Sada je: pon maj 12, 2025 9:12 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 779 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 39  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Denziteti i sve o njima
PostPostano: uto nov 02, 2010 3:12 pm 
Član foruma

U vezi ove formule koja bi svima trebala biti jasna sama po sebi i sve objašnjavati, "Svjetlost=znanje=ljubav", kao i u vezi ostalih formula i tumačenja koja u čovjeku ne izazivaju ama baš nikakvo prosvjetljenje i nimalo ga ne mijenjaju, kao što ne mijenjaju ni svijet, Jung je u Psihološkim tipovima napisao nešto jako zanimljivo:

"Teozofsko mišljenje je jedna forma negativnog mišljenja.
Ono se danas rasprostire u svim dijelovima svijeta, možda kao reakcija na materijalizam prethodne epohe. Ovo mišljenje nije reduktivno (kao svako negativno mišljenje), nego sve uzdiže do transcendentnih i sveobuhvatnih ideja. Neki san, na primjer, više nije skroman san, nego doživljaj na „drugoj ravni“. Zasad još neobjašnjiva činjenica telepatije objašnjava se veoma prosto „vibracijama“ koje idu od jednoga do drugoga. Obična nervna poremećenost objašnjena je veoma prosto time što se nešto dogodilo astralnom tijelu. Izvjesne antropološke osobenosti atlantskih primorskih stanovnika lako se objašnjavaju propašću Atlantide, itd. Trebate samo otvoriti neku teozofsku knjigu pa da se ugušite od saznanja da je sve već objašnjeno, i da „duhovna nauka“ uopće nije ostavila nijednu zagonetku.
Ovaj način mišljenja u osnovi je isto tako negativan kao materijalističko mišljenje.
Jedina je razlika u tome što materijalizam sve svodi na nama dobro poznatu filozofiju (ono npr psihologiju smatra kao kemijske promjene ganglijskih ćelija, ili kao produženje ćelijskih produžetaka, ili unutrašnje lučenje) dok teozofija sve svodi na pojmove indijske metafizike. Ako se san svodi na pun stomak, time ipak san još nije objašnjen, i ako se telepatija objašnjava kao „vibracija“ time je isto tako malo rečeno. Jer šta je „vibracija“? Oba načina objašnjavanja nisu samo nemoćna nego su i destruktivna, jer ozbiljno izučavanje problema ometaju time što prividnim objašnjenjem odvraćaju interes od stvari i u prvome slučaju privode je stomaku a u drugom slučaju imaginarnim vibracijama. Oba načina mišljenja su jalova i vode jalovosti. Negativni kvalitet dolazi otuda što je ovo mišljenje neopisivo jeftino tj siromašno proizvodnom i stvaralačkom energijom."

Vrh

PostPostano: uto nov 02, 2010 5:32 pm 
Član foruma

nisam li ja rekao identično to, samo kraće u prethodnom postu ?

Vrh

PostPostano: uto nov 02, 2010 8:20 pm 
Član foruma

Možda jesi, ali meni to autentičnije i ljepše zvuči kada kaže Jung... a i ima veću težinu
:wink:

Vrh

PostPostano: sri nov 03, 2010 6:06 pm 
Član foruma

:?:

Vrh

PostPostano: sub feb 12, 2011 11:43 am 
Član foruma

a ima i ono.. da se u zelji da postanemo opd krije nasa ops. najbolji pokazatelj dokle smo stigli je ono kakvi smo bili pre nego sto smo saznali za denzitete. jer leva hemisfera je u sustini sebicne prirode..

Vrh

PostPostano: sri apr 06, 2011 10:37 am 
Početnik

teh_zoh je napisao/la:
nisam li ja rekao identično to, samo kraće u prethodnom postu ?

jesi.. savršeno si to reko :hug: i svesrdno se slažem.. OPD je samo još jedna zamka, slika koja je servirana. Isto se odnosi na bilo kakve podjele i rangiranja. Spoznati Boga je jednostavno Biti.

The word is image, the image is virus.

Vrh

PostPostano: sri apr 06, 2011 10:45 am 
Član foruma

Kaliq je napisao/la:
The word is image, the image is virus.

koji vrag to znači?

Vrh

PostPostano: sri apr 06, 2011 12:06 pm 
Početnik

[servirana] riječ dovodi do stvaranja slike. Svaka slika (u smislu preconcieved thought -ne pada mi na pamet adekvatni prijevod) je iluzija, samim time dio Maye - zavaravanje u potrazi za čistom linjom, pravocrtnim kretanjem -koje je opet iluzija..

eto taj Vrag to znači.

Sve Mir! :D

Vrh

PostPostano: ned maj 15, 2011 5:43 pm 
Član foruma

"bića sa aktivnom primjenom viših nivoa slobodne volje mogu prevazići akcije, misli i realitete bića koja su na nižim nivoima slobodne volje "... Da li to znaci da bica visih nivoa svijesti mogu preduhitriti niza bica u bilo kom pokusaju da niza bica napadaju visa.. da li im tad po pravilu pocinje raditi intuicija ili samim postojanjem mjenjaju splet okolnosti u preduhitre niza bica? Novi sam u ovom pa bio bih zahvalan ako bi mi to neko poblize objasnio.

Vrh

PostPostano: ned maj 15, 2011 11:01 pm 
Administrator

Citat:
Citat:
"bića sa aktivnom primjenom viših nivoa slobodne volje mogu prevazići akcije, misli i realitete bića koja su na nižim nivoima slobodne volje "
... Da li to znaci da bica visih nivoa svijesti mogu preduhitriti niza bica u bilo kom pokusaju da niza bica napadaju visa.. da li im tad po pravilu pocinje raditi intuicija ili samim postojanjem mjenjaju splet okolnosti u preduhitre niza bica? Novi sam u ovom pa bio bih zahvalan ako bi mi to neko poblize objasnio.

Promotrimo ovu stvar između ljudi ( 3. denzitet ) i životinja ( 2. denzitet ).

Bića 3. denziteta mogu preduhitriti bića 2. denziteta koja bi ih eventualno napala ( uglavnom, generalno ). Dakle, postoji čitav niz antibakterioloških sredstava, raznoraznih sprejeva i ostalog protiv uboda komaraca i ostalih "smetala", brnjice stavljamo na pse da nebi bilo ugriza, lavove uspavljujemo sredstvima za spavanje prilikom transporta iz jednog zoo-a u drugi... ili iz divljine u zoo... krave koje vodimo na klanje držimo obično iza čvrstih rešetaka da one slučajno nebi poludjele i napale ljude... u moru ograđujemo plaže čeličnim mrežama da slučajno nebi došao morski pas... itd. Dakle, "pametniji" smo od životinja, generalno, pa uvijek imamo određen stupanj zaštite od njih. Čak i puno jači medvjedi bježe od ljudi ( osim u kritičnim situacijama ) jer znaju da ljudi - lovci imaju puške koje ih mogu ubiti...

Intuicija nam čak i ponekad nije više potrebna jer ZNAMO kako koja životinja djeluje ( uglavnom, generalno - jasno... ima iznimaka ). Veću svijest koristimo na sve moguće načina da se zaštitimo od eventualnih napada 2D bića. Obično ih tako "preduhitrimo", te zaštitimo se.

E sad... prenesi to sve na jedan stupanj denzieteta više... dakle, postavi ljude kao niži denzitet (3D), a recimo reptile kao viši denzitet (4D)... ili bilo koja druga OPS bića koja imaju veću svijest nego ljudi...

:mrgreen: :wink:

Vrh

PostPostano: ned maj 15, 2011 11:36 pm 
Član foruma

Jedna od situacija kada 2D "uzvrača udarac" 3D-u.

slika

:mrgreen:

O.K. :ontopic:

Vrh

PostPostano: pon maj 16, 2011 6:47 am 
Član foruma

Da li to onda znaci na niza(u ovom slucaju 3d bica) mogu izvoditi napad na 4 d samo u samoodbrani ili nekom psihickom rastrojstvu, bez planiranog napada? Kao sto 2d bica napadaju 3d...

Vrh

PostPostano: uto maj 17, 2011 4:55 pm 
Administrator

Problem je u tome što ne možeš "napucati" reptila, jer se oni nalaze u drugom REALITETU. Svemir je HIPERDIMENZIONALNE prirode, pa prvo moraš ući u njihov denzitet, odnosno, svijet.

Mi i životinje živimo trenutno u ISTOM realitetu, pa je moguće biku napucati toreadora, ili kauboja, ali na kraju bik uvijek nadrapa, tj. ubiju ga. Dakle, kad smo u istom realitetu postojanja - onda da, nižesvjesno biće može napucati višesvjesno biće.

Kad se radi o RAZLIČITIM realitetima - onda to direktno nije moguće. Bar ne onako kako mi to doživljavamo.

No, možda je moguće nekim zračenjima, frekvencijama ili tko zna kakvom tehnologijom... no, vjerojatno prosječan član 3D čovječanstva nema pojma kako bi to moglo uopće izgledati, a kamoli raditi efikasno.

Uglavnom, kako je vidljivo iz mnogih tekstova, ovdje na forumu, a i šire, reptili više-manje "jedu" nas u obliku naše negativne energije koju emitiramo u okolinu prilikom raznoraznih stanja i djelovanja u našem 3D realitetu.

Mislim da najviše trenutno možemo napraviti to da oni "ostanu bez benzina", tj. da mi uopće ne emitiramo negativne vibracije i frekvencije koje njima odgovaraju kao hrana. I najjači motor staje dok ostane bez benzina...

Vrh

PostPostano: sri maj 18, 2011 12:18 pm 
Član foruma

Jesi siguran da se reptili hrane našim stanjima i negativnom energijom?
Reptili mi zvuče kao science-fiction, meni je logičnije šta je
Gurdjijev govorio o zraku stvaranja, i da se Mjesec hrani sa
našom negativnom energijom koju produkujemo i da to ne može stati jer
Organski život i ljudi kao njegov dio uvijek će biti dio tog lanca
razmjene energije. Samo pojedinac može "pobjeći" i izgraditi slobodnu volju,
ali to nema nikakvog uticaja na zrak stvaranja i ishranu mjeseca.
Kao kad bi jedna ćelija tvog organizma pobjegla, to nema nikakav uticaj
na tvoj organizam. Opet za tog jednog pojedinca to je spas.
Mislim da nema tu neke velike filozofije, čovjek je dio organskog života,
i kao takav ima veoma mali značaj i učestvuje u rastu zraka stvaranja.
I kad kažeš da mi živimo u istom realitetu sa 2D to je isto stvar
percepcije, nama se čini da živimo u istom realitetu sa 2d ali mi njih
vidimo na svoj način, a oni nas možda ne vide kao što mi ne vidimo ni 4d.
Mi smo za konjeve i pse enigma, kao što su za nas "reptili".
Ja mislim da je sve jedan realitet, a razlike su u percepciji.

Vrh

PostPostano: sri maj 18, 2011 7:59 pm 
Član foruma

zanimljivo stajalište

Vrh

PostPostano: sri maj 18, 2011 8:36 pm 
Administrator

Dakako!

Citat:
Jesi siguran da se reptili hrane našim stanjima i negativnom energijom?

Nakon čitanja većine materijala sa foruma, David Icke - sve knjige, Karla Turner - Oteti, Reed - Tijelokradice, te raznorazne druge knjige, tekstove, filmove-dokumentarce, kao i široki spektar raznoraznih internet stranica koje se bave istraživanjima na tom području - postavi opet ovo pitanje sam sebi - pa vidi sam...

Citat:
Reptili mi zvuče kao science-fiction

Automobili su, možda, u svijetu riba science-fiction ( iz njihove perspektive )... pa ipak... automobili postoje... iako nisu baš zastupljeni u "ribljem svijetu" jer se tamo baš i ne koriste. Kako god reptili tebi zvučali "science-fiction" - oni postoje, samo nisu baš stanovnici našeg realiteta jer im ova "tvrda" frekvencija i ne odgovara njihovom načinu života. A što se tiče drugih vanzemaljaca, odnosno, svemirskih tuđinaca... imaš snimaka na tone o tome, pa vidi sam... hehe!

Citat:
Mjesec hrani sa našom negativnom energijom koju produkujemo

Tako je. Mjesec je jedan lijepi ( okrugli ) primopredajnik te energije, koja se tehnologijom prosljeđuje dalje u "reptilske restorane". Inače da nije tako... zašto bi "običan" veliki okrugli kamen uopće trebao takvu energiju? Onda bi sve planine na Zemlji trebale istu... a onda bi se još malo teže živjelo nego sada... kod toliko "gladog kamenja" unaokolo.

Citat:
I kad kažeš da mi živimo u istom realitetu sa 2D to je isto stvar percepcije, nama se čini da živimo u istom realitetu sa 2d ali mi njih vidimo na svoj način, a oni nas možda ne vide kao što mi ne vidimo ni 4d. Mi smo za konjeve i pse enigma, kao što su za nas "reptili".

To je stvar percepcije. Ali - kad ti primiš u ruke jedno biće, recimo, 1. denziteta - kamen. Ti njega možeš držati, osjetiti, baciti sebi na glavu, ili što god - i to ćeš ti osjetiti ( kao i on u neku ruku na svoj način 1. denziteta ). Kad ti kamen padne na glavu - razbije ti glavu - jer smo građeni od materije istih vibracijskih frekvencija koja je zajednička svim sudionicima našeg realiteta. Dakle, "osjećamo" se međusobno na jako "tvrdi" način. No, da Reptil ( ili bilo koje drugo biće viših denziteta ) "prođe" kroz tebe - ti to najvjerojatnije i nebi osjetio, ili uopće detektirao - jer se radi o vibracijskim frekvencijama u drugom pojasu, te još ( vjerojatno ) pomaknute za 90 stupnjeva fazno, tako da ne utječemo jedni na druge - obično - jer se jako teško može postići rezonancija ( međudjelovanje ) fazno pomaknutih frekvencija. I zato - to je drugi realitet.

Zašto raznorazna astralna bića ( 4D bića ) prolaze kroz zidove? Zato što to mogu, jer ih fizika našeg 3. denziteta ne sprečava u tome, kao nas. Tebe boli glava kad lupiš njome u zid - ne možeš proći jer ti atomska struktura ne dozvoljava. No međutim, njihova atomska struktura je "pomaknuta fazno" u odnosu na "našu", pa to mogu. A možda i ti možeš prolaziti kroz njihove zidove... a da toga uopće nisi svjestan! Zbog razlike u fazi.

Ali, reptili znaju kako mogu isisati energiju iz našeg realiteta i tamo se ona manifestira kao "ručak" ili njima druge potrebne stvari.

Citat:
Ja mislim da je sve jedan realitet, a razlike su u percepciji.

Sve je jedan realitet za 7. denzitet - ultimativno SVE - svega svjesno. Sve niže od toga ovisi o percepciji promatrača.

Što se tiče više paralelnih svjetova - predlažem pogledati bilo koji ozbiljniji dokumentarac o tome ( npr. Atom, 3 dijela ). Obično naučnici u svakom kažu da postoji više nas u paralelnim svjetovima, samo nešto malo fazno razmaknutih... pa si pogledaj. Za detalje mene nemoj pitati jer nisam stručnjak u atomskoj fizici... ali imaš dosta o tome na internetu, pa istraži sam.

Kako god - dobro si započeo istragu, treba kritički razmišljati svojom glavom! :blob:

Vrh

PostPostano: sri maj 18, 2011 9:06 pm 
Član foruma

Dobro, ovo oko realiteta, zaista sve zavisi od percepcije i teško mi je da jasno definišem te razlike, iako sigurno postoje, pitanje je kako mi osjećamo više realitete. Nego ovo oko ishrane mjeseca ili reptila, da li misliš da reptili žive na mjesecu i da tamo primaju energiju? šta misliš o teoriji da na suncu žive uznapredovale svijesti velike energije pa se nama iz naše perspektive čini da su to samo nekakve besmislene nuklearne eksplozije? zanimljivo je da nama energija dolazi od sunca. vjerovatno nekome dolazi od nas (mjesečevim bićima?)

Vrh

PostPostano: sri maj 18, 2011 10:57 pm 
Član foruma

bez zelje da se ukljucim u raspravu, zelim samo primjetiti (iako sam siguran da to i sami znate) da su sva ova, npr rankoviceva pitanja, u trenutnoj situaciji samo zgodni drekeci premazani vanilijom oko kojih mi mozemo ostati zaglavljeni citav zivot, sve u dobroj namjeri da "skuzimo u cemu je stvar".

mislim da su odgovori na drugom mjestu, tj u "tihom znanju", ili ne znam kako da to nazovem.
a mozda i malo seruckam sad, ali trenutno sam u onom stanju kad ti je sve jasno al se nemoze napisat. :tongue:

ps. po pitanju "3D uzvraca udarac" zelim iznesti svoje misljenje, a ono je, na primjeru riba :)
recimo ponasati se kao ajkula koja je shvatila sto su i gdje su mreze, sto znaci sjena od broda ili camca... i drzati se podalje od tih stvari, i na taj nacin ostvariti sto bolji zivot morskog psa.
dakako, dobro je biti svjestan i pomiriti se sa cinjenicom da i tako oprezan opet mozes naje..
jer more je veliko i opasno mjesto za zivot :)

dakako, mene takodjer silno zanima kako tocno izgleda i razmislja ekipa koja zivi na suncu, i dali liziji radjaju mladuncad ili se izlegnu iz jajeta na nekoj hiperdimenzionalnoj plazi... #-o :D

Vrh

PostPostano: čet maj 19, 2011 2:35 pm 
Član foruma

"Opet za tog jednog pojedinca to je spas.
Mislim da nema tu neke velike filozofije, čovjek je dio organskog života,
i kao takav ima veoma mali značaj i učestvuje u rastu zraka stvaranja.
I kad kažeš da mi živimo u istom realitetu sa 2D to je isto stvar
percepcije, nama se čini da živimo u istom realitetu sa 2d ali mi njih
vidimo na svoj način, a oni nas možda ne vide kao što mi ne vidimo ni 4d.
Mi smo za konjeve i pse enigma, kao što su za nas "reptili".
Ja mislim da je sve jedan realitet, a razlike su u percepciji." Rankovic =D>

Vrh

PostPostano: čet maj 19, 2011 10:19 pm 
Administrator

Citat:
Nego ovo oko ishrane mjeseca ili reptila, da li misliš da reptili žive na mjesecu i da tamo primaju energiju?

Na Mjesecu ima baza Sivih, a oni su "sluge" Reptila. I vjerojatno tehnološki skupljaju energiju koju onda prenose dalje, u 4D OPS realitet gdje ( frekvencijski ) obitavaju Reptili. Dakle, treba gledati više frekvencijski, nego lokacijski ( lokacija je samo koncept našeg 3. denziteta ).

Citat:
šta misliš o teoriji da na suncu žive uznapredovale svijesti velike energije pa se nama iz naše perspektive čini da su to samo nekakve besmislene nuklearne eksplozije? zanimljivo je da nama energija dolazi od sunca. vjerovatno nekome dolazi od nas (mjesečevim bićima?)

Zvijezde ( i naše Sunce ), kao i mnogi planeti - su portali između denziteta, realiteta i dimenzija. Obratite pozornost da ove 3 stvari nisu jedno te isto. Na ( u ) Suncu vjerojatno ima raznoraznih entiteta ( bića ) koja nisu materijalna, već naseljavaju eterički univerzum - dakle, egzistiraju kao energije. Možda i grupna duša ljudi tamo postoji kao jedna od tih bića. Dakle, jedan dio svih nas je i tamo i ovdje, jedino u drugim oblicima postojanja.

Ne tvrdim da mora biti tako, nego dajem samo kao mogućnost... da malo razmišljamo o tome.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 779 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 39  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 14 gostiju.