Najteze je pisati o necemu gde su umesana i deca, odnosno "imanje i nemanje dece" odnosno "sta nam deca znace" "koliko volimo decu" i slicno.
Bas zato ovakva vrsta emisije i jeste manipulatorska. Pa ko bi jos rekao da je nesto lose ako su tu deca, ko bi uopste i pomislio tako nesto? Mislim da je bas u tome kvaka. Inace i meni smeta ono sto i Peconiju, ako sam ga dobro shvatio. Odnosno srozavanje coveka na nivo zivotinje kojoj se preporucuje da se pari, da se razmnozava i sve ce biti u redu.
Ne mogu nikako da napisem nista osim licnog "misljenja", jer mislim da bi to bila manipulacija, a sto ne zelim. Sve nadalje je samo moje licno subjektivno osecanje i razmisljanje.
Naravno, moze biti i da nisam pozvan, jer nemam dece. I ne trebaju mi, ne zelim ih. Sada cu malo da zapanjim vecinu ljudi koji ce ovo da procitaju, ali samo tako mogu da objasnim zasto je emisija "Vreme je za bebe" besmislena, manipulatorska i tesko svarljiva.
Zivim sa devojkom 8 godina. Necemo se vencati, jer ne osecamo potrebu za tim. Verovatno necemo imati dece, jer ne osecamo potrebe za tim. Sada biste mogli da kazete kako smo sebicni, hladni i slicno. Ali setite se zasto ste se vi vencali i zasto vi imate dece.
Da li znate tacno zasto?
Ja sebe dozivljavam kao odvojenu celovitu individuu, ne osecam potrebu za fizickim produzenjem svoje familije. Samog sebe ne vidim kao fizicko produzenje svoje familije. Produzenje moje familije je nevazno. Kamoli produzenje besmislica i socijalnih programa kakvi su "nacija" ili "covecanstvo". Ne bojim se smrti, verovatno zbog toga nemam ni zelju da zivim na neki nacin i dalje, odnosno "kroz svoju decu". Ne osecam se sposobnim da gajim i vaspitavam drugog coveka. A dete je drugi covek, ne igracka, ili nesto sto se "ima", to je dusa za koju ja ne mogu da prihvatim odgovornost. Ne mogu da prihvatim odgovornost za uticaj na tu dusu koji bih morao da izvrsavam, narocito kada se uzme u obzir u kakvom sistemu bih to radio. Takodje znam da smisao zivota nije razmnozavanje i "ostavljanja traga ili necega", pa mi i taj razlog otpada. Kada uzmem jos u obzir i da sam i ja samo jedna obicna energetska baterija, e tek tu postaje klimavo pravljenje jos malih energetskih baterijica.
Ako ste se na zadnju recenicu namrstili ili negativno reagovali, to je to, to je dokaz moje tvrdnje. Program koji je uprogramiran u vas proizvodi zeljenu reakciju i odasiljete finu jestivu energiju. Postoji i program koji se kod vecine ljudi "ukljuci" i onda oni eto "zele" decu (kod zena hormonalni poremecaj poznat kao "majcinski instinkt" i slicno)
Razmislite dobro, da li vi prihvatate odgovornost za tog coveka? Da li ste uopste i razmisljali o tome? Znam da je mnogima zabavno i vole da imaju svoje male kopije, ali to je debela opredeljenost prema sebi.
Volim svoju devojku (koja je ustvari svoja, ne moja

) Ne volim njenu kosu, oci, ili kako se sminka, volim nju. Ne svojatam njene seksualne niti reproduktivne organe, i oni su njeni, moze da radi sa njima sta god zeli, tu se ja ne pitam. Retko vodimo ljubav, ali to je nevazno, u centru grada, u gomili ljudi i guzvi ja mogu da osetim bliskost sa njom. Tu bliskost osecam cak i sa nekim prijateljima oba pola. Znaci, sposoban sam da volim nju direktno, stoga ne osecam potrebu za simbolima nje, odnosno za njenim detetom. Kada je gledam kako spava ja sam u nekoj neobjasnjivoj radosti, nikada mi nije palo na pamet "kako li bi bilo njeno i moje dete" (slusao sam takve price) jednostavno, ona mi je tu, sa mnom, ne treba mi potvrda,simbol, osiguranje u slucaju straha jer strah ne osecam.
Imanje i nemanje dece podstice i potice od mnogih programa, vecina njih su obicne gluposti. Evo mozete da napisete, ako ste razmisljali o tome, zasto vi mislite da je dobro imati ili nemati decu? Ali molim vas, nemojte gluposti tipa "prenaseljenost, planetarni resursi" i slicno jer su to obicna nju ejdz sranja. Takodje vas molim da nepisete gluposti kao sto su "ne razumes, kad nemas dece" ili "kada ih budes imao videces". Ako osecate poriv da tako nesto pisete, uzdrzite se, pisite samo zasto za i zasto protiv. Ako iskreno razmislite zasto "za" videcete da su to uglavnom gomile programa i manipulacija kojima ste bili izlozeni i koje ste usvojili. (kao naprimer: "povratak na selo" "da ne nestane nacija" i slicne gluposti) Vecina tih razloga ce takodje biti iz debele opredeljenosti prema sebi.
Znam da je malo tesko za shvatiti, ali zato je "Vreme za bebe" besmislena emisija koja jednoj grupi ljudi udara direktno u stomak, a druga grupa reaguje sa "jao sto su slatki". Birajte koje cete biti grupa.
Ali iako decu necu, volim ih i dalje. Ali ne kao igracke nego kao ljude, znaci po zasluzi

(dobro, mozda imaju malo vise popusta nego odrasli)
Evo ponovo linka o opredeljenosti prema sebi (OPS, engleski STS) i opredeljenosti prema drugima (OPD, engleski STO) mislim da je to veoma vazno shvatiti i da je veoma povezano sa ovim pitanjima o deci.
http://www.galaksija.info/forum/viewtopic.php?t=501