Sada je: uto maj 06, 2025 8:49 am.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 1194 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 60  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Umetnost Sanjanja
PostPostano: pet dec 03, 2010 10:51 am 
Član foruma

bajs je napisao/la:
Sjenko je napisao/la:
Prava stvarnost je ona nemanifestirana.

=D>

ne znam jel to neki feler, ali od kada znam za sebe sve mi je prava stvarnost. manifestirano vidim sada, a nemanifestirano za pola sata, sutra ili nikad. to sto ja nesto ne vidim, uopce mi nije problem, ali zasto ono sto vidim isto nebi bila stvarnost? doduse, mozda malo kljakavo vidjena, ali sta sad, da mogu bolje, vidio bi bolje. nije do stvarnosti, do mene je. :D

zelim reci da se tesko uzivljavam u rasprave o stvarnosti, pa ako netko od vas vjestijih u tome ima ideju zasto je tako, bio bi mu bas zahvalan na objasnjenju.
npr, "dervish" koji plese mi je bio stvarnost jos od stajaznam, desete godine, to sto sam poslje procitao da je manifestiran ili nemanifestiran uopce nije nista u meni promjenilo. ionako sam vec sa 12 znao da ne treba pricati o tome sa bilo kim, tj sa nikim.

jos da dodam da ovo sada pisem nakon sto sam pojeo cevape, i ipad mi izgleda kao onaj veliki tanjur za pecenje kotlovine. :thumbup:

Vrh

PostPostano: pet dec 03, 2010 10:53 am 
Član foruma

Sjenko je napisao/la:
Dvojnik i sanjačko tijelo nisu isto. Sanjačko tijelo je jedno od vozila za svijest, kojih ima više.

Ne, postoje samo dve stvari u tom smislu, fizicko telo, i energetsko telo/sanjacko telo/dvojnik, zovite kako hocete.

Sjenko je napisao/la:
Ono što je osoba u tonalu, je dvojnik u nagualu.

Da, to je tacno.

Sjenko je napisao/la:
Sanjačko tijelo se treba izgraditi, dvojnika osvijestiti, a to su dvije različite stvari.

Ne, to su dve iste stvari, dvojnik je sanjacko telo. Dvojnik/sanjacko/energetsko telo se treba prvo osvestiti, a onda izgraditi.

Sjenko je napisao/la:
Istina je da dok sanjaš, da sanjaš svog dvojnika u sanjačkom tijelu. Sanjačko tijelo tu dođe kao neka zaštita.

Sanjacko telo je telo dvojnika, ili energetsko telo. Ne postoji nikakva treca stvar.

Sjenko je napisao/la:
Istina je da dok sanjaš, da sanjaš svog dvojnika u sanjačkom tijelu. Sanjačko tijelo tu dođe kao neka zaštita. Svijet sklopljen u sanjanju, slike, forme, oblici su interpretativna zaštita koju sanjačko tijelo pruža. Zato se kroz sanjanje spojna (skupna) točka može pomicati daleko i vraćati bez ikakvih posljedica na čovjekov tonal. Veći je izazov "sanjati" na budno, bez sanjačkog ili bilo kakvog drugog tijela kao zaštite. Zato prvo spoznaje dolaze kroz sanjanje kao ključevi, dok kroz traganje dolazi kontekst i znanje. S vremenom nestane razlike između jednog i drugog, nestaju granice između sna i jave, između tonala i naguala. Tada se dolazi do nemanifestirane svijesti, svijesti kakva zapravo je, bez forma i oblika. Prava stvarnost je ona nemanifestirana.

Ne, nije to razlog. Da je to razlog, to bi moglo i ovde sad da se radi, posto i u ovoj stvarnosti imas "zastitu" u fizickom telu koje pruza "sliku, formu, interpretaciju" ove stvarnosti. Nema nikakve razlike u tom smislu. Svejedno, u bilo kojoj stvarnosti bilo ovde u fizickom telu ili negde u sanjackom telu, moze da se napravi da se opaza bez interpretacije, tako da to nije pitanje. Jedina razlika je sto je sanjacko telo sagradjeno od ciste energije, u smislu neorganske, dok je fizicko telo organsko (iako je i ono naravno cista energija), i sto u sanjackom telu ne postoji ono sto nas ovde najvise koci, a to je razum...ne postoji nista sto ti govori da je nesto nemoguce. Zakoni su drugaciji nego u ovoj stvarnosti, i prirodno stanje stvari je da je skupna tacka fluidna, tako da nije nikakvo cudo sto se moze pomerati daleko i vracati, a u vezi posledica za tonal mi nije jasno sta mislis...sve zavisi o kom nivou sanjanja se govori.

Posledica moze da bude, ali to su ekstremni slucajevi, kao na primer posle oslobadjanja Plavog Skauta u sanjaju, kada je Karlos bio dugo bolestan.
Dakle, u ovoj prici moraju jasno da se razgranice nivoi sanjanja, kao sto sam vec rekao.

Cini se da ovde ljudi previse citaju a malo rade, jedino tako i mogu da se desavaju nerazumevanja i nesporazumi, posto su stvari vrlo proste u stvari.

I za kraj da kazem, posto ovde ljudi izgleda vole tu rec... Svaka stvarnost je "nemanifestirana". Ne postoji "manifestirana" stvarnost, to samo zavisi od paznje. "Manifestiranu" stvarnost cini samo interpretacija, tj. ono sto bilo koju stvarnost ne cini "nemanifestiranom" je interpretacija uma/tela/cula...ali to ne menja na stvari, stvarnost je i dalje stvarnost, sve zavisi od necije paznje/svesti kako ce je percipirati.

Ne treba oko toga da razbijate glavu, jer to stvarno nije vazno, jedino sto je vazno je vasa paznja tj. svest. A stvarnost je stvarnost.

Zadnja izmjena: navigator; pet dec 03, 2010 11:12 am; ukupno mijenjano 3 put/a.

Vrh

PostPostano: pet dec 03, 2010 10:57 am 
Moderator

zelenozubi je napisao/la:
zelim reci da se tesko uzivljavam u rasprave o stvarnosti, pa ako netko od vas vjestijih u tome ima ideju zasto je tako, bio bi mu bas zahvalan na objasnjenju.

Mjerio si previše struja čaknutih mozgova? :mrgreen:
Vidio previše izblamiranih ljudi koji su bankrotirali pameću, voljom.... pa ti nije zgodno ući na škakljiv teren?

Vrh

PostPostano: pet dec 03, 2010 11:04 am 
Moderator

Jebate, navigator, još bude ispalo da nema ni orla ni emanacija ni čahure ni životne energije, nego samo tela.

Ponizio si čudo stvarnosti i života na svoju mjeru, sve što ne znaš ne postoji i to je jako patetično, tipično "RATNIČKI".

Vrh

PostPostano: pet dec 03, 2010 11:06 am 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
Jebate, navigator, još bude ispalo da nema ni orla ni emanacija ni čahure ni životne energije, nego samo tela.

Ponizio si čudo stvarnosti i života na svoju mjeru, sve što ne znaš ne postoji i to je jako patetično, tipično "RATNIČKI".

Nista ti ovde nisi razumeo, ne znam odakle ti takvi zaključci.

Vrh

PostPostano: pet dec 03, 2010 11:06 am 
Član foruma

promatrač je napisao/la:

Mjerio si previše struja čaknutih mozgova? :mrgreen:
Vidio previše izblamiranih ljudi koji su bankrotirali pameću, voljom.... pa ti nije zgodno ući na škakljiv teren?

ma nisi me dobro shvatio. bas obrnuto, u tome se osjecam tako ugodno da ne mogu naci kraj manifestiranog i pocetak nemanifestiranog.
taj osjecaj i zelja za razmjevanjem su me i doveli do mjerenja raskupusanih mozgova :mrgreen:

Vrh

PostPostano: pet dec 03, 2010 11:08 am 
Moderator

A hebi ga, ja se samo zahebavam. :)

Razmišljam ovih dana o strujama u svom mozgu pa zato tako pričam, mislim da bi ispale čudne stvari.

Vrh

PostPostano: pet dec 03, 2010 11:11 am 
Moderator

navigator je napisao/la:

Zaključci su iz onog što si napisao.

Vrh

PostPostano: pet dec 03, 2010 11:13 am 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
navigator je napisao/la:

Zaključci su iz onog što si napisao.

Pa jako su pogresni, zato sam i napisao da nista nisi razumeo.

Vrh

PostPostano: pet dec 03, 2010 11:16 am 
Moderator

Dobro šefe, jako su pogrešni.

Ti radiš a drugi rade nerade, što treba od to dvoje?

Vrh

PostPostano: pet dec 03, 2010 11:19 am 
Član foruma

ne znam jel to neki feler, ali od kada znam za sebe sve mi je prava stvarnost. manifestirano vidim sada, a nemanifestirano za pola sata, sutra ili nikad. to sto ja nesto ne vidim, uopce mi nije problem, ali zasto ono sto vidim isto nebi bila stvarnost? doduse, mozda malo kljakavo vidjena, ali sta sad, da mogu bolje, vidio bi bolje. nije do stvarnosti, do mene je. :D

npr, "dervish" koji plese mi je bio stvarnost jos od stajaznam, desete godine, to sto sam poslje procitao da je manifestiran ili nemanifestiran uopce nije nista u meni promjenilo. ionako sam vec sa 12 znao da ne treba pricati o tome sa bilo kim, tj sa nikim.

jos da dodam da ovo sada pisem nakon sto sam pojeo cevape, i ipad mi izgleda kao onaj veliki tanjur za pecenje kotlovine. :thumbup:

Ovo mooože biti malo :offtopic: i o tome se raspravljalo već mada ne možeš raspravljati o nemanifestovanom jer se neda opisati riječima. :-#
Mi doživljavamo "stvarnost" oko nas putem čula :shock: i kroz um :-k i sve nam izgleda realno pa tako će i većina ljudi pomisliti da si lud ako im spomeneš riječ iluzija u kontekstu ove stvarnosti. =; =;
Dakle um interpretira okolinu i mi se nalazimo u "stvarnom" svijetu.
Međutim samoj našoj suštini koja ne percepira stvari na takav način odnosno putem tih instrumenata nemanifestovano je pravi dom, prava stvarnost.
Odatle izvire manifestacija ove iluzije koja je tako napravljena da ubjedljivo vibrira kao realnost i sve je tako lijepo poštimano da niko ni ne pomisli da je iluzija.
Tek pri oslobođenju suštine i kidanju lanca poistovjećivanja sa umom i tijelom spoznaje se ta istina.
To se ne može epirijski dokazati i ne treba.
Za sada treba uživati u trenutku kreiranom baš kako i treba, sve će doći na svoje s vremenom.

Prije ćevapa jednu rakijicu, a nakon toga pivo! :occasion5:

Vrh

PostPostano: pet dec 03, 2010 11:21 am 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
A hebi ga, ja se samo zahebavam. :)

Razmišljam ovih dana o strujama u svom mozgu pa zato tako pričam, mislim da bi ispale čudne stvari.

je djelujes kao da se nisi naspavao.
i previse se malo zajebavas za svoje godine, znass! :evil3:

a ovo sa strujama nebi ispalo nista cudnoga, jer osim usporedbi brzina i otpora, kurac mi znamo, tj sve je to i dalje samo "neko cudno meso".
nedaj si da mislis da si poseban :D

Vrh

PostPostano: pet dec 03, 2010 11:25 am 
Član foruma

bajs, sve to stoji, nego htio sam reci da ne razumijem zasto se nemanifestirano toliko potencira kao istina, a manifestirano kao ne. to mi je, da prostis, malo luzerski pristup zivotu, lici mi cak na neki elitizam.
zar nije sve istina? :D

Zadnja izmjena: zelenozubi; pet dec 03, 2010 11:26 am; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: pet dec 03, 2010 11:25 am 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
Dobro šefe, jako su pogrešni.

Ti radiš a drugi rade nerade, što treba od to dvoje?

To je jedno te isto.

Raditi nerade je isto rad.

Vrh

PostPostano: pet dec 03, 2010 11:26 am 
Moderator

a ovo sa strujama nebi ispalo nista cudnoga, jer osim usporedbi brzina i otpora, kurac mi znamo, tj sve je to i dalje samo "neko cudno meso".

To je bilo više samosažaljenje, a manje posebnost, imam često potrebu nasuti rivotrila u lubanju da se to malo uspori.

Vrh

PostPostano: pet dec 03, 2010 11:29 am 
Član foruma

navigator je napisao/la:
Ne, postoje samo dve stvari u tom smislu, fizicko telo, i energetsko telo/sanjacko telo/dvojnik, zovite kako hocete.

Sjenko je napisao/la:
Ono što je osoba u tonalu, je dvojnik u nagualu.

Da, to je tacno.

Sjenko je napisao/la:
Sanjačko tijelo se treba izgraditi, dvojnika osvijestiti, a to su dvije različite stvari.

Ne, to su dve iste stvari, dvojnik je sanjacko telo. Dvojnik/sanjacko/energetsko telo se treba prvo osvestiti, a onda izgraditi.

Sjenko je napisao/la:
Istina je da dok sanjaš, da sanjaš svog dvojnika u sanjačkom tijelu. Sanjačko tijelo tu dođe kao neka zaštita.

Sanjacko telo je telo dvojnika, ili energetsko telo. Ne postoji nikakva treca stvar.

Sjenko je napisao/la:
Istina je da dok sanjaš, da sanjaš svog dvojnika u sanjačkom tijelu. Sanjačko tijelo tu dođe kao neka zaštita. Svijet sklopljen u sanjanju, slike, forme, oblici su interpretativna zaštita koju sanjačko tijelo pruža. Zato se kroz sanjanje spojna (skupna) točka može pomicati daleko i vraćati bez ikakvih posljedica na čovjekov tonal. Veći je izazov "sanjati" na budno, bez sanjačkog ili bilo kakvog drugog tijela kao zaštite. Zato prvo spoznaje dolaze kroz sanjanje kao ključevi, dok kroz traganje dolazi kontekst i znanje. S vremenom nestane razlike između jednog i drugog, nestaju granice između sna i jave, između tonala i naguala. Tada se dolazi do nemanifestirane svijesti, svijesti kakva zapravo je, bez forma i oblika. Prava stvarnost je ona nemanifestirana.

Ne, nije to razlog. Da je to razlog, to bi moglo i ovde sad da se radi, posto i u ovoj stvarnosti imas "zastitu" u fizickom telu koje pruza "sliku, formu, interpretaciju" ove stvarnosti. Nema nikakve razlike u tom smislu. Svejedno, u bilo kojoj stvarnosti bilo ovde u fizickom telu ili negde u sanjackom telu, moze da se napravi da se opaza bez interpretacije, tako da to nije pitanje. Jedina razlika je sto je sanjacko telo sagradjeno od ciste energije, u smislu neorganske, dok je fizicko telo organsko (iako je i ono naravno cista energija), i sto u sanjackom telu ne postoji ono sto nas ovde najvise koci, a to je razum...ne postoji nista sto ti govori da je nesto nemoguce. Zakoni su drugaciji nego u ovoj stvarnosti, i prirodno stanje stvari je da je skupna tacka fluidna, tako da nije nikakvo cudo sto se moze pomerati daleko i vracati, a u vezi posledica za tonal mi nije jasno sta mislis...sve zavisi o kom nivou sanjanja se govori.

Posledica moze da bude, ali to su ekstremni slucajevi, kao na primer posle oslobadjanja Plavog Skauta u sanjaju, kada je Karlos bio dugo bolestan.
Dakle, u ovoj prici moraju jasno da se razgranice nivoi sanjanja, kao sto sam vec rekao.

Cini se da ovde ljudi previse citaju a malo rade, jedino tako i mogu da se desavaju nerazumevanja i nesporazumi, posto su stvari vrlo proste u stvari.

I za kraj da kazem, posto ovde ljudi izgleda vole tu rec... Svaka stvarnost je "nemanifestirana". Ne postoji "manifestirana" stvarnost, to samo zavisi od paznje. "Manifestiranu" stvarnost cini samo interpretacija, tj. ono sto bilo koju stvarnost ne cini nemanifestiranom je interpretacija uma/tela/cula...ali to ne menja na stvari, stvarnost je i dalje stvarnost, sve zavisi od necije paznje/svesti kako ce je percipirati.

Joooooj, nešto ti mene momče po načinu na koji pišeš postove jako podsjećaš na lone_birda. Isto što sam rekao njemu, reć ću i tebi. Nemoj mi na postove odgovarat esejima jer su esejistički postovi prikrivanje neznanja i nesigurnosti. Ovako možemo zauvijek.

1. Dvojnik i sanjačko tijelo nisu isto. Uz sanjačko tijelo imaš i astralno, eterično, hyperspace. Eto to je već 4 tijela, postoje još dva koja nisam osvjestio i izgradio pa o njima neću pričati. Dvojnik je ona svijest koja ulazi u njih, ali ta tijela su samo vozila. Nisi prvi koji je pao u tu zabludu, a ni zadnji.

2. Da, točno je da i u ovoj stvarnosti imaš štit od interpretacije. Taj štit se zove tonal. Da bi ušao u nagual, taj štit se mora maknuti. U sanjanju također imaš štit. Zato sanjaš u slikama, riječima, formama i oblicima. Kad bi mogao sanjati bez interpretacije, onda to više nebi bio sanjanje kakvo ti opisuješ. Posljedice za tonal je micanje tih štitova o kojima pričam. U sanjanju štitove tonala mjenjaš za štitove sanjačkog tijela. Da bi mogao opažati neposredno bez štitova, pojedinac mora biti spreman, a posljedice za nespremnog je raspadanje tonala, ludilo iznad svakog poimanja.

3. Svaki svijet koji ima neke zakone fizike, bio taj svijest materijalan ili energetski je više ili manje manifestiran. Naš fizički svijet je kruna manifestacije, tvrd ko kamen, poslje njega idu eter i astral, koji su fludiniji ali oba poštuju neke zakona manifestacije, tj. njihove fizike. Isto je i sa hyperspace-om, koji je fluidniji od etera i astrala, ali svejedno podlježe nekim zakonima. Unutar jednog cjelokupnog opažajnog svemira postoji mnogo takvih svijetova. Dijagram kabalističkog drveta života to jako lijepo simbolički opisuje.
Prava stvarnost je svijest, ona koja ne poštuje nikakve zakone fizike i manifestacije. Istina je da kad čovijek jednom to spozna, onda shvaća da su manifestacije nečisti, lažni oblici nemanifestiranog, te krene direktno opažati nemanifestirano. Usprkos tome što pojedinac shvaća da o njegovoj pažnji/percepciji ovisi što je za njega manifestirano a što nije, postoji tisuću svijesti koje još uvijek spavaju i svojom namjerom održavaju ovaj fraktalni poredak u svemiru. Manifestacija i nemanifestacija su čudo za sebe i paradoks stvaranja :)

Vrh

PostPostano: pet dec 03, 2010 11:29 am 
Član foruma

promatrač je napisao/la:

To je bilo više samosažaljenje, a manje posebnost, imam često potrebu nasuti rivotrila u lubanju da se to malo uspori.

:lol: ok, oprostite onda, kolega.

Vrh

PostPostano: pet dec 03, 2010 11:31 am 
Moderator

Lone Bird bolje percipira stvari od navigatora po meni, a sad to što me od lonebirda boli glava, to je drugi problem.

Vrh

PostPostano: pet dec 03, 2010 11:32 am 
Član foruma

bajs, sve to stoji, nego htio sam reci da ne razumijem zasto se nemanifestirano toliko potencira kao istina, a manifestirano kao ne. to mi je, da prostis, malo luzerski pristup zivotu, lici mi cak na neki elitizam.
zar nije sve istina? :D

:thumbup:
Jer je izvor, dolazi prije.
Ali i ovo je istina, slažem se stobom, treba iskoristiti sve.

Vrh

PostPostano: pet dec 03, 2010 11:58 am 
Moderator

Poricanje nemanifestiranog je ugrađeno u tonal vremena, u tome je problem, treba valjda sad napraviti malo prevagu na stranu nemanifestiranog i sjetiti se sebe u tome.
Samim tim poricanjem koje je ugrađeno u tekovine civilizacije smo odrezani od svoje suštine, to je zabranjeno gradivo i vjerujem da svatko tko se ozbiljno i istinito nađe na tragu izvora ima da bude sprčen gadno opet i opet u daljnjem životu, otud je valjda i naziv "ratnik".

A kad kažem "u daljnjem životu" to je isto laž, jer su ti koji nas prče van vremena, tako da je ratnik rođen sprčen.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1194 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 60  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.