Sada je: pon maj 05, 2025 9:47 am.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 385 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 20  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Mentalni Programi
PostPostano: pet jan 15, 2010 7:26 pm 
Član foruma

Bolje kaži odakle ti ovaj tekst umesto da se igraš džojstikom 8)

Našao sam na Krstarici, nedokazana priča bez autora.

Vrh

PostPostano: pet jan 15, 2010 10:53 pm 
Član foruma

Da, bilo bi vrlo pametno da se autor potpisao, a to bi bio dokaz autentičnosti priče? Moguće je da je objavljeno na jos nekim mestima, nisam istraživao..
Posto sam ovo prvo pustio na omiljene vrte muzike, evo odgovora na Sigmino pitanje slične sadržine...
Citat:
Stiglo mi na mail od jednog prijatelja pre desetak dana... a covek je , onako , ozbiljan lik... Moj je samo mali uvod na pocetku i zakljucak,nista vise... Sa obzirom da licno poznajem nekoliko eminentnih strucnjaka iz raznih oblasti koji su preko Dolanca dosli do bitnih drustvenih funkcija i koji su i danas nepomerljivi sa svojih pozicija i koji su prosli clanstvo SPSa i JULa i sada su demokrate i to u vise opcija ( da ne zaboravim da su svi listom masoni ! u sta sam se licno uverio ) ... Dakle, meni ova prica zvuci veoma realno, ili je bar veoma bliska istini... Bilo bi zanimljivo pitati Bajagu da li je ikada leteo mlaznim avionom .... mada postoji mogucnost da bi nam odgovotio i da je leteo i na ruzicastom sloncetu... :-k ... U krajnjem slucaju - neka svako prosudi za sebe... Ja verujem da je ova prica bliska istini ... Pa hiljade bezbednjaka i lezilebovica na jaslama Drzave je moralo nesto da radi i da "zaradi", a kontrola svega je bila na visokom nivou... Moj dobar drugar Božidar Todorović, profesor istorije i dr. veterine, je odležao 8 godina zatvora zbog jedne izrecene misli na casu istorije u 4. BG Gimnaziji. Rekao je samo - " Ma pustite deco tu pricu o partizanima i cetnicima... To vam je jedna velika pita od govana"... Odleža covek 8 godina ...Penzionisao se sa mesta nocnog cuvara, jer ga vise nigde nisu pustili da radi! Sve je bilo moguce, a i danas je...

Podseti me sigma na Bajagino - Pada vlada ... pa recimo - Djokina - Gedo gluperdo .... koja ga odvede u USA po nagradu i obezbedi mu vizu ... Ima tu i - Danke Deutchland i svasta - nesto ... A da ne zaboravimo Djokicu na početku koji je - Video Tita Maršala, legendu tu ... a tek - Ne lomite mi bagrenje po Gedinom nalogu...

U krajnjem slučaju, ako vam se ne svidja post, imate admine pa zatražite da se obriše.... ja se svakako neću ljutiti...

Pozdrav :love9:

Vrh

PostPostano: pet jan 15, 2010 11:03 pm 
Član foruma

Boze Ferdi, di da se brise?!

Ta prica ne moze ni biti dokazana. A bojim se, ni potvrdjena. Isti se pesma jos uvek vrti, na svim frontovima. Pri tome, ne mislim na muzicare.

Vrh

PostPostano: pet jan 15, 2010 11:08 pm 
Član foruma

Sve u životu je muzika :wink: , draga Sigma...

:love9:

Vrh

PostPostano: sub jan 16, 2010 12:07 am 
Član foruma

Radi se o tome da je ovaj tekst mogao lako neko da izmisli i pri tom da se malo zanese pričom a zaboravi činjenice o vremenu. Na primer, Bragović je rođen 1950 godine a Bajaga 1960. Koliko su oni imali godina 1968? Ili sedamdesetih godina? Bajaga je imao 14 godina kada je Bijelo dugme izdalo prvi album. Onda, kako taj bivši udbaš čuva na tavanu tolike ploče "na revers"? Ništa se ne izdaje penzionerima na revers iz arhive DB-a.
Osim toga, sećam se kao klinac početkom sedamdesetih da su panduri hvatali "hipike" sa dugom kosom i šišali ih do glave. To se ne slaže sa ovom pričom da ih je DB pravio po Dolancovom receptu. (Možda su ih šišali samo glupi Srpski panduri da napakoste Slovenačkim drmatorima :-k )
Priča je suviše šuplja.

Vrh

PostPostano: sub jan 16, 2010 7:07 pm 
Član foruma

Pantelija je napisao/la:
Radi se o tome da je ovaj tekst mogao lako neko da izmisli i pri tom da se malo zanese pričom a zaboravi činjenice o vremenu. Na primer, Bragović je rođen 1950 godine a Bajaga 1960. Koliko su oni imali godina 1968? Ili sedamdesetih godina? Bajaga je imao 14 godina kada je Bijelo dugme izdalo prvi album. Onda, kako taj bivši udbaš čuva na tavanu tolike ploče "na revers"? Ništa se ne izdaje penzionerima na revers iz arhive DB-a.
Osim toga, sećam se kao klinac početkom sedamdesetih da su panduri hvatali "hipike" sa dugom kosom i šišali ih do glave. To se ne slaže sa ovom pričom da ih je DB pravio po Dolancovom receptu. (Možda su ih šišali samo glupi Srpski panduri da napakoste Slovenačkim drmatorima :-k )
Priča je suviše šuplja.

Što znači "šuplja priča"? Sve ovo što mi ovdje iznosima, sve filmove koje gledamo, sve "dokaze" primjerice o svinjskoj gripi možemo nazvati šupljim. No, ako ih promatraš na način da ih osjetiš negdje unutar sebe - onda su za tebe - individualno - argumentirani.

Ja ne znam da li je priča točna, ali nekako sam uvjerena da je i to bio način na koji se "radilo" i na koji se radi i danas. Vrlo vješto, konstruktivno i uspješno. U cijeloj toj priči u trenu dok sam je čitala najmnaje mi je bilo važno tko su akteri, kao što me ne interesira što radi Severina niti s kim se... Ali, činjenica je da se kroz muziku svašta događalo, a da uopće ne spominjem što se i dalje događa kad se koristi za političke ili još gore "humanitarne" svrhe. Mislim da bi se mnogi iznenadili što bi sve saznali o svojim "idolima" a ne tiče se njihove initime koju nam tako dražesno nude. Dakle, meni priča "drži vodu", a primjere koji bi mogli poslužiti za njezinu argumentaciju možemo pronaći u nizu autora koji su "prašili" tokom ovog posljednjeg rata na sve tri strane.
Samo se treba sjetiti, a za neke se ne treba prisjećati, vrte se i danas! I u tom kontekstu mogu reći da muzika može biti u funkciji manipulacije i jednim oblikom mentalnog programa.

Hvala Ferdi!

Pozdrav :blob:

Vrh

PostPostano: sub jan 16, 2010 8:35 pm 
Član foruma

alf je napisao/la:
Što znači "šuplja priča"? Sve ovo što mi ovdje iznosima, sve filmove koje gledamo, sve "dokaze" primjerice o svinjskoj gripi možemo nazvati šupljim. No, ako ih promatraš na način da ih osjetiš negdje unutar sebe - onda su za tebe - individualno - argumentirani.

Za mene šuplja priča znači da nema čvrstu osnovicu,tj. kako priča napreduje sama sebe potkopava.

Vrh

PostPostano: sub jan 16, 2010 11:33 pm 
Član foruma

Politickoj strukturi u doba Juge su skroz odgovarali pripadnici mainstreama kao sto su Cola, Dugme i ostala ekipa....koji su svi bili u fazonu udri brigu na veselje, pa na pecenje i nikako nisu bili hipici. Tako se paralelno sa stvaranjem te seljacke komunisticki obojene muzicke scene razvijao jedan sasvim novi pravac, tzv. novi talas (Disciplina Kicme i EKV kao najreprezentativniji predstavnici). Sigurno nije slucajno sto je tim talentovanim i progresivnim ljudima, koji su razmisljali svojom glavom, te nisu odgovarali rezimu, bukvalno podmetnut heroin koji je bio dostupan na svim zurkama i delio se gotovo za dzabe. Tako se sistematski unistio kulturni milje. Danas jos uvek paradira seljana na celoj muzickoj sceni bivse Juge. Mladi i talentovani umetnici i muzicari ne mogu da pronadju svoj izraz i da izadju na kraj sa potkupljivim direktorima medijskih i izdavackih kuca. Neki odlaze u inostranstvo, a drugi odustaju. I tako balkanski narod nastavljaju sistematski da zaglupljuju severinama i sekama, cije pesme zna svako dete na pamet. Podsticu se cula, osnazuju materijalisticka osecanja, a kreativnost se koci u startu. Isto tako nije slucajno sto svetskom muzickom scenom vec 10 godina unazad zatupljujuci hip-hop hitovi osvajaju prva mesta na top listama.
Mozda tekst gore, koji kruzi netom vec danima, nije autentican, ali je skroz logican. Mislim...covek nikad nije odlucivao nista sam za sebe....ako se manipulise putem hrane, zasto ne bi i muzikom....jer ona je najsuptilnija i veoma lak instrument za ispiranje mozgova.

Vrh

PostPostano: ned jan 17, 2010 8:49 am 
Član foruma

bellatrix je napisao/la:
Mozda tekst gore, koji kruzi netom vec danima, nije autentican, ali je skroz logican. Mislim...covek nikad nije odlucivao nista sam za sebe....ako se manipulise putem hrane, zasto ne bi i muzikom....jer ona je najsuptilnija i veoma lak instrument za ispiranje mozgova.

Ako je nešto logično,nemora biti istinito,a ako je izmišljeno a mi to procesuiramo kao istinu mi pravu priću nećemo vidjeti jer smo uvjereni da je znamo.(što se ljepo vidi u ovoj epizodi Woyagera)

Vrh

PostPostano: ned jan 17, 2010 2:20 pm 
Administrator

Mislim da priča o kontroli estradnih zvijezda i drugih javnih ličnosti od strane lokalnih patokratija važi za sve zemlje a ne samo za bivšu Jugu jer su ti ljudi uglavnom daleko popularniji od većine političara. Tako, osim toga što mogu da budu stavljeni u službu (materijalističkog/kapitalističkog/komunističkog/vjerskog...) sistema i efikasno programiraju narodne mase, mnogi od njih imaju i potencijal da ugroze sistem i vladajuću političku strukturu.

Mada se mogući ispadi zvijezda uglavnom mogu neutralisati već odmah u startu uz pomoć kontrolisanih medija, oni koji nisu na liniji ili naknadno siđu s nje, obično će biti neutralisani tako što će poginuti u saobraćajnoj nesreći, izvršiće samoubistvo, ubiće ih neki "ludak" (kao npr. Džona Lenona), naprasno umrijeti od "predoziranja" (kao npr. Đim Morison) ili nečega drugog.

Mislim da se "politički nepodobne" ličnosti ne mogu tako lako ni probiti prema gore jer u svemu tome postoje i preventivne mjere u smislu "filtriranja" ne samo talentovanih, nego i podobnih individua.

Problem je u tome što je uz pomoć kojekakvih narodnih idola lako programirati i reprogramirati ljudske mase u skladu s režimskim, vjerskim itd... programima i trendovima, međutim, postavlja se pitanje - kako ljude deprogramirati?! Da li je to uopšte moguće? Čini se da "normalan" čovjek, odnosno, ljudska ličnost nije u stanju da živi bez mentalnih programa!? Tako mu "kontrolni sistem" nudi programe dok ovaj "bira" (ako je sretan da uopšte može da bira tj. ukoliko mu ih ne nameću silom). Nakon što postane programiran, on počinje da razmišlja i ponaša se onako kako mu taj program nalaže, dok ga istovremeno i promoviše dalje... Dakle, čovjek se POISTOVJEĆUJE sa svojim programima. "Normalnog" čovjeka bi možda mogao deprogramirati neko ko je prvo uspjeo samog sebe deprogramirati, mada vjerovatno ni to nije moguće jer to bi svako trebao odraditi sam na sebi samom. Kad bi se nekome mogli teoretski izbrisati njegovi programi, ovaj više ne bi bio u stanju da funkcioniše (ukoliko mu suština nije dovoljno razvijena da bi uspješno preuzela volan nad njegovim bićem, kao što je to slučaj s većinom nas).

Sama priroda ličnosti je takva da se ona mora POISTOVIJETITI s nekim programom. Na primjer, bez obzira na to koliko neki "normalan" čovjek poznavao teoretski ovu tematiku, ukoliko pročita neki članak u kome se vrijeđa nacija kojoj pripada, on će u većini slučajeva automatski osjetiti ljutnju, pa čak i bijes i preći u tzv. reaktivni modalitet iz kojeg će dejstvovati bilo u smislu pružanja odbrane ili prelaska u napad na onoga ko se drznuo da napadne njegovu naciju. Dakle, njegov nacionalni program (koji je samo jedan od mnogih) je tu odradio svoj posao što s njegovog svjesnog, što podsvjesnog nivoa, mada je ista ličnost vjerovatno već naišla na jedan od glavih koncepata iz istočne gnostike prema kome je sloboda - sloboda od poistovjećivanja.

Ako smo došli do tog nivoa da nas napad na našu nacionalnost ostavi ravnodušnim, odnosno, da se kod nas istovremeno pojavi jedno razumijevanje za napadača u smislu svjesnosti o tome da se tu radi samo o jednom "vanjskom čovjeku" koji se samo ponaša "prirodno" u skladu sa svom mentalnim programima, ukoliko se nađemo u situaciji da neko napadne direktno našu ličnost, teško da ćemo tu ostati ravnodušni. Naravno, razlog je taj što se mi moramo poistovjećivati s nečim, pa ako nećemo ni s čim drugim, onda ćemo se poistovijetiti bar sa svojom ličnošću (koja je po svojoj suštini takođe vještačke prirode, mada ima čak i svoje ime i prezime). Ali, prema ezoteričkim teorijama, mi nismo naša ličnost. Dakle, ko smo ili šta smo mi to onda!?

Naravno, imajući ovo na umu, trebamo se zapitati i to da li je moguće da postoji i tzv. "truthseeker program" (tragaoc za istinom)?! Ukratko rečeno, tu se čovjekova ličnost poistovjećuje s tim programom i "traži istinu" koja naravno treba da bude u skladu s njenim ubjeđenjima o tome kako istina treba izgledati. To mu nekako dođe kao ono laganje samog sebe ali na jedan krajnje podmukao način.

A sloboda je - sloboda od poistovjećivanja. Dakle, na kraju ostaje pitanje - ko se to poistovjećuje i sa čim; i - ima li još nekoga kod kuće?!

Pozdrav

Vrh

PostPostano: ned jan 17, 2010 4:13 pm 
Član foruma

galaksija je napisao/la:

Čini se da "normalan" čovjek, odnosno, ljudska ličnost nije u stanju da živi bez mentalnih programa!? Tako mu "kontrolni sistem" nudi programe dok ovaj "bira" (ako je sretan da uopšte može da bira tj. ukoliko mu ih ne nameću silom). Nakon što postane programiran, on počinje da razmišlja i ponaša se onako kako mu taj program nalaže, dok ga istovremeno i promoviše dalje... Dakle, čovjek se POISTOVJEĆUJE sa svojim programima.

Kad bi se nekome mogli teoretski izbrisati njegovi programi, ovaj više ne bi bio u stanju da funkcioniše (ukoliko mu suština nije dovoljno razvijena da bi uspješno preuzela volan nad njegovim bićem, kao što je to slučaj s većinom nas).

Sama priroda ličnosti je takva da se ona mora POISTOVIJETITI s nekim programom.

Naravno, imajući ovo na umu, trebamo se zapitati i to da li je moguće da postoji i tzv. "truthseeker program" (tragaoc za istinom)?! Ukratko rečeno, tu se čovjekova ličnost poistovjećuje s tim programom i "traži istinu" koja naravno treba da bude u skladu s njenim ubjeđenjima o tome kako istina treba izgledati. To mu nekako dođe kao ono laganje samog sebe ali na jedan krajnje podmukao način.

A sloboda je - sloboda od poistovjećivanja. Dakle, na kraju ostaje pitanje - ko se to poistovjećuje i sa čim; i - ima li još nekoga kod kuće?!

Pozdrav

Imajuci to sve u vidu, dolazim do zakljucka da do suve istine ni ne mozemo doci, dokle god smo u ovom ogranicavajucem i uslovljujucem svetu.

Ipak, mozemo joj se barem malo, pribliziti, sto bi bio, cini mi se, veliki napredak u sirenju svesnosti (percepcije). A koliko cemo joj prici, mislim da je uslovljeno necim drugim, koje je uticalo na jacanje nase sustine. Kada i na koji nacin? Da li kroz reinkarnacije, ili genetsku uslovljenost...? U svakom slucaju, jasno je da ne nosimo svi isti potencijal, niti tezimo istome...

A opet, cinjenica je da postoje nacini na koje mozemo jacati volju i izostravati intuiciju. Tu su, na dohvat ruke...

Vrh

PostPostano: ned jan 17, 2010 8:44 pm 
Član foruma

Što se tiče muzike evo jednog tekst gdje se spominje Oda radosti:

http://hrsvijet.net/index.php?option=co ... &Itemid=24[google][/google]

E sad, ista je svirala u noći pobjede novoga nam predsjednika u njegovom stožeru. I što reći, pa mislim da smo došli do trenutka kad se zaista trebamo zapitati u koju svrhu dobivamo sve informacije do kojih i svi mi ovdje dolazimo.

Naime, svi već znamo da postoje oni koji nešto rade, neki su locirani, ali postoji to ali? Ako su toliko jaki zašto sve to ipak izlazi do nas? Diže tenzije, emotivno nas čini ukusnijima? Sve to može biti tako, a priča može biti i dublja. Uzmimo primjerice da nam je sve servirano, a mi trebamo odabrati put djelovanja.

Da li je taj put - pobuna? Revolucija?
Što s nama koji ne mislimo da je to put? Koji izbor imamo? Imamo li ga?
Mislim da je to nešto o čemu treba razmišljati.
Nema ovdje recepta, mislim da neće biti dobro da se ljudi dignu na oružje, niti da vjeruju kako je Ljubav svemoćna. Mora postojati nešto drugo.
Da ne bih sad opet izazvala one koji me vole upozoriti da se previše brinem, stvaram paniku i slično, unaprijed izjavljujem, ništa od toga ne osjećam, ono što osjećam to je trenutak kao kad u nekom razgovoru tražite pravu riječ i na vrhu vam je jezika, ali nikako da je zamislite, a onda izgovorite. Tako se osjećam.

Jer primjećujem da se događa jako puno tugo, vrlo brzo se otkrivaju velike stvari (primjerice afere u Hrvatskoj ili uloga zločestih Amerikanaca...), svaka vijest u trenu dobije "dokaz" o zavjeri, o onima koji nas žele porobiti i to mi ne liči na nešto što nema podlogu.

Dakle, posljednjih dana u određenim se medijima suptilno nudi rješenje kroz nacionalizam, on se nudi kao odgovor Svjetskoj vladi! To može biti put prema revoluciji, a svakako mislim da nije dobar odabir. Nacionalizam u svom obliku, kako ga, barem mi na ovom području shvaćamo može biti poguban. Vrlo je tanka linija između nacionalizma koji će te sačuvati od zlih masona, a dovesti do onoga što se na našim prostorima događa kroz posljednja dva rata.

Pravi put nije još pokazan, ali nekako mislim da je cijelo vrijeme tu pored nas, vidimo ga, a ne vidimo, možda djelom i zato što mislimo da će se pojaviti 2012.?
Pogledajte samo što se u Hrvatskoj događa s Crkvom! Izgubila je kredibilitet, a ja mislim da to nije slučajno, sve ide ka onome "raspast će se onakva kakvu znate". Kao da netko cijelu igru vodi po scenariju koji obuhvaća sev ono što živimo, a time i sve što se događa pa čak i ovo s odbijanjem cjepiva. Zamislite samo da li je moguće da je nekome smiješno što su ljudi pomislili da su prozreli igru?

Dakle, možda sam zbrkano pisala. ali ono što nam se događa to je upravo novi program. Svi smo u njemu i samo je pitanje što je okidač koji će nas dovesti do toga da izađemo iz njega, ako to želimo.

Jednostavno, nešto mi ne klapa u ovoj jednostavnosti "viđenja" i događanja svega što se živimo. Time ne mislim da nije dobro što sve više ljudi "vidi" dapače, samo se pitam vidimo li ispravno?

Alf

Vrh

PostPostano: ned jan 17, 2010 11:41 pm 
Administrator

U knjizi U potrazi za čudesnim, Uspenski opisuje kako se ponaša čovjek kome se na trenutak "neutrališe" ličnost zajedno s njenim programima:

Citat:
Razgovori u grupama su se nastavljali uobičajenim tokom.
Jednom prilikom Gurđijev je rekao da želi da izvrši opit na izdvajanju
ličnosti od suštine. Svi smo bili veoma zainteresovani jer je već
dugo obećavao »opite«, ali do tada ništa nismo videli. Neću opisivati
njegove metode, samo ću opisati ljude koje je izabrao za
opit to prvo veče. Jedan čovek, ne više tako mlad, koji je bio
prilično uvažen u društvu. On je na našim sastancima govorio
često i mnogo o sebi, svojoj porodici, o Hrišćanstvu i o događajima
koji su u ovom trenutku bili vezani za rat, kao i o svim mogućim
vrstama »skandala« koji su mi bili mučni. Drugi je bio
mlađi. Mnogi od nas ga nisu smatrali ozbiljnom osobom. Veoma
često je izigravao budalu; ili bi ulazio u beskrajna formalna
objašnjenja o ovom ili onom detalju sistema, nemajući ama baš
nikakav odnos prema celini. Bilo je veoma teško razumeti ga.
Govorio je rastrzano, dajući previše značaja najjednostavnijim
stvarima, povezujući na najnemogućniji način različite tačke gledišta
i reči koje su pripadale različitim kategorijama i nivoima..

Prenosim vam početak opita.

Sedeli smo u velikoj dnevnoj sobi.
Razgovor je tekao uobičajeno.

— Sada posmatrajte, prošaputao je G.
Stariji od dvojice muškaraca koji je sa mržnjom govorio o
nečemu, odjednom je utihnuo usred rečenice i izgledalo je da tone
u svojoj stolici gledajući pravo ispred sebe. Na znak koji nam
je dao G. nastavili smo da razgovaramo ne gledajući čoveka.
Mladi je počeo da sluša razgovor i tada je i sam progovorio. Svi
mi ostali smo se zgledali. Njegov glas se promenio. Rekao nam
je o nekim posmatranjima samog sebe, na jasan, jednostavan i
inteligentan način bez suvišnih reči, bez preterivanja i bez majmunisanja.
Tada je ućutao; pušio je cigaretu i očigledno razmišljao
o nečemu. Prvi je sedeo mirno ne pomerajući se, kao da
se skupio u loptu.

— Upitaj ga o čemu razmišlja, — rekao je G. tiho.
— Ja? — Podigao je glavu kao da se budi. — O ničemu. —
Nasmešio se slabašno kao da se izvinjava ili kao da je iznenađen
da ga neko uopšte pita o čemu razmišlja.
— Sada ste baš razgovarali o ratu, — rekao je neko od nas,
— o tome šta bi se dogodilo da sklopimo mir sa Nemcima; da li
još uvek tako mislite? —
— Ja zapravo ne znam, — rekao je nesigurnim glasom. —
Zar sam to rekao? —
— Da, naravno, baš ste sada rekli da svako o tome treba da
razmišlja, da niko nema prava da ne razmišlja o tome i da niko
nema prava da zaboravi na rat; svako treba da ima određeno
mišljenje; da ili ne, za ili protiv rata. —
On je slušao kao da ne shvata šta ovaj govori.
— Da? — rekao je. — Kako je to čudno. Uopšte se ne sećam
ničega štoje vezano za to. —
— Ali zar niste zainteresovani za to? —
— Ne, to me uopšte ne interesuje. —
— Zar ne razmišljate o posledicama svega što se sada
dešava, o posledicama za Rusiju, za celu civilizaciju? —
Odmahnuo je glavom kao da žali.
— Ne razumem o čemu govorite, — rekao je, — uopšte me
to ne interesuje i ništa ne znam o tome. —
— Osim toga ste govorili i o svojoj porodici. Zar vam ne
bi bilo mnogo lakše da ste se zainteresovali za naše ideje i pridružili
se radu? —
— Da, možda, — opet je rekao nesigurnim glasom. — Ali
zbog čega bih ja razmišljao o tome? —
— Pa sami ste rekli da se plašite ambisa, kako ste se izrazili,
koji raste između vas i njih. —
Nema odgovora.
— A šta vi o tome sada mislite? —
— Ne razmišljam o tome uopšte. —
— Ako bi vas pitali šta biste hteli, šta ćete odgovoriti? —
Opet upitan pogled: — Ne želim ništa. —
— Ali razmislite, šta biste želeli? —
Na malom stolu pored njega stajala je poluprazna čaša sa
čajem. Zurio je u nju dugo vremena kao da razmišlja o nečemu.
Nekoliko puta je bacio pogled oko sebe, tada je opet pogledao u
čašu i rekao tako ozbiljnim glasom uz tako ozbiljnu intonaciju
da smo se mi svi zgledali:

— MISLIM DA BIH VOLEO DŽEM OD MALINA. —

— Zašto ga ispitujete? — rekao je glas iz ugla, koji smo jedva
prepoznali.
Bio je to drugi »opit«.
— Zar ne vidite da on spava? —
— A vi? — upitao je neko od nas.
— Ja sam se, naprotiv, probudio. —
— Zbog čega je on zaspao, a vi se probudili? —
— Ne znam. —

Ovim je opit bio završen.

Nijedan od njih se sledećeg dana nije sećao ničeg. G. nam
je objasnio da je kod prvog čoveka sve što je bilo predmet njegovih
opštih razgovora, njegovih uzbuna i uznemirenja, bilo u
ličnosti. A kada je njegova ličnost bila uspavana, praktično ništa
nije ostajalo. U ličnosti drugog čoveka takode je bilo mnogo nedosledne
pričljivosti, ali iza ličnosti postojala je suština koja je
znala isto onoliko koliko i ličnost, samo bolje, pa kada je ličnost
zaspala suština je zauzela njeno mesto na koje je inače imala više
prava.

— Primetili ste da je nasuprot svom običaju, govorio veoma
malo, — rekao je G. — Ali je posmatrao sve vas i sve što se
dešavalo, ništa mu nije promaklo. —
— Ali kakvu on ima korist od toga kada se ničeg ne seća?
— rekao je neko od nas.
— Suština se seća, — rekao je G., — ličnost je zaboravila.
To je bilo potrebno jer bi u suprotnom ličnost sve preokrenula i
sve to pripisala sebi.
— Ali to je neka vrsta crne magije, — reče neko.
— Još gore, — rekao je G. — Sačekaj i videćeš još mnogo
gore od toga. —

-

Vrh

PostPostano: pon jan 18, 2010 12:22 am 
Član foruma

i mene to s programima i kontejnerima dosta mući....
možda je to i zamišljeno tako kao Hardware & Software, možda jedno bez drugog ne ide...
možda bi bez programa bili samo kao pacijenti u vegetativnom stanju...
možda kroz reinkarnaciju isprobavamo različite programe i kontejnere kao švedski stol; malo ovog, malo onog...

kao korisnik "tragaoc za istinom" programa trebam novi "imput" ili barem "reset"...ima li koga da priskoći...

Vrh

PostPostano: pon jan 18, 2010 8:18 am 
Moderator

metuzalem je napisao/la:
...kao korisnik "tragaoc za istinom" programa trebam novi "imput" ili barem "reset"...ima li koga da priskoći...

...vidi jel' može ovo...

Citat:
(...)Kako nas najčešće «napadaju» naši najbliži (roditelji, prijatelji), tim više
naš odgovor uvijek treba biti ljubav, pozitivna energija. Inače, ako odgovorimo
negativnom energijom, i sami pridonosimo bilanci straha u svijetu. Ali,
124
ZAŠTITITI SE NE MOŽEMO, A OBRANITI SE MORAMO
problem je pritom složeniji. Jer, čak i kad je naše energetsko polje pozitivno,
u smjeru kazaljke na satu - u kontaktu s negativnom energijom mi doslovno
zaustavimo, zamrznemo našu energetsku vibraciju, a to je prvi korak ka negativnoj
energiji. Veću tome blokiranom energetskom stanju mi smo u stvari
negativni i zaustavit ćemo nečiju pozitivnu energiju. Prethodno je, znači, netko
zaustavio našu energiju, mi to predajemo dalje, zaustavljamo energetski
tok nekome drugome, i tako redom po domino sustavu. Takve sam energetske
sljedove pratila bezbroj puta. Negativna je energija bila «zarazna», zato
jer u ovo naše vrijeme prevladava, zapravo vlada gotovo apsolutno.(...)

Serena Alba "Geometrija Božanske Iskre i kako smo jedva preživjeli roditeljsku ljubav"

:love3: :love5: :love3:

Vrh

PostPostano: pon jan 18, 2010 11:21 am 
Član foruma

Kastaneda govori o tome, kako se ne secamo nicega sto se desavalo u promenjenom stanju svesti, osim kada se ponovo nadjemo u tom istom stanju. Kod svojih ucenika je cesto namerno izazivao te skokove iz jednog stanja u drugo. Na taj nacin im je pruzao priliku da sami shvate i dodju do svoje sustine. Da bi se, na kraju, covek mogao objediniti u svojoj sveobuhvatnosti.

To su svi oni koji obracaju paznju na svoju sustinu mogli primetiti. Kada covek pocne sam sebe da upoznaje, one programe koje je kod sebe uspeo da razresi, kod drugih sa lakocom primeti. Tacno znas po kom programu ko funkcionise, ali naravno, nije ni svestan toga.

Mene to otkrice fascinira. I tada shvatim, da toliko jos posla imam sa samom sobom da obavim, i da je vazno pazljivo koristiti ono vreme koje imamo, jer ga nemamo dovoljno. Ne postoji visak vremena, koji bismo razbacivali na trivijalne stvari. I zbog toga ne smemo dozvoliti nikome da nas uvlaci u svoje neresene stvari. A da bismo se od toga zastitili, moramo dobro poznavati sebe. I pomesti svoju unatrasnjost od raznog smeca.

Vrh

PostPostano: pon jan 18, 2010 1:49 pm 
Član foruma

metuzalem je napisao/la:
i mene to s programima i kontejnerima dosta mući....
možda je to i zamišljeno tako kao Hardware & Software, možda jedno bez drugog ne ide...
možda bi bez programa bili samo kao pacijenti u vegetativnom stanju...
možda kroz reinkarnaciju isprobavamo različite programe i kontejnere kao švedski stol; malo ovog, malo onog...

kao korisnik "tragaoc za istinom" programa trebam novi "imput" ili barem "reset"...ima li koga da priskoći...

Ne bih se usudio ovo tvrditi, ali sve više mi se čini da se baš o tome radi. Razni programi su nam na volju, da između njih biramo. Ali kad shvatimo da nam ni jedan od tih programa više ne odgovara, onda idemo dalje, na neku višu razinu...
Istina da bez tih programa ne možemo 'normalno' funkcionirati u ovom društvu koje je tako programirano, uvjetno rečeno. Pa ako ne mislimo kao drugi, u skladu s određenim programima, onda smo čudni ili nešto slično... Neprilagođeni...
U mom dosadašnjem istraživanju nisam došao do toga koji bi program bio 'idealan', odn. nisam našao kako bih se prebacio na neki viši level...
Ali drago mi je da sam došao do tog shvaćanja, jer su mi dosadašnji 'programi' postali opterećenje, a osim toga shvatio sam da ih ima jako puno i teško bi ih bilo uspoređivati i postaviti neku ljestvicu u smislu koji su 'napredniji', a koji su za početnike. Ali ima i toga...

Vrh

PostPostano: pon jan 18, 2010 9:37 pm 
Član foruma

Citat:
Dakle, još jednom, zašto tvrdim tako tvrdo i nepopustljivo da sve ENERGETSKE tehnike osim mojih ne valjaju ?
http://mindpositive.bloger.hr/post/o-mo ... 31743.aspx

Vrh

PostPostano: uto feb 02, 2010 4:36 pm 
Član foruma

Danima citam sve ovo, denziteti, reptili, portali, hrkljus, p...e materine
i sad mi je svega dosta, neka to sve stoji, ali zar ne vidite da je uvek neko drugi kriv, pre su bili krivi turci pa nemci pa siptari amerikanci (kako gde kom narodu), sad je dosao red na demone, a mi nevinasca ni krivi ni duzni, "nicim izazvano" napadnuti.......vazi
Sta sve radimo ovim bespomocnim zivotinjama, bezdusno mucimo i njih i ovu planetu i jedni druge kad nema treceg, i sve zivo sa cime smo dosli u kontakt samo iz egoizma. E pa neka nas onda isisavaju i programiraju i genetski modifikuju i cerece sa istom dozom milosti kao i mi one ispod nas.
Ja da sam Bog odavno bi pobila gamad, ne znam kako nas samo trpi
ako bas neko hoce da se uhvati u kostac sa zlom neka ga prvo iz sebe istera pa ce ovo spolja samo da ode, isto kao i vaske i gliste kada vise nema otrova i djubreta nemaju vise tu posla

Vrh

PostPostano: uto feb 02, 2010 4:53 pm 
Član foruma

mi i jesmo krivi, svoj dio.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 385 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 20  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.