Sada je: uto maj 06, 2025 5:04 am.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 1957 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84 ... 98  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Koloidno srebro - lijek za preko 650 bolesti
PostPostano: pon okt 25, 2010 2:43 pm 
Član foruma

Slažem se i poštujem sve gore navedeno, no moram izneti jednu malu primedbu!
Koliko je meni poznato, računa se površina samo jedne elektrode ....
To srebro sam kupio u granulama pa mi je zlatar "odradio" "šipkice" !
Probaću sa 3 min pa ću vam reći šta se dešava!

Vrh

PostPostano: pon okt 25, 2010 3:37 pm 
Početnik

labud_ns

Vidim da se još uvek "mučite" oko izbora vode! Kao što sam pisao i ranije, koristim demineralizovanu vodu koja se pokazala bolja tj. čistija od bilo koje destilovane koju možete kupiti!
-Po čemu vi to tvrdite (konkretno Gaja, i Violeta) da je destilovana bolja tj. čistija?
-Znate li zašto se uopšte radi destilacija ili demineralizacija?
-Da li znate da su to dva različita postupka koji na kraju dovode do istog "cilja", a to je da dobiješ vodu koja u sebi nema nikakvih primesa (potpuno "omekšana")
U zavisnosti od toga koja se voda koristi u postupku demineralizacije, može se desiti da ista bude bakteriološki neispravna, ali samo to i ništa više!

==============================================================

Gaja11221

Pravo da ti kazem hemija i hemijske reakcije mi i nisu bas jaka strana. Ja samo rekoh da sam jako dugo trazio koji bi aparat za pravljenje srebra mogao nabaviti i da sam citajuci uputsva za upotrebu za sve te aparate uvek nalazio da savetuju koriscenje destilovane vode. Da li su oni 100% u pravu, ne znam, ali zasto ne poverovati nekim ljudima koji imaju visegodisnje iskustvo u pravljenju aparata za pravljenje srebrne vode. Isto tako sam spomenuo savet koji mi je dao gospodin Marvin Lee Robey (koji se vec 14 godina bavi pravljenjem srebrne vode i koji je napisao knjigu kako koristiti srebrnu vodu za lecenje mnogih bolesti) da koristim samo destilovanu voda, a ako mogu da nabavim da bi najidealnije bilo koristiti dva puta destilovanu vodu. Ja sam prihvatio njegov savet jer mislim da je on trenutno jedan od najboljih i da pravi izuzetno kvalitetnu srebrnu vodu.

Vecina nas na ovom forumu smo amateri u pravljenju srebrne vode i zato mi mozemo samo da skupljamo iskustva od ljudi koji su imali vremena da se bave istrazivanjem, a imali su i zelju da sa nama podele svoje znanje i zato im puno hvala.

Vrh

PostPostano: pon okt 25, 2010 3:51 pm 
Početnik

Evo da podelim sa vama ono sto sam saznao og gospodina Marvin Lee Robey.

Saveti za lecenje od raka:

Preporucuje se upotreba vitamina B-17.

Sto se koloidnog srebra tice, ono ce znatno pomoci ali ne i samo od sebe izleciti rak ili neku vec tezu i kompleksniju bolest.

Gospodin Marvin Lee Robey iz Amerike koji nas je sve zainteresovao za koloidno srebro, imao je prilike da vidi najteze bolesnike, cak i one na samrti, da su se posle uzimanja srebra tokom celog dana, u razmacima od petnaestak minuta, oporavljali. To je otprilike cetvrt litra do celog litra srebra na dan.

Kod ljudi koji redovno uzimaju srebro, a dogode im se tezi slucajevi bolesti, on preporucuje jednu uncu (28.35 grama) srebra dva puta dnevno.

Ipak, izleciti kancer je, govori on dalje, vrlo slozen i delikatan proces koji zahteva mnogo vise od samog srebra, a sto mozete da proucite ili u njegovoj knjizi "A Miraculous Health Substance" ili na njegovom web sajtu: http://www.live-silver.com.

Uz kuru srebrom, obavezno preporucuje i kuru lecenja MSM-om (metil-sulfonil-metan). Normalna dnevna doza bi bila, za coveka prosecne tezine, 2,25 g, a za teze slucajeve Marvin Lee Robey preporucuje i dve supene kasike MSM-a dnevno.

Najbolje je uzimati ga uz cedjen sok od grejpfruta.

U vecini slucajeva, kod tezih patologija, Marvin Lee Robey preporucjuje da se telo prvo ocisti od kandide pa onda da se krene sa srebrom i MSM-om. (mozete o ovome pogledati na http://www.candid-x.com)

Kancer, kaze on, nije nesto sto neko dobije, kao virus, ili nesto sto nam se slucajno desi. Ne, to je posebno stanje organizma.

On takodje naglasava da treba prekinuti sa svim medicinskim lekovima da bi terapija koju on preporucuje imala pun uspeh.

=====================================================
Zeleo bih da ovo nikad i nikome ne zatreba.

Vrh

PostPostano: pon okt 25, 2010 4:46 pm 
Član foruma

Gaja11221 je napisao/la:
Uz kuru srebrom, obavezno preporucuje i kuru lecenja MSM-om (metil-sulfonil-metan).

Čuo sam za MMS, ali MSM nikad čuo! Ima li to nešto detaljinje na hrvatsko-srpskom jeziku?

Vrh

PostPostano: pon okt 25, 2010 6:47 pm 
Član foruma

Ok Gajo, sve to stoji no odeš li u prodavnicu, apoteku itd.. videćeš da na mnogim bocama piše destilovana voda, ali kad pročitaš i sitna slova vidiš da je u stvari demineralizovana! Svako radi onako kako misli da je najbolje. Ja sam u početku gledao u "sitna crevca", dok nisam zaključio da i ne treba toliko paziti.
Srebro mi je dobro, voda dobra (s'tim da se ako duže stoji, malo poveća početna struja), pa da li će proces trajati 5 sati ili 6 sati - ne bitno!
CS ostaje bistro i posle dugo vremena!
Pozz!

Vrh

PostPostano: pon okt 25, 2010 9:31 pm 
Član foruma

labud_ns je napisao/la:
-Po čemu vi to tvrdite (konkretno Gaja, i Violeta) da je destilovana bolja tj. čistija?

Samo po pocetnoj struji i to govorim za one vode koje mogu da se nadju u slobodnoj prodaji.
Ja verujem da je ta tvoja demineralizovana bolja od bilo koje destilovane koja ima da se kupi ali nemamo svi pristup "termoenergetskom postrojenju" :lol:

Budi drug pa daj i nama smrtnicima litru-dve... pet? :mrgreen: :mrgreen:

Posto vec imas tako cistu vodu misljenja sam da ne bi trebao da ides sa tako malom strujom...
vec sa vecom ali konstantnom. recimo polovina od maksimalne....
tako ces ubrzati proces a ostati u granicama
(sa cistijom vodom proces zna da se otegne upravo zato sto joj treba dosta vremena dok struja pocne ubrzanije da raste)
e sad... takodje mislim da aktivna povrsina elektroda kvadratnog preseka nije 4xjedna stranica jer mislim da zadnja strana elektrode ne ucestvuje u elektrolizi u istoj meri kao i prednja...
mozes li da proveris da li elektroda pocrni ravnomerno sa svih strana?

pozdrav :blob:

Vrh

PostPostano: pon okt 25, 2010 9:54 pm 
Član foruma

:) U svakom slučaju, uvek mogu pokloniti nekoliko litara vode ali samo onima iz okoline Novog Sada!
Što se tiče kupovnih voda imam dobro iskustvo sa vodom koja se prodaje u apotekama "Janković", ima neki roze čep (čini mi se)!
Što se tiče crnila elektroda, obe pocrne isto sa svih strana!

Vrh

PostPostano: uto okt 26, 2010 10:48 am 
Početnik

halo je napisao/la:
Čuo sam za MMS, ali MSM nikad čuo! Ima li to nešto detaljinje na hrvatsko-srpskom jeziku?

Ja sam jedno vreme trazio u Beogradu MSM- Methyl sulfonyl methane, za moju majku (ima bolove u kolenu) ali ga nisam nasao kao poseban proizvod. Jedino sto sam nasao kao proizvod koji u sebi sadrzi 800gr. MSM-a je "Joint Repair" a proizvodi ga "Dymatize Nutrition" i prodaje se u prodavnicama Fitness opreme kao dodatak ishrani. Neki detaljniji opis moze se nazalost naci samo na engleskom.

Vrh

PostPostano: čet nov 04, 2010 10:56 am 
Početnik

labud_ns je napisao/la:
Ok Gajo, sve to stoji no odeš li u prodavnicu, apoteku itd.. videćeš da na mnogim bocama piše destilovana voda, ali kad pročitaš i sitna slova vidiš da je u stvari demineralizovana! Svako radi onako kako misli da je najbolje. Ja sam u početku gledao u "sitna crevca", dok nisam zaključio da i ne treba toliko paziti.
Srebro mi je dobro, voda dobra (s'tim da se ako duže stoji, malo poveća početna struja), pa da li će proces trajati 5 sati ili 6 sati - ne bitno!
CS ostaje bistro i posle dugo vremena!
Pozz!

Moje iskustvo se u potpunosti poklapa !

Vrh

PostPostano: pet nov 05, 2010 11:53 am 
Početnik

Negde na pocetku ovog foruma sam procitao o grejanju vode tokom elektrolize, ali koliko mi se cini, a mozda sam nesto i preskocio pa se izvinjavam unapred, nije se vise o tome pricalo, pa me interesuje vase iskustvo. Ja trenutno prilikom pravljenja srebrne vode istu grejem do 30°C i istu tu temperaturu odrzavam tokom procesa. Negde sam procitao da osim sto toplija voda ubrzava proces tako isto i omogucava da se dobiju manje cestice srebra sto je daleko bitnije za efikasnost srebrne vode nego sama gustina cestica.

Svako iskustvo je dragoceno, hvala.

Vrh

PostPostano: ned nov 07, 2010 12:30 am 
Početnik

zainteresiran ovom temom krećem i ja u proizvodnju :D

samo me zanima dali kao elektrode mogu koristiti ove dvije pločice od 99.9 posto čistog srebra,svaka pločica ima 50 grama..jesu li prevelike za elektrode? :?:

slika

Vrh

PostPostano: ned nov 07, 2010 8:39 am 
Član foruma

Fosquate je napisao/la:
zainteresiran ovom temom krećem i ja u proizvodnju :D

samo me zanima dali kao elektrode mogu koristiti ove dvije pločice od 99.9 posto čistog srebra,svaka pločica ima 50 grama..jesu li prevelike za elektrode? :?:

Ne, nisu prevelike (težina nije bitna). Postavite ih vertikalno na razmak od 5 cm u posudu sa destilovanom (ili demineralizovanom) vodom dopunjenu do 1 do 2 cm ispod srebrne ploče, a na gornje suve delove ploče krokodil štipaljkom spojite na plus i minus pol i pustite struju (broj mA zavisi od površine ploče potopljene u vodi). Pogledajte malo strpljivo od prve strane pa na dalje. Tu sve piše. :)

Vrh

PostPostano: ned nov 07, 2010 12:50 pm 
Član foruma

srebraši,

interesira me gdje bi bilo najpovoljnije kupiti koloidno srebro gotovo? a ujedno i gdje bi bilo najbolje (gdje je provjerena kvaliteta i učinkovitost), na području hrvatske, dali ima možda negdi popusta na veće količine kod određenih prodavatelja koloidnog itd.? znači neki taman omjer cijene - količine - kvalitete (-popusta :mrgreen: ), pa sipajte preporuke...

shvaćam da koloidno srebro djeluje dezinficirajuće a i blagotvorno (pa i iscjeljujuće na neki način, moglo bi se reći) za mnoge povrede pa i bolesti; i interesira me, ako bi recimo kupio 10 litara na primjer, koliko je neki vijek trajanja, ako uopće ima vijek trajanja? dali postoji mogućnost da se "pokvari" nakon nekog vremena i nakon što je bilo izloženo nekim specifičnim uvjetima (ako da, volio bi znati više o tome)?

tolko za sad

:occasion5: :love9:

Vrh

PostPostano: ned nov 07, 2010 1:05 pm 
Član foruma

Artist,

ne isplati se kupovati koloidno srebro jer su previše skupi (oko 10 evra/litar). Bolje uloži u nabavku opreme (koštaće te oko 100 evra) i posle urađenih 10 litara si stalno u dobitku što se tiče dobijanja koloidne srebrne vode.

Što se tiče trajnosti srebrne vode, rok upotrebe je neograničen. :thumbup:

Ponavljam, prelistaj malo unazad , tu imaš sve šta, kako i od koga nabaviti.

Vrh

PostPostano: ned nov 07, 2010 7:39 pm 
Član foruma

Fosquate je napisao/la:
.....ove dvije pločice od 99.9 posto čistog srebra,svaka pločica ima 50 grama....
slika

Zanima me gde si nabavio ove ploče i po kojoj ceni?

Vrh

PostPostano: pon nov 08, 2010 11:39 am 
Početnik

a da li može sada malo priče o Tyndalu kao metodu provere kvaliteta CS?

Da li ga treba imati ili ne?
Koja je razlika između tankog i jasnog zraka i malo šireg i blago mlečnog?
Broj čestica koje vidimo u zraku?
itd ???

Sve ovo pitam jer mi nije jasno zašto u aposlutno istim uslovima pripreme CS(ista voda, ista početna struja, isto vreme trajanja, automat obrće elektrode i meša vodu u istim periodama)
ja dobijam različite Tyndalove efekte ???

pozzz

Vrh

PostPostano: pon nov 08, 2010 2:38 pm 
Član foruma

Bok Pilgrim !

Mislim da je Tyndal kroz sve ove postove dosta objašnjavan.
Osobito na početnim stranicama ove teme.
Ono što ti samo ukratko mogu reći je to da je Tyndal popratna pojava elektrolize, no s tom razlikom da je nekada izraženiji a nekada ne.

Perekcionistički gledano - to ovisi o svim parametrima procesa:
kvaliteti vode,
kvaliteti srebra,
temperaturi vode,
miješanju,
ritmu mijenjanja polariteta,
struji,
naponu,
brzini izrade otopine, te
čistoći posude i elektrodi.

Poštivajući ovo navedeno, Tyndal niti tada neće izostati ali će biti zanemarivo malen do te mjere da se ga se možda neće niti vidjeti.

Ne zamaraj se previše njime jer kada se završi proces elektrolize, otopinu treba ostaviti poklopljenu BAREM nekoliko sati da miruje pa će sve ionako pasti na dno. Nakon toga, tako i tako moraš filtrirati otopinu pa ako nešto i "poleti", ostat će u filtru.

:wink:

Vrh

PostPostano: čet nov 18, 2010 11:54 am 
Član foruma

druže halo,

fala na podacima :thumbup: , iskreno rečeno negdi prije otrpilike godinu dana sam imao veliki interes za spravljanje vlastitoga kol. srebra, praktički sam imao sve osim srebrnih šipki koje sam probao nabaviti kod zlatarice, ali nije mi uspjela napraviti srebrne šipke 999 (probala je), pomislio: jebiga sad. ali to nije predstavljalo problem jer sam imao opciju B da nabavim od rafinerije plemenitih metala iz zagreba potrebito, ali tok dešavanja je promjenio sve planove i odustao sam od home made srebrene otopine... (koje li slučajnosti da se opet ineteresiram u otprilike isto vrijeme godinu dana kasnije za kol. srebro... možda neki dobar/povoljan znak? :D :mrgreen: )

no... sad ni nemam toliko financijske "volje" :mrgreen: da oprobam, možda docnije kada bude povoljnije... a ima tu i drugih "poteškoča", međuostalim...

stoga ako znaš interesira me tvoja preporuka za kupnju kol. srebra na području hrvatske (ako ima popusta i sve drugo što sam ranije spomenio)? također, ako i netko drugi ima preopruke, slobodno...

i još jedno pitanjce: dali je itko probao mućkati kol. srebro u ustima po principu one uljne terapije? (viewtopic.php?f=6&t=2950)
ako da, kakav je efekt u usporedbi sa uljnom terpaijom?
dal u krajnjoj liniji je preporučljivo činiti nešto takvo sa kol. srebrom?

uzdravlje! :occasion5: :love9:

Vrh

PostPostano: čet nov 18, 2010 12:30 pm 
Član foruma

kak ti može biti skupo dati 150kn za srebro, a spreman si plaćati po 100kn 200ml gotove otopine?!
gdje ti je tu logika?
ajde lijepo nazovi rafineriju plemenitih metala i naruči si žicu 3mm debelu i dugu 30cm. nju prepolovi i stavi u staklenku s destiliranom vodom, nek budu oko 10cm uronjene u vodi. razmakni ih 6cm, spoji na 9V ili 12V i nakon 3-4 sata gotovo.

gdje je problem?

PS voda neka bude na sobnoj temperaturi, znači oko 20°C.

:love12:

Vrh

PostPostano: čet nov 18, 2010 2:45 pm 
Član foruma

Bok artist !

Nogard ti je ok savjetovao glede matematike koštanja. Osim potrošnje baterija koje se svako toliko moraju mijenjati a što košta.
No ako te to toliko disbalansira kao i to da si nevjerni Toma, onda lijepo naruči KSG uređaj u čijem kompletu dobiješ i posudu i tablice i uputstva i mješalicu pa i srebrne šipkice te sam radi.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1957 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84 ... 98  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.