Sada je: ned maj 04, 2025 8:19 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 4520 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115 ... 226  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Generalna diskusija
PostPostano: uto sep 14, 2010 9:07 pm 
Član foruma

lone_bird je napisao/la:
Shvaćaš?

ah, na to si mislio. pa to je bezveze. uopce mi nije nikada palo na pamet da ocekujem od djeteta da me razumije na taj nacin. ustvari, izbacio sam termin 'ocekivanje' kad su oni u pitanju.
struju sam mu objasnio pomocu elektromotora iz autica na daljinsko upravljanje, s tim da sam naglasio da je ona u zidu jos jaca i zlocestija ako ju diras. tu vise nije potrebno razumjevanje, moj posao je da ga zastitim, a zastititi ga mogu ako mu dam znanje, ili ako pazim pa ga lupam po ruci kad je blizu stekera.
vjerujem da je ovaj prijedlog sa pokusajem vracanja u ranu dob putem sanjanja super, samo cini mi se neizvedivo, ako uzmemo u obzir razvoj mozga i mehanizam memoriranja do trece godine.
znaci, nisi mi trebao reci 'ako malo bolje razmislis' nego 'ako malo losije razmislis' [-(

Vrh

PostPostano: uto sep 14, 2010 9:09 pm 
Moderator

zelenozubi je napisao/la:
promatrač je napisao/la:
Roditeljski instinkti su bliski djelomičnom otvaranju srčane čakre, onog što je u ova vremena večinom ženska karakteristika.
Osjećanje tih stvari vodi k toj nekoj vrsti senzibilnosti, otkrivanju svoje "ženske" strane, i u biti je normalno da hrpa stvari uđe u život kroz taj novi kanal.

moram priznati da me je ovaj tvoj post prosvijetlio na neki nacin, iako se u cakre razumijem kao hrv. vlada u vodjenje drzave. ipak, kada usporedim termine nekih 'otkrica' i dolaska na svijet upisanih posranaca, moram priznati da mi je tvoja, nazovimo je teorija, bas super :love3:
e pa hvala kolega :love12:

Hvala tebi :roll: , sad imaš povoda postati muška lezbejka :) i maziti se, tražiti boga sa nekom ženom u ljubavi i maženju (ako već to ne radiš, zvuči ko da radiš nešto takvo).
Drugim riječima tražiti zajednički nazivnik sa nekim drugim bićem koji je tamo gore i što si u neku ruku ti, ona, tvoj i njen izvor.
Dvoje zajedno mogu višlje i komotnije sagledati sebe na jako visokom nivou koji je u svakodnevici toliko apstraktan da je nevidljiv iako je sveprisutan, to preporučam raditi sa onim/onom s kojim dijeliš život i dom.

A srce, srčna čakra.... nije to ništa nepoznato na Castanedijanskom, to je ono što se podrazumjeva koristiti da bi se išlo "putem srca".
Otvorena srčana čakra daje pristup tihom znanju, jednostavno znaš što treba iako to ne znaš reći, a večinom neznaš ni u vezi čega je znanje.
To daje jednu veliku dozu "nepokvarljivosti", takvog čovjeka je teško korumpirati a da toga nije svjestan, otvaranjem srca se ide prema nadilaženju problema svakodnevice, ne baš uklanjanju, nego jednostavno vidiš kroz probleme, znaš kud treba plivati iako nema vidljivih putokaza.

A što se tiče onog "mora se verovati", ako se sa ičim to može, onda je to sa srcem!

Vrh

PostPostano: sri sep 15, 2010 12:21 am 
Član foruma

zahir je napisao/la:

Izvini što te gnjavim, nego, evo ti predlog. Posluži se sanjanjem da bi se prisetio sebe kad si bio mali. Proživi još jednom neki deo svog detinjstva. Probaj da vidiš šta je verovanje, a šta razumevanje za decu.

Neznam kako to napravit.

Vrh

PostPostano: sri sep 15, 2010 12:38 am 
Član foruma

zelenozubi je napisao/la:
lone_bird je napisao/la:
Shvaćaš?

ah, na to si mislio. pa to je bezveze. uopce mi nije nikada palo na pamet da ocekujem od djeteta da me razumije na taj nacin.

Ne bi išao toliko daleko tvrdeći da je to bezveze. Razumijevanje je ključ komunikacije a komunikacija je ključ dobrog odgoja. Ako želiš razumijet nekoga, moraš se znat stavit u njegovu kožu. Stvar je jednostavna i samorazumljiva. Tek ONDA mu pokušat objasnit ono što želiš, baratajući pojmovima koje razumije. Ne samo reć ne to tako nego mu pokušat približit razlog zašto ne.

Vrh

PostPostano: sri sep 15, 2010 12:41 am 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
[
nego jednostavno vidiš kroz probleme, znaš kud treba plivati iako nema vidljivih putokaza.

Naravno, naravno, o tome sam govorio u priči o brodu. Putokaz odnosno kompas mora bit uštiman po srcu. Svako od nas zna dal smo na pravom putu, samo se to neki nikad ne zapitaju.

Vrh

PostPostano: sri sep 15, 2010 10:04 am 
Moderator

Je Lone Bird, tako je, mislio sam na tebe dok sam pisao post. :)

Mislim, mislio sam kako si to već ti rekao u nekom postu.

Vrh

PostPostano: sri sep 15, 2010 10:34 am 
Član foruma

lone_bird je napisao/la:

Ne samo da nema nagona koji je tjera na to, nego se javi i suprotni nagon. Dakle da razlučimo ljubav uvjetovanu nagonom, i ovu višu, duhovniju? Ako to napravimo misliš li da pas može osjetiti ljubav prema gospodaru? Može li so to nazvati ljubav? Koliko je toga biološki a koliko je duhovno, u svima od nas? Nisu laka pitanja definitivno. Možda bi nam najlkaše bilo staviti ovu ljubav o kojoj ti govoriš u navodnike (ili zvjezdice), jer se ona ne pojavljuje prirodi u čistom obliku, osim u rijetkim situacijama duhovno razvijenijih jedinki.

To su pitanja na koja se ne mora odgovoriti. Nemoj djeliti ljubav na nagonsku i duhovnu jer prva i nije ljubav, a druga je bezuvjetna. Pojavljuje se ona u čistom obliku, samo što ju većina nije sposobna vidjeti. Kod ljudi je prekrivena egom, nametnutom prenaglašenom interpretacijom osjećaja koju je uzrokovala strana instalacija. Samo oni otvorena, čista srca su svjesni prave ljubavi.

lone_bird je napisao/la:
Donekle si u pravu no osjećaji nisu samo ovdje zbog preživljavanja. Mislim da imaju nešto bitniju ulogu i u svojevrsnom začinu tkanja života. Jer prvo: čovjek može preživjet i bez osjećaja, recimo zamisli vulkanca iz star treka, često je i efikasniji u životu zbog kontrole emocija, a drugo, ratnici, oni pravi i napredni, su u jednu ruku oslobođeni dominacije osjećaja ali ih nikad ne odbacuju. Svih njih veže i ljubav za život i za bližnje i za sve ali njima ne dominira. Oni su skinuli krunu tonala i razbili prvu pozornost no ne odbacuju je nikad, samo je koriste kako oni to žele.

Dragi Lonie, Vulkanci su izmišljena rasa, pa nema smisla pričati o njihovoj efikasnosti, a uz to oni također imaju osjećaje samo ih potiskuju, isto kao i nagone. Zato što njihovi osjećaji/nagoni njih učine neprvidivima, opasnima. Za razliku od discipliniranih vulkanaca, čovjek ne može konstantno potiskivati svoje osjećaje, eventualno oni ili izbiju, ili uzrokuju neku kroničnu bolest osobi koja ih potiksuje. Ratnici su, između ostalih, oni koji su našli svoje prave srce, koji su odbacili iluziju strane instalacije te poznaju prirodu jednoga. Njima više nema šta dominirati, jer su oni svoje osjećaje nadišli. Tu nema vezanosti, jer je i vezanost nadiđena.

lone_bird je napisao/la:
Vjerujem da znam o čemu pričaš. Jedan kapetan u jednoj SF priči koju sam čitao prije par godina, jako dobroj, razmišljao je o jednom dijelu svojeg ranijeg života otprilike ovakvim riječima "Tada (prije nekoliko godina) sam bio drugačiji čovjek i nisam vjerovao u ljubav, onu istinsku, koja može porinuti tisuće brodova"

Mislim da ti pričaš o toj ljubavi. Koja može porinuti tisuće brodova i koja može mijenjati svijetove.

Znat ćeš kada te prvi put obuzme i rasloji :)

Vrh

PostPostano: sri sep 15, 2010 12:49 pm 
Član foruma

lone_bird je napisao/la:
Ne bi išao toliko daleko tvrdeći da je to bezveze. Razumijevanje je ključ komunikacije a komunikacija je ključ dobrog odgoja. Ako želiš razumijet nekoga, moraš se znat stavit u njegovu kožu. Stvar je jednostavna i samorazumljiva. Tek ONDA mu pokušat objasnit ono što želiš, baratajući pojmovima koje razumije. Ne samo reć ne to tako nego mu pokušat približit razlog zašto ne.

stvarno mi nije namjera, nit inace imam volje ulaziti u cepanje atoma, ali mislim da je ovo bas bitno pitanje, i da nekome moze koristiti. 15 godina zivim s osobom koja je svoje srce posvetila radu s djecom s posebnim potrebama, i vjerujem da u ovom slucaju znam sto pricam.
uci u kozu djeteta mozes jedino ako si i inace sposoban pomaknuti svoju spojnu tocku na polozaj kojota, prepelice ili cvorka. u svakom drugacijem slucaju dovodis i sebe i njega u opasnost, jer ti si sada SIGURAN da ga kuzis. u njegovoj si kozi. greske napravljene iz te perspektive su jako skupe.

ispravan put je truditi se u svakoj sekundi pokusati razumjevati njegove potrebe, bilo fizicke, bilo emocionalne, i istovremeno uzimati u obzir stupanj njegova razvoja. to su jedine 2 stvari potrebne kod odluke kako reagirati u odgoju malog neandertalca.ako ti je klinac oko 2 god, znas i sam da su ga tek prije neki mjesec poceli ozbiljnije zanimati izrazi lica, jer on tek sada pocinje na malo profinjeniji nacin kuziti emocije. ulazenje u njegovu kozu zvuci kao jedan izvanredan angazman roditelja, ali ustvari je neizvediv. ne moras puno razmisljati da bi shvatio da je to istina.

sto se tice nacina "pec, ne to" i pljas po ruci, to je drugi najbolji izbor, ako nemas znanja i volje za prvi. pljas po ruci trazi vise zivotinjski pristup i oci na potiljku, za razliku od prvog, u kojem ti samim prepoznavanjem potreba i djelovanjem drzis djete podalje od saltera. i prvi i drugi nacin (u slucaju da nisi ranije ukljucio bolno iskustvo) traju do dobi u kojoj postaju jasni apstraktni pojmovi, i on vise neide na salter, ne zato sto zna da ce biti pljas po ruci, nego jednostavno sada sam od sebe kuzi otprilike sto je struja.

da sada ne upadnem u neki seminar, imam za preporuciti (najtoplije) jednu knjigu svima koji imaju klinca do 4 god starosti. zove se (dosta americki) "najsretnije djete u kvartu" dr. harvey karp, i kroz spoj pedijatrije i antropologije promatra djete kroz razvoj prapovijesnog covjeka. tako onda klince djeli na "drazesne majmuncice 12-18 mj", "patuljaste neandertalce 18-24 mj", "pametno spiljsko dijete 24-36" i "svestrane seljanjne 36-48". knjiga je uz to i dosta duhovita i neobavezna, i puna detalja koji ce ti sigurno promaci, jer si siguran da ih kuzis, pogotovo ako si u njegovoj kozi 8)

najtoplije preporucam, daleko je od onih suhoparnih sranja 'kako da odgojim sretnog genijalca s najvecim misicima'

najtopliji pozdraf :occasion5:

edit; mozda mislimo isto ali se drugacije izrazavamo, ali ni u razumjevanju odraslih nebih bas koristio to ulazenje u njegovu kozu, ako bas zelimo najveci moguci ucinak u praksi. mozda je zgodniji izraz "stavljanje u njegovu situaciju", jer u njegovoj kozi ti pretpostavljas i njegove misaone i emocionalne obrasce, a kako znamo, pretpostavka je majka svih zajeba. ali vjerujem da mislimo na istu stvar, pa sam ovo samo dodao da napisem prostu rijec u postu.

Vrh

PostPostano: pon sep 20, 2010 8:28 pm 
Član foruma

Sjenko je napisao/la:
spuštanje Duha na čovjeka. Nemoj se trudit reć da to nije u dijapazonu moje prve pozornosti jer ja točno znam što je to.

Sjenko, možeš li malo o ovome...

Vrh

PostPostano: uto sep 21, 2010 12:43 pm 
Član foruma

OMEN je napisao/la:
Sjenko, možeš li malo o ovome...

Ne mogu, nema smisla baš pričati o tome. No možda to može preko mene, naravno ako si i ti za :)

Vrh

PostPostano: uto sep 21, 2010 4:54 pm 
Član foruma

Sjenko je napisao/la:

Ne mogu, nema smisla baš pričati o tome.

aha, ok – negdje si spomenuo da se Duh spušta na tjeme...
mislila sam da se ipak može nešto reći , pošto si od lone_birda tražio da ti to opiše i objasni ...
( ili je to možda bilo nekakvo trik pitanje za njega ? :) )

Citat:
No možda to može preko mene, naravno ako si i ti za :)

:angel4: ovo ti je zgodna ideja, javim se...
( osiguraj vezu, da se slučajno nebi ubacio onaj tvoj seksualni vampir :twisted: )

Vrh

PostPostano: uto sep 21, 2010 5:58 pm 
Član foruma

OMEN je napisao/la:
aha, ok – negdje si spomenuo da se Duh spušta na tjeme...
mislila sam da se ipak može nešto reći , pošto si od lone_birda tražio da ti to opiše i objasni ...
( ili je to možda bilo nekakvo trik pitanje za njega ? :) )

Možda i je bilo trik pitanje, možda nije :P Zašto bi opisivao kad se nekima može pokazati.

OMEN je napisao/la:
:angel4: ovo ti je zgodna ideja, javim se...
( osiguraj vezu, da se slučajno nebi ubacio onaj tvoj seksualni vampir :twisted: )

Javi se kad osjetiš da je vrijeme.

Btw, što se smetnji tiče, ništa nesmije pored Duha :)

Vrh

PostPostano: uto sep 21, 2010 7:33 pm 
Moderator

Kakav dovraga seksualni vampir?? :shock:

Vrh

PostPostano: uto sep 21, 2010 8:01 pm 
Član foruma

ma zezam se... :toothy2:

Sjenko je napisao/la:
Kad smo već kod saveznika. Nikad nije opisan u Carlosovim knjigama točan postupak za zarobljavanje saveznika. Da li ti znaš iz onoga što si pročitao prizvati saveznika na budno? Recimo ja sam to naučio kombinirajući znanje invokacije i evokacije i hyperspace tehnika. Kad sam uspio prizvati ono što se tamo naziva demonom, shvatio sam da je to ono što Juan naziva saveznikom. Singularni anorganski entitet koji se hrani sexualnom energijom i preko nje ga se priziva. U terminu je razlika velika, u suštini je uopće nema.

Vrh

PostPostano: uto sep 21, 2010 9:23 pm 
Moderator

A to... znam ja neke seksualne vampire iz snova pa zato pitam. :)

Vrh

PostPostano: sri sep 22, 2010 9:31 am 
Član foruma

Sjenko je napisao/la:
Singularni anorganski entitet koji se hrani sexualnom energijom i preko nje ga se priziva. U terminu je razlika velika, u suštini je uopće nema.

Saveznici ne saveznici sve su entiteti samo ko ih kako naziva.

Kakav je to singularni an. en. koji se hrani sex en. i tko se priziva preko njega neki drugi saveznik.

Mozes to malo pojasniti?

Vrh

PostPostano: sri sep 22, 2010 10:38 am 
Član foruma

white deer je napisao/la:

Saveznici ne saveznici sve su entiteti samo ko ih kako naziva.

Kakav je to singularni an. en. koji se hrani sex en. i tko se priziva preko njega neki drugi saveznik.

Mozes to malo pojasniti?

Kakav je to singularni an. entitet, ja ti ne mogu objasniti bolje nego što ćeš pročitat u knjigama. Hrani se seksualnom energijom i preko nje se priziva (energije), ne priziva se drugi saveznik preko prvog [-X
Moraš prvo znati namjeru anorganskog entiteta, njegovu frekvenciju, nakon čega sebe staviš na tu frekvenciju i na pola uđeš u njegov svijet. U onom trenutku kad si ovdje i tamo možeš privući nekog od njih, pošto si na istoj frekvi oni će se zakačiti za jednu od čakri, iz mog iskustva to su najjčešće solar pleksus, srčana ili treće oko i početi ti sisati energiju. Moraš ga nahraniti svojom energijom, ali dozirano, da bi ga namamio da se manifestira u fizikali u potpunosti. Nakon toga ga se može evocirati iz sebe i dati mu zadatak. također mora biti i neko mjesto gdje ćeš ga držati, kao što su Juan i Genaro imali svoje ćuturice. Samo da kažem, jednom manifestiranog entiteta je teško vratiti, ne moguće ubiti, a on je uvijek gladan, pa s njima treba znati. Ako je čarobnjak koji ga je prizvao prejak da bude njegova žrtva, entitet će naći prvu osobu koja je energetsko/emocionalno povezana za čarobnjaka i prikačit se za istu. S anorgancima se ne treba igrati, znam jer se meni obilo o glavu.

Omen, ovi entiteti nisu vampiri, oni su ti sličniji koncepciji demona, dok su vampiri malko drugačiji, ljudskiji ili bar tako djeluju u sanjanju :mrgreen:

Vrh

PostPostano: sri sep 22, 2010 10:59 am 
Član foruma

Sjenko je napisao/la:

Kakav je to singularni an. entitet, ja ti ne mogu objasniti bolje nego što ćeš pročitat u knjigama. Hrani se seksualnom energijom i preko nje se priziva (energije), :

Hvala na odgovoru!

Nisam zamjetio to u C.C.ovim knjigama o singularni an. entitetima. Mozda na neke druge knige mislis?

Vrh

PostPostano: sri sep 22, 2010 2:13 pm 
Član foruma

white deer je napisao/la:
Hvala na odgovoru!

Nisam zamjetio to u C.C.ovim knjigama o singularni an. entitetima. Mozda na neke druge knige mislis?

Ma nije to iz knjiga, to je moj izraz, jer ne znam kako bi drugačije opisao. Rekao sam singularni, zato što je svješću separirano biće, barem nakon prizivanja. Ima bića na koje iluzija separacije ne djeluje kao na nas. To su bića čija je svijest kolektivna, no ipak mogu imati "svoje ja", dok je kolektivno ljudsko nesvjesno, tj. ljudi su uvjereni da su oni "JA", ne vide svoju kolektivnu komponentu ni među pripadnicima iste rase, a kamoli povezanost vlastite svijesti sa drugim svijestima u kreaciji.

Vrh

PostPostano: pet sep 24, 2010 2:58 pm 
Član foruma

Sjenko je napisao/la:

Ma nije to iz knjiga, to je moj izraz, jer ne znam kako bi drugačije opisao.

Neznam da bi to bas tako bilo, al dobro, proucit cu i to.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 4520 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115 ... 226  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.