Sada je: pet maj 02, 2025 11:12 am.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 4520 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145 ... 226  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Generalna diskusija
PostPostano: uto jul 26, 2011 1:57 am 
Moderator

Oh kako je veselo u rezervatu, već dugo nije tako bilo, možete se popišati i po meni, možda tako prebrodim onaj klik u glavi koji je potreban za prakticiranje urinoterapije.

Vrh

PostPostano: uto jul 26, 2011 6:30 pm 
Član foruma

lone_bird je napisao/la:
Sjenko je napisao/la:
Naravno loni, kako sam uopće mogao pomisliti da je slučajno znam o sebi, načinu na koji gledam svijet oko sebe i stvaram uvjerenja više nego ti.

Da, zbilja te ono jako teško pročitati. Jedinstven si : ) Ma tko to o tebi išta zna? Tvoje brije su tako jedinstvene, tako posebne da te nitko, a ponajmanje neki luđak s foruma koji si svašta umišlja, nema pravo suditi. Što on zna : )

Sjenko je napisao/la:
Stvarno jesi zločesta baba, da čovjek ne poveruje. Btw, pogledaj tko sad ima kompleks "jedinog" :wink:

Mora da sam to ja : ) I ne samo jedinog nego još i napametnijeg. Bahatost s predumišljajem : )

Sjenko je napisao/la:
A dragi, kad ti malo svijest sazrije vidjet ćeš da nisi baš ništa napravio. Trebaš prvo moći izaći sa samim sobom na kraj, naučiti voljeti samo sebe, onda ćeš moći "pomoći" drugima. Ovako samo izbacuješ frustracije i pokušavaš kompenzirati vlastite nedostatke iskaljujući se na drugima, a sve to prikrivaš maskom mudrosti jednog "ratnika" koji pomaže drugima da podkrešu vlastitu samovažnost, a još uvijek se hrva sa svojom.

Kakav krasan, precizan opis, ko iz školske zadaćnice. Izrazi "izbaciješ frustracije" i "kompenziraš vlasite nedostatke" mi se posebno sviđaju. Smijem li ih korititio ponekad u raspravama? Ono, znaš, kad mi zafali inspiracije ; )

Sjenko je napisao/la:
Nikita je napisao/la:
Ma pusti ga nema veze.Ja ga razumem a i njegove reakcije na ovom sajtu. Manjka mu paznje pa je nadoknadjuje na taj nacin sto omalozava druge i prosipa stalno te jednu istu pricu o prvoj pozornosti.Kao mi mostali nikad culi za to. Srecom pa se ne ljuti na nase komentare,jer to bi ga zaista dokrajcilo.

Pravo kažeš Nikita. Da se još ljuti, ugušio bi se u vlastitom otrovu.

"Pravo kažeš nikita" LOL
Vas dva bisera se možete tapšati po leđima cijeli dan. Svijet vas neće razumijeti više no barem će vam biti lakše ; )

Sory, malo sam pretjerao. Neću vas više zajebavat obećajem. Idem sad prosipati otrov i liječiti frusrtracije negdje drugdje ; )

Loni, vidim da si ušao u novi alter. Šteta, onaj prvi bar pokušava reći nešto konkretno, ovaj pak samo trabunja i patronizira. Već polako počinješ ličiti na navigatora, doduše fali ti njegovog bijesa i agresive. No sve u svemu zbilja lijepo, baš me zanima do koje se granice daš gurnuti dok se sve ne sruši, valjda si s vremenom postao felksibilniji :)

Vrh

PostPostano: uto jul 26, 2011 8:13 pm 
Član foruma

Sjenko je napisao/la:
Loni, vidim da si ušao u novi alter. Šteta, onaj prvi bar pokušava reći nešto konkretno, ovaj pak samo trabunja i patronizira. Već polako počinješ ličiti na navigatora, doduše fali ti njegovog bijesa i agresive. No sve u svemu zbilja lijepo, baš me zanima do koje se granice daš gurnuti dok se sve ne sruši, valjda si s vremenom postao felksibilniji :)

Kad je komunikacija nemoguća preostaje nam samo ili šutnja ili zajebancija, druže. Uvijek se zaletim pa lupim kao glavom o zid, odgovornost (ili krivnja ako hoćeš) je uvijek na meni. Neke stvari se ne mogu reći. Tonal će prije crknut nego odstupit, kako je samo lijepo i točno to bilo rečeno. Stari šamani su doslovce morali ubijati svoje učenike da bi ih gradili poslije iz pepela. Nijedno ljudsko bića takvu preobrazbu ne može proći svojevoljno. Dok je u zatvoru čovjek je zapravo sam sebi najveći neprijatelj. Kako fascinantno.

BTW Moram ti reći da je tvoja potreba za stereotipizacijama i trpanjem u ladice svega i svačega krajnje zabrinjavajuća, počinješ ličiti na ovog ili onog, uloga ova ona, alter ego, prazne fraze iz tonala vremena, još malo pa ćeš posumnjati da sam toltek : ) Kod da pričam sa dobro uvježbanim japanskim botom za komunikaciju. Ocrtavanja skruknute i nefleksibilne energije na tvojoj čahuri su gotovo vidljivi golim okom. Čvrsto si povezao sustav vjerovanja tonal - svoj teritorij i sad unutra lupaš kao muha glavom u zid. Fascinantno. Nemoj se vrijađati molim te, samo primjećujem, jebiga.

Vrh

PostPostano: uto jul 26, 2011 8:16 pm 
Član foruma

lone_bird je napisao/la:

Kad je komunikacija nemoguća preostaje nam samo ili šutnja ili zajebancija, druže. Uvijek se zaletim pa lupim kao glavom o zid, odgovornost (ili krivnja ako hoćeš) je uvijek na meni. Neke stvari se ne mogu reći. Tonal će prije crknut nego odstupit, kako je samo lijepo i točno to bilo rečeno. Stari šamani su doslovce morali ubijati svoje učenike da bi ih gradili poslije iz pepela. Nijedno ljudsko bića takvu preobrazbu ne može proći svojevoljno. Dok je u zatvoru čovjek je zapravo sam sebi najveći neprijatelj. Kako fascinantno.

BTW Moram ti reći da je tvoja potreba za stereotipizacijama i trpanjem u ladice svega i svačega krajnje zabrinjavajuća, počinješ ličiti na ovog ili onog, uloga ova ona, alter ego, prazne fraze iz tonala vremena, još malo pa ćeš posumnjati da sam toltek : ) Kod da pričam sa dobro uvježbanim japanskim botom za komunikaciju. Ocrtavanja skruknute i nefleksibilne energije na tvojoj čahuri su gotovo vidljivi golim okom. Čvrsto si povezao sustav vjerovanja tonal - svoj teritorij i sad unutra lupaš kao muha glavom u zid. Fascinantno. Nemoj se vrijađati molim te, samo primjećujem, jebiga.

Hvala ti loni, slažem se apsolutno sa svime što si rekao, jedino smatram da bi to trebao uputiti ponajprije sebi :)

Vrh

PostPostano: uto jul 26, 2011 8:31 pm 
Član foruma

Sjenko je napisao/la:
Hvala ti loni, slažem se apsolutno sa svime što si rekao, jedino smatram da bi to trebao uputiti ponajprije sebi :)

Naravno da mislim i na sebe, nisam ni ja na takve stvari imun. U neku ruku svi smo mi u istim govnima.

Vrh

PostPostano: uto jul 26, 2011 9:50 pm 
Član foruma

Lijepo za čut :)

Vrh

PostPostano: sri jul 27, 2011 7:49 am 
Član foruma

:love8:
http://www.youtube.com/watch?v=9lYbVLF_SIs
http://www.youtube.com/watch?v=Bk8fXjVA ... re=related
:occasion5:

Vrh

PostPostano: sri jul 27, 2011 1:24 pm 
Član foruma

ivo.andric je napisao/la:

lol
odlično

Zadnja izmjena: lone_bird; sri jul 27, 2011 1:25 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: sri jul 27, 2011 4:57 pm 
Član foruma

lone_bird je napisao/la:
Nijedno ljudsko bića takvu preobrazbu ne može proći svojevoljno. Dok je u zatvoru čovjek je zapravo sam sebi najveći neprijatelj.

Pozdrav
Zanimljivo to sto kazes, to bi onda znacilo da covjek koji svojevoljno krene na putu sretne nekoga koji ga moze opet stvoriti od pepela? Ili u cemu je poanta da se covjek ne moze osloboditi sam od sebe, ili svojevoljno, jer mu nije vrjeme i treba da ceka dok neko dodje kad je spreman, tako da ga ovaj moze stvoriti iz nova?

Vrh

PostPostano: sri jul 27, 2011 6:01 pm 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
hahahahaha, LB, što s točkom? Brišem?

da, iskočio dupli post pa sam ga potočkao ; )

Vrh

PostPostano: sri jul 27, 2011 6:03 pm 
Član foruma

Vag je napisao/la:
Ili u cemu je poanta da se covjek ne moze osloboditi sam od sebe, ili svojevoljno, jer mu nije vrjeme i treba da ceka dok neko dodje kad je spreman, tako da ga ovaj moze stvoriti iz nova?

Nemam pojma, samo znam da se tako radilo nekad. Da li postoji drugačiji način ne znam a zapravo ne vjerujem jer znam što preobrazba takve vrste zahtjeva. Samo znam da još nikog nisam vidio koji je došao i rekao: evo, uspio sam. Ja sam Taj. A možda nisam ni tražio dovoljno, onih par ljudi na koje sam bio upućen sa ovog foruma i o kojima sam već pisao su se činili zanimljivi.

Vrh

PostPostano: sri jul 27, 2011 7:56 pm 
Član foruma

RATNIČKA
Na ćupriji Ptiček sjedi
I na sjenka mrko gledi
Zeleni kad pere zube
Sve su paste prazne tube
Navigator sitno piše
Tolteq cugne pivu više
Sve Promatrač mudro zbori
Bračanka ga zgodna dvori
Dok Vag ganja anorgance
Medvjedica pravi žgance
A dok Ivo ovo piše
Moderator:dosta više
Šuti šuti Ivek mali
Da te ne bu banovali
I od sada Ivek šuti
Pa organci nisu ljuti
I od tada unutrašnja tišina vlada
Toltecima iz ovog sokaka

http://www.youtube.com/watch?v=7dXV8nxQ71U

Vrh

PostPostano: sri jul 27, 2011 8:06 pm 
Član foruma

lone_bird je napisao/la:
Vag je napisao/la:
Ili u cemu je poanta da se covjek ne moze osloboditi sam od sebe, ili svojevoljno, jer mu nije vrjeme i treba da ceka dok neko dodje kad je spreman, tako da ga ovaj moze stvoriti iz nova?

Nemam pojma, samo znam da se tako radilo nekad. Da li postoji drugačiji način ne znam a zapravo ne vjerujem jer znam što preobrazba takve vrste zahtjeva. Samo znam da još nikog nisam vidio koji je došao i rekao: evo, uspio sam. Ja sam Taj. A možda nisam ni tražio dovoljno, onih par ljudi na koje sam bio upućen sa ovog foruma i o kojima sam već pisao su se činili zanimljivi.

Ok.
Ja vjerujem u to, jer postoji teorija o tome, nisam ni ja nikoga uopznao ko to moze, ali nije mi ni vazno. Vec mogucnost svega ovoga postojanja je neopisiva, neznajuca sta sve se moze, pa nemogu reci da nema i drugog nacina, druge i trece mogunosti, bezbroj. Sve ovisi o vald o nama, kako igru igramo.

Vrh

PostPostano: sri jul 27, 2011 9:42 pm 
Član foruma

RATNIČKA

sad si se odao ko si
jebiga morat ćeš ubrzo uzet novi nick ; )

Vrh

PostPostano: čet jul 28, 2011 10:10 am 
Član foruma

lone_bird je napisao/la:
RATNIČKA

sad si se odao ko si
jebiga morat ćeš ubrzo uzet novi nick ; )

je, samo robert marekovic moze sklopiti ovakav bugi vugi :mrgreen:

Vrh

PostPostano: čet jul 28, 2011 7:42 pm 
Član foruma

RATNIČKA
Na ćupriji Ptiček sjedi
I na sjenka mrko gledi
Zeleni kad pere zube
Sve su paste prazne tube
Navigator sitno piše
Tolteq cugne pivu više
Sve Promatrač mudro zbori
Bračanka ga zgodna dvori
Dok Vag ganja anorgance
Medvjedica pravi žgance
A dok Ivo ovo piše
Moderator:dosta više
Šuti šuti Ivek mali
Da te ne bu banovali
I od sada Ivek šuti
Pa organci nisu ljuti
I od tada unutrašnja tišina vlada
Toltecima iz ovog sokaka

http://www.youtube.com/watch?v=7dXV8nxQ71U

Ivo, ja sam prosto očaran :)

Vrh

PostPostano: pet jul 29, 2011 11:00 pm 
Član foruma

Hm da vidimo. Nešto na što se ne može podsjećati prečesto:

1.ljubaznost
2.prepredenost
3.nemilosrdnost
4.strpljivost

ovo je prepisano s weba copy/paste, no osobno ih volim zamišljat u drugačijem redoslijedu, možda mi paše osobnosti više a možda je i bezveze i nebitno:

strpljivost
ljubaznost
prepredenost
nemilosrdnost

iako imaju dublja šamansko-tragačka značenja ja ih nekad volim gledati kao jednostavno oruđe s kojime se moguće nositi uspješno i pametno sa svim životnim situacijama. Znate situacije kad prva pozornost unutarnji dijalog prevlada pa se osjećate nekako glupo i jadno pa niste sigurni dal ste reagirali dobro, kako je to zvučalo/ispalo, (no u redu, to su samo trikovi prve pozornosti koja se daleko previše bavi sama sa sobom mada je naša umišljena veličina daleko manja i u životu nevažnija nego mi to vjerujemo, svima osim nama) samo se prisjetite ovih 4 principa i oni će vas, odnosno misao i namjera u njima će cas stavit u praktičnije mentalno stanje, na bolju poziciju. Samo ova strpljivost je zakon. Začepi, gledaj, prati. (Znate kako mafijaši kažu : kad si jako ljut začepi gubicu i otvori oči ; ) onda ljubaznost: sa svakim i uvijek. Nekad prva pozornost voli igrati trikove pa mislimo da je netko manje vrijedan, nije zaslužio, imamo pravo biti ljuti i tako dalje. Sve je to sranje. MIlijun puta sam se osvjedočio da i ako sam bio u dilemi da ljubaznost ima sto dobrih strana a nijednu manu a bahatost je prvo idiotska a onda ima i sto loših strana a nijednu dobru. Hm zapravo može imat i dobre no ne igram žetonima dobijenim na taj način. I za kraj vrlo bitno. Nemislosdnost, da se ljubaznost ne bit pretvorila u neku ljigavu predstavu prve pozornosti kao u poniznost ili pretjerano podilaženja /impresioniranost drugim. Ljubaznost šamanska ne znači da si ti lažno ljubazan, možda pak iskreno ljubazan no malo distanciran, hladan ako hočete no to ljudi ne osjete, previše su zauzeti sobom da bi obratili pažnju na fine znakove u tonu glasa ili sjaju očiju drugog. Ukratko, sjetite se ovog koji put sutra u nekoj situaciji. Bilo bi dobro da nam svima pređe u naviku, uvijek. Padaju mi na pamet takva gluposti sad kao tetovaža na zapešću no nije potrebno zbilja : ) Um caruje. Tko će se sjetit, sjetit će se bilo kad i bilo gdje, tko neće, možeš mu markerom ispisat na čelo pa neće pomoć : )

Vrh

PostPostano: sub jul 30, 2011 8:47 am 
Član foruma

Voljena sestra mi je juče donela jednu trakastu zavesu, koju je kupila, i u svojoj visprenosti i želji da zavesa što pre miriše na čisto, strpala u mašinu za veš. Rezultat je krajnje očaravajući. Gomila čvorova, zapetljani konci, tako da zavesa liči na grudvu. Pošto ona tvrdi da joj nedostaje deo mozga za otpetljavanje čvorova i budući da mi je oduvek išlo slaganje puzzli, lego kocaka, sklapanje Rubikove kocke (to su njene reči), dala mi je tu zavesu da joj otpetljam.
Na prvi pogled, ovaj je zadatak nemoguća misija, i sad tek mogu da predstavim kako je bilo sirotom Tom Kruzu u svim onim zavrzlamama...

Strpljivo sam saslušala sestru i ljubazno preuzela zadatak na sebe.
Strpljivo sam otpetljavala čvorove nekih dva sata, no to i nije dalo neki poseban rezultat.
Okrenula sam telefon i ljubazno i prepredeno pozvala mamu kod sebe na kafu.

Kad je ugledala problem mama je rekla da će nemilosrdno da iseče zavesu, a potom od nje strpljivo i prepredeno napraviti neki hekleraj, a sestri će ljubazno kupiti novu zavesu.

Rezultat:
Sestra dobija zavesu.
Mama ima novi projekat hekleraja za svoje ćerke, jedan od onih hekleraja koje ona tako voli da radi i poklanja, a koje ja ljubazno i sa oduševljenjem prepredeno prihvatam, potom strpljivo slažem u orman i nemilosrdno ih nikad ne upotrebljavam ni za šta, jer nekako imam averziju prema heklanom miljeu na televizoru.

A ja? Pa, eto imam vremena da napišem ovaj post, a i dobila sam novi dezodorans od sestre, za učinjenu uslugu.
I svi su živeli happily ever after.

Eto, šala, ali kad je već trenutna tema prikradanje, tamo negde s početka u knjigama opisano je kako se postaje lovac. Vrlo zgodni načini, zapravo, za hvatanje samog sebe. Zašto nešto radimo, koje su nam navike, etc, etc...
Tako, počnemo sa posmatranjem sebe samih, što dalje dovedi do toga da se ovakvo stanje prenosi i na snove.
I tada postaje "lako" ćapiti sebe i u snu.

Meni biti svestan u snu baš liči na to, da se prikradeš sebi u snu, uloviš se dok sanjaš.

Vrh

PostPostano: pon aug 01, 2011 12:27 am 
Početnik

:D :D :D

Vrh

PostPostano: čet aug 18, 2011 5:44 am 
Član foruma

[quote="lone_bird"]Hm da vidimo. Nešto na što se ne može podsjećati prečesto:

1.ljubaznost
2.prepredenost
3.nemilosrdnost
4.strpljivost

ovo je prepisano s weba copy/paste, no osobno ih volim zamišljat u drugačijem redoslijedu, možda mi paše osobnosti više a možda je i bezveze i nebitno:

strpljivost
ljubaznost
prepredenost
nemilosrdnost

Pozdrav za vas!!!

Ja bih da dodam nesto na ovu ...

Ova nacela o kojima se govori u DH ucenju jesu validna samo u slucaju kada ucenik pocne da ih koristi bez usilja! Dakle kada ona postanu deo njegove prirode. Oni 'ratnici' koji sami sebe sile da bi se ponasali po tim nacelima ,samo jos duze zapadaju u cor sokak.
Kastaneda se u nekoliko navrata ponasao na 'prirodan' nacin po tim nacelima ali tek kada je ovladao dovoljnom kolicinom energije. Tj kada mu ke DH doveo skupnu tacku u taj polozaj 'gde prestaje zaljenje'!

Oni koji su sebe pronasli u tom dogadjaju iz CC knjige-znaju o cemu se radi! A ono naj vaznije jeste da bi ste dosli u taj polozaj -morate da posedujete dovoljnu kolicinu energije i da sa lakocom pomerate skupnu tacku u taj polozaj!
Treba da smo iskreni sa samom sobom a ne da filozofiramo.Koliko nas zaista vlada tom kolicinom energije da u svako doba po svojoj zelji moze da se dovede u tak polozaj/???

U tom stanju covek ili ratnik NE RAZMISLJA O TOME DALI JE LJUBAZAN? DALI JE NEMILOSRDAN? DALI JE PREPREDEN? ITD.....
On dela spontano ne mesajuci emocije,razum u desavanja oko sebe.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 4520 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145 ... 226  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.