Sada je: pet maj 02, 2025 1:15 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 4520 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131 ... 226  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Umetnost Sanjanja
PostPostano: ned dec 19, 2010 5:35 pm 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
Ok, hvala, to je besprijekoran odgovor, najbolje što znaš...

Netreba hvaliti, uvjek rado objasnim najbolje sto mogu ako nesto dozivim, i stavim to na tanjur pa nek se posluzi time ko god zeli ako mu pase okus mog iskustva. Ionako to znanje nije moje vlasnistvo, samo sam putnik kroz to i nista drugo.

Citat:
Nego ja kad sam u tom stanju, onda isto nema nikog kraj mene, sve je u meni, a opet je jedna od tih točkica netko koga znam, kužiš?
To je korak prema kolektivnoj svijesti.

Kuzim al mislim da je to momentalno nemoguce dok smo u cahurama.
Kad cahura pukne pa ako uspijemo zadrzat tu svjest na okupu a da se ne razletimo nesvjesno po moru svjesnosti, orlu i kao takvi otici u kolektivu onda je to moguce da u tvoju svjest ujde jedna takva tockica nekoga drugoga.

Neznam to je samo moje misljenje, jer tome se i tezi, da bez cahure ostanemo na okupu samosvjesni bas kao u cahuri i tako da brijemo tamo negdje u ORIONU sa svima.

Eh, valjda ima tamo neka birtija sa Velebitskom pivom. :thumbup: :occasion5:

:-)

Vrh

PostPostano: ned dec 19, 2010 5:43 pm 
Moderator

tolteq je napisao/la:
Citat:
Nego ja kad sam u tom stanju, onda isto nema nikog kraj mene, sve je u meni, a opet je jedna od tih točkica netko koga znam, kužiš?
To je korak prema kolektivnoj svijesti.

Kuzim al mislim da je to momentalno nemoguce dok smo u cahurama.

Moguće je percipirati, ali nije moguće otići u taj oblik postojanja dok je čahura tu i dakako sve to nije podložno razumjevanju kako i zašto, nego se doživi jednostavno kako je, dostupno samo čistom razumjevanju, onom tjelesnom.

To ti je ko internet, sve ti je u kompu, potencijalno cijeli www, ali jednostavno nisi tamo jer nisi u tom obliku postojanja nego percipiraš posredno.

Što misliš zašto je don Huan znao pokazati sve oko sebe i reći da je sve to on?

Vrh

PostPostano: ned dec 19, 2010 5:52 pm 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
Moguće je percipirati, ali nije moguće otići u taj oblik postojanja dok je čahura tu i dakako sve to nije podložno razumjevanju kako i zašto, nego se doživi jednostavno kako je, dostupno samo čistom razumjevanju, onom tjelesnom.

Što misliš zašto je don Huan znao pokazati sve oko sebe i reći da je sve to on?

Jos se puno treba spoznati oko toga svega o cemu pricamo, valjda ce se jednog dana poklopiti svi fragmenti znanja u cjelovitost pa cemo bez greske moci reci sta je sta, do onda mozemo samo cekati leptira da nas pospe zlatnom prasinom.

Vrh

PostPostano: ned dec 19, 2010 9:09 pm 
Moderator

Evo zoran prikaz situacije:

slika

Vrh

PostPostano: ned dec 19, 2010 9:10 pm 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
Da pa rekao sam da je biljka mrtva, a ne živa, nagađam da je otud i tvoj potpis da si ništa.

Definicija naguala-osobe sumnjičena da ima veze sa viđenjima mrtve biljke kroz oči zavedenog amatera? Priceless. Da ovaj svemir ne postoji u ovoj formi, trebalo bi ga izmislit. :)

promatrač je napisao/la:
Ali energija te biljke ima svoj poptpis i formira tvoju pažnju po potpisu iz bivše žive biljke, utoliko nisi sasvim svoj.

To je i smisao cijele priče frende. Bio sam "sasvim svoj" cijeli život pa mi to nikakva dobra nije donijelo. :)

promatrač je napisao/la:
lone_bird je napisao/la:
Ne samo da mislim da je takvo otkrivenje nemoguće pogrešno protumačit nego mislim da je iskustvo takve vrste JEDINO što sam u svom životu do sad mogao biti u potpunosti siguran.

To što je to JEDINO, u tome i jest problem. A to JEDINO je ujedno i poprilično tuđe i gledano iz mrtvog.

Ja u tome više vidim priliku, no dobro. Tuđe kažeš? Možda. Drži se te onda svog starog, dobrog i provjerenog, za svaki slučaj. Nemoj da te slučajno zavedu, tko zna gdje bi mogao završit. :wink:

promatrač je napisao/la:
Joj pa kakav paradoks!!! Ne vjerujem ti na riječ, a ti si takav autoritet da se stresem čim te pročitam. A to što si sad napisao za mene uopće nije dilema, ja to znam.

Nisi u poziciji da mi možeš vjerovati. Bilo bi usput jedino i dobro da ne donosiš mišljenja unaprijed o stvarima o kojima nemaš pojma samo na osnovu toga kako se sviđaju tumačenju svijeta tvoga tonala. Za prepoznati korisnost u nekim stvarima o kojima govorim ipak treba iskustvo i energija. To ti ne mogu dati.

promatrač je napisao/la:
Ja ti vjerujem da ti vjeruješ i čak ti i vjerujem da je to što si iz svojeg "viđenja" vidio tako, ali to nije i ne može biti sve.

Ti ne možeš znati što sam to ja vidio, i ne bi znao prepoznati istinu da je vidiš ni da ti je serviraju na srebrnom pladnju, ali si svejedno oldučio nevjerovat. Lol. I kako da je sad vama svima skupe ne budem zabavljen i da izbjegnem zvučat bahato i s visoka? Iz nekoga razloga zategnutosti tvojeg mjehurića paše otpisati ono što mu se ne sviđa na čisto emocionalnom nivou. Kako se sa takvim čudom u glavi uhvatit u koštac sa pravim znanjem i temeljnim zakonima na kojima je ovaj svijet/matrix koncipiran? Stalking/Traganje samog sebe će ti pomoći da ovakve pojave u sebi uočavaš i nazivaš pravim imenom. Morat ćeš učiti ratništvo i čarobnjaštvo. To je jedini put i za tebe i za sve ostale. Sad mi i to ne vjeruj jer sam bahat. LOL. Ko da donosim nešto novo i kontroverzno na ovaj sajt. Ne čini li vam se vaša tvrdoglavost da slušate pomalo ...indikativna?

promatrač je napisao/la:
Pa jesam se zapitao, u pitanju je toj nastup kao da daješ bogomdana objašnjenja, a u biti mirišu na pompoznost, strašno su kontraverzna a svejedno vrlo isključiva... itd..., istovremeno ne daju ništa osim "papaštrumf je rekao" i zato ostajem otvorenog uma pa pokuštavm utvrditi otkud si takav i što ti mogu vjerovati.

Kakva si onda objašnjenja očekivao? Zgodna, koja se podudaraju s tvojim prijašnjim koncepcijama, koja je lako svariti i koja zvuče uvjerljivo i zgodno a u sput ti daju snagu i povećavaju entuzijazam? Lol. Možda da pokušaš s nekim priručnikom za dijetu ili samopomoć? Dobro si rekao, istina je i strana i čudna i mrtva i hladna i nema obzira prema ugodnom svijetu mjehurića prve pozornosti. Kao što rekoh, ne očekujam od nikog da mi vjeruje na riječ, to bi poništilo sve ono o čemu govorim. Ako se može izvuć neka pouka i savjet i moral svega onog što pokušavam prenijeti to je očuvanje energije preustrojam tonala što znači put besprijekornog ratništva i potvrda svih tehnike opisana u knjigama. Kakav paradoks, kontroverza i sumnja a? Nije ni čudo što me nitko ovdje ne razumije, a za svaki slučaj i ne vjeruje. =D>

promatrač je napisao/la:
Ja te svejedno poštujem i ne omalovažavam tvoje iskustvo, imaj to na umu, dok ti recimo svako malo sve oko sebe popljuješ.

Nemoj se sad prepuštat kuknjavi i samosažaljenju. Uvijek sam kulturan i nastojim održat razinu konverzacije sa svakim, samo mi je teško ponekad izbjeći nazvati popa pop a boba bob. Ako i nisam uvijek fin to je zato što vam treba noga u dupe povremeno. Provokacija ima svoje mjesto u prenošanju znanja. Bez brige, preživjet ćete.

Vrh

PostPostano: ned dec 19, 2010 9:15 pm 
Moderator

Opet si omašio ceo fudbal. :)

Ti jednostavno ne možeš prihvatiti da je itko išta vidio osim tebe i eventualno don Huana i ekipe pa tako i nastupaš.

Vrh

PostPostano: ned dec 19, 2010 9:28 pm 
Član foruma

A povrh svega sam hrđav i bahat.

Nije meni problem prihvatiti ono što ste vidjeli, nego mi je problem prihvatiti da ste vidjeli tako malo a mislite da je to ogromno i važno a ja vas ne mogu uvjerit u suprotno.

Vrh

PostPostano: ned dec 19, 2010 9:32 pm 
Moderator

Gle, sam si napraviš pretpostavku, proglasiš je apsolutnom istinom i sam si je braniš i svi u čudu gledaju... eto to radiš.

Sad ko se želi s tobom tako igrati nek se igra.

Vrh

PostPostano: ned dec 19, 2010 9:44 pm 
Član foruma

Tumači to sebi kako hoćeš, bio sam dovoljno jasan. Ja sam napravio gestu, ostalo je na svakom ponaosob i sa mnom više nema ništa.

EDIT
Kad podvučemo crtu frende, prava moć, sloboda i beskraj su tamo vani i to je činjenica. Ti ipak biraš svoj mali zatvor jer ti je srcu drag a glasnika koji ti priča o drugoj strani bi najradije upucao, jer razbija kolotečinu. Bilo bi smiješno da nije tužno.

Vrh

PostPostano: ned dec 19, 2010 10:08 pm 
Moderator

Tvoja kriva pretpostavka je da te netko opet i opet traži objašnjenje ratničkog puta.
Počneš sa nekim povodom tupiti o nečem i to ponavljaš mnogo puta ko da te svi već nisu čuli, a konkretne stvari, konkretna pitanja, izmjena iskustava.... toga kod tebe nema skoro ništa, možda jedan post, ne daješ u biti ništa od svojih iskustava na raspravu.

Knjige imamo, kužiš? :)

Vrh

PostPostano: ned dec 19, 2010 10:19 pm 
Član foruma

lone_bird je napisao/la:

Ne znam baš dal koristimo riječ viđenje na jednak način.

Meni je viđenje direktno opažanje energije s tihim znanjem kao tumačem umjesto razuma.
lone_bird je napisao/la:

Nisam siguran da je takav način pribavljanja energije moguć. Razloga je više. Jedan primjer: Da jest, put ratništva ne bi imao smisla. Čemu preustrojavat vlastitu energiju kad lijepo možeš krast tuđu. Nisam uopće siguran da si svjestan implikacija pojavi o kojima govoriš i da uopće poznaješ pravu prirodu energije i njenih mogućnosti. Efikasni i mogući energetski vampirizam stvorio bi supersoj ljudi-predatora koji bi imali de fakto neiscrpne izvore hrane i neograničenje mogućnosti djelovanja. Ovaj svijet nije ustrojen tako šlampavo. U tome jednostavno nema onog što zovem "viša logika".

Nadalje, nisi me shvatio za ovo u vezi našeg neprijetelja iznutra. Za čovjeka iz tvoje pozicije neke stvari su teško vidljive no pokušaj imati otvoren um. Voladorese ne smatram za "prave neprijatelje". Oni su samo nužno zlo, poput sila prirode, oluje (ili lava :) ) i kad riješimo naš primarni problem, svi naši ostali problemi riješit će se sami od sebe.

Pravi neprijatelj smo mi sami i način na koji smo socijalizacijom uređeni. Jednog dana kada i ako uspijem ispeglati svoj tonal po uzorima besprijkornog ratništva i kad energije bude kroz mene prolazila bez zastajkivanja i vrtloženja i kad po želji budem mogao ulaziti i živjeti u stanju druge i treće pozornosti onda će meni najmanji problem na svijetu biti voladoresi i možebitni paraziti.

Ali i ne samo oni, nego i sve ostalo što spada pod vesele klasifikacije prve pozornosti obilježeno pojmovima problemi, strahovi, nesigurnosti i neprilagođenosti (jer su to sve rezultati pogrešnog tumačenja što je tonal a što je nagual, drtugim riječima krive procjene - moguće samo iz prve pozornosti zbog razloga koje sam već navelike tumačio). To je ono što je ovdje u pitanju. Moć, sloboda i evolucija svijesti u elementarnom obliku. I ne nije važno kako ti to zvuči i što ti i t
ome misliš. Tvoje mišljenje (i bilo čije) je nebitno. Kad to shvatiš, napravio si prvi korak.

Na žalost u krivu si što se krađe energije tiče, koliko god to možda zvučalo nelogično. Pojedinci kradu energiju baš zato što ne mogu očistiti svoj tonal te tako osloboditi svoju energiju. No ta krađa im je dvosjekli mač na više načina. Em što krađom energija na sebe preuzima umne sheme i programe onoga kojeg je pokrao, em tuđa energija na pojedinca često na duge staze djeluje radioaktivno, uništava ga iznutra. Da bi netko mogao efikasno i sustavno krasti energiju, treba mu pomoć i znanje anorganskih svijesti. Začudio bi se loni ali super-soj ljudi predatora na neki način i postoji, no njihovoj vladavini dolazi kraj, a moći im kopne kako im saveznici odlaze.

Što se voladoresa tiče, oni su se kroz generacije toliko infiltrirali u ljudska bića da njih smatram djelom nas. I sam znaš onu priču kako je tonal nekad bio čuvar i zaštitnik, a danas je gospodar. Oni su okrenuli nas protiv nas samih.

Razliku između tonala i naguala ja dobro znam loni, tako da mi to ne moraš objašnjavati, a što se klasifikacija tiče, one su nužno zlo uz uloge koje igramo. Da smo svi svjesni bile bi nepotrebne, jer onda nebi ni bilo razlike između nas. Kad ćeš moć vidjeti, shvatit ćeš što želim reći.

Vrh

PostPostano: ned dec 19, 2010 10:52 pm 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
Tvoja kriva pretpostavka je da te netko opet i opet traži objašnjenje ratničkog puta.

Moja pretpostavka je da su ljudi u prvoj pozornosti pretjerano glupi da shvate čemu taj put služi i da nitko nema muda ni motivacije prihvatit ga u cijelosti. Možda sam ja u krivu a svijet i ovaj forum je prepun moćnih ratnika, tko će ga znati?

promatrač je napisao/la:
a konkretne stvari, konkretna pitanja, izmjena iskustava.... toga kod tebe nema skoro ništa, možda jedan post, ne daješ u biti ništa od svojih iskustava na raspravu.

Shvaćam frustriranost no niste u poziciji da odbcite ili raspravljate o onome o čemu govorim. Rasprava je smislena iz polja interakcija prvih pozornosti. Na ostalim poljima, pravila se mijenjaju a rasprava postaje ono što u biti i jest - čisti gubitak vremena.

promatrač je napisao/la:

Ako misliš da ti je to dovoljno... samo naprijed.

Vrh

PostPostano: ned dec 19, 2010 10:54 pm 
Moderator

:) A jebate, pa jel ima koji forum u drugoj pozornosti da odemo tamo? Ovaj forum je u prvoj pozornosti i to je činjenica.
Zna se desiti da sanjam kako chatam i pišem na forumu, ali to nije to.

Vrh

PostPostano: ned dec 19, 2010 11:00 pm 
Član foruma

Sjenko je napisao/la:
Na žalost u krivu si što se krađe energije tiče, koliko god to možda zvučalo nelogično.

Moguće, no izgleda da postupak i nije baš nešto sjajan. Onaj tko ima dovoljno znanja krast energiju taj je mogao i imao mogućnost resurse upotrijebit pametnije, ja bi rekao.

Sjenko je napisao/la:
ljudi predatora na neki način i postoji, no njihovoj vladavini dolazi kraj, a moći im kopne kako im saveznici odlaze.

Gdje odlaze?

Sjenko je napisao/la:
Da smo svi svjesni bile bi nepotrebne, jer onda nebi ni bilo razlike između nas. Kad ćeš moć vidjeti, shvatit ćeš što želim reći.

Pošteno. Dakle ipak znaš što je viđenje i možeš vidjeti. Vrlo impresivno za jednog neratnika. Nisam znao da je kroz druga učenja i tehnike moguće izvesti ovakvo nešto. Koliko znam viđenje je dio učenja samo toltečkog nagualizma, jesam li u krivu? Ako možeš u par rečenica kako si to naučio, kojim tehnikama i moćima si se koristio i jesi li to napravio namjerno ili je slučajno ispalo.

Vrh

PostPostano: ned dec 19, 2010 11:06 pm 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
:) A jebate, pa jel ima koji forum u drugoj pozornosti da odemo tamo?

Ima, postoji istovremeno s ovim ovdje a nalazi se malo preko ruba tvoje i moje prve pozornosti. I nema veze sa sanjanjem. Možda jednom i tamo budemo mogli pisat. Bit ćemo vrlo sretni ako taj dan dođe.

Vrh

PostPostano: ned dec 19, 2010 11:15 pm 
Član foruma

lone_bird je napisao/la:
Moguće, no izgleda da postupak i nije baš nešto sjajan. Onaj tko ima dovoljno znanja krast energiju taj je mogao i imao mogućnost resurse upotrijebit pametnije, ja bi rekao.

Eh što se tiče tih super ljudi, oni su tu "moć" dobili kroz pogodbu, nije njihova, posuđena je te se prenosi s generacije na generaciju ako shvaćaš što hoću reći. Oni sami nemaju nikakvih moći.

lone_bird je napisao/la:
Gdje odlaze?

Iskreno, ne znam još, za sad samo znam da odlaze jer im se pogodba više ne isplati.
lone_bird je napisao/la:

Pošteno. Dakle ipak znaš što je viđenje i možeš vidjeti. Vrlo impresivno za jednog neratnika. Nisam znao da je kroz druga učenja i tehnike moguće izvesti ovakvo nešto. Koliko znam viđenje je dio učenja samo toltečkog nagualizma, jesam li u krivu? Ako možeš u par rečenica kako si to naučio, kojim tehnikama i moćima si se koristio i jesi li to napravio namjerno ili je slučajno ispalo.

Znaš da ništa nije slučajno ;)

Mislim da sam ti ovo već prije bio rekao, ali dobro. Naime, Castanedino učenje je moje najdraže i osnovno učenje, ono me je potaknulo da reformiram sebe. No kako me je naučilo da je moj tonal, moji opis svijeta samo opis svijeta i da ga treba odbaciti, tako me je naučilo da je i učenje kao takvo samo opis svijeta, te ga treba odbaciti, da bi se mogla vidjeti suština. Forsiranje samo jednog učenja kod ljudi vuče i neka mentalna ograničenja. Takozvani ratnici prečesto jedino toltečko učenje smatraju vrijednim te na druga gledaju s visoka i s prijezirom te se zbog toga samo zatvaraju u nove kutije misleći da su kutije nadišli. Zato se ne nazivam ratnikom niti citiram i slijepo slijedim ono što je u knjigama, jer su me same knjige naučile da mi vodič treba biti ono unutra, što bi rekli, put srca :)

Što se samog viđenja tiče, ono je osnova svakog pravog učenja, samo što se u drugim učenjima ne zove viđenje.

Vrh

PostPostano: ned dec 19, 2010 11:42 pm 
Član foruma

Sjenko je napisao/la:

Mislim da sam ti ovo već prije bio rekao, ali dobro. Naime, Castanedino učenje je moje najdraže i osnovno učenje, ono me je potaknulo da reformiram sebe. No kako me je naučilo da je moj tonal, moji opis svijeta samo opis svijeta i da ga treba odbaciti, tako me je naučilo da je i učenje kao takvo samo opis svijeta, te ga treba odbaciti, da bi se mogla vidjeti suština. Forsiranje samo jednog učenja kod ljudi vuče i neka mentalna ograničenja. Takozvani ratnici prečesto jedino toltečko učenje smatraju vrijednim te na druga gledaju s visoka i s prijezirom te se zbog toga samo zatvaraju u nove kutije misleći da su kutije nadišli. Zato se ne nazivam ratnikom niti citiram i slijepo slijedim ono što je u knjigama, jer su me same knjige naučile da mi vodič treba biti ono unutra, što bi rekli, put srca :)

Nije bitno kako ti definiraš sebe (generalizacije u drugih u svrhu samoopravdanja i nisu baš sjajan temelj za bilošto btw.) nego da li slijediš put besprijekornoog ratništva ili ne. Dakle ubijaš li samovažnost, rekapituliraš li se, tragaš, koristiš li unutanju tišinu, živiš li po načelima apsolutne odgovornosti za svoja djela, ubijaš li vlastite navike i da li ti je cilj totalna slobaoda, treći put. To je put ratništva i jedino vrijedno što nam je CC ostavio. Tehnike i filozofija iza njih. Ostalo su samo priče o moći koje su lijepe ali su samo priče. Ukoliko radiš većinu navedenoga koga briga kako ti sebe zoveš i definiraš. Tehnike ostalih učenja su također dobre, ako donose rezultate. Meditecija, disanje samo daj. Sve je OK. I put srca i put odbacivanja opisa svijeta kojeg ti navodiš kao razliku između svojeg puta i puta ratništva je isto tako dio ratničkog puta. Princip je isti, sve su ostalo nijanse, reko bi Balašević.

Btw skrenuli smo s teme. Pitao sam o viđenju. Ako ti se da...

Sjenko je napisao/la:

Što se samog viđenja tiče, ono je osnova svakog pravog učenja, samo što se u drugim učenjima ne zove viđenje.

Nigdje nisam naišao na definicije i i tehnike ni približno potpune kao kod CCa, (što ne mora značit da ih nema). I meni se čini da je viđenje previše specifična stvar da bi se moglo reći da je to to ali samo s drugim imenom, kod nekog drugog. Možda griješim.

Vrh

PostPostano: pon dec 20, 2010 10:25 am 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
Počneš sa nekim povodom tupiti o nečem i to ponavljaš mnogo puta ko da te svi već nisu čuli, a konkretne stvari, konkretna pitanja, izmjena iskustava.... toga kod tebe nema skoro ništa, možda jedan post, ne daješ u biti ništa od svojih iskustava na raspravu.

=D> U bocu.
Vidim da ću opet i opet čitati iste knjige ovaj put uz čaj.

lone_bird je napisao/la:
Pravi neprijatelj smo mi sami i način na koji smo socijalizacijom uređeni. Jednog dana kada i ako uspijem ispeglati svoj tonal po uzorima besprijkornog ratništva i kad energije bude kroz mene prolazila bez zastajkivanja i vrtloženja i kad po želji budem mogao ulaziti i živjeti u stanju druge i treće pozornosti onda će meni najmanji problem na svijetu biti voladoresi i možebitni paraziti.

Ali i ne samo oni, nego i sve ostalo što spada pod vesele klasifikacije prve pozornosti obilježeno pojmovima problemi, strahovi, nesigurnosti i neprilagođenosti (jer su to sve rezultati pogrešnog tumačenja što je tonal a što je nagual, drtugim riječima krive procjene - moguće samo iz prve pozornosti zbog razloga koje sam već navelike tumačio). To je ono što je ovdje u pitanju. Moć, sloboda i evolucija svijesti u elementarnom obliku. I ne nije važno kako ti to zvuči i što ti i tome misliš. Tvoje mišljenje (i bilo čije) je nebitno. Kad to shvatiš, napravio si prvi korak.

=D>
A sad, odgovori na gornje pitanje direktno!
Na koji način predlažeš da neko dostigne stanje svijesti iz kojeg ti opažaš?
Neka ovo bude zaista iskren savjet i konkretan jer na samom sam početku.

lone_bird je napisao/la:
ona je samo donijela nešto kao ključ za otvaranje oklopa prve pozornosti da pokaže ono što već svatko od nas nosi unutra. Ne samo da mislim da je takvo otkrivenje nemoguće pogrešno protumačit nego mislim da je iskustvo takve vrste JEDINO što sam u svom životu do sad mogao biti u potpunosti siguran. Napokon sam vidio piramidu u tri dimenzije umjesto običnog ulja na platnu. Riječi gube moć kod pokušavanja prenošanja ovakvih istina. To je kao kad slijepac progleda pa ga vratiš u mrak. Pitaš se da li je moguće da je nešto tu krivo protumačeno, kakav paradoks. Tek kad sam se vratio u okove prve pozornosti shvatio sam da je ona CIJELA samo jedno krivo tumačenje. Toliko o tvojoj dilemi.

Ne tražim od tebe da vjeruješ jer to jednostavno nisi u stanju. Ali tražim da imaš otvoren um i ne doneseno mišljenje o situaciji. Jer to je logički gledano i najmanje što smiješ učiniti.

To te pitam. :thumbup:

lone_bird je napisao/la:
Morat ćeš učiti ratništvo i čarobnjaštvo. To je jedini put i za tebe i za sve ostale. Sad mi i to ne vjeruj jer sam bahat. LOL. Ko da donosim nešto novo i kontroverzno na ovaj sajt. Ne čini li vam se vaša tvrdoglavost da slušate pomalo ...indikativna?

promatrač je napisao/la:
Pa jesam se zapitao, u pitanju je toj nastup kao da daješ bogomdana objašnjenja, a u biti mirišu na pompoznost, strašno su kontraverzna a svejedno vrlo isključiva... itd..., istovremeno ne daju ništa osim "papaštrumf je rekao" i zato ostajem otvorenog uma pa pokuštavm utvrditi otkud si takav i što ti mogu vjerovati.

Kakva si onda objašnjenja očekivao? Zgodna, koja se podudaraju s tvojim prijašnjim koncepcijama, koja je lako svariti i koja zvuče uvjerljivo i zgodno a u sput ti daju snagu i povećavaju entuzijazam? Lol. Možda da pokušaš s nekim priručnikom za dijetu ili samopomoć? Dobro si rekao, istina je i strana i čudna i mrtva i hladna i nema obzira prema ugodnom svijetu mjehurića prve pozornosti. Kao što rekoh, ne očekujam od nikog da mi vjeruje na riječ, to bi poništilo sve ono o čemu govorim. Ako se može izvuć neka pouka i savjet i moral svega onog što pokušavam prenijeti to je očuvanje energije preustrojam tonala što znači put besprijekornog ratništva i potvrda svih tehnike opisana u knjigama. Kakav paradoks, kontroverza i sumnja a? Nije ni čudo što me nitko ovdje ne razumije, a za svaki slučaj i ne vjeruje. =D>

promatrač je napisao/la:
Ja te svejedno poštujem i ne omalovažavam tvoje iskustvo, imaj to na umu, dok ti recimo svako malo sve oko sebe popljuješ.

Nemoj se sad prepuštat kuknjavi i samosažaljenju. Uvijek sam kulturan i nastojim održat razinu konverzacije sa svakim, samo mi je teško ponekad izbjeći nazvati popa pop a boba bob. Ako i nisam uvijek fin to je zato što vam treba noga u dupe povremeno. Provokacija ima svoje mjesto u prenošanju znanja. Bez brige, preživjet ćete.

Bemti, kolko sam se ismijo preksinoć! :rofl
U pravu si kad kažeš da se u prvoj pažnji lako izgubiti pogotovo što se definicije daju jasno ispeglati lol wtf omg :lol: :rofl \:D/ :mrgreen: koje smo mi delibeje, ajde reći ću samo za sebe da sam ja delibeja jer sam u momentu pomislio da znam nešto :dontknow:

Na stranu sve, ima nešto u tebi Lonebird, kad pogledam bez samovažnosti onda mi je jasnije. I ajde sad pričaj:

Zadnja izmjena: bajs; uto jan 18, 2011 11:21 am; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: pon dec 20, 2010 12:32 pm 
Član foruma

lone_bird je napisao/la:
Nigdje nisam naišao na definicije i i tehnike ni približno potpune kao kod CCa, (što ne mora značit da ih nema). I meni se čini da je viđenje previše specifična stvar da bi se moglo reći da je to to ali samo s drugim imenom, kod nekog drugog. Možda griješim.

Loni prijatelju, opet se hvataš za opise. Definicije i tehnike spadaju u opis svijeta, opis učenja, a viđenje nije ni definicija ni tehnika. Viđenje se bazira na tihom znanju, količini energije i osobnoj moći. Ono zanemaruje forme i pogađa u samu bit stvari. Ljudi su kroz povijest tražili različite načine da bi vidjeli, te je razvijeno puno različitih "vrsta" viđenja. Primjer za to su ti od kompleksnih rituala do uzimanja bilja moći. Način na koji netko vidi ovisi o tome koliko je očišćena njegova veza s namjerom i tihim znanjem. Po meni je jedini ispravan način bez ikakvih rituala, tehnika, bilja moći i vanjskih pomagala, pod posredstvom Duha i Namjere, direktno opažanje bez upliva interpretacije.

Sva su učenja prožeta viđenjem te je ono osnova svih njih. Svi su veliki "revolucionari duha" i vjerski vođe bili vidioci, samo što su na drugačiji način, s drugim riječima opisivali ono što vide, te su zato nastale različita učenja i religije kroz koje se vuče ista bit.

Castanedino učenje je doduše posebno po tome što te uči baš to da treba gledati suštinu a zanemarivati opise, uči te razlikovati bitno od nebitnog, te tako omogućava praktičaru lakše prvo intuitivno, a onda neposredno razumjevanje suštine svega, pa tako i viđenja :)

Vrh

PostPostano: pon dec 20, 2010 9:12 pm 
Član foruma

bajs je napisao/la:
Na stranu sve, ima nešto u tebi Lonebird, kad pogledam bez samovažnosti onda mi je jasnije. I ajde sad pričaj:

Prijatelju, kad te vidim ovako mladog i zelenog i punog entuzijazma, i kad znam otprilike koliko te još put čeka, obeshrabrim se i uopće nemam volju pričat. Malo je onog što mogu reć a što ti može bit od bilo kakve koristi, znam dosta stvari no tebi one ništa ne znače trenutno. Divim se promatraču kako uopće ima volje onoj curi koja kao da je dolutala iz srednje škole i iz pisanja spomenara na tanane tumačit "velike" teme kad je očito da ni kurca o tome ne kuži (u tome nema ničeg lošeg, da se razumijemo, ni kod nje ni kod njega) no ja za takvo nešto često volje nemam.

No takvo viđenje je samo sranje i opsjena uma. I najdulji put počinje prvim korakom a čak se u ponekad u interakciji sa najjednostavnijima i najmlađima (nije da te sad direktno uspoređujem) nalaze najveće tajne i otkrivenja. Život je čudo a svaka procjena i prosudba unaprijed (a priori) svodi to čudo na učmalu svakodnevicu. Mišljenja, ljudi. Vaša mišljenja i vaše prekoncepcije o ovom svijetu su vaši najveći neprijatelji i formiraju ovaj svijet u maleni kavez a on može biti beskraj. Sa će promatrač opet zaključit da popujem. Pa sve to piše u knjigama, pobogu ;-)

I zato reć ću ti neke stvari koje smatram zanimljivima i vriejdnima isticanja. Prvo, postoji nešto što se zove staza znanja i kao i sve ostale staze svi ljudi nisu za nju rođeni. Prahistorijsko seoce ima lokalnog kožara, lovca, preljubnika i šamana. Kao što nisi odlučio sam o najvažnijim stvarima u životu (rođenje, smrt) nećeš ni o ovome. Ovo se možda kosi sa onim šte te uče američki filmovi koji veličaju vrijednost pojedinca i slobodnu volju no šamani su nam rekli da je tako a te ljude smo s godinama naučili shvaćat vrlo, vrlo ozbiljno.

Nije da te odgovaram od ičeg, ti još ni sam neznaš što si, kao ni većina nas ovdje, pa sve da i ne prihvatiš put u cjelosti, naučit ćeš neke zanimljive stvari i imat ćeš o čemu razmišljati kroz život, na drugačiji način nego većina ljudi. Svi mi na kraju umiremo isto, i ratnici i ljudi. Idi tamo gdje te vodi srce.

Onda: što se tiče knjiga CCa, tamo imaš MORE znanja, tehnika, mudrosti i sadržaja koja je za ozbiljno promjenila svijest i život milijuna ljudi, znanje akomulirano kroz generacije vrlo moćnih ljudi koje ti može život okrenut naglavce, kao što je i meni. Tako da ti problem neće biti sadržaj, imat ćeš što raditi. Problem će ti, kao i većini šamana novog kruga biti motivacija, način prihvaćanja znanja opisan tamo traži preustroj osobnosti gotovo u smislu da uzmeš nož, ubiješ sebe i izgradiš novog sebe. Ljudsko bića u normalnom stanju nije sposobno za takvu vrstu promjene. Naći ćeš u knjigama neke izuzetno smiješne zgode i priče ljudi koji su bukvalno bili natjerani gotovo prisiljeni pod prijetnjom smrti, prihvatiti novo znajnje i novi život.

No put uvijek postoji i sve ovisi samo o tebi. Ako posložiš karte koje imaš na pravi način, nema stvari koju ne možeš izvesti. Doslovce. To nek ti bude misao vodilja. A sad, put pod noge.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 4520 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131 ... 226  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.