Sada je: ned maj 29, 2016 8:04 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00
Započni novu temu Odgovori  [ 18 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Povijest - istina ili laž
PostPostano: ned okt 21, 2007 4:34 pm 
Offline
Član foruma
Avatar

Pridružen/a: ned jan 21, 2007 5:43 pm
Postovi: 365
"THE CHRONOLOGY ISSUE [problem datiranja]

By Dr Prof A.T.FOMENKO et al

Britanska enciklopedija navodi Josepha Justusa Scaligera (1540-1609) kao utemeljitelja konsenzualne kronologije s kojom živimo. Scaliger je sebe smatrao velikim matematičarem i hvalio se da je riješio klasični "drevni" matematički problem 'kvadrature kruga', problem za koji je kasnije dokazano da je nerješiv.

Njegova glavna djela Opus Novum de emendatione temporum (1583) i Thesaurum temporum (1606) predstavljaju ogromno polje datuma proizvedenih bez bilo kakvog obrazloženja, sadrže ponavljajuće nizove datuma s pomacima jednakim višekratnicima glavnih kabalističkih brojeva 333 i 360. Numerologija je u to doba bila važna znanost i J.J.Scaliger je bio prominentni kabalist svoga doba.

Engleski filozof William Ockham (navodno 1225-1279 AD) je rekao: "entiteti se ne bi trebalo množiti više nego što je neophodno". `Ockhamova britva` primijenjena na povijest, ostavlja nas s vizijom čovječanstva u kojoj su civilizacije nastale najranije u VIII- X stoljeću, ukoliko civilizaciju shvatimo kao hijerarhijski sistem koji se sastoji od države, vojske, idelogije, religije, komunikacije i pisanja.

Ni J.J.Scaliger niti njegovi sljedbenici, svećenstvo ili humanisti nisu dali puno pažnje Ockamovom zakonu kada su izradili [izmislili] Rimsku i Grčku antiku. Njihovi klijenti su bili vlastodršci u usponu, koji su tražili legitimnost u drevnoj prošlosti kako bi postali pape, kardinali ili utemeljili vladajuće [i "kraljevske"] dinastije poput Medicija [i dr.]. Svi oni su izvanredno dobro plaćali za svoju slavnu ali izmišljenu prošlost.

Temeljito istraživanje pokazuje da doslovce ne postoje informacije koje se mogu pouzdano datirati, o događajima prije VIII stoljeća, te da postoji samo vrlo malo podataka koji potječu iz VII – X stoljeća. Zapravo, većina događaja "antičke" povijesti dogodila se u razdoblju od XI do XVI stoljeća, zatim na stavljena na papir u razdoblju 1400-1600. god, i pod različitim naslovima odgurana u zamišljenu [ili izmišljenu] prošlost.

Detaljno smo proučili Almagest "antičkog" Ptolomeja koji se smatra kamenom temeljcem klasične povijesti i navodno je sastavljen 150. g.n.e. Sa sigurnošću tvrdimo: Almagest je sastavljen u XVI-XVII st. od astronomskih podataka iz IX-XVI st., dakle Kralj astronomije Ptolomej i svih 13 knjiga Almagesta su kasne srednjovjekovne podvale.

Dekodirali smo 34 "antička" [drevna] Egipatska horoskopa ocrtana u grobnicama u Dolini Kraljeva ili uklesana u kamen u Denderi i Esni. Egiptologija ove horoskope datira ili u neka davna vremena ili kaže da se ne podudaraju ni sa kakvim datumima. Neistina! Ovi horoskopi sadrže dovoljno astronomskih podataka i svi datumi na temelju njih su neporecivo srednjovjekovni i odnose se najranije na XI st. n.e.

Usporedili smo arheološke, astronomske, dendro-kronološke [na temelju godova drveća], paleografičke [ili paleografske; na temelju rukopisa] i radiokarbonske metode datiranja drevnih izvora i artefakata. Otkrili smo da SVE one nisu neovisne, nisu egzaktne, statistički su nevjerojatne, kontradiktorne i neizbježno se vrte u opakom krugu jer se temelje na ili se kalibriraju prema istoj konsenzualnoj kronologiji [Scaligera-Pataviusa].

Koliko god to izgledalo nevjerojatno, ne postoji niti jedan jedini komadić čvrstog pisanog dokaza ili artefakta koji bi se mogao pouzdano i neovisno datirati ranije [kao stariji] od XI stoljeća n.e. Klasična povijest se čvrsto temelji na kopijama načinjenim u XV-XVII stoljeću, kopijama 'nažalost izgubljenih' [kako zgodno] originala.

Naša teorija jednostavno vraća Kronologiju Svjetske Povijesti u područje primijenjene matematike iz koje je i iznikla [u rukama] svećenstva XVI-XVII stoljeća.

[...]

Ne, Nova kronološka teorija ne poriče događaje, artefakte, piramide, velike zidove, itd...itd, već ukazuje na njihove vjerojatnije smještaje na vremenskoj osi."

Netko je rekao: Povijest se ponavlja. I upravo je to ono što je pogrešno s njom.

Za sada su na net pronašle svoj put dvije prve knjige /cijeli opus sastoji se od sedam knjiga/. Downloadi su poprilično veliki – oko 300MB obje knjige, pa koga zanima i ima mogućnost:

linkovi za download:
Anatoly Fomenko: History – Fiction or Science 1
http://conspiracycentral.net:6969/stats.html?info_hash=497774e8b2c71b47955dd24886686eb6ec0b3a1f
Anatoly Fomenko: History – Fiction or Science 2
http://conspiracycentral.net:6969/stats.html?info_hash=0326d50f1c66b1279cc0552a2b1b9dfe441107e9

Evo i druga mogućnost za koju nije potreban download:

Prva knjiga:
http://books.google.com/books?id=fSvlaZYbcwUC&dq=history+book+%22fomenko%22&pg=PP1&ots=88t0Uy-iHN&sig=3B2Il5op6dcHkI2fcHgotUcGfKU&prev=http://www.google.com/search%3Fas_q%3Dhistory%2Bbook%26hl%3Dhr%26num%3D10%26btnG%3DGoogle%2Bpretraga%26as_epq%3Dfomenko%26as_oq%3D%26as_eq%3D%26lr%3D%26as_ft%3Di%26as_filetype%3D%26as_qdr%3Dall%26as_occt%3Dany%26as_dt%3Di%26as_sitesearch%3D%26as_rights%3D&sa=X&oi=print&ct=result&cd=1&cad=legacy

Druga knjiga:
http://books.google.com/books?id=fSvlaZYbcwUC&dq=history+book+%22fomenko%22&pg=PP1&ots=88t0Uy-iHN&sig=3B2Il5op6dcHkI2fcHgotUcGfKU&prev=http://www.google.com/search%3Fas_q%3Dhistory%2Bbook%26hl%3Dhr%26num%3D10%26btnG%3DGoogle%2Bpretraga%26as_epq%3Dfomenko%26as_oq%3D%26as_eq%3D%26lr%3D%26as_ft%3Di%26as_filetype%3D%26as_qdr%3Dall%26as_occt%3Dany%26as_dt%3Di%26as_sitesearch%3D%26as_rights%3D&sa=X&oi=print&ct=result&cd=1&cad=legacy#PPP1,M1


Zen svima

_________________
:
nei tei dta garratha


Zadnja izmjena: sen-sei; ned okt 21, 2007 11:59 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh
 Profil  
 
 Naslov:
PostPostano: ned okt 21, 2007 11:11 pm 
Offline
Član foruma
Avatar

Pridružen/a: ned jan 21, 2007 5:43 pm
Postovi: 365
Evo još malo:

Poznati matematičar današnjice A.Fomenko proveo je slijedeću istragu. Ako uzmete biografiju bilo koje osobe i zapišete datume najvažnijih događaja njegovog života, uzimajući datum rođenja kao 0, rezultat će biti određeni niz datuma:
0 – rođenje.
12 – ozbiljna bolest.
22 – brak.
27 – rat.
29 – rođenje sina – nasljednika.
....... i tako dalje.
Niz datuma koji ćete dobiti ima jednu zanimljivu odliku – individualnost. S dovoljno velikom količinom datuma, vjerojatnost podudaranja bilo koje dvije biografije praktički je jednaka nuli. Tisuću je puta veća šansa da ćete dobiti milijun igrajući loto, nego što ćete dobiti čak i jednu jedinu takvu podudarnost (u nizovima datuma).
Fomenko, [...] je prikupio dinastičke podatke brojnih kraljevskih obitelji Europe i Azije, analizirao ih i usporedio rezultate. Rezultati su bili zapanjujući. Biografije su se podudarale kod vladara koji su živjeli prije XVII stoljeća n.e. Nakon XVII stoljeća, nije uočena podudarnost.
Ovo je ponukalo Fomenka i njegove kolege da iznova i iznova provjeravaju metodu i zaključke, ali greške nije bilo. Na primjer, biografije svih kineskih careva prije 17. stoljeća precizno se dupliciraju s biografijama srednjovjekovnih europskih vladara.
Osim dupliciranja jednih te istih heroja pod različitim imenima, uočeni su i ogromni pomaci u vremenu u kojemu su se (navodno) događaji zbivali. Među najznačajnijim primjerima su brojne koincidencije brojčanih karakteristika biografija egipatskih faraona i careva Svetog Rimskog carstva. Analizirajući (matematičko-statistički) napise rimskog povjesničara Josephusa Flaviusa, jednog od klasika, čiji radovi opisuju solidne periode povijesti i Izraela i drevnog Rima, otkrio je da s točke gledišta matematike-statistike, sve to je jednostavno ponavljanje Starog Zavjeta s miješanjem imena i zemljopisnog područja događanja.
Zaključci su neočekivani i apsolutno neobični za bilo koju osobu s povijesnim obrazovanjem u tradiciji Zapadne civilizacije.

slika

Jedan podatak, među brojnima ove vrste, do kojega je došao Fomenko:
Povijest poznaje tri kronologa po imenu Dionizije.
1-Prvi kronolog Dionizije navodno je umro 265 n.e. Poznat je po tome što je posvetio svoj život računanjima povezanih s točnim određivanjem Uskrsa.
2-Drugi kronolog poznat kao Dionizije Exigus, navodno je živio u 6. st. n.e. Dionizije Exiguus znači Dionizije Mali (lat. exigu = mali). Navodno njegovo djelo je tzv. "biser Uskrsnih ciklusa".
3-Treći kronolog Dionizije je slavni Dionizije Petavius (učenik "oca" današnje kronologije Scaligerija) iz 16/17 st. n.e. Godine svoga života posvetio je ačunanjima Uskrsnog ciklusa. Petavius je zapravo od francuske riječi petit: mali.

Nagradno pitanje bez odgovora: da li je Fomenko otkrio najveću svjetsku prijevaru ili nešto puno dublje što njegov znanstveno-matematičko-statistički um još ne može pojmiti?!

_________________
:
nei tei dta garratha


Vrh
 Profil  
 
 Naslov:
PostPostano: ned jan 20, 2008 1:00 pm 
Offline
Član foruma
Avatar

Pridružen/a: ned jan 21, 2007 5:43 pm
Postovi: 365
Nije Fomenko, ali ima veze s Temom. Nije u pitanju nikakva novina, ali svejedno, pitanje se uvijek otvara iznova i iznova...

Članak iz Atlantis Rising, no 68

ANTIQUE MAP CHALLENGES SCHOOLBOOK HISTORY

A 500-year-old map has historians in a quandary. It seems that in 1507, there were at least some who knew the true shape and dimensions of South America with a precision previously thought to be unknown at the time. Moreover it appears that the existence of the Pacific Ocean on the other side of the Americas was known years before Balboa reached it by land and Magellan sailed into it. These details and others are clearly revealed in the remarkably modern map of German monk Martin Waldseemuller which went on display in December at the Library of Congress in Washington, D.C.

Purchased for $10 million in 2003 from German Prince Johannes Waldburg-Wolfegg, the 6-foot by 9.5-foot map—discovered in 1901—raises many questions about what Europeans knew about the new world at the
time. In the map Waldseemuller identifies the region as “America” and gives credit to the discoveries of Amerigo Vespucci, but it seems that he had access to sources more complete than the voyages of Vespucci. In
later works, the mapmaker appears to repent of some of his previous assertions, producing maps more akin to the conventional wisdom of the day, as we now understand it, a change which appears more to reflect changes in the political map of Europe than any new understanding of the shape of the new world.

slika

slika

Indeed, the Waldseemuller map provides support for those who believe that there must have been a great and secret body of knowledge which guided many of the early explorers. Some think that perhaps such documents and maps had survived the burning of the great library at Alexandria and found their way into the collections of a few selected mapmakers, perhaps by way of the banished Knights Templar. The celebrated 16th century map of the Turkish sea captain Piri Reis, which accurately depicts the coast of Antarctica beneath the ice which has covered it for many millennia, is another which many believe to be drawn from very ancient and forgotten sources. At any rate, the maps provide distinct evidence of a source of advanced pre-diluvian geographic knowledge, the existence of which is denied by most conventional historians. Some would suggest that modern scholars, like the princes of the sixteenth century, may be serving a purpose other than truth.

_________________
:
nei tei dta garratha


Vrh
 Profil  
 
 Naslov:
PostPostano: čet jun 05, 2008 3:34 pm 
Offline
Početnik

Pridružen/a: sub sep 15, 2007 11:37 am
Postovi: 22
Lokacija: Čardak ni na nebu ni na zemlji
"Povijest pišu pobjednici."
Mislim da je ovim tema zaključena... :lol:


Vrh
 Profil  
 
 Naslov: Re: Povijest - istina ili laž
PostPostano: čet maj 05, 2011 9:57 am 
Offline
Član foruma

Pridružen/a: pon maj 24, 2010 11:26 am
Postovi: 138
Mislim da je ova tema tek naćeta, tek trebamo upoznati našu pravu povijest a ne ovu matrixovu.
Ako netko zna ima li prijevoda Fomenkove knjige, ili barem dijelova bio bih mu zahvalan.


Vrh
 Profil  
 
 Naslov: Re: Povijest - istina ili laž
PostPostano: čet sep 06, 2012 8:59 pm 
Offline
Član foruma
Avatar

Pridružen/a: čet nov 01, 2007 3:49 pm
Postovi: 772
Lokacija: purgerland
isprva sam htio ovaj link postati na temi Srbi i Hrvati ali eto tema "locked" a upravo o tome "locked" mozgovima i LAŽNOJ povijesti govori intervju:
http://www.4dportal.com/hr/intervjui/30 ... ski-dokazi

Načeto je puno tema ali meni za oko zapeo jedan detalj, spominjanje Troje u Gundulićevu Osmanu, pa se ja potrudih; evo online Osmana
http://dzs.ffzg.unizg.hr/html/Gunduli1.htm
i stvarno sedmo pjevanje a ono Gundulić:
"Pri moru uprav srpskih strana,
u pržinah pusta žala
leži Troja ukopana,
od grčkoga ognja pala;"

_________________
Resident Agent provocateur & Conspiracy Theorist


Vrh
 Profil  
 
 Naslov: Re: Povijest - istina ili laž
PostPostano: pet sep 07, 2012 9:03 pm 
Offline
Član foruma
Avatar

Pridružen/a: uto sep 04, 2012 9:19 pm
Postovi: 65
Zanimljiva tema. Zvanična istorija je naravno laž.
Uz svo moguće i nemoguće prikrivanje naučnih saznanja i manipulacije informacijama i vestima pitanje je koliko je istinita sadašnjost.


Vrh
 Profil  
 
 Naslov: Re: Povijest - istina ili laž
PostPostano: sub sep 08, 2012 3:58 pm 
Offline
Početnik

Pridružen/a: čet maj 31, 2012 1:28 am
Postovi: 29
Slazem se... mislim da je ovo dobra tema... uskljucicu se ovih dana... poz


Vrh
 Profil  
 
 Naslov: Karta Tvorca
PostPostano: sub feb 08, 2014 9:15 pm 
Offline
Član foruma
Avatar

Pridružen/a: ned jan 21, 2007 5:43 pm
Postovi: 365
no, pa dobro – možemo temu i razrađivati i proširivati jer naravno da se povijesnost kao fakat ili fikcija ne odnosi samo na stvari poput Fomenkovog osvrta na "suvremenu 'pisanu' povijest", osobito kad se – eto - kao u donjem slučaju otkrije tajanstveni ZAPIS ili karta.

slijedi dosta stari tekst iz arhive (iz 2002.), koji neću komentirati – samo prenosim prijevod članka o otkriću tzv. Daška kamena:


Karta "Tvorca"


Nalaz Baškirskih znanstvenika suprotstavlja se tradicionalnim idejama ljudske povijesti: 120 milijuna godina stara kamena ploča prekrivena reljefnom mapom Uralskog područja.

Ovo izgleda nemoguće. Znanstvenici Baškirskog Državnog Univerziteta otkrili su neporecive dokaze postojanja drevne visoko razvijene civilizacije. Radi se o velikoj ploči pronađenoj 1999., sa slikom područja napravljenom nekom nepoznatom tehnologijom. U pitanju je prava reljefna karta. Današnja vojska ima gotovo slične takve mape. Karta sadrži javne instalacijske radove: sistem kanala duljine oko 12000 km, žica, moćnih brana. Nedaleko kanala prikazani su dijamantski oblikovana područja, čija je svrha nepoznata. Karta također sadrži brojne napise. Isprva su znanstvenici mislili da je riječ o Staro-kineskom jeziku. Ispostavilo se da su napisi pisani hijeroglifsko-silabičkim jezikom nepoznatog podrijetla. Znanstvenici ga nikad nisu uspjeli pročitati…

"Što više učim to više shvaćam kako ne znam ništa," – priznaje Aleksandar Čuvirov, doktor fizikalnih i matematičkih znanosti, profesro na Baškirskom Državnom Univerzitetu. Naime, Čuvirjov je otkrio senzacionalan nalaz. Još 1995. godine su profesor i njegov postdiplomac iz Kine, Huan Hun, odlučili proučiti hiptezu moguće migracije Stare Kineske populacije na područje Sibira i Urala. Na ekspediciji u Baškiriju, pronašli su nekoliko kamenih gravura na staro-kineskom jeziku. Ti nalazi su potvrdili hipotezu kineskih imigranata. Napisi su pročitani. Uglavnom su sadržavali informacije o trgovini, brakovima i osmrtnice.

Tijekom istraživanja, otkrivene su u starim gradskim arhivama Ufe, zabilješke iz 18. stoljeća. Izvještavale su o 200 neobičnih kamenih ploča koje su se nalazile nedaleko od sela Ćandar, u regiji Nurimanov. Čuvirov i njegov kolega odmah su odlučili da bi te ploče mogle biti povezane s kineskim imigrantima. Arhivske bilješke također su izvijestile da su u 18-19. stoljeću, ekspedicije ruskih znanstvenika koji su istraživali Uralsko područje proučile 200 bijelih ploča sa znakovima i obrascima, dok je u ranom 20. stoljeću, arheolog A.Schmidt također bio vidio nekakve bijele ploče u Baškiriji. Ovo je nagnalo znanstvenike da krenu u potragu. 1998., nakon formiranja tima studenata, Čuvirov je krenuo na posao. Unajmio je helikopter i prva ekspedicija nadlijetala je područje gdje su se navodno trebale nalaziti ploče. Untoč svim naporima, drevne ploče nisu pronađene. Čuvirov je bio vrlo uznemiren i pomislio da su ploče tek samo lijepi mit.

Obrat je bio neočekivan. Tijekom jednog Čuvirevog putovanja u selu, bivši predsjednik lokalnog poljoprivrednog vijeća, Vladimir Krainov, prišao mu je (apropos, u kući Krainovljevog oca u kojoj je i bio odsjeo i arheolog Schmidt) i rekao: "Tražiš li nekakve kamene ploče? Ja imam jednu čudnu ploču u mom dvorištu". "Isprva, nisam ovo uzimao za ozbiljno – rekao je Čuvirov – iako sam odlučio otići u dvorište i pogledati. Sjećam se točno toga dana: 21. 7. 1999. Ispod trijema kuće ležala je ploča se nekim udubljenjima. Ploča je bila toliko teška da ju ni zajedno nismo mogli izvući. Tada sam otišao do grada Ufe po pomoć."

U roku tjedan dana, počeo je posao u Ćandaru. Nakon iskopavanja ploče, istraživače je zaprepastila njena veličina: bila je 148 cm visoka, 106 cm široka i 16 cm debela. Težila je barem jednu tonu. Gazda kuće napravio je specijalne drvene podloške, te je ploča izgurana van iz rupe. Nalaz je prozvan "Daška kamen" (u čast Čuvirovljeve unuke rođene dan ranije) i prevežen u univerzitet na proučavanje. Nakon što je ploča očišćena od zemlje, znanstvenici nisu mogli povjerovati vlastitim očima… "Na prvi pogled – kaže Čuvijrov – sam shvatio da to nije neki običan komad kamena, već prava mapa, i to ne tek obična mapa, već trodimenzionalna. Možete i sami vidjeti."

"Kako smo uspjeli identificirati mjesto? Isprva nismo mogli ni zamisliti da je mapa toliko drevna. Na sreću, reljef današnje Baškirije nije se toliko promijenio u milijun godina. Mogli smo identificirati uzvisinu Ufe, dok je Ufa kanjon glavni dio naših dokaza, jer smo proveli geološke studije i otkrili njegove tragove gdje se morao nalaziti prema drevnoj mapi. Pomicanje kanjona se dogodilo zbog tektonskih ploča koje su se pomakle s istoka. Grupa ruskih i znanstvenih specijalista u području kartografije, fizike, matematike, gologije, kemije i starokineskog jezika uspjela je točno utvrditi da ploča sadrži kartu Uralske regije, s rijekama Belja, Ufimka, Sutolka" – rekao je Aleksandar Čuvjirov pokazujući novinarima linije na kamenu. – Možete vidjeti Ufa kanjon – prijelom zemljinog plašta protže se od grada Ufa do grada Sterlitimak. Sada rijeka Uršak teče preko bivšeg kanjona." Mapa je napravljena u omjeru 1: 1.1 km.

slika

Aleksandar Čuvijrov, bivajući fizičar, ima naviku vjerovati samo rezultatima istrage. A danas takvi rezultati postoje.

Utvrđena je geološka struktura ploče: sastoji se od tri sloja. Baza je 14 cm debela, načinjena od najčvršćeg dolomita. Drugi sloj je možda najinteresantniji, "načinjen" od diopsidskog stakla. Tehnologija njegovog tretiranja nij poznata suvremenoj znanosti. Zapravo, slika je "utisnuta" na ovaj sloj. Treći sloj je 2mm debel i načinjen od kalcijevog porculana, štiteći kartu od vanjskih utjecaja.

_________________
:
nei tei dta garratha


Vrh
 Profil  
 
 Naslov: Karta Tvorca drugi dio
PostPostano: sub feb 08, 2014 9:20 pm 
Offline
Član foruma
Avatar

Pridružen/a: ned jan 21, 2007 5:43 pm
Postovi: 365
Karta Tvorca - nastavak


"Treba reći da reljef nije ručne izrade nekon drevnog kamenoresca. To je jednostavno nemoguće. Očigledno je da je ploča "strojno" utisnuta." – izjavio je profesor. Rentgenske fotografije su potvrdile da je ploča umjetnog porijekl i izrađena nekakvim preciznim alatkama.

Prvo su znanstvenici pretpostavili da su drevnu mapu moža izradili drevni kinezi, zbog vertikalnih zapisa na mapi. Poznato je da je vertikalni zapis korišten u starokineskom jeziku prije 3. stoljeća. Da bi provjerio svoju pretpostavku, profesor Čuvijrov je posjetio Kinesku carsku kjjižnicu. U 40 minuta koliko je, prema dozvoli, mogao provesti u knjižnici pregledao je nekoliko rijetkih knjiga, i niti jedna od njih nije sadržavala znakove nalik onima na ploči. Nakon susreta s kolegama iz Hunan univerziteta, posve je odustao od verzije "kineskog traga". Znanstvenici su zaključili da porculan kojim je prekrivena ploča nikad nije bio korišten u Kini. Iako su svi napori dešifriranja zapisa bili besplodni, otkriveno je da znakovlje ima hijeroglifsko-silabički karakter. Čuvijrov, pak, tvrdi da je dešifrirao jedan znak s mape: označava latitudu tadašnjeg grada Ufe.

Što je dulje ploča proučavana, više misterija se javljalo. Na mapi se mogao vidjeti divovski sistem navodnjavanja: pored rijeka, tu su dva 500 metara široka sistema kanala, 12 brana - svaka 300-500 metara široka, oko 10 km duga i 3 km duboka. Brane su najvjerojatnije pomagale okrenuti vodu na obje strane, tako pokrivajući preko 1 kvadrilion kubnih metara tla. U usporedbi s tim sustavom navodnjavanja, Volga-Don kanal izgleda kao zarezotina na današnjem reljefu. Kao fizičar, Čuvijrov pretpostavlja da čovječanstvo danas može sagraditi samo malecni dio onoga što je prikazano na mapi. Prema mapi, u početku je rijeka Belaja imala umjetno korito.

Bilo je teško utvrditi čak i približnu starost ploče. Prvo je obavljena radiokarbonska analiza, nakon toga su slojevi ploče skenirani uranijskim kronometrom, i istraga je pokazala različite rezultate i starost ploče je ostala nejasna. Detaljnjim pregledom ploče, pronađene su na njenoj površini dvije školjke. Starost jedne od njih – Navicopsina munitus iz familije Gyrodeidae – je oko 500 milijuna godina, dok je druge – Ecculiomphalus princeps iz podfamilije Ecculiomphalinae – oko 120 milijuna godina. Tako je ta starost prihvaćena kao "radna verzija". "Karta je vjerojatno nastala u vrijeme kad je zemljin magnetni pol bio smješten u današnjem području Zemlje Franca Jozefa, što je točno prije 120 milijuna godina, - kaže Čuvijrov. – Karta koju imamo nadilazi tradicionalni pogled na čovječanstvo i treba nam puno vremena da se na to naviknemo. Navikli smo na naše čudo. Isprva smo smatrali da je kamen star oko 3000 godina. Iako je ta starost polako rasla, dok nismo identificirali školjke utisnute u kamen. Iako, tko može garantirati da je školjka bila živa kad je utisnuta u kartu? Tvorac mape je vjerojatno koristio okamenjeni nalaz."

Koja bi mogla biti svrha karte? To je vjerojatno najzanimljivije pitanje. Materijali Baškirskog nalaza već su proučeni u Centru za Povijesnu kartografiju (History of Cartography Project) u Wisconsinu, SAD. Amerikanci su bili zapanjeni. Prema njima, takva trodimenzionalna karta može imati samo jednu svrhu – navigacijsku, i mogla je biti izrađena samo putem zračnog mjerenja.
K tome, sada se u SAD radi na pravljenju trodimenzionalne karte svijeta, nalik ovoj mapi. Amerikanci najmjeravaju završiti taj posao 2010. Stvar je u tome što pri sastavljanju takve 3d mape, treba raditi s previše detalja. "Probajte mapirati bar jednu planinu! – kaže Čuvijrov. – Tehnologija za pravljenje takvih mapa zahtijeva super-moćne kompjutore i zračno mjerenje sa Šatla." Tko je, onda napravio ovu mapu? Čuvijrov je oprezan kad govori o nepoznatim kartografima: "Ne volim priče o nekakvim NLO i vanzemaljcima. Nazovimo autora mape jednostavno – kreator."

Izgleda da su oni koji su živjeli i gradili u to doba koristili samo zračni prijevoz: nema puteva na mapi. Ili su možda koristili vodene puteve. Postoji i mišljenje da tvorci drevne mape uopće tamo nisu niti živjeli, već su samo kroz isušivanje pripremali to područje za naseljavanje. Ovo izgleda kao najvjerojatnija verzija, iako se još zasad ništa ne može tvrditi. Zašto ne bismo pretpostavili da su tvorci mape pripadali nekoj civilizaciji koja je postojala ranije?

Zadnja instraživanja mape donose sve senzaciju za senzacijom. Sada su znanstvenici sigurni da je mapa tek fragment nekakve velike mape Zemlje. Prema nekim tezama, ima ukupno 348 takvih fragmenata. Ostali fragmenti bi mogli biti tamo negdje blizu. Znanstvenici su iz okolice Ćandara uzeli preko 400 uzoraka tla i zaključili da bi cijela karta najvjerojatnije mogla biti smještena u klisuri Sokolske planine (Sokolinaja). I tijekom glacijalne epohe je popucala na dijelove. Ali, ako bi znanstvenici uspjeli sakupiti "mozaik", karta bi trebala biti velika oko 340m x 340m. Nakon što je proučio arhivske materijale, Čuvijrov je utvrdio gdje bi se otprilike mogla nalaziti četiri komada: jedan bi mogao ležati ispod kuće u Ćandaru, drugi – ispod kuće trgovca Khasanova, treći – ispod jednog od seoskih kupališta, četvrti – pod stubom mosta lokalne željezničke pruge.

U međuvremenu, Baškirski znanstvenici su poslali informaciju o svojim otkrićima različitim znanstvenim centrima svijeta; u nekolicini međunarodnih kongresa već su izvijestili na temu: "Mapa Civilnog Inženjeringa Nepoznate Civilizacije Južnog Urala."

Nalazu Baškirskih znanstvenika nema ravnog. S jednim izuzetkom. Na vrhuncu istrage, na stolu profesora Čuvijrova se našao mali kamen – kalcedon – koji je sadržavao sličan reljef. Vjerojatno je netko, tko je vidio ploču želio kopirati reljef. Ali tko i zašto?

«PRAVDA.Ru».

kraj članka. toliko o tome. ili o tome tako…

poslije toga, svi su se krenuli ograđivati. profesor Čuvirov da on baš i nije autorizirao to što je Pravda objavila, centar u Viskonsinu da ne postoji (samo zato što je par riječi u nazivu insitucije zamijenjeno), onda opet da oni nikad nisu dobili samu originalnu mapu na proučavanje te da nisu mogli niti komentirati. 2004. je Čuvirov izjavio da je kamen izložen u muzeju arheologije i da ga svatko može vidjeti.

međutim circa71.wordpress.com/category/history/culture/
kaže:
Dashka kamen je pod znanstvenim testiranjima i nije dostupan javnosti.

osim toga, u svom naknadnom komentaru datom talijanskim novinarima prenešenom na jednom forumu Čuvirov kaže da teza da je mapa isklesana "sjekirom" nije odbačena. sjekirom u diopsidsko staklo, ha?

ajd sad…to je sve bilo prije desetak godina. a sad? tišina…

i zašto nitko nije smatrao za shodno da uslika i OBJAVI INSKRIPCIJE s daška kamena? da vidiš kako bi se odmah našlo mali milijun dešifriranja…

budući da imam problem očito s umetanjem slika, evo i par linkova:

http://coolinterestingstuff.com/wp-cont ... 003620.jpg
http://circa71.files.wordpress.com/2011 ... =584&h=826
http://www.bibliotecapleyades.net/image ... ador_6.jpg

_________________
:
nei tei dta garratha


Vrh
 Profil  
 
 Naslov: Re: Povijest - istina ili laž
PostPostano: ned feb 09, 2014 10:11 am 
Offline
Član foruma
Avatar

Pridružen/a: čet okt 20, 2011 10:04 am
Postovi: 356
slika

desni klik na sliku copy image location a u postu stisni nardbu img i kopiraj tu lokaciju

_________________
28/28.10. There are two modes of discussion before all men: One is to impart light, and the other is to abuse the opponent. (Oahspe)

To što tražiš u tebi je, i nikada nije bio potreban netko drugi da ti pruži ono što već imaš.


Vrh
 Profil  
 
 Naslov: Re: Povijest - istina ili laž
PostPostano: ned feb 09, 2014 10:13 am 
Offline
Član foruma
Avatar

Pridružen/a: čet okt 20, 2011 10:04 am
Postovi: 356
slika

prvu sliku iz prvog linka nisam uspio otvorit nešto da preusmjeravanje traje pre dugo ?? ne žimku spiku

_________________
28/28.10. There are two modes of discussion before all men: One is to impart light, and the other is to abuse the opponent. (Oahspe)

To što tražiš u tebi je, i nikada nije bio potreban netko drugi da ti pruži ono što već imaš.


Vrh
 Profil  
 
 Naslov: Re: Povijest - istina ili laž
PostPostano: ned feb 09, 2014 11:16 am 
Offline
Član foruma
Avatar

Pridružen/a: uto okt 23, 2012 6:14 pm
Postovi: 171
Saboter je napisao/la:
prvu sliku iz prvog linka nisam uspio otvorit nešto da preusmjeravanje traje pre dugo ?? ne žimku spiku


Možda je ometanje. Iz osobnog iskustva primjećujem da su nerijetka ta ometanja kad ovdje pišem ili uploadiram video na youtubu.Sve podivlja. :mrgreen:
Rješenje: upornost :D

_________________
Neznanje je majka svih zala.


Vrh
 Profil  
 
 Naslov: Re: Povijest - istina ili laž
PostPostano: ned feb 09, 2014 12:02 pm 
Offline
Član foruma
Avatar

Pridružen/a: čet okt 20, 2011 10:04 am
Postovi: 356


svjetlost našao sam ih "Tisuću mu skalpova" :blob: :blob: :blob:

_________________
28/28.10. There are two modes of discussion before all men: One is to impart light, and the other is to abuse the opponent. (Oahspe)

To što tražiš u tebi je, i nikada nije bio potreban netko drugi da ti pruži ono što već imaš.


Vrh
 Profil  
 
 Naslov: Re: Povijest - istina ili laž
PostPostano: ned feb 09, 2014 1:13 pm 
Offline
Član foruma
Avatar

Pridružen/a: uto okt 23, 2012 6:14 pm
Postovi: 171
Ispričavam se administratorima na :offtopic: ... glavu gore i punim jedrima naprijed.
:D :thumbup:

_________________
Neznanje je majka svih zala.


Vrh
 Profil  
 
 Naslov: Re: Povijest - istina ili laž
PostPostano: sub feb 20, 2016 7:39 pm 
Offline
Član foruma
Avatar

Pridružen/a: ned jan 21, 2007 5:43 pm
Postovi: 365
???
Što se događa na Bliskom Istoku (i vezano) dok do nas putem javnih medija stižu samo ratni izvještaji...

Otkrivena Gilgamešova grobnica (2003)
Archaeologists in Iraq believe they may have found the lost tomb of King Gilgamesh - the subject of the oldest "book" in history:
http://news.bbc.co.uk/2/hi/science/nature/2982891.stm

Otkrivene nove sumerske ploče s izvještajima o Ziusudri (Utnapištimu) (2006)
https://www.youtube.com/watch?v=_XLJ6OVtF5s
(video je stari iz 2008. tako da ima i par komentara o ozloglašenoj 2012.)

DNK nalazi mumije Tutankamona (2011)
https://www.youtube.com/watch?v=fKAiVIJT448
https://www.youtube.com/watch?v=GQUmv5uwAOA

Otkrivene prastare piramide na Krimu (2012)
https://www.youtube.com/watch?v=-aNLvFKPvPc

Mapiranje drevnog grada Uruka u Iraku (2013)
https://www.youtube.com/watch?v=TTA7IADVhBQ

Pronađena (ceremonijalna) grobnica Ozirisa blizu Thebe u Egiptu (2015)
https://www.youtube.com/watch?v=0M0G1LpZJPo
http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/ ... siris.html
http://luxortimesmagazine.blogspot.hr/2 ... qurna.html

slika

_________________
:
nei tei dta garratha


Vrh
 Profil  
 
 Naslov: Re: Povijest - istina ili laž
PostPostano: pet apr 08, 2016 10:24 am 
Offline
Član foruma
Avatar

Pridružen/a: ned jan 21, 2007 5:43 pm
Postovi: 365
Tko želi više informacija na teme poput Merovinška i Karolinška dinastija, gral, nefili-annunaki, saturnijanska konspiracija, iluminati i sl.
a'la Sveta krv sveti gral i popularizirano kroz Da Vincijev kod:

http://watch-unto-prayer.org/mystery-babylon.html

u četiri dijela (u drugom nastavku stvari se počinju zahuktavati ;-) )

_________________
:
nei tei dta garratha


Vrh
 Profil  
 
 Naslov: Re: Povijest - istina ili laž
PostPostano: pet apr 08, 2016 2:05 pm 
Offline
Član foruma
Avatar

Pridružen/a: ned jan 21, 2007 5:43 pm
Postovi: 365
Vražja mišolovka

Sinarhija - društveni sistem / uređenje vladavine putem tajnih društava

oliti sinARHONI koji vladaju svijetom ili bolje rečeno novim svjetskim poretkom

Synarchy was founded in the early 1870s by Joseph Alexander Saint-Yves d'Alveydre (1824-1909). This was a period in which many new political ideas were taking hold. Like many of a conservative mind, Saint-Yves was alarmed by the rise of Anarchy, and he developed Synarchy specifically in order to counter it. Whereas This, as you can imagine, was an idea held an attraction for many.

Essentially, Synarchy advocates government by secret society – or, in its own terms, by an elite of enlightened initiates who rule from behind the scenes. It therefore doesn't matter which political party holds power in a state – or even what political system that state has. Synarchists would step in and take control of the key state institutions. St-Yyes identified three key pillars of society that, once under the control of his elite, would allow them to rule without the population even being aware of their existence. These were the political and social institutions, the economic institutions and the religious institutions.

Synarchy as devised by St-Yves was not a purely political movement. St-Yves was active in the esoteric world of 19th century Europe – he was, for example, a friend of key figures such as Victor Hugo and Lord Bulwer-Lytton - and so incorporated specific mystical and occult ideas into his system.

St-Yves believed in the existence of spiritually superior beings that could be contacted telepathically. His elite would be made up of people who were in communication with them. He himself claimed that he was in touch with these beings, and that they actually gave him the principles of Synarchy.

All these ideas have become, of course, part and parcel of subsequent occult beliefs, mainly because they were taken up, embellished and popularized by Madame Blavatsky (1831-1891), that larger-than-life Russian magus – some call her a charlatan – whose love affair with the mysteries of the East led to her founding the Theosophical movement. These concepts were, in turn, incorporated into the teachings of Alice A. Bailey (1880-1949), which have had a huge influence over the beliefs of the New Age – and on the development of the Stargate Conspiracy.

But perhaps more significantly as far as this article is concerned is that some of Saint-Yves specific ideas appear in the psychic readings of Edgar Cayce.

Of course, the idea that the world should be run by secret societies went down particularly well with… well, secret societies. Consequently, many of them adopted Synarchist principles. In fact, St-Yves' ideas transformed the esoteric underground of Europe, particularly France.

Some of the greatest figures in subsequent occult history were devotees of Saint-Yves, which is not surprising because occultists, with their love of hierarchy, tend to be naturally totalitarian and un-egalitarian. For example, Papus (real name Gérard Encausse, 1865-1916) called Saint-Yves his ‘intellectual master', and when he died founded a society known as the Friends of Saint-Yves to promote his work. Papus, of course, had an enormous influence over the world of esoteric secret societies in the late 19th and early 20th centuries. It was Papus who had influence over the Russian Monarchy immediately prior to the Bolshevik Revolution in Russia in 1917.

Another important movement that became closely associated with Synarchy was Martinism. Although this predated St-Yves by several decades, the principles of the two were very close – St-Yves was himself a member of the Martinist Order, so there was a lot of cross-fertilization of ideas.

This is interesting because in a book, The Templar Revelation, there are connection between the Martinist Order and other secret societies that make up a network of groups, all ultimately descended from the Strict Templar Observance, which includes the Priory of Sion. It is now becoming clear that an understanding of Synarchy can shed light on the origins and activities of the modern Priory of Sion – but that's another story...

By the beginnings of the 20th century, the Martinist Orders – and many others – were firmly aligned with the ideology of Synarchy. In 1921 the Martinist and Synarchist Order was founded in France. There were also explicitly Synarchist Masonic lodges formed in France.

However, Synarchy has not only had influence over the occult world, but also over politics.

As we have seen, Synarchy outlined a specific program for the take-over of states. But Saint-Yves' aims went much further than that – he wanted the whole of Europe to be governed by Synarchy. Right from the start, an important part of the Synarchist agenda was the creation of a United States of Europe, advocating the removal of national boundaries, customs duties, and so on.

This continued to be a central objective of Synarchy. In fact, a Synarchist document published in the 1930s refers to one of their key aims as being ‘the formation of a federal European Union.' It advocated a United States of Europe – although it would be a Europe that, for economic reasons, would be dominated by France and Germany.

As we saw earlier, Synarchy favours undemocratic and totalitarian regimes – they are, after all, easier to gain control of. And there is a definite connection between Synarchist groups and the origins of Fascism in Europe in the late 1910s and early 1920s.

An organization called the International Synarchist Movement was created in response to the Russian Revolution of 1919. According to French researchers, this was largely behind the rise of Fascism in Italy – and the creation of the Pan-European Movement in 1922.

As might be expected, Synarchy also had some influence on the development of Nazi ideology, although Synarchists had reservations about the Nazis emphasis on German nationalism and the Messianic cult of Hitler.

Synarchy continued to thrive in Saint-Yves' native France. Synarchist groups were behind a wave of right-wing terrorist attacks in the 1920s and 30s. In the 1930s a Frenchman named Viven Postel du Mas (of whom more later) wrote a notorious document called the Synarchist Pact, which became their manifesto.

In 1932, a society called the Synarchist Empire Movement was founded in France, which was described by one commentator as ‘a secret society with very specific and limited membership, following a definite politico-economic program'. This was behind right-wing terrorist groups such as the CSAR (Secret Committee for Revolutionary Action) – most of the CSAR's members were part of the Synarchist Empire Movement.

In 1941, in Vichy France, a report by the police warned of a plot by Synarchists to take over the government, which noted the close relationship between the Synarchist movement and the Martinist Orders. In fact, during the trial of Marshall Pétain, the President of the Vichy government, in 1945, questions were asked about his connection with the Synarchist Pact.

The point is that Synarchy was taken very seriously by French authorities in the 1930s and 40s. The term has entered the French political vocabulary (although the French press often use the term ‘synarchy' to refer to any political or economic conspiracy, such as price-fixing cartels).

After the War, Synarchy adopted a lower profile, but it is still very active. In fact, in recent years Synarchist groups have begun to act more openly both in Europe and USA.http://amatterofmind.org/Pierres_PDFs/S ... BOOK_I.pdf

http://amatterofmind.org/Pierres_PDFs/S ... OOK_II.pdf

http://amatterofmind.org/Pierres_PDFs/S ... OK_III.pdf

http://www.tuks.nl/docs/SYNARCHY_MOVEME ... OOK_04.PDF

http://www.crystalinks.com/styves.html

http://amatterofmind.org/Pierres_PDFs/S ... VERSAL.pdf

_________________
:
nei tei dta garratha


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 18 post(ov)a ] 

Vremenska zona: UTC + 01:00


Online

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.


Powered by phpBB © 2010 phpBB Group
BH (BIH) by Šehić Nijaz