja se kreira u necijem umu je nista drugo nego program koji je citavog zivota implementiran na ovaj ili onaj nacin, i kada vreme dodje pokrece se okidac i odjednom se u coveku budi zelja da ima decu. Mozes misliti. Znam puno slucajeva gde su devojke zatrudnele, samo zato sto je to u datom momentu bilo "cool" (boze moj, pa Karleusa je trudna... i slicni komentari) a posto su zene te koje primaju energiju a muskarci oni koji energiju daju, onda se ti glupi muskarci veoma lako izmanipulisu indirektno preko zena (samoregulisuci program = ajd neko da proba da kaze nesto protiv beba u zeninom prisustvu, malo ko to sme (samo ako je i devojka svesna da je to program sto je slucaj kod Libertuma)). Zato ti ja zavidim! :mrgreen:

Kod programiranja treba znati da se zene uvek programiraju direktno, jer primaju energiju (one su kao vrtlozi koje usisavaju energiju suprotnog pola), dok se muskarci programiraju indirektno (oni izvrsavaju ono sto programirane zene zahtevaju) jer njihovo je da odasilju energiju ka pripadnicama suprotnog pola. Nema tu neke filozofije. U 95% slucajeva stupanja muskarca i zene u neku interakciju ima za cilj sex u krajnjoj liniji. Ovo bi bilo dobro kada bi bio u pitanju tantricki sex u cilju dostizanja svetog duha (jer to je najlaksi put da se on spozna, zbog toga sve religije (programi) smatraju sex grehom, sto on nije), vec je u pitanju cisto fizicko zadovoljenje koji opet predstavlja izvor energije za ove gringose iz 4D. Ono sto su zeleli to su i postigli manipulacijom kroz programe kakvi su mediji, vaspitanje, obrazovanje, kultura...

Al ne damo se!!!

Inace evo ovde je snimak sa svadbe doticnog para iz emisije "Vreme je za bebe". Strikan cuo da se dete nalazi u stomaku majke pa je hteo da uradi porodjaj po skracenom postupku tj. da ubrza stvar (ko pogleda shvatice):

http://www.youtube.com/watch?v=bwFLU_NHy2U&feature=related

...a strikan i ja mangupa dva zinuli u tetku, tetku na trapezuuu...iiiijaaaaooo

Pozdrav!!!

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri feb 11, 2009 3:11 pm 
Član foruma

Auh Peconi, ovo si tako napisao da ja samo mogu da skinem kapu :D

Citat:

Uvazavam primedbu, ako bude prilike, verovatno cu videti i sam.

Citat:
Nego mene sada zanima Arbitriume L. jel onda prema tebi imati djecu OPS ili OPD?
Meni se čini da je to OPD i da to u biti baš nema veze sa samim seksualnim činom začeća....

I ja mislim da imati decu nema nikakve veze sa seksualnim cinom. A sad dal je OPD ili OPS, nisam siguran, mozda razlicito za svakoga, odnosno zavisi iz koga razloga neko zeli ili ne zeli decu i kako on to vidi, ako je uopste sposoban i zeli da vidi. (a mozda je bas u tome kvaka)

Meni lici da vecina ljudi niti je dovoljno svesna, niti zeli da zna dovoljno o tome da bi to bilo OPD, znaci verovatno OPS. Mislim da je za decu potrebna mnogo vise razvijena svest, nego sto je naprimer imam ja. Ali to je moje misljenje, tako da i ne mora da bude istine u tome. Peconi je bas lepo to opisao u gornjem postu.

Citat:
Naravno,niko ne pita da li su roditelji zaposleni. Imaju li stan i osnovne egzistencijalne uslove. Koliko im drzava izlazi u susret u vidu decijih dodataka i ostalih pogodnosti. Koliko deciji dodaci kasne i koliki im je iznos.

Koliko sam ja razumeo, ti parovi sto se prijave dobijaju kao neku pomoc od sponzora, a sad dal je to istina ili samo marketing i kolika je ta pomoc, pitanje je.

Evo i za striku koji bije zene. Slican tip emisije kao i "Vreme je za bebe"

http://www.youtube.com/watch?v=PC-7WYAj ... re=related

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri feb 11, 2009 4:23 pm 
isključen/a

Citat:
Koliko sam ja razumeo, ti parovi sto se prijave dobijaju kao neku pomoc od sponzora, a sad dal je to istina ili samo marketing i kolika je ta pomoc, pitanje je.

Pa ja imam utisak da su vecina njih se i prijavili za emisiju da bi dobili tu paru, kojom ih je neko kupio da prave budale od sebe u toj emisiji. Ako je neko resio da ima dete, ne vidim cemu reklamiranje u emisiji. Nemojte mi reci da ima nije do reklamiranja. Isto kao i sa emisijom 48 sati svadba. Budalastina da vece nema.

A najbolje je pitanje: Kako je neko odlucio da ima dete, bez obzira da li ga pravi ili radja. Cuo sam od nekih da su u jednom momentu imali osecaj da sada treba da ga imaju, pa se pitam odakle osecaj. Nekima se naravno desilo da su se seksali pa je zena ostala trudna, kako fenomenalan nacin da se rodi jedno bice. I onda kad jos neko ocekuje svoju kopiju u tom bicu..... Ili jos gore, dete je na majku, a otac pizdi zbog toga. Ili onaj balkanski sindrom, kad otac popizdi sto nije sin, nego cerka, a bas ga je pravio u pozi koju su mu preporucili "stariji i iskusniji" jebaci. =D>

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri feb 11, 2009 5:29 pm 
Član foruma

metuzalem je napisao/la:

Isuse Bože koja glupost!!! Vi razmišljate je li imati djecu (tri besmislena slova) OPD ili OPS: Ne mogu vjerovati.

Svi ste prihvatili OPS I OPD, a kad bi svi bolje razmislili ama baš sve je povezano, tako da je i OPS ujedno i OPD, IZ SVEGA SE UČI. To su dvije stvari jednoga, istoga. BLJAK!!!

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri feb 11, 2009 5:53 pm 
Početnik

Tamna_shumo radujem se da si u pravu.

To je ono sto nas ceka na kraju, stapanje u jedno jer sve i jeste jedno. Celina to je Sklad, i Sklad je Celina. Kada postojanje jednog novog bica postaje i tvoje postojanje, i obrnuto. Mislite o tome...

Pozdrav!!!

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri feb 11, 2009 6:09 pm 
Član foruma

tamna_shuma je napisao/la:
metuzalem je napisao/la:

Isuse Bože koja glupost!!! Vi razmišljate je li imati djecu (tri besmislena slova) OPD ili OPS: Ne mogu vjerovati.

Svi ste prihvatili OPS I OPD, a kad bi svi bolje razmislili ama baš sve je povezano, tako da je i OPS ujedno i OPD, IZ SVEGA SE UČI. To su dvije stvari jednoga, istoga. BLJAK!!!

Slazem se i ja da je jedno. I neizmerno mi je drago ako si ti postigla taj sklad. Ja jos nisam sposoban za tako nesto, tako da do cilja moram da biram jedan od ta dva puta. Tesko je biti na oba, nisu mi noge toliko dugacke ni raskorak tako velik.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri feb 11, 2009 7:26 pm 
Početnik

Inace, ako vozite kola i ne daj boze udarite neko dete, ne brinite. Malo dete se uvek moze napraviti. Al sta cete raditi ako udarite neku staru babu. Kako staru babu napraviti???

Zato ja pozivam sve ljude dobre volje da daju prilog za novi realiti sou "Vreme je za babe"!!!

Uplatite i pozlatite...

=D>

Tijanicu crkni od muke hahahahaha :mrgreen:

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 25 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.