Pišem ovdje jer mislim da spada pod generalnu diskusiju a ne Tenzegritet.
Pa da ne sudjelujem u oftopičarenju.
Citat:
Ma ja vec jesam ludjak po pricanjima ljudi nikako nisam uspio stvoriti maglu oko sebe vec sam jednostavno pricao o tome svugdje nadajuci se da ce neko razumjeti o cemu pricam.
Znam kako ti je, znam
Sad ti ja po nekima živim u oblacima i čitam bajke za odrasle (ima čak i usporedba sa Hare Krišnom, iako estetski nema ama nikakve veze s mojom
imiđom) jer odabirem živjeti
linijom manjeg otpora, kako su to neki znali reći.
Svašta će ljudi reći/misliti/govoriti i-ovako-i-onako.
Ali kao da je bitno, nije li to ono bitno da ništa nije bitno?
Pred nekoliko godina nazočim ja na jednoj konultaciji jedne osobe sa astrologom (jer je tako ta osoba izrazila želju).
Šutih sastrane bez da učestvujem, ali vrag mi nije dao mira i spomenem ja CC.
Odgovor je bio:
"Ma mani se toga, to ti nije za ovu okolinu".
Na spomen bezuvjetne ljubavi, dobijem mišljenje:
"Bezuvjetna ljubav ne postoji, ona je sama uvjetovana osječajem koji ti pruža upravo ta "bezuvjetna" ljubav."
Što se tiće pričanja okolo o dojmovima (jer barem kod mene, dojam iliti očaranost prilikom susreta sa literaturom), moje je iskustvo da mi je isto zagorčalo taj životni period.
Iz više razloga:
- nepotrebno trošenje energije raspravljajući sa ljudima koji konstantno žele potkopati "teoriju" i općenito nepotrebno trošenje energije
- podizanje ega da je moja svijest veća i laganje sebe kako se lišim samovažnosti a radim upravo suprotno, treba to znati prepoznati. Crvić u glavi je govorio "joj vi ljudi nemate pojma, JA (ja, ja, ja) IMAM, strašno nešto.
- kako koristiti opciju "kontrolirane ludosti" ako svima okolo pričaš o tome čime se baviš
- Sve više i više nepotrebnog materijala za rekapitulaciju
Onaj tko nanjuši tvoj put a da i sam želi malo
u te vode, taj će prepoznati, pitati, interesirati će se, i tu mogu djelovati tj podjeliti iskustvo.
A okolo raspati "briju" bez da me netko pita i da pritom mislim da ga stvarno interesira (a ne zato što želi složiti puzlu o meni) ne pada mi više na pamet.
Riješavanje osobne povjesti je sada u fazi da živim poprilično asocijalno i to mi odgovara.
Ono, kuća poso - poso kuća.
Živim svoj film i nitko me ne ometa. U kontaktu sam sa par ljudi ali lišenje kontakata sa istim je malo veći podvig za mene i nisam u fazi da namjeravam iste prekinuti.
To je onaj teži dio (jedan od) za ovakav put. Pa sam jednom nogom unutra drugom van, kako bi se reklo.
Citat:
dobio sam šume, potoke,šumske životinje i zvukove umjesto tramvaja i skutera.
Odlazak u prirodu mislim da nikako ne može škoditi nikako (osim kroničnim egotripovcima).
Možda čak ni njima, jer tu je ipak fejs, ne.
Dapače, na putu sam da to izrealiziram. Ali razlog tomu nije bijeg od ljudi (već su se kontakti itekako isfiltrirali) nego potreba da živim u prirodi pošto me grad guši i odbija a priroda zove i zove i privlači.
Ljudi će biti i "na selu".
Ljudima općenito teško je pobjeći, ali zašto uopće bježati od njih? Kao što kaže gocat, postaneš ukinut i za tu vrstu izazova, nemaš taj
trening kako bi se reklo.
A to što ljudi svašta pričaju, pa taman lekcije za lišenje samovažnosti, zar ne?
I samo da napomenem, daleko sam ja od pravog ratnika. Tek taman da znam kako ratnik mora djelovati (onako iskreno, pokušavajući ne lagati sebe). Još sam wanabe.
Samo pričam o osobnom iskustvu vezano za moj odnos sa ljudima pri ulaženju u ove sfere.
Knjige pročitah u dahu od reda, na prvom kontaktu sa istima bilo je "e pa disi do sada, to te ja pitam".
Nakon pročitanih knjiga, duže vrijeme pored mene se prikazivao Don Juan koji bi mi onako lijepo u njegovom stilu odbrusio i poklopio me prostim komentarom na moju akciju samovažnosti. Spontano bi mi došla misao kako mi on to govori, tj moja podsvijest se manifestirala kroz njegov lik kao alarm "ne to raditi".
Nakon par godina imaginarni učitelj/prijatelj je nestao, ali podsvijest itekako opali žibom po prstima.
Citat:
ratniku je tako svejedno izgleda li on poput prosjaka ili je biznismen na wall streetu. on moze djelovati besprijekorno u toj ulozi koja god da ona bila jer to mu je sve sto ima na ovom svijetu da radi. tako je ratniku svejedno je li okruzen ljudima, ili negdje samuje, moze biti i uspjesan broker na burzi i stari indijanac vrac u isto vrijeme.
Ok, daj mi pojasni malo (da se ponovim, daleko sam od ratništva), iako si karikirao tj primjer ti je onostrana krajnost, što bi ratnik radio na burzi kao broker, ako krenemo od toga da nam žudnja za materijalnim škodi tj nismo karijeristi? Ili i to možemo biti?

To se nekako kosi sa mojom idejom ratništva.
U smislu,
privređuj dovoljno za preživjeti jer ostalo ti ne treba.
Citat:
još bih samo spomenuo blagodat blizine zemlje, zemlje kao tla po kojem hodaš bos i čačkaš rukama dok sadiš krumpir, i zemlje kao majke & planete, koju u centru grada na 3.em katu stvarno nisam imao, koliko god "sve to bilo svejedno".

Pobuđuješ mi niske strasti: zavist i čežnju

I još nešto, crtam (iako ne više), ono, imam talent, ful super crtam i volim kad se hvale moja djela i gledam u svoje slike "čovjeće kako je ovo dobro nacrtano, šta nije??".
Ali onako sramežljivo, potiho u glavi.
ALI nakon CC i naročito ovog:
Citat:
Pa najbolje da napraviš skulpturu čovjeka u realnoj veličini i u guzicu mu zabiješ kazetofon koji u jednakim intervalima ponavlja "JA JA JA...
...prođe volja, kreativnost se ubije.
Sve u svemu, mislim (
JA mislim

) da sam onako kao neki kršćani koji iz biblije tj učenja uzimaju samo ono što im paše. C-c-c...
Hebote koja skibomanija (kolki post), sorry ljudi ali samovažnost na djelu.