Jack987 je napisao/la:
Primjer: svakodnevno ubiješ tisuće, ili možda i milione živih bića u sebi - bakterija, bakcila, virusa. Makar onih koje tvoje tijelo ne treba, ili mu štete - ali ipak - svejedno - ubijaš živa bića ( makar i nesvjesno ). Doduše, u drugim tijelima su ta ista bića - neophodna za njih, a tebi štete. Tako da svaki onaj "nenasilnik" u Indiji, ili gdjegod, svakodnevno ubije bar nekoliko tisuća, doduše sićušnih, bića. I sad... kakva je tu razlika, generalno gledano? Nikakva - i taj dotični živi u OPS svijetu i OPS je... jer mi smo svi to što jesmo - i to što percipiramo!
Razumijem da su svi ljudi OPS, moraju ubijati da bi se prehranili. Doduše, većina nas samo kupuje ono što su drugi za nas ubili. Jel je duša ovih koji ubijaju (mesara) jače okaljana, više 'oštećena' od ovih koji ne ubijaju svjesno i namjerno, al znajući da ih je netko ubio za njih. Čini mi se da bih prije stavio sve u isto koš.
Razumijem da svakodnevno NAŠE TIJELO ubija bakterije, ali ih i stvara, u svakom trenutku u zdravom tijelu je ekvilibrijum. Na to što nesvjesno ubijam nemam utjecaj.
1. Ako gradimo svoju svijest na temelju svjesnih odluka i vlastitim izborom, tada neću izabrati ubijanje životinja, jer su u njima duše koje će jednom biti u tijelu čovjeka. Osjećaju bol, primaju i uzvraćaju ljubav.
2. Ako su biljke i životinje na višoj razini svijesti nego bakterije i ostala malostanična bića nastanjena u ljudskom tijelu, zar tada ne činim lošiji izbor (iako je 'loše' za nekog 'dobro') za rast svoje svijesti, jer ubijam bića koja su na višim razinama svijesti nego bakterije... Stvaram si lošiju karmu - trebat će mi duže vrijeme boravljenja na 3D da 'ispravim' svo to ubijanje??
Pa ako se razmatra taj faktor za biti ili ne biti 4D kandidat, nisu li oni koji izaberu neubijenje jači kandidati od onih koji ubijaju?
Nedavno sam razgovarao sa ajmo reći zagriženim katolikom koji tvrdi da ako si cijelog života bio loš čovjek (krao, naudio drugima, ubijao), pa ako si se iskreno prije smrti pokajao za svoje grijehe, da ćeš tada otići u raj. Da se nisi pokajao otišao bi u pakao zauvijek.
Ono što bih ja htio znati jel će val doći kao iznenadni udar na svijest i/ili fizičko tijelo, ili se već sad tu i upravo mnogima događa. Ovisi o pojedincu, ali znatiželja je neukoriva