Sada je: pon maj 05, 2025 4:00 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 435 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 22  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Srbi i Hrvati
PostPostano: čet aug 12, 2010 8:53 am 
Član foruma

Pantelija je napisao/la:
MOONLIGHT je napisao/la:
Ne sumnjam da je Vatikan, i ne samo oni, režirao puno toga na ovim prostorima, da su između ostalog oni i jedni od planera ovog zadnjeg rata,

Ako ti je ovo jasno, onda je sve ostalo što si napisao u kontradikciji sa tim.

MOONLIGHT je napisao/la:
Mislim da su problemi počeli kad se Država SHS, koja je nastala 29.10.1918., ujedinila sa Kraljevinom Srbijom 1.12.1918, te je time nastala Kraljevina SHS, kasnije nazvana Kraljevina Jugoslavija. Znači, Država SHS, sa glavnim gradom Zagrebom, je živjela oko mjesec dana. Iz nekog čudnog razloga, hrvatski političari su se htjeli udružiti sa Srbima u jednu zemlju, i nikako mi nije jasno zašto. Tu su počeli problemi, jer su Srbi zauzeli cjelokupnu vlast ( što je i logično, sa obzirom da je glavni grad bio Beograd), i vladala je srpska kraljevska obitelj. U svim segmentima vlasti su bili glavni, dok su nacionalne slobode drugih naroda bile ugušene. To ne moram učiti iz povijesnih knjiga, nego znam od ljudi koji su živjeli u toj državi. U vojsci su Srbi bili apsolutna većina, dok je ostalih naroda bio zanemariv broj. Zar nije logično da svi narodi jednako participiraju u vlasti, ako su svi ravnopravni?

Hrvati i Slovenci su najviše hteli da se ujedine u Kraljevinu Jugoslaviju, da bi je kako su posle rekli: "Iskoristili kao dobrog konja". Znali su da onako fantomski kao narod i država ne bi ostalo ništa od njih pored zapadnih suseda.
To što govoriš o diskriminaciji drugih naroda je izvrtanje činjenica: ti "drugi" narodi su ono što Deretić sada nanovo otkriva a tada se dobro znalo. Srbi su najbolje očuvali zajednički izvor svih "naroda" koji su posle izmišljeni podelama i sukobima. Zato su na meti Vatikana. Srbi ne čuvaju neko svoje "srpstvo" nego tu izvornost svih nas. Zato se napadaju. I ta "diskriminacija" je samo lažna optužba od strane onih koji bi sve da podele i isperu mozak narodima od prave istorije i zajedničkog porekla.

Kada su Srbi hteli da budu više gazde u svojoj kući - koja jeste njihova - onda su vatikanci ubili kralja Aleksandra.

Sve ostalo što pišeš je takođe izvrtanje po dobro poznatom programu. Srbi su u SFRJ bili sluge i žrtve slovenačkih i hrvtskih političara. Samo su vojsku držali, zbog tradicije i jer niko drugi nije mogao, i zbog brojnosti. Kada je Ranković hteo da se malo pobuni i poveća srpski uticaj, Hrvati i Slovenci su napavili Goli otok.
Ako je bilo pritisaka u Hrvatskoj posle rata, to je zato što ste Hitlera dočekali sa cvećem, pa je bilo malo i opravdano. Mnoge ustaše koje Vatikan nije spasao i sproveo "pacovskim kanalima" dobili su dobre položaje u Hrvatskoj posle rata, postali du važni "drugovi". To je tako moglo zato što su i dalje radili za Vatikan, samo su promenili uniformu i komandanta. Sada im je to bio Tito.
Zato je posle došao maspok i napokon Tuđman (čudnog li hrvatskog prezimena!) da dovrši stare planove.
Ni vi ni mi se o tim planovima uopšte ne pitamo. Samo trpimo.

Iskreno, ne znam baš kakve kolike su zapravo žrtve bili Srbi u toj državi, pogotovo kad uzmemo u obzir da je glavni grad bio Beograd i da se glavnina prihoda slijevala tamo, što je iritiralo druge republike. Da je bio baš toliki utjecaj slovenskih i hrvatskih političara u toj državi, sigurno na Golom otoku ne bi završavali Hrvati koji bi pjevali običnu domoljubnu pjesmu na 10 godina robije (te pjesme nisu bile ustaške nego su nastale daleko prije NDH), sigurno bi Hrvatska infrastrukturno bila bolje uređena ( npr. autocesta Zagreb - Split se počela raditi prije 40 godina, izgradila se do Karlovca da bi gradnja brzo stala, iz razloga što su smatrali da je ta cesta "nacionalistička"). Očito nikome nije smetalo da turisti dolaze na more poluraspadnutim cestama sa rupama, dok se istodobno izgradila autocesta uzduž Srbije.
NDH je jedna od najvećih povijesnih grešaka hrvatskog naroda, i tu nema spora. Većina hrvatskog stanovništa je naivno vjerovala da će u toj državi ostvariti svoju samostalnost, no ubrzo su skužili da su se prevarili, pa se velika većina pridružila partizanskim jedinicama. Nema dvojbe da su se radili veliki zločini u logorima kao što su Jasenovac, Stara Gradiška i sl., i tu nema spora također, i Hrvati koji su u tome sudjelovali, su morali snositi krivicu. Priznajem da je moj narod u tome sudjelovao, tj. oni pojedinci koji su podržavali taj režim, no zanimljivo je za primijetiti kako Srbi nisu skloni preuzeti krivicu za svoja zlodjela, u svim ratovima do sada, i u ovom zadnjem. Uvijek je netko drugi kriv: masoni, Vatikan, jezuiti, bla bla. No, zar to nije licemjerno? Da, ovi koje sam nabrojao su izrežirali sukob, no narod je taj koji je izvršavao želje ovih iz sjene. Narodu je dano oružje, i na narodu je bilo što će sa njim činiti. I svjedoci smo učinjenog. Do sada nisam čuo iskreno priznanje od nekog pripadnika srpskog naroda kako priznaje da su pripadnici srpskog naroda razorili Vukovar i napravili pokolj nad 200 ranjenika u bolnici. Kako su napravili pokolj u Škabrnji, Dalju, Srebrenici. Jeste li čuli za ta mjesta? Zašto Srbi nisu spremni otvoreno reći pravu istinu o tome?
FerdinandTheBull spominje našu propagandu i medije za vrijeme rata, a pritom ne spominje srpske medije u to vrijeme. Ni jedna ni druga strana u medijskom smislu nije prenosila kompletnu istinu ni kompletnu laž. Tu je bila šarolika situacija. Pratio sam srpske medije za vrijeme rata i dobro sam znao o čemu i kako pričaju, te sam se često dobro zabavljao na te izjave, jer sam znao da je hrpa toga laž, prvenstveno ona nesretna izvješća iz Vukovara, koja su bila tragikomična. Znao sam pouzdano, od ljudi koji su tada bili u Vukovaru, i koji su sve to vidjeli svojim očima. To je vjerodostojnije od svakog medija.
Uostalom, ako je Srbima bilo tako loše u toj SFRJ, nekako mi se čini da su se teško riješili te države, da su nekako bili previše vezani za nju, prvenstveno kad vidimo rezultate referenduma, gdje jedino Srbija i Crna Gora nisu željele odcijepljenje. Ako se ne varam, postojao je Ustav iz 1974, koji je omogućavao opciju referenduma, te izlazak pojedinih republika iz SFRJ, ako to narod većinom glasova odluči, pa mi nije jasna onda agresija JNA na Hrvatsku, Sloveniju i BiH. Pa do nedavno je službena himna bila Hej Slaveni, zastava je bila kao i jugoslavenska, samo bez petokrake. Previše jugonostalgije u narodu koji je toliko patio. Zašto je to tako? Primijetio sam da mnogi Srbi, ne kažem da su takvi većina, no i ta manjima je vrlo glasna, ima potrebu da sebi svojata ono što im u nijednu ruku ne pripada. Ljepše je biti u državi sa izlazom na more, sa tolikim prirodnih resursima, gdje se kontrolira vojska (ako kontroliraš nju, kontroliraš sve), gdje je prisutno još naroda, a pogotovo ako ti narodi govore istim jezikom, onda im lijepo prodaš priču o zajedničkom jeziku, kulturi i lijepo vladaš. Sa druge strane, nezgodno je ako nema izlaza na more, ako je manje resursa, ako si izoliraniji i sl. To možda objašnjava razlog zašto Hrvati u pravilu nemaju potrebu svojatati ništa srpsko, dok je kod Srba obrnuto. Zanimljivo je kako neki srpski povjesničari imaju toliku potrebu proučavati hrvatsku povijest, kao da su opsjednuti njome, a o svojoj povijesti ne pričaju previše.
Također, postoje razlike u jezicima, ma koliko to nekome bilo nejasno. Npr., na hrvatskom bi rekao: "Želim ti reći", dok bi na srpskom bilo: "Želim da ti kažem". Ovdje je riječ o gramatičkim razlikama, koje nemaju veze sa dijalektima. Ovaj "da" je u hrvatskom suvišan. Također, pridjevi se u hrvatskom pišu malim slovom, u srpskom velikim. Razlike u vokabularu: hleb - kruh; bioskop - kino; voz - vlak; nazivi mjeseci u godini (siječanj - januar, veljača - februar, ožujak - mart, itd.).

Svaki rat se vodi na više nivoa. Najniži nivo je kad narod (ovce) uzme oružje i kao, bore se radi teritorija i sl. Viši je nivo ratno profiterstvo, gdje neke glavonje, biznismeni, od tog rata žele lijepo zaraditi. Još viši nivo je od strane vladara iz sjene, kojima je rat bitan radi svojih ciljeva, vladanja sa narodom, kontrolom, manipulacijom, sprječavanjem nekih potencijala koji se nalaze u genetskom kodu određenih naroda (mislim da je na ovim prostorima to glavni cilj ratova, zbog čega ih može biti još), te još viši nivo je od nekih bića iz viših denziteta ili dimenzija, koji kontroliraju sve ove ispod, te se hrane našom energijom, ili nas koriste radi nekih drugih, nama nedokučivih razloga.
Zbog toga je pojam nacije vrlo diskutabilan. Naime, pojam naroda osobno više vežem za pripadnost skupini koja živi na određenom teritoriju, koja se povezala slijedom brojnih povijesnih prilika, a ne toliko genetskom pripadnošću, iako su naravno sa vremenom pripradnici istog naroda i genetski postali srodni, zbog međusobnog križanja. Npr., u svom genetskom kodu imam tko zna kakve gene, iz tko za koji sve područja Zemlje, pa kad bih to detaljnije istražio, ne znam ni kako bih se izjašnjavao.
Na prvi pogled vam se može činiti da je ovaj dio posta kontradiktoran sa prvim dijelom, no zapravo nije, iz razloga što se smatram Hrvatom baš zbog te porodične pripadnosti, jer se moja obitelj smatra hrvatskom obitelji. Znači, plemenska pripadnost. Zbog toga su suluda uvjeravanja od nekih povjesničara, koji me žele uvjeriti da sam Srbin, jer se ne smatram pripadnikom tog naroda, pa makar mi donijeli i konkretan dokaz da sam to i to. Nema smisla, jer kao što rekoh, narodi NASTAJU, nisu postojali oduvijek, i nastaju SLIJEDOM NIZA DOGAĐAJA I ZBIVANJA.
Vatikanu i ostalima koji odašilju ove manipulacije niti jedan narod nije bitniji od drugog, jer smo im svi isti. Samo primjenjuju drugačiji oblik manipulacije za Hrvate, a drugačiji za Srbe. Bitno im je samo da se kotinuirano koljemo. Ratovi kroz 20. st. su dokaz tome - nijedan narod nije pošteđen. Vatikanu je bitnije da drži moć naspram svoje glavne konkurencije - Iluma. Nisu se svi urotili protiv Srba, jer ste posebni, "nebeski" narod, kako mnogi smatraju. Svi smo jedanke žrtve religijske manipulacije: Hrvati od Katoličke crkve, Srbi od Pravoslavne. Samo se prisjetiti huškačkih govora od prije 20 godina, i tko je u njima sudjelovao, pa će vam sve biti jasno.

Vrh

PostPostano: čet aug 12, 2010 10:04 am 
Član foruma

Što se tiče prvog dela tvog odgoovra - previđaš problem redosleda događaja. Ko je prvi započeo pokolj, a ko je reagovao i odgovorio - kako drugačije nego istom merom?

Znaš vrlo dobro da su u II sv. ratu to bile ustaše, a ćetnici odgovorili, jednostavno su branili narod, pre rata četnici su bili regularne jedinice vojske Kraljevine Jugoslavije. Jednostavno nisu imali kako drugačije da se organizuju u odbrani nego tako. Da bi se prikrila ta istina oni su kod vas sada demonizovani kao glavni zločinci, postali su glavni trigger u vašem programiranju.

Ista stvar se desila i u ovom ratu. Dobro znaš da su pokolje započeli muslimanski teroristi obučavani od strane CIA-e u Austriji za tu svrhu, a Srbi odgovorili - da ne ulazim u to kakvom merom pošto im je jedan rat već bio u pamćenju.

Što se tiče drugog dela tvog odgovora, mogu samo reći da suština cele stvari nije u tome da Srbi nameću nešto svoje, nego da su oni jedini na ovim prostorima sačuvali izvornost od koje potiče većina naroda na prostoru bivše SFRJ, a to su Iliri. Najviše smo se oduprli uticajima Vatikana, i u tome je cela suština. Ostali su podlegli uticajima i obrađeni su da postanu neki novi narodi. Možemo samo da budemo ponosni na to, na znanje o svojoj izvornosti.
Ovi noviji istoričari samo podsećaju na sve to (istina malo nespretno naglašavaju srpstvo pa to izgleda kao nametanje - šta će, naivni ne znaju kakva je moć programiranja jednog naroda i kakve su zaštitne reakcije tih programa - nisu čitali Sverdlova). Takođe su Iliri nazivani i Serbi i sl.. Nemamo nameru da se osećamo loše zbog toga.
Vaši istoričari ne smeju ni da pomisle na to jer bi ih pojeo mrak. Zapravo, ne bi mogli ni da budu istoričari.

Zadnja izmjena: Pantelija; čet aug 12, 2010 2:53 pm; ukupno mijenjano 2 put/a.

Vrh

PostPostano: čet aug 12, 2010 11:11 am 
Član foruma

Pantelija je napisao/la:
Što se tiče prvog dela tvog odgoovra - previđaš problem redosleda događaja. Ko je prvi započeo pokolj, a ko je reagovao i odgovorio - kako drugačije nego istom merom?

Znaš vrlo dobro da su u II sv. ratu to bile ustaše,....

Po sjećanju mojg pradede Mije, prvi problematični su bili originalni srpski žandari koji su došli iz kraljevine Srbije u njegove krajeve negdje 1918 kad se on i njegovi iz njegovog kraja i Srbi i Hrvati vratili s fronta konkretno s Kobarida i Soče... do tada su stolječima i Srbi i Hrvati u tim krajevima živjeli zajedno, zajedno slavili i zajedno umirali u ratovima s Turcima a pod Austrougarskom gdje su i jedni i drugi bili trećerazredna roba ali međusobno ravnopravni u svoj toj muci .
Tada su se Srbi iz Hrvatske počeli više družiti s tim žandarima a ovi su više naginjali njima a i njih su protežirali te diskriminirali hrvate koji su to shvatili kao izdaju, izdaju 500 godina suživota. 1925 počeli su prvi pokolji hrvata oko Plaškog, čakije i sašekuše, prikazivano kao seoske čarke i razbojstva trgovaca ali s vidljivom intencom...
Eto onda su hrvati ustali protiv toga i prozvali se kako su se već prozvali ...

Simplificirano, kad je bio zajednički protivnik/gazda i kad je bila ravnopravnost bilo je OK ali kad su jedni postali privilegirani nastupio je problem... i naravno ne tvrdim da su kojim slučajem hrvati postali privilegirani da nebi postupili isto.

Država SHS je brzopleto i naivno pristupila kraljevini SHS misleći da se ravnopravnost podrazumijeva imajući na umu tih 500 godina suživota i nitko nije ni mogao zamislit što će se događati za par godina, pa da je meni neko 1987 rekao što će se događati 1991 ja bih mu rekao da ima bolesnu maštu...

Vrh

PostPostano: čet aug 12, 2010 1:38 pm 
Član foruma

Bolesna mašta učinila je da se ljudi i 2010. godine poistovjećuju s četnicima, ustašama, žandarima, pandurima, koljačima, žrtvama, kur*ima i palcima iz prohujalih vremena. Povijest nikoga ništa nije naučila niti će. Prava, objektivna istina NIKAD se neće saznati, i nju najmanje žele oni koji o njoj najviše raspravljaju, jer bi im to oduzelo mogućnost izvlačenja kojekakvih povijesnih činjenica i "činjenica", selektivno i prema potrebi. Ovako se može dokazati i dokazivati BILO ŠTO, za svaki dokument postoji najmanje jedan koji ga poriče, za svako zvjersko klanje postoji povijesno, razumno, logično, HUMANO opravdanje, samo treba izvući pravog zeca iz šešira.
Je li itko ikad pročitao, čuo ili vodio konstruktivnu raspravu o hrvatsko-srpskim odnosima? Jesam, ali isključivo kad se vodila na osobnoj razini, u privatnosti. Javne rasprave prije ili kasnije potonu u destrukciju i dokazivanje ko je kome, kad, zašto i kako je*o mater.
Da nije žalosno, bilo bi smiješno.
Je li hrvat zapravo srbin, srbin zapravo hrvat? Tko će razriješiti taj misterij? A tek je pravi misterij to što čovjek nije postao od majmuna, a veći je majmun od njega.

und nicht zu werden.

Vrh

PostPostano: čet aug 12, 2010 3:42 pm 
Član foruma

Citat:
hleb - kruh; bioskop - kino; voz - vlak; nazivi mjeseci u godini (siječanj - januar, veljača - februar, ožujak - mart, itd.

pitanje ako se vozimo u vlaku ona bi bilo pravilnije voz. a ako se na-vlacimo onda moze biti i vlek - vlak.
cijeli svijet ima januar februar.. cak i rimokatolicki :) samo je mi hrvati nemamo.. superioni u svemu.

kada tapkate u mjestu.
Sveti Vukasin Toholj Klepacki
Paradoks
ustasa koji je dozivio pokajanje moze biti svet.

http://il.youtube.com/watch?v=v_wQfXe7lXw

Vrh

PostPostano: čet aug 12, 2010 6:02 pm 
Član foruma

villy :occasion5: :occasion5: :occasion5:

Vrh

PostPostano: čet aug 12, 2010 8:36 pm 
Član foruma

Ama ljudi sve ste pobrkali a izgleda nijeste dobro u istoriji potkovani. Istorija je ozbiljna nauka koja se zasniva samo i isključivo na činjenicama. Ne pričam o paraistoriji koja buja na ovim našim prostorima kao opravdanje propasti jednog u suštini plemenitog i kvalitetnog projekta ujedinjenja južnih Slovena. Današnji paraistoričari odnosno glasogovornici vlasti po špak republikama od istorije neznaju ni "I" i po pravilu su duhovno oštećeni i nezadovoljni nedozreli učitelji istorija iz osnovnih škola koji ovim putem pokušavaju dostići "zvjezdane visine". Tim budalaćima nije teško ništo reći pa ni slagati kao što obično i rade. Jugoslovenska ideja nastala krajem XVII vijeka očarala je sve kulturne elite svih južnoslovenskih zemalja i oni su iskreno s puno nade pristupili ostvarenju tog projekta. Moralo je proći više od dva vijeka da se ideja i ostvari ogromna odricanja i užasne žrtve. Najzad se i ostvarila stvaranjem Kraljevine SHS kasnije Jugoslavije. Svi narodi su iskreno i sa nadom prihvatili taj projekat i ušli u njega. Hrvati i Slovenci su željeli ući u savez sa Srbima ne samo da bi ih iskoristili kao dobrog konja nego i iz iskrene dobre namjere da samo ujedinjeni u veliku zemlju mogu biti mirni od okolnih aždaja koje bi ih smazale za dva dana nego jer su smatrali da će u novoj državi biti omogućen i njihov nacionalni razvoj. Kako se zbog međunarodnih procesa koji su se odvijali i sporo i nepovoljno po južne Slovene zemlje Slovenija, Hrvatska, Dalmacija, Slavonija, Bosna i Hercegovina se na brzinu ujedine u Jugoslaviju (ne SHS) i navrat na nos se ujedine sa Kraljevinom Srbijom. Inače su Dalmatinci već jedostrano odlučili da se sami ujedine sa Srbijom ako se sve još odvuče (moguće od straha od Italije koja je već šklapila poveći dio Dalmacije). Kad su se već ujedinili kralj Aleksandar je imao nekoliko zanimljivih ideja kako učvrstiti državu. Bilo je to uvođenje srpskohrvatskog jezika (koji istini za volju nije ni hrvatski ni srpski nego crnogorski ali nema veze), podjea države po Banovinama koje ne bi trebale biti nacionalno homogene, i zamislite ujedinjenje crkvi u zajedničku jugoslovensku vjeru koja bi imala hrišćanske (pravoslavne i katoličke) i islamske vjere. Ova zadnja ideja mu je i došla glave jer od tada dobija Vatikan kao zakletog neprijatelja a ne samo njega nego i pravoslavnu patrijaršiju i islamski (valjda) mešihat. Ovo su sve istorijske činjenice sa kojima se manipuliše kako bise opet ovi nesrećni narodi zakrvili (a nama i ne treba mnogo da potegnemo noževe). Strašno je glupo insistirati na pogrešnim tumačenjima istorijskih činjenica kako bi se opravdala glupost vlastodržaca po šipak republikama. Odviše smo svi slični da bi bili različiti a opet odviše različiti da bi bili isti. Kad pomislimo da se pred nama nalaze mnogo važniji zadatci i da nas čekaju vrlo važni poslovi insistiranje na opravdanju gluposti koje čine idioti je nedopustivi luksuz.

Vrh

PostPostano: čet aug 12, 2010 11:05 pm 
Član foruma

Citat:
nisu čitali Sverdlova

Ako se nevaram taj isti Swerdlow je čisti dezinformator.
Citat:
Stewart Swerdlow said in his 2001 talk at the Bohdi Tree in Los Angeles that ALL channeled sources are controlled by the CIA and reptilians

Vrh

PostPostano: pet aug 13, 2010 6:42 am 
Član foruma

villy je napisao/la:
Citat:
hleb - kruh; bioskop - kino; voz - vlak; nazivi mjeseci u godini (siječanj - januar, veljača - februar, ožujak - mart, itd.

pitanje ako se vozimo u vlaku ona bi bilo pravilnije voz. a ako se na-vlacimo onda moze biti i vlek - vlak.
cijeli svijet ima januar februar.. cak i rimokatolicki :) samo je mi hrvati nemamo.. superioni u svemu.

kada tapkate u mjestu.
Sveti Vukasin Toholj Klepacki
Paradoks
ustasa koji je dozivio pokajanje moze biti svet.

http://il.youtube.com/watch?v=v_wQfXe7lXw

Ovakvi nazivi mjeseci nisu samo u hrvatskom, nego u još nekim slavenskim jezicima, npr. poljskom, sa nekim razlikama. Npr. na hrvatskom lipanj označava 6. mjesec, a na poljskom 7., jer u Poljskoj lipa kasnije cvjeta. Listopad je u hrvatskom 10. mjesec, dok je na poljskom, ako se ne varam, 9. Poljski jezik zvuku ne sliči baš na hrvatski, pogotovo ih se ne može razumjeti kad brzo pričaju, no ima jedna pokrajina na sjeveru zemlje koja ima svoje narječje, i taj njihov lokalni govor je po vokabularu i zvuku vrlo sličan hrvatskom, što je zanimljivo.

Vrh

PostPostano: pet aug 13, 2010 7:25 am 
Član foruma

MOONLIGHT je napisao/la:
...i taj njihov lokalni govor je po vokabularu i zvuku vrlo sličan hrvatskom, što je zanimljivo.

Jezik najbolje govori o zajedničkom poreklu slovenskih naroda - ma koiko se manipulatori trudili da prikažu drugačije.

Vrh

PostPostano: pet aug 13, 2010 7:28 pm 
Član foruma

Moja baba nije znala ove savremene latinske nazive mjeseci nego stare crnogorske koji su bili jednaki slovenskim nazivima. Na primjer studeni je nazivala studni bio je i travni i još neki smiješni nazivi.

Vrh

PostPostano: pet aug 13, 2010 11:46 pm 
Član foruma

Kakaav januar ili sijecanj ... Prvi i amen . :D

Vrh

PostPostano: ned aug 15, 2010 7:53 pm 
Član foruma

dobra izlaganje
viewtopic.php?f=9&t=120&p=92253&hilit=yugoslavia#p92253
http://www.youtube.com/watch?v=GEzOgpMWnVs

Vrh

PostPostano: ned aug 15, 2010 8:52 pm 
Član foruma

villy je napisao/la:

je u globalu ili kad govori o USA, ali kad krene u detalje tipa Alija Izetbegović pripadnik waffen SS !? ili Franjo Tuđman (borac NOB-a, 10. zagrebački korpus) nacista i negiratelj holokausta !? vidljivo je da je brifingiran od jedne strane pa onda to uklopio u svoju teoriju.
Sve u svemu neisporno zanimljivo i vrlo strastveno predavanje iz pozicije nekog tko gleda sa strane, možda mu neki detalji nisu jasni ali zato ono što je nama zamagljeno on jako dobro vidi.

Vrh

PostPostano: ned aug 15, 2010 10:16 pm 
Član foruma

ok kada si tako sitnicav ona ocjena 2+ :)

Tu ima pregrst stvari
Uvjek kopamo po ostacima.

Dakle gledajuci dokumentarno izlaganje pod nazivom ROMAN EMPIRE TODAY

dobrim djelom sam razumio da je neki KRALJ, mislim ruski (pravoslavni, mozda korijeni antickih"" srba)... oprostite ako s greskom tumacim podatke iz dokumentarca. jer kasnije zakljucujem...tada prelazi na jeduizam... i da su upravo ti ne zidovi (bez pedigrea) bili liseni zovota. krvna linija... koji su kasniej jevreji (cifuti) objerucke prigrlili i pokazali svjetu kolike su one zrtve bili.
Ja trnutno mogu slobodno reci da imam jedno misljenje koj glesi. brisanje jednog naroda jos iz doba antike stim da i dalje tragam sto se iza toga krije. koliko daleko treba otici.

Evo pogledajte najnovili dokumentarac danasnjice s zivucim cinjnicama, u 3 djela je.
Ponavljam problem nije samo od doba milosevica, tita itr... vec ide daklo u povjest.
http://www.youtube.com/watch?v=QvQvyYWy0ek

komentari su vrlo zanimljivi

evo ovdje govori kao je dalamcija dobila grb s tri okrunjena lava.
http://www.youtube.com/watch?v=PqEWZS_pFGs

bogati, srbija do tokija srbin sto to znaci :notworthy:
http://www.youtube.com/watch?v=bUVTujn1xuo

idemo dalje, u 5 [-o<
http://www.youtube.com/watch?v=AxA4UYidXvA

Vrh

PostPostano: pon aug 16, 2010 2:27 pm 
Član foruma

bio jednom jedan lav
tumarajuci stazom nesmotreno upadne u jamu
jama je bila duboka nekoliko metara i lav je uzalud pokushavao da skochi i zadrzi se
na vertikalnom zidu jame,padajuci ponovo na dno
u tom chasu natrchi zec i stane na ivicu jame pitajuci lava shta mu se to desilo
i pun saradnje predlozi lavu da pokusha ovako ili onako da skochi,al' i posle desetak pokushaja nije bilo nikakvog uspeha
kad je zec skontao da je lav nemocno zarobljen u jami pochne zajebavati lava sve u 16(najrashireniji sport na ovim brdovitim prostorima opisan kratko i jednostavno rechima"sititi se tudjoj muci"),
igranje i skakanje oko jame,propraceno pogrdnim imenima i psovkama je na kraju zeka zachinio pljuvanjem, zapishavanjem lava i gadjanjem brabonjcima
u toj ekstazi igranja,pevanja zahvalnih pesama lauferima shto jamu iskopashe, pishanja i sranja po lavu,
zeka izgubi ravnotezu i pade u jamu pored lava
odmah skochi na noge i povinute glave,praveci se da pogledom prati svoje krzno dok otresa sopstvene brabonjke i pljuvachku,obrati se lavu(mrtav hladan,vishe mrtav nego hladan):
- Mozda mi necesh verovati,ali najiskrenije, ja sam doshao da se izvinim!

:mrgreen:

:love3:

Vrh

PostPostano: pon aug 16, 2010 3:35 pm 
Član foruma

Molitva za otvaranje uma

Gospode Isuse Kriste, učitelju mudrosti, molim Ti se, otvori oči srca moga, da bih slušao riječ Tvoju i razumio je, i tvorio Svetu volju Tvoju koja je u njoj otkrivena nama grešnim i bezumnim ljudima.

Gospode Bože Spasitelju moj, pošto si došao na zemlju da tražiš i spasiš propale, ne skrivaj od mene zapovijesti Svoje, jer i ja propadam u tami neznanja zakona Tvoga: nego otvori oči uma moga da bih razumio čudesa učenja Tvoga, i kaži mi nepoznatosti i tajne premudrosti Tvoje.

U Tebe se uzdam, Bože moj, da Ti svijetlošću znanja Svoga prosvijetliš um moj i razum, da bih ne samo čitao napisano nego ga i vršio.

Molim Ti se, i sa suzama pripadajući, vapijem Ti: Gospode, prosvijetli me, nauči me, urazumi me, da Svetu riječ Tvoju i živote Svetitelja Tvojih čitam ne na grijeh, nego na obnovljenje i prosvjetljenje, na osvećenje i spasenje duše svoje, i na naslijeđe vječnog života.

Amen.

Vrh

PostPostano: pon aug 16, 2010 10:58 pm 
Član foruma

Prva knjiga Mojisijeva,11,6: i rece Gospod:gle,narod jedan,i jedan jezik u svijeh,i to pocese raditi,i nece im smetati nista da urade sto su naumili.Hajde da sidjemo,i da im pometemo jezik da ne razumiju jedan drugoga sto govore.Tako ih Gospod rasu odande po svoj zemlji,te ne sazidase grada.Zato se prozva Vavilon,jer ondje pomete Gospod jezik cijele zemlje,i odande ih rasu Gospod po svoj zemlji...
Sve lepo pise, samo treba razumeti.Ko kad je bitno kako koja ovca bleji.Ovca je ovca.tako da sad i nije bitno dal smo indijanci,srbi ili hrvati,eskimi,nesvrstani,itd.prosto ko pasulj.

Vrh

PostPostano: uto aug 17, 2010 1:57 am 
Član foruma

onaj vic o lavu i zecu sam nameravao staviti na temi Vicevi,medjutim desilo se to da sam chitajuci bisere sa ove teme pomislio da sam na temi:Vicevi i shale pa sam ga nehotice ovde postao, :mrgreen: ,sluchajno :toothy2:
karadjordje je napisao/la:
Ko kad je bitno kako koja ovca bleji.Ovca je ovca.tako da sad i nije bitno dal smo indijanci,srbi ili hrvati,eskimi,nesvrstani,itd.prosto ko pasulj.

svaka ovca bleji isto,trazi vodju koga ce slediti,ko ce mislit svojom glavom #-o
poshto su ljubitelji ove i slichnih tema pretezno crno-belih pogleda(gde su oni beli a oni drugi crni) evo jednog adekvatnog crno-belog kandidata za Lidera/Vodju/Ujedinitelja/Izbavitelja stada
slika
vec u prvi mah se opaza harizmatichno -vizionarski -odluchan pogled rodjenog Vodje,a za coravije ovce tu je i zvonce da prate zvuk sve do litice :blob:

:love3:

Vrh

PostPostano: uto aug 17, 2010 5:22 am 
Član foruma

:rofl :rofl :rofl

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 435 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 22  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.