Citat:
znak: Šta mislite imali pozitivnih hibrida, ako se pod hibridom smatraju mješavina ljudske i vanzemaljske DNK?
Naravno, o dinamici koja se odvija iza dimne zavjese možemo samo nagađati s velikim šansama da promašimo stvar. Koliko sam ja to shvatio, manipulacija tuđe DNK podrazumijeva – manipulaciju, tako da entiteti koji imaju jedan takav pristup, teško da mogu biti “pozitivni”.
Bartley navodi da među hibridima Tipa 1 ima dosta dobrih/”pozitivnih” ljudi što pripisuje uplivu njihove duše na genetski sklop, mada u našoj realnosti dobar/pozitivan i svjestan/budan nije jedno te isto. Ovdje postoji mnogo dobrih ljudi koji su istovremeno naivni i prilično razvedeni od realnosti. Ako uzmemo u obzir onu izjavu B. Bartholic da su svi (ili bar većina) ljudi koji su joj se obraćali za pomoć bili hibridi (Tip 1), odatle možemo zaključiti da ti ljudi nisu mnogo svjesniji od ‘ne-hibrida’ u smislu razumijevanja sebe i ove naše realnosti, niti u nekoj velikoj prednosti u odnosu na njih.
Nadalje, možda bi se moglo reći da SVI mi imamo u manjoj ili većoj mjeri vanzemaljsku genetiku!?
Međutim, hibridi Tipa 3 o kojima se uglavnom govori u gornjem članku su oni koji su dobili malo "jaču dozu", koja je omogućila toj vrsti tijela da akomodira entitete izrazito negativnog polariteta.
Ovdje slijedi jedan interesantan navod iz C-s transkripta na tu temu:
Citat:
Orionska Unija (OPS – orjentisani samo prema sebi) i njihovi jataci i sluge u ljudskom obličju – Konzorcijum, trenutno ulažu veliki napor da stvore jednu novu rasu i kontrolišu je, kao i ostatak čovječanstva. Oni takođe trenutno inžinjerišu nova ljudska tijela za sebe same, da bi ih koristili za prelaz u 4-ti denzitet, jer su svjesni da to ne mogu to ostvariti u tijelima koje trenutno okupiraju.
Kloniranje, kao i krađa ljudskih embriona služi im da odrede najbolje tjelesne profile za prihvat njihovih duša, (duša i tijelo moraju da budu u jednoj vrsti rezonancije, tj. moraju da imaju sličnu frekvenciju.) Oni planiraju da promjene i fizičke realitete.
Djecu, često blizance, stalno koriste za svoje eksperimente. Mnoge od vas oni trenutno koriste u tim eksperimentima kao sastavne djelove, prilikom stvaranja te nove rase.
"Nestale" osobe često tamo završavaju, pogotovo "izgubljena" djeca. Svake godine oko 10% više djece "nestane", za svrhu ovih eksperimenata. Oni onda izlažu njihova tjela raznovrsnim naporima, bolje rečeno – patnjama, da bi odredili koju vrstu modifikacije DNK da primjene.
IzvorA možda i ovaj navod M. Topper-a ima neke veze s mogućim ciljevima tih sila:
Citat:
"M. Topper: Ovaj planetarni entitet je fokusna tačka jedne specifične gustine interakcije uma/tijela. U određenim kosmičkim momentima, ili na “raskrsnicama”, takav jedan planetarni entitet može biti na redu za polarizaciju u jedan viši denzitet. Negativna hijerarhija to vidi kao jedan “zreli momenat” za intervenciju tako što će pokušati uticati na takav način da se ta polarizacija negativno odigra, kako bi taj planetarni entitet prešao na Negativnu stranu, odnosno, OPS realnost 4-og denziteta – u ‘Jednotu’ – umjesto u Pozitivnu realnost raznovrsnosti i kreativne ekspanzije. Negativno polarizovana bića zahtijevaju jednu negativno polarizovanu planetarnu osnovu sa koje će funkcionisati, isto kao što pozitivna bića viših denziteta trebaju pozitivno polarizovane planetarne osnove."
Izvor Ako imamo na umu ovo što je navedeno u gornjem intervjuu, hibridi tip-3 i
4D OPS sile bi prema mentalnom sklopu bile nešto nalik na “turbo-psihopate”. Međutim, za razliku od naših klasičnih 3D-psihopata, ovi imaju daleko veće intelektualne sposobnosti a takođe i psi-sposobnosti (vidovnjaštvo, telepatija itd.). Nadalje, imaju i tehnologiju koja je daleko ispred naše. S tim u vezi, oni će lako kontrolisati naše
3D-psihopate i upregnuti ih da ovi rade za njih što uostalom i čine cijelo vrijeme i tim sinergističkim djelovanjem će pokušati negativno polarizovati planetu i čovječanstvo. (Čini se da im to za sada odlično ide!?)
Mislim da će ovoj negativnoj polarizaciji uveliko doprinjeti i tzv. “alternativci” koji otkrivaju samo neke aspekte manipulacije čovječanstva, dok istovremeno nisu u stanju da vide da se bave samo posljedicama, odnosno, simptomima aktivnosti entiteta s poremećenim mentalnim sklopom. Kao što jedna bolest može imati mnogo simptoma, oni tu koriste sličan pristup kao što se koristi u tzv. “modernoj medicini” gde se sva pažnja posvećuje dijagnostici, kontroli ili sanaciji simptoma dok se istovremeno sam uzrok bolesti ignoriše. Tako će se jedni upustiti u proučavanje i razotkrivanje manipulacije u vezi s trovanjem vode fluorom, drugi će obavještavati narod u vezi s trovanjem zraka kemtrejlsima, treći će pričati o finansijskim manipulacijama, četvrti će istraživati dinamiku trovanja naroda genetski modifikovanom hranom i upozoravati na to, peti će dizati uzbunu u vezi s ‘velikim bratom’ i nadzorom ljudi, šesti će upirati prstom na tajna društva i njihive manipulacije (masoni, jezuiti, iluminati…), sedmi će pričati o manipulaciji vakcinama… i tako u nedogled jer je takvih simptoma bezbroj.
Bez obzira na to što se za većinu tih alternativaca može reći da su “pozitivni” u onom smislu šta pozitivnost podrazumijeva ovdje u našoj realnosti, na neki način se i za njih može reći da manipulišu narod navodeći mu pažnju na simptome a istovremeno svjesno ili nesvjesno odvlačeći mu pažnju od istinskog uzroka tih simptoma. (Ovdje se postavlja pitanje da li su i oni programirani da ne vide suštinu i da se bave samo ambalažom; u smislu kako je to B. Bartholic navela da “vanzemaljske sile kontrolišu i bijeli i crni tim”.)
Dakle, ukoliko uzmemo u obzir to da je “pozitivnost” veoma subjektivan pojam u ovoj našoj realnosti, - šta bi to onda podrazumijevali “pozitivni hibridi”?! Kako bi se to oni ponašali, da bi se moglo reći da su oni “pozitivni”? Čovjek ili hibrid (tipa 1) može biti dobrodušan, međutim, dok god on spava, on u suštini ne može biti pozitivan, niti je u stanju istinski pozitivno dejstvovati.
Postoji i koncept pozitivnih entiteta iz viših denziteta koji navodno dolaze ovamo u pomoć. Postoje i neki nazivi za njih koji se uglavnom koriste u new-age miljeu, kao što su “walk-in”-ovi, “radnici svjetlosti” (“lightworkers”) itd. Međutim, vrlo je teško utvrditi to ko bi mogao biti ‘walk’-in a ko ne. (Što se tzv. “radnika svjetlosti” tiče, na osnovu njihovog ponašanja, čini mi se da većina onih koji sami sebe predstavljaju takvima, pate od jednog akutnog razvoda od realnosti.) Moguće je da i sam dolazak u ovu zonu niskih frekvencija podrazumijeva zaboravljanje onoga što se ‘prije’ znalo, pa čak i razloga zašto je neko ovamo došao?! (Da li se tu radi o brisanju pamćenja tih entiteta od strane kotrolora ove realnosti ili nekom prirodnom zaboravljanju, to ostaje pitanje?!)
U stvari, mi još uvijek nismo načisto ni s tim da li smo nekada “sve znali”, ali smo dolaskom ovdje to zaboravili (postoje i neke teorije da nam ti entiteti redovno brišu memoriju nakon “odjave” odavdje, a onda nas vraćaju natrag “ispranog mozga” i tako nas održavaju u jednom stalnom ciklusu reinkarnacija) ili smo na ovoj tački vremena/prostora našli zasluženo uz pomoć jednog ‘lineranog napretka’ u smislu razvoja naše svijesti od prvog razreda (denziteta); ili je nešto treće u pitanju!? Mi (tj. naše ličnosti) nismo u stanju definitivno odgovoriti ni na jedno pitanje u vezi s istinskom/duhovnom realnošću (mada ćemo na većinu njih pod odgovorom plasirati svoje mišljenje koje je opet bazirano na informacijama koje su dostupne u jednoj KONTROLISANOJ oblasti postojanja gdje cenzura važnih i istinitih informacija podrazumijeva jednu standardnu operativnu proceduru).
Nadalje, možda možemo pretpostaviti da bi se stvarni OPD entiteti koristili onim što im stoji na raspolaganju i ne bi manipulisati nečiji genom kako bi sebe akomodirali u njega. Tako će se oni prije inkarnirati u već postojeća ljudska tijela (kako je taj koncept otprilike predočen u knjizi Donosioci svitanja).
Da li bi "pozitivni" hibridi/bića budili narod? Hm, i to podrazumijeva kršenje tuđe slobodne volje. A iskreno rečeno, kad bi i bilo moguće nekoga probuditi, čini mi se da bi se mnogi od onih nasilno probuđenih sami lupili ciglom po glavi nakon svog prvog susreta s objektivnom realnošću.
Citat:
znak: Takođe me interesuje, da li stvarno mislite da smo mi samo tek tako prepušteni na milost i nemilost negativnih hibrida, ili da ne postoji neki veći plan iznad toga, u kojem su osmišljeni i kakvi pozitivni hibridi?
Ovo pitanje je očigledno postavljeno iz perspektive žrtve i mislim da bi prvi korak bio da se prevaziđe to stanje svijesti. Doduše, mi u stanju u kakvom smo trenutno, možda jesmo “prepušteni na njihovu milost i nemilost”, međutim, moramo se pitati da li to stanje možemo ikako prevazići ili da li se može poduzeti nešto u smislu njegovog popravljanja?! Tako čovjek iz pasivnog modaliteta žrtve uz pomoć mučkanja vlastitom glavom i dejstvovanja u skladu s tim, prelazi u aktivni modalitet a to podrazumijeva jedan bitan psihološki faktor, odnosno, novo stanje svijesti. (Religijski programi nisu slučajno uvedeni jer oni najviše doprinose stavljanju čovjeka u pasivni modalitet u odnosu na bilo koga ko mu se predstavi ili nametne kao neki “autoritet”.) Ovdje se prvenstveno radi o jednom - psihološkom ratu.
Nadalje, mislim da je interpetacija u smislu “negativni hibrid-pozitivni hibrid” nepravilna, jer se ‘hibrid’ odnosi na hibridizirano tijelo a samo tijelo nije sve što neko ima na raspolaganju. Ono je analogno vozilu. Od vozača mnogo zavisi, međutim, činjenica je da nije isto voziti Yuga 45 i BMW-a ili Mercedesa; dakle neka vozila imaju daleko bolje performanse, neka se mogu još i ‘frizirati’ u smislu da im se postojeće performanse poprave a opet ako je vozač loš, on može shebati i sebe i auto koje vozi.
Međutim, u nekom kontekstu se možda može reći da hibridi (tipa 3) dobijaju bolje marke vozila s mnogo boljim performansama od onih koje mi imamo na raspolaganju; recimo, oni voze BMW, Mercedese, Toyote…, a mi Fiće, Yuge, Trabante, traktore itd. Naravno, moramo imati na umu i to da svako auto može završiti u provaliji ili se uništiti usljed nepravilne vožnje, bez obzira na njegovu marku.
Citat:
znak: I ako postoje...
Mogu li pozitivni hibridi i bijeli igrači imati sposobnost čitanja misli, telepatije, astralne letove i obavljanju koječega itd, ili su te stvari rezervisane samo za negativce?
Vidovitost, telepatija, psi-osobine… često idu zajedno s genomom, odnosno, vrstom ‘vozila’. Vjerujem da se te osobine mogu koristiti i u pozitivne svrhe, međutim, razumijevanje suštine pozitivnosti ide zajedno s razvojnim nivoom svjesnosti i polaritetom bića. Uticanje na druge telepatski podrazumijeva manipulaciju nečije slobodne volje, mada se na jednu voljnu telepatsku komunikaciju između dvoje ili više bića ne može gledati kao na nešto negativno. Takođe i čitanje tuđih misli bez odobrenja onog čije se misli čitaju, može da liči na voajerizam, špijuniranje ili jednostavno, nedozvoljen zalazak u nečiji intimni prostor, tako da je pozitivnost toga vjerovatno prilično diskutabilna s OPD tačke gledišta. Što se tiče astralnih putovanja, oni koji putuju tim načinom nisu baš toliko “nevidljivi” koliko se to našim 3D-ličnostima čini, pa tako mogu i malo šta “nevidljivo” da obavljaju samim tim što su prenjeli svoje dejstvovanje na astralnu ravan. To što naša 3D-percepcija nije u stanju da prati šta se tamo dešava, ne znači da ničija percepcija to nije to u stanju.
(Na primjer, u Brown-ovoj knjizi The Cosmic Voyage, on je opisao slučaj kad je uz pomoć ‘remote-viewing’-a pokušao samo malo da osmotri greyse, međutim, ovi su ga odmah primjetili i pratili kad se ovaj uhvatio noge na astralnom nivou. Nakon što su ga ‘skenerili’ i vidjeli da je bezopasn, ostavili su ga na miru. Doduše, on im se odužio tako što je u toj knjizi tvrdio da nam ovi pomažu u našem evolutivnom razvoju, što mu je vjerovatno obezbjedilo i štampanje knjige u velikom tiražu, kao i njenu promociju.)
**
Jedan od naših problema je i taj što nam je teško razumjeti to da oni koji žive na spratu iznad našeg sprata (na gornjem denzitetu) imaju i određene dodatne komponente bića koje im omogućavaju jednu širu percepciju, svjesnost, inteligenciju, poimanje/doživljavanje vremena itd., isto kao što mi sa 3-eg sprata imamo neke dodatne mentalne komponente u odnosu na životinje s 2-og sprata koje nas čine različitim od njih (i omogućavaju nam da iskorištavamo životinje slično kako što “oni odozgo” iskorištavaju nas!)
Tako, na nivou naše ličnosti s kojom mi imamo tendenciju da se neprestano identifikujemo, mi nemamo skoro nikakve šanse u interakciji s tim silama. S tim u vezi, trebali bi se zapitati da li imamo još ‘nekoga’ kod kuće!? Tu se sada javlja onaj koncept postojanja istinskog Ja/gornjih centara/duše (gnostika) ili istinskog čovjekovog bića (koristeći se Tolle-ovom terminologijom iz knjige Moć sadašnjeg trenutka).
Dakle, naša ličnost/lažno ja je u stvari vozač ovog vozila/tijela koje imamo na raspolaganju. Međutim, s obzirom da je ličnost po svojoj strukturi i karakteristikama lažna, tako je i njena percepcija realnosti izvitoperena, te joj onemogućava da primjeti da na zadnjem sjedištu vozila postoji još jedan ‘putnik’, koji bi trebao istovremeno da bude i ‘navigator’, što je u stvari njegova duša/duh/istinsko Ja/ biće ili kako god to da nazovemo. Tog putnika ličnost/vozač obično niti vidi, niti čuje. Stvar komplikuje to što se u nekim vozilima takođe voze neki entiteti kojih vozači nisu svjesni, tako da glasove, naredbe, uputstva, savjete itd. koji odatle dolaze mogu da intepretiraju “božjim”, “anđeoskim” ili čak uticajem duše (ukoliko su svjesni mogućnosti da ona postoji.) Čini se da ima i slučajeva kad ti entiteti budu jedini putnici u autu jer su u međuvremenu izbacili orginalnu dušu iz njega a bogami mogu da izbace i vozača napolje ili ga premjeste u gepek, pa sjednu za volan i sami voze gdje im se sviđa i kako im se svidja!?
**
U tom smislu, na ovakve internet forume možemo gledati kao na neke auto-klubove. Sastali se vozači i razglabaju na temu kako i u kom pravcu treba voziti, kako treba održavati aute, kako ih frizirati, popravljati; koji su auti najbolji, koji su putevi dobri a koji loši itd. Često se priča i o nekim starim ili novim slavnim vozačima i priručnicima za vožnju koje su ovi ostavili iza sebe, kao i novima koji se stalno pojavljuju. Jedan kaže kako je priručnik za vožnju od slavnog vozača Kastanede najbolji, drugi kaže kako je to smeće u odnosu na onog kojeg je napisao Alister Crowly, treći će zagovarati uputstva koja su stigla od Oshoa, Gurdjijeva itd. Biće tu i “konspirativnih teoretičara” koji će pričati o tome kako neki od vozača neobjašnjivo nestaju, kako postoje tamo neki koji kidnapuju aute i vozače, kvare im i prepravljaju auta, kradu im gorivo, mijenjaju znakove i obavještenja pored puta tako da bi ovi završili u nekoj provaliji, otišli u pogrešnom pravcu ili se vrtili ukrug. Neki od vozača uživaju u vožnji, drugi ne vide ništa oko sebe koncentrišući se na budućnost i razmišljajući o prošlosti. Jedni se pate i zapomažu, drugi se žale na vozila, treći na druge vozače i teške uslove na putu… A već neko vrijem se priča i o tome kako su se pojavili neki novi vozači koji se čudno ponašaju, imaju dobre aute, ne poštuju fer-plej i veoma su arogantni i opasni. Nagađa se da rade za "sile mraka".
I tako, jedni vjeruju u ovo, drugi vjeruju u ono. A malo ko šta stvarno zna, jer vozač je – vozač.
**
Bilo da se koristimo ovom analogijom vozača, vozila i putnika ili nekom drugom, suština bi bila u tome da ljudsko biće treba da prevaziđe ličnost/donje centre/lažno ja, odnosno, da se prestane poistovjećivati s tom komponentom sebe i izdigne se iznad nje. Da li je to moguće ostvariti u ovom uslovima, to ostaje pitanje?! Teoretski jeste, a praktično - ?!?
U
istočnoj gnostici se sam postupak povezivanja s dušom/istinskim ja/gornjim centrima predstavlja formiranjem jednog ‘magnetnog centra’ koji će da služi kao most ili veza između donjih centara ličnosti s ovim gornjim. Prema nekim drugim izvorima, povezivanje s bićem/istinskim ja se može ostvariti i prelaskom u sadašnji momenat i u ulogu posmatrača sa stalnim prisustvom-u-sebi. S te tačke “sa strane”, čovjek može pratiti unutrašnji monolog svoje ličnosti ali ne i reagovati na njega ‘emocionalno’, ‘intelektualno’ i ‘motorno’. To se smatra prelaskom u biće. (Čak ni ovo nije lako ostvariti kako to na prvi pogled izgleda jer ličnost stalno pokušava da uskoči u prvi plan i privuče svu pažnju na sebe). Dakle, tu bi ono što smatramo svojim intelektualnim centrom, odnosno, naš “normalni” i “racionalni” proces razmišljanja trebali koristiti samo kao jednu nužnu alatku koju bi po potrebi vadili iz džepa, upošljavali a onda, nakon nekog obavljenog posla, ponovo je vraćali natrag u džep našeg istinskog bića. Svaki ‘input’, odnosno, uticaji iz tog našeg istinskog bića bi se odnosili samo na sadašnji trenutak jer je to u suštini jedino što i postoji. Oni će dolaziti sada i odnositi će se samo na sada.
[Ovi uticaji od strane istinskog Ja ne dolaze u audibilnom obliku (kao glasovi), niti vizuelnom (kao mentalne slike) ili neke “glasne misli”; i oni nemaju emocionalni naboj i notu kompulzivnosti u smislu jednog pratećeg nagona da čovjek odmah reaguje na njih kako mu oni nalažu. (Tim oblicima komunikacije s nama više se koriste OPS-sile).
Uticaji iz bića dolaze više tiho i intuitivno kao neko unutarnje znanje i poštuju slobodnu volju, tako da čovjek može na njih reagovati ali i ne mora.
Oni prvi navode čovjeka da srlja, da trči na prvu loptu, eratično se ponaša, pa tako često ulijeće i u ofsajd; dok su ovi drugi blagi, oni navode čovjeka da kontemplira i da ih aplicira s jednim razumijevanjem.]
Dakle, pozitivni uticaji se neće direktno odnositi ni na šta, što naša ličnost planira za svoju budućnost, prema svojim subjektivnim predodžbama o tome kako bi “svijetla” budućnost trebala izgledati. S druge strane, to što radimo u upravo ovom trenutku, direktno određuje kvalitet naše ‘budućnosti’ (koja opet ne postoji kao takva, nego recimo, kao skup sukcesivnih momenata ili možda još bolje rečeno, jedan – (višedimenzionalni) mozaik.
Citat:
“Prošlosti više nema a budućnost još nije stigla: a oboje se nepotrebno kreću u pravcima koji ne postoje. Jedno od njih je postojalo ali više ne postoji, dok drugo čak nije ni počelo da postoji. Jedina ispravna osoba je ona koja živi trenutak za trenutkom, čija je strijela usmjerena prema tom trenutku, osoba koja je uvijek ovdje i sada; gdje god da se ona nalazila, njena cjelokupna svijest, njeno cjelokupno biće, uključeno je u realnost od ovdje i realnost od sada. To je jedini ispravni pravac. Samo takav čovjek može proći kroz zlatnu kapiju. Sadašnost je zlatna kapija. Ovdje-sada je zlatna kapija…..”
Izvor: Osho Tarot
Tako, ono što sada radimo pod uticajem bića neće imati linearan karakter. Tim (hiperdimenzionalnim) procesom, jedan kamenčić ćemo u ovom momentu ugraditi u sredinu mozaika, u drugi negdje s njegove lijeve strane, treći s desne, pa onda po jedan odozgo i odozdo, i tako dalje; tako da sam taj proces neće imati nikakvog smisla za našu ličnost jer nije linearan i rezultati se ne vide odmah. Naravno, uticaji iz bića (istinska pomoć) će biti u skladu s našim namjerama, težnjama ili stremljenjima koje su opet u skladu s našom suštinom.
Tako, oni koji strijeme ka ciljevima kao što su, na primjer - razvoj svog individualnog bića uz istovremeno ostvarivanje slobode i kreativnosti itd., dobijaju uticaje/pomoć koji ih vode u tom pravcu. Naravno, ukoliko su u stanju da ih prepoznaju i adekvatno apliciraju uz pomoć vlastitog dejstvovanja. U sadašnjem momentu, naravno. Dakle, u ovom momentu. Sada.
**
I tako, sada, u ovom momentu, u sebi počinjemo sve više da povezujemo i koristimo onu dodatnu, hiperdimenzionalnu komponentu našeg bića koja nam omogućava da se podignemo na jedan viši i kvalitetniji nivo svjesnosti/egzistencije, što nadalje sve više optimizira našu interakciju sa Svim što jeste…
…