Sada je: uto maj 06, 2025 12:34 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 1194 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 60  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Umetnost Sanjanja
PostPostano: pet dec 03, 2010 12:05 pm 
Član foruma

promatrac, nemoj me krivo shvatit, slazem se s teorijom o sveprcenosti, ali sad sam isao malo prosetati do parkica i nazad, i potpuno sam uvjeren da bi i tebi sada ovaj prohladni, a cist zrak vise nego godio. pokusaj, nece ti bit zao
:occasion5:

Vrh

PostPostano: pet dec 03, 2010 12:08 pm 
Moderator

Ne može, imam lošu frizuru.

Vrh

PostPostano: pet dec 03, 2010 12:09 pm 
Član foruma

a nes ti izgovora. imam je i ja, al imam i kapu.

sjenko stvarno mi se svidja tvoja sposobnost izrazavanja :love12:

Vrh

PostPostano: pet dec 03, 2010 12:12 pm 
Moderator

Izaći ću poslijepodne poslije 16-17h, ne prije mi nikako biti vani u ovo doba dana, vratim se još mutaviji.
I to je neki zanimljiv fenomen.

Vrh

PostPostano: pet dec 03, 2010 12:31 pm 
Član foruma

@ Sjenko

Cini se da si i ti odgovorio esejom..?

Ja mogu samo da ti posavetujem da manje citas, a vise radis ako te vec zanimaju ove stvari. Tako ces prestati da se gubis u spiralama znacenja, i saznaces nesto iz prve ruke.

Cisto da spomenem kad je vec receno..."astralno, eterično, hyperspace telo" nisu nista drugo do razliciti nivoi sanjanja, to nikako nisu razlicita tela, ne znam odakle ti takva nebuloza, sigurno ne iz licnog iskustva posto tako nesto ne postoji. Postoji samo gubljenje u interpretacijama, to je izgleda jedino sto si stvarno izgradio...ali nisi prvi koji pada u takve zablude, niti poslednji.

Sjenko je napisao/la:
Kad bi mogao sanjati bez interpretacije, onda to više nebi bio sanjanje kakvo ti opisuješ.

Kad bi mogao sanjati bez interpretacije, ni ovaj svet ne bi bio onakav kakvim ga sad vidis.
Sanjanje "sa interpretacijom" i sanjanje "bez interpretacije" imaju jednaku vaznost, sto izgleda nekima nije jasno. Kad bi covek citao ovu temu, dosao bi do zakljucka da iz nekog razloga ljudi vise cene sanjanje bez interpretacije, nego sanjanje "sa interpretacijom", sto je idiotska stvar i samo pokazuje totalno neznanje u vezi stvari.

Sjenko je napisao/la:
Istina je da kad čovijek jednom to spozna, onda shvaća da su manifestacije nečisti, lažni oblici nemanifestiranog, te krene direktno opažati nemanifestirano.

Nisu ni "necisti" ni "lazni" to su prejake reci....to su samo opisi.

Zadnja izmjena: navigator; pet dec 03, 2010 12:35 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: pet dec 03, 2010 12:34 pm 
Član foruma

zelenozubi je napisao/la:

E ovako sam se ja isto njemu udvarala, samo što sam ja zensko :tongue:

Vrh

PostPostano: pet dec 03, 2010 12:36 pm 
Moderator

navigator je napisao/la:
Kad bi mogao sanjati bez interpretacije, ni ovaj svet ne bi bio onakav kakvim ga sad vidis.

Ne Kad bi mogao, nego se to može i to se dešava! To je viđenje, o tome pričam.

Vrh

PostPostano: pet dec 03, 2010 12:40 pm 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
Poricanje nemanifestiranog je ugrađeno u tonal vremena, u tome je problem, treba valjda sad napraviti malo prevagu na stranu nemanifestiranog i sjetiti se sebe u tome.
Samim tim poricanjem koje je ugrađeno u tekovine civilizacije smo odrezani od svoje suštine, to je zabranjeno gradivo i vjerujem da svatko tko se ozbiljno i istinito nađe na tragu izvora ima da bude sprčen gadno opet i opet u daljnjem životu, otud je valjda i naziv "ratnik".

Nije nista "ugradjeno"...to je sve pitanje energije. U tom istom tonalu vremena, neko moze opazati istu stvarnost u svojoj sustini, dok ces je ti, 3 metra od njega, i dalje opazati sa opisom koji je usvojen. To iskljucivo zavisi od licne snage/svesti/energije.
Mozes na kraju krajeva i da kazes da je "ugradjeno", ali to te ne ometa da promenis stvari.

Vrh

PostPostano: pet dec 03, 2010 12:42 pm 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
navigator je napisao/la:

Ne Kad bi mogao, nego se to može i to se dešava! To je viđenje, o tome pričam.

Pa naravno da moze i da se desava, ko je rekao da ne moze i da se ne desava?..malo si pobrkan, ovaj citat je bio moj odgovor na deo od Sjenka.

Vrh

PostPostano: pet dec 03, 2010 12:49 pm 
Moderator

No dobro, Sjenko je kriv :) htio je reći da ti ne možeš sanjati bez interpretacije.
Kako god, sposobnost viđenja je po meni ono što se traži, jer spavati i biti 100% uvjeren da je sve kruto kao i tu je samo san, a malo ili ništa sanjanje.
To može i moja baba bez da je išta slušala ili radila na sanjanju.

Vrh

PostPostano: pet dec 03, 2010 1:00 pm 
Moderator

navigator je napisao/la:
Mozes na kraju krajeva i da kazes da je "ugradjeno", ali to te ne ometa da promenis stvari.

Ne ometa me to što kažem, nego zaista postoje vanjski faktori koji ometaju promjenu stvari jer im je to u interesu.
Oš ih nazvati letačima ili nekako drugačije, meni je svejedno i prisutni su u skoro svim aspektima života, a te smetnje se najmanje izražavaju na onima koji samo misle da mijenjaju stvari pa onda vole reći kako im je dobro jer imaju energije.

Vrh

PostPostano: pet dec 03, 2010 1:05 pm 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
No dobro, Sjenko je kriv :) htio je reći da ti ne možeš sanjati bez interpretacije.
Kako god, sposobnost viđenja je po meni ono što se traži, jer spavati i biti 100% uvjeren da je sve kruto kao i tu je samo san, a malo ili ništa sanjanje.

Pa ti bas nista sto procitas ne mozes da shvatis? =)

Vidjenje je jedna od stvari...i naravno da je vazno. A trazi se svasta, ne samo sposobnost vidjenja.

Drugo, ko ti je rekao da je kad sanja "uveren da je sve kruto"? Opet ili nisi procitao, ili si preleteo preko toga sto si procitao. Vec sam rekao da kad se ustanovis u drugom svetu, koji je na primer slican ovom ovde, naravno da mozes fizicki isto da osecas stvari kao i ovde. Ne znam sta ti tu nije jasno. I to nije nikakva "uverenost", to je tako. I to je san i sanjanje. Kao sto je ovo ovde san i sanjanje.

promatrač je napisao/la:

To moze i tvoja baba? =) Onda ti je baba vrlo dobar carobnjak, trebalo bi da se ugledas na nju malo.

Prilicno si izgubljen...ne mislim nista lose da ne pomislis, ali je cinjenica. Ja kad bih hteo namerno da ne shvatim neke stvari koje procitam, ne bih uspeo to kao ti. :lol:

Najbolje je da osnujete Drustvo Nemanifestirane Stvarnosti, posto ocigledno imate nesto protiv istrazivanja drugih svetova, tj. iz nekog razloga ste zagrizeni ljubitelji "Nemanifestirane Stvarnosti"... =) prvi put vidim tako nesto, ne kazem da nije interesantna pojava =)

Zadnja izmjena: navigator; pet dec 03, 2010 1:11 pm; ukupno mijenjano 4 put/a.

Vrh

PostPostano: pet dec 03, 2010 1:08 pm 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
navigator je napisao/la:

Ne ometa me to što kažem, nego zaista postoje vanjski faktori koji ometaju promjenu stvari jer im je to u interesu.
Oš ih nazvati letačima ili nekako drugačije, meni je svejedno i prisutni su u skoro svim aspektima života, a te smetnje se najmanje izražavaju na onima koji samo misle da mijenjaju stvari pa onda vole reći kako im je dobro jer imaju energije.

To sto postoje spoljni faktori, i sto im je u interesu da ljudi ostanu idioti, nas ponovo ne sprecava da probamo da promenimo nesto. Samo je malo teze.

Vrh

PostPostano: pet dec 03, 2010 1:11 pm 
Član foruma

Tragom_ptice_dodo je napisao/la:
zelenozubi je napisao/la:

E ovako sam se ja isto njemu udvarala, samo što sam ja zensko :tongue:

ma nisi ti zensko, to si se samo tako manifestirala [-(

Vrh

PostPostano: pet dec 03, 2010 1:14 pm 
Moderator

Navigator, a šta ja mogu kad sam izgubljen, izgubljenost - zapitanost - potraga.
I dalje mislim da ti samo imaš jake snove a ne da sanjaš u vidovnjačkom smislu po onome o čemu je ova tema.

No to je samo moje mišljenje, ali ajde ako si u sanjanju u nekom drugom svijetu, daj neki opis, neko iskustvo.

Vrh

PostPostano: pet dec 03, 2010 1:32 pm 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
Navigator, a šta ja mogu kad sam izgubljen, i dalje mislim da ti samo imaš jake snove a ne da sanjaš u vidovnjačkom smislu po onome o čemu je ova tema.

No to je samo moje mišljenje.

Pa mozes da krenes da cuvas energiju, radis vezbe, rekapituliras, i ostale stvari...ta "izgubljenost" ce definitivno nestati.

Ja ne mogu da ti promenim ono sto ti "mislis", niti moze neko drugi, niti bi trebalo neko drugi, sve dok sam ne krenes da se uveravas o stvarima o kojima se ovde pise...Do tad ces jedino moci da menjas "misljenje", u zavisnosti od toga sta procitas, tj. sta bude rezonovalo sa tvojim trenutnim stanjem, (ne)znanjem, iluzijom koju odrzavas...ali to tvoje "misljenje" svejedno nije vazno sve dok nije rezultat tvog telesnog iskustva. To i jeste problem, sto ti u ovom trenutku mozes samo da "mislis", jer nemas iskustvo, inace ne bi "mislio" nego bi ponesto i znao...ja mogu samo da ti kazem kako neke stvari stoje, a sta ces ti o tome da "mislis", zavisi od tvog stanja...i nije uopste vazno sta "mislis", vazno je da krenes da proveravas stvari sam za sebe.

Vrh

PostPostano: pet dec 03, 2010 1:44 pm 
Moderator

Naravno, izgubljenost će nestati čim opet jače zaspim.

Ako jače zaspim, možda ću početi dijeliti uputstva ko ti, tko što treba raditi, tako da svima bude dobro kao i tebi. :lol:
Onda ću opet biti samozadovoljan i moći ću pričati kako sam stekao energiju vježbama, sve će biti savršeno. \:D/

Nego hoće li neko tvoje iskustvo biti napisano? Zanima me.

Vrh

PostPostano: pet dec 03, 2010 2:11 pm 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
Naravno, izgubljenost će nestati čim opet jače zaspim.

Pa da, nestace cim opet zaspis bilo kako, a ne jace. Samo sto bi bilo dobro da nestane i dok si budan.

promatrač je napisao/la:
Ako jače zaspim, možda ću početi dijeliti uputstva ko ti, tko što treba raditi, tako da svima bude dobro kao i tebi. :lol:

Uputstva moze da ti da i bilo ko drugi ko zna sta treba da se radi ako te zanima da se osvedocis u stvari o kojima se ovde pise. Uputsva imas i u knjigama, ne moras ovde da ih trazis. Stvari su vrlo jasne, i jasno je sta treba da se radi.
Sad, na tebi je da sredis stvari sa egom koji se protivi da primi uputsva, to je vec druga stvar.

promatrač je napisao/la:
Onda ću opet biti samozadovoljan i moći ću pričati kako sam stekao energiju vježbama, sve će biti savršeno. \:D/

Pa, na srecu, niko ko "stekne energiju" ne moze biti toliko glup da se na taj nacin ponasa i da mu to bude pojam "savrsenosti", ali ako i to uspes, onda ti stvarno treba skinuti kapu :lol:

promatrač je napisao/la:
Nego hoće li neko tvoje iskustvo biti napisano? Zanima me.

Bas sam tebe to sad hteo da pitam...

Vrh

PostPostano: pet dec 03, 2010 2:15 pm 
Moderator

navigator je napisao/la:
Uputstva moze da ti da i bilo ko drugi ko zna sta treba da se radi ako te zanima da se osvedocis u stvari o kojima se ovde pise. Uputsva imas i u knjigama, ne moras ovde da ih trazis. Stvari su vrlo jasne, i jasno je sta treba da se radi.

white deer gdje si? Ovaj je podlegao jasnoći kao neprijatelju čovjeka od znanja!

Citat:
Bas sam tebe to sad hteo da pitam...

Traži i naći ćeš.

Vrh

PostPostano: pet dec 03, 2010 6:01 pm 
Moderator

Imao sam jedan san gdje mi je slon namještao kapu na glavu sa surlom i nije mu baš išlo, treba ipak imati dvije ruke za rastegnuti kapu i staviti na glavu.

Aj da stavim taj san da se ja i navigator probamo đorati za koji san. :wink:

Citat:
Nov san sa današnjim datumom (stardate Travanj 02, 2009) u kojem sam pismeno i još i demonstrirano dobio poruku da mi je došao kraj. Nešto je gotovo samnom.
Ja sa grupom ljudi dolazimo na neko mjesto ko na neki odmor, neko zelenilo, plaže..... imam osjećaj da sam tamo već bio.
Kad smo došli, ja sam iz nekog razloga otišao na dno mora (ne znam kamo i zašto), i vratio se sa dokumentom koji je vezan za slabine, na njemu piše da je gotovo sa mnom, da mi je kraj neki (nisam siguran kako, u kom smislu).
Poslije je jedan od ljudi koji su bili samnom prišao i rekao nešto tipa "Uf pa to ti smrdiš! To je strašno! Pa ne mogu više biti kraj tebe... odvratan si!", ja sam rekao da sam otuširan i da sam još i izašao iz vode malo prije. On mi je onda rekao da se to ne može oprati jer izlučujem na kožu taj smrad.
Drugi ljudi se nisu ništa bunili i bili su normalno kraj mene. Ali mene bilo malo sram, jer sam ko neki gubavac.
Otišli smo onda na jedan drugi brod koji je u stvari i restoran. Tamo smo jeli. Svak je svoje pojeo, ja sam nešto zapisivao kad sam se najeo.
Došao je neki konobar, nešto izgrebao, neku mrlju sa stola gdje sam ja jeo, i na moje čuđenje počeo me češljati.
I ono češlja on, češlja no ja kužim da mu baš i neide, kako god on proba s mojom kosom, ona uvijek glupo završi :).
Na to konobat pogleda druge čudeći se i oni počnu komentirati da se tu ne može ništa, da sam takav, takvu imam kosu i smijali se.
E onda se nešto sve smračilo i nekako se brod počeo potapati, imao sam jasnu sliku u glavi da se dešava to da brod tone i da iz mora u brod ulazi neka hobotnica ili nešto sa pipcima i vuće na dno. Gledao sam kako ljudi ginu, kako ih ti pipci uhvate... ja se nekako prebacivao na višlje pozicije na brodu.
Gledam van i bi mi čudno, u luci smo kraj gradića, što sad... kako bi sad baš tu trebali poginuti ko da smo na pučini!?
Na stakla na vrata su već bili poljepljeni neki odvratni vodeni entiteti sa krakovima. Pipci su se širili ispod tepiha zajedno sa vodom po brodu.
Tad je na brod došao neki mračan čovjek sa slonom! Neki močan čovjek koji je očito sve mogao zaustaviti.
Ja sjedim i gledam kroz prozor broda prema gradu, i skužim da mi slon surlom stavlja kapu na glavu :), i stalno je skida i stavlja, ko da je namješta, i super, to mi je baš prijalo, nije bilo nekog straha.
Prođe to sa slonom. Dalje nam je čovjek rekao da moramo komunicirati cijelo vrijeme jedni sa drugima, ali ne pričajući, nego pjevajući bilo koju pjesmu koju znamo, mora biti negdje da je svirala, nema izmišljanja....
i tako svi pjevamo :) i dođe mi svaki put neko drugi i neki stanu, ne znaju što bi počeli pjevati... nekako se ja sjetim nečeg i eto pjesma se nastavlja.... i ljudi pjevaju, svako ko mi se unese u facu mora pjevati.

Dalje se ne sječam, možda je tu i kraj.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1194 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 60  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.