Sada je: sub maj 03, 2025 11:14 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 17 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Diskus Hernia - uklještenje živca
PostPostano: uto jun 15, 2010 11:23 am 
Član foruma

Imam problem sa diskus herniom tj ukljestenjem zivca. Pre 4 godine sam imao zaista velikih problema, nisam mogao iz kreveta da ustanem jedno mestec dana, silni lekovi, blokade i razni maseri nisu bas dali nekog rezultata. Na kraju jedna gospodja maserka sa 3 tretmana mi je pomogla i ja sam ponovo bio onaj stari. Doduse, trnjenje levog malog prsta na nozi i kad - kad i trnjenje stopala je bilo prisutno ali nista strasno. Evo to se sve vuce tako do par dana kada sam osetio bol u levoj peti ( i to samo kada ispruzim nogu i savijem stopalo ). Mislim da to nije dobar znak, pa se obracam forumasima, da ako neko ima neki alternativni nacin izlecenja ili slicna iskustva, podeli to sa nama.

Vrh

Naslov: Re: Diskus Hernia - uklještenje živca
PostPostano: pet jun 25, 2010 6:14 pm 
Početnik

Ja sam imao isti problem kao i ti pre 1o godina.Zbog toga sam i poceo da vezbam Qi Gong.Ne znam odakle si ali ako si iz Beograda imas vise informacija na
www.koru-pozitivnaenergija.com.
Vezbe su svake subote :D

Vrh

PostPostano: sub jun 26, 2010 12:39 am 
Član foruma

Dejane,

Mislim da ti imas i problema sa isijatikusom. Ti bi morao da radis vezbe i istezanja, ako vec ne radis.

U kom si gradu? Moze i na PM, pa ako si zainteresovan da ti dam broj telefona doktora. Ne brini nije neki divlji kostolomac, regularna ordinacija, ne naplacuje papreno. Ima i sajt, pa cu na PM da ti dam ako si zainteresovan. Ne smem da reklamiram javno.

Vrh

PostPostano: sub jun 26, 2010 1:10 am 
Član foruma

Dejane, ja sam taj problemcic resila akupunkturom. Davno je to bilo, lezala sam 6 meseci, kljukala se kortikosteroidima, dobijala blokade i sl., i, naravno, nista od toga nije pomagalo. Odakle si?

Vrh

PostPostano: sub jun 26, 2010 1:35 am 
Moderator

Imaš u PM informacije o Disciplini Kičme koju mi je uradio jedan čiča - ( kao pripadnik neradnika i ljenjivaca po 3D mjerilima, volim te krcave a efikasne metode :mrgreen: )

Najstašnije me je iskrckao, pršljenovi su iskakali kao ping pong loptice, poslije nekih cimanja kao da sam vreća krompira - kukovi proradili .... Vratio je sve na svoje mjesto, poslušao sam njegove dodatne savjete za ubuduće i sad kičma i kukovi ferceraju :mrgreen:

Šta da ti kažem, samo hrabro koju god opciju izabereš 8)

:love3:

Vrh

PostPostano: sub jun 26, 2010 6:56 am 
Član foruma

LJudi hvala Vam na odgovorima, i da,poceo sam da radim vezbe istezanja i ojacavanja kicmenog dela u kombinaciji sa pozitivnim razmisljanjem i dosta mi je bolje ali nije bas sve o.k.
Inace ja sam iz Smedereva, to je oko 50 km od Beograda.
Jos jedan put hvala svima na odgovorima.

Vrh

PostPostano: sub jun 26, 2010 10:17 am 
Član foruma

U akutnoj fazi, jedine vezbe koje smes raditi su one , koje dovode krv u misice u okolno tkivo. Ne smes se preforsirati. Cak, iako samo lezis u krevetu, mozes zatezati misice. Donji deo ledja i misici staznjice.Trbusni su takodje vazni, kako bi preuzeli deo opterecenja ledjnog pojasa. Polako ih napnes, ostanes u tome 10- 15 sec, u pocetku, a kasnije sve duze, pa ih polako opustis. Radi ih sto cesce, to je deo terapije. Na taj nacin prokrvljujuci tkiva, dovodis kiseonik i hranljive materije do samog nerva, koji ce, tada, postepeno da se vrati u formu, kada otok nerva splasne. Naravno, to sve pod uslovom, da prsljen nije previse iskocio.

Ukljuci tople kupke, u vodi u koju si dodao pola kg sode bikarbone i/ili morske soli.

Nakon kupke, neko treba da te izmasira, duz cele noge (spoljasnja strana butine- kuda se pruza nervus isijadikus). Ako imas svinjske masti ili neku kremu za masazu koja se koristi za reumaticne tegobe (sa kamforom, eukaliptusim, ruzmarinom).

Nakon toga, odmah pajkanje.

Vitamin b6.

Kada sve bude proslo, ukljuci i neke druge vezbe. Pazljivo sa saginjanjem i sa stepenicama.

Zelim ti brz oporavak. :hello2:

:love9:

Vrh

PostPostano: sub jun 26, 2010 11:06 am 
Član foruma

Dejane, skini ovu knjigu i procitaj stranice 98-101. Mozda ti pomogne. Meni zvuci dobro s obzirom na broj izljecenih tom metodom.

http://www.4shared.com/document/F5fg2pi ... leuke.html

:love3:

Vrh

PostPostano: sub jul 03, 2010 5:21 pm 
Član foruma

Ako si u Beogradu, mogu ti dati adresu coveka koji ce ti pomoci, inace mnoge je spasio operacije

Vrh

PostPostano: sub jul 03, 2010 11:35 pm 
Član foruma

http://www.gravityboots.co.rs/inverziona_terapija.htm

Vrh

PostPostano: ned jul 04, 2010 12:11 am 
Moderator

Pantelija je napisao/la:

Ima logike.

Meni prija ovo:

slika

Vrh

PostPostano: ned jul 04, 2010 12:32 am 
Član foruma

Pantelija je napisao/la:

To sam trazio :D

Jedino nece da fercera to za stok od vrata, ne volim da se saginjem kad posle budem prolazio.

Vrh

PostPostano: ned jul 04, 2010 8:33 am 
Član foruma

Ta šipka ne stoji stalno na vratima.
Zakucaju se dva držača u obliku potkovice levo i desno, pa se na njih postavi šipka o koju se kačiš.

Vrh

PostPostano: ned jul 04, 2010 1:32 pm 
Član foruma

prakticiraj tibetance, tibetan rites, 5 tibetanskih vjezbi za vracanje vitalnosti tijelu. dobre su za kicmu, procitaj knjigu fontana mladosti.

http://en.wikipedia.org/wiki/Five_Tibetan_Rites

Vrh

PostPostano: ned jul 04, 2010 2:44 pm 
Član foruma

Pantelija je napisao/la:
Ta šipka ne stoji stalno na vratima.
Zakucaju se dva držača u obliku potkovice levo i desno, pa se na njih postavi šipka o koju se kačiš.

Vidis, nisam pazljivo pogledao. To bi i moglo. Hvala na objasnjenju.

Vrh

PostPostano: ned jul 04, 2010 6:04 pm 
Član foruma

Imam takvu sipku i stoji mi na vratima vec 13 godina. Nemam problema sa visinom sipke i saginjanjem, jer sam 180 cm visok. Moze se kupiti u ducanima sa body-building i fitness opremom. Ja ju koristim za zgibove.

Cizme su isto oprema za teretane, i mogu se kupiti i naruciti u svim ducanima kao sipka. Probao sam vjesiti i raditi trbusnjake. Jedna od jacih tezih vjezbi ikada. Skoro tijelo tijelo tijelo radi. Malo su skuplje pa ih rijetki imaju. Ako me sjecanje sluzi kostaju 50-100€, kako gdje. Mozda su i poskupile, ipak je bila 2003. kad sam ih probao.

Vrh

PostPostano: pon jul 05, 2010 1:42 pm 
Član foruma

Meni je mama nedavno operirala to.
Prije toga dobrih 6 miseci nije mogla se sagniti, sjediti ili stajati dugo. Također je tu bol u leđima pratila nesnosna bol u lijevoj nozi.

I sad poslije operacije joj je prošlo 5 mjeseci nije se pokazao neki veliki napredak osim što sada ujutro može sjest i popit kavu sagnit se mrvicu više, ali još uvijek je boli noga :-k

Danas je otišla u toplice na 3 tjedna, valjda će joj to malo pomoći?

Htjela bi čuti vaša iskustva - post operativna, jer sam pričala s par ljudi kojima se poslije operacije to vraćalo i morali su ponovo...

Vježbe još nemože skoro nikakve, neka alternativna medicina... nedajbože jer je zagrižena vjernica i ne vidi dalje nosa i onog što joj osoba sa Mr. Dr. kaže, a neznam ni što bih joj rekla toliko je šarlatana...
Kakva su vam iskustva sa akupunkturom i gdje je pouzdano ići na to? Možda je još na to nagovorim.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 17 post(ov)a ] 

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.