Sada je: ned jul 20, 2025 6:51 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 1194 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 60  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Umetnost Sanjanja
PostPostano: uto maj 11, 2010 7:27 am 
Član foruma

lone_bird je napisao/la:
...Ne, ne zanima me što hoćete sad reć/odgovorit na ovo: Bezvrijedno je. Nema nikakvu težinu. Unaprijed odbacujem svaku vašu reakciju: Nemojte se truditi. Još jedno govno na naš kup govana...

...Kao što rekoh, budite blagi ;-)

Živeli?

Vrh

PostPostano: uto maj 11, 2010 9:49 am 
Član foruma

Citat:
quote="lone_bird"

Paralelna bića, suprotni svemiri, islamski vodići, vanzemaljci, NLOi, kastaneda. Sve zmješano u jedan veliki kup govana.

Paralelno bice ima veze sa Kastanedom.
Al ovo ostalo je veliki kup govana.

Citat:
No za razliku od drugih, ja sam bio tamo preko. Vidio sam SVE. Znam koji je naš cilj. Znam kamo idemo. Vidio sam. Ja se ne moram trudit više. Ja više ne moram tražiti. Već znam naš cilj. Tamo su stvari koje su zbilja bitne. Nagual, apsolutna moć i evolucija svijesti. Nešto nezamislivo, nepojmljivo.

Kak znas da drugi nisu bili tamo " preko "?!
Pricaj nam malo:
-sta si vidio
-koji je cilj
-kamo idemo
-koje su to stvari koje su tamo bitne

Citat:
Rekapitulacija funkcionira. Put ratništva funkcionira. Unutarnja tišina funkcionira. Sanjanje isto funkcionira. Sve ono što je castaneda donio vrijedi. Ne treba mislit i donosit mišljenje o tome. Ne treba čitati, razmišljati. Ionako je uzalud. Treba radit, besprijekorno, bez rezerve i ako ne vidimo razlog, radit ko majmuni. baš ko jebeni Don Huan i Don Henaro. Sve ono što su rekli stoji. Kakvi face i kakva inspiracija za svakog ratnika.

naravno

Citat:
Kao što rekoh, budite blagi ;-)

A zasto uopce biti ljut na nekoga to je samo gubljenje vremena.

;-) :occasion5: :wink:

Vrh

PostPostano: uto maj 11, 2010 9:06 pm 
Član foruma

white deer je napisao/la:

Paralelno bice ima veze sa Kastanedom.
Al ovo ostalo je veliki kup govana.

Nisi me razumio. I paralelno biće i ostale kastanedijanske teme o kojima razglabamo u stilu osmoškolaca koji pričaju o seksu spadaju u istu skupinu. Govana. Postoji određena pojava, recimo dvojnik u čitavoj svojoj kompleksnosti i postoji naše mišljenje, viđenje (odabrano nagađanje) o tome. Tonal i Nagual. Treba bit svjestan nespojivosti ta dva koncepta. Mi vjerujemo da je tonal apsolut i po tome ravnamo svoj život što je glupost. Nema načina da se kaže što je to dvojnik, kao što nema načina da se kaže što je to drvo. Drvo jednostavno jest, svaka njegova definicija riječima bez samog iskustva drva je potpuna budalaština. Koliko bi knjiga eskim morao pročitat da shvati što je to drvo?

Kak znas da drugi nisu bili tamo " preko "?!

Jer bi moć kroz njih pričala na drugačiji način.

Pricaj nam malo:
-sta si vidio
-koji je cilj
-kamo idemo
-koje su to stvari koje su tamo bitne

Nema načina da ti opišem što sam vidio ništa boljeg nego da osnovnoškolcu objasniš što je to pička. Mogu ti dat definiciju no to će za tebe bit samo isprazna priča o moći. Nejasna i nerazumljiva. Vidio sam dva načina na koja naša svijest može bit ustrojena, ja ih zovem druga i treća pozornost i donekle se poklapaju sa onim što karlos priča no ne sasvim. Umjesto tonal svijesti (prve pozornosti) postoji nagual svijest (druga pozornost) kad je obim naše kontrole svijeta veći i drugačiji i kad tonal nije neprijatelj sa nagualom nego je u njega zajednički uklopljen i dijele isto usmjerenje - cilj. Treća pozornost je apsolutna refleksija svih orlovih zračenja i krajnja točka dostupna svakom čovjeku. Više od toga čovjek ne može. To je kraj. To bi mogao bit cilj, no samo za neke. Ne može se tako nešto objasnit no možda ti ova usporedba da približnu magnitudu onog što govorimo: Ako je prva pozornost puzanje u blatu, druga pozornost je jahanje na mustangu a treća pozornost je vožnja u naoružanom mlažnjaku. Moć, sreća, ispunjenje, vječnost i apsolut gdje god usmjeriš pogled. Apsolutna sloboda. To nisu samo figurativne i pjesničke usporedbe. To stvarno postoji i stvarno je bolje i on najboljeg što smo sposobni zamisllit za faktor 1000. Nismo svjesni što sve možemo, POJMA nemamo! Gubimo svoj život na trice i na gluposti a tako smo blizu svega što se nismo ni sanjali tražiti. Mali primjer za ilustraciju: Stvari poput, neznam oženit Scarlett Johansson ili postat svjetski prvak u skijanju ili ispunit BAŠ SVE što poželiš su za tebe samo opcije, koje su moguće 100%, jer ti hodaš sa namjerom a namjera mijenja svijet. To radi stalno, samo ovaj put to radi s tobom. To je krajnji rezultat ratništva u najboljem primjeru koji postoji. Kako da ti ja "objasnim" nešto takvo? Kako?

A zasto uopce biti ljut na nekoga to je samo gubljenje vremena.

Jer to ionako stalno radimo?
:wink:

Vrh

PostPostano: uto maj 11, 2010 9:41 pm 
Član foruma

Došao jedan Nagual do vrata iza kojih se nalazio Tonal, i pokucao.

"Ko je?"- upita Tonal

"Ja sam"- odgovori Nagual

"Vrati se odakle si došao"- reče Tonal

Posle dosta vremena Nagual dođe ponovo do istih vrata i pokuca na njih.

"Ko je?"- upita Tonal

"Ja sam"- odgovori Nagual

"Vrati se odakle si došao"- reče Tonal

Posle dosta vremena Nagual dođe po treći put do istih vrata i pokuca na njih.

"Ko je?"- upita Tonal

"Ti si"- odgovori Nagual

"Uđi"- reče Tonal

Vrh

PostPostano: uto maj 11, 2010 9:52 pm 
Moderator

lone_bird je napisao/la:
Nisi me razumio. I paralelno biće i ostale kastanedijanske teme o kojima razglabamo u stilu osmoškolaca koji pričaju o seksu spadaju u istu skupinu. Govana.

lone_bird, osmoškolci se itekako seksaju!
Možda bi i ti trebao poduzeti nešto po tom pitanju. :-"

Vrh

PostPostano: uto maj 11, 2010 10:42 pm 
Član foruma

promatrač je napisao/la:

lone_bird, osmoškolci se itekako seksaju!

Ne svi, nadam se. ;-)

promatrač je napisao/la:
Možda bi i ti trebao poduzeti nešto po tom pitanju. :-"

Bit će i toga, ako Bog da!
:mrgreen:

Vrh

PostPostano: uto maj 11, 2010 11:04 pm 
Moderator

lone_bird je napisao/la:
Bit će i toga, ako Bog da!

Da Lav ne zarđa ! :|

Vrh

PostPostano: uto maj 11, 2010 11:20 pm 
Član foruma

lone_bird je napisao/la:

Biće i toga, ako Bog da!

Do tad se javljaj na temu "Umetnost sanjanja" molim te!

Vrh

PostPostano: sri maj 12, 2010 9:54 am 
Član foruma

lone_bird je napisao/la:

Jer bi moć kroz njih pričala na drugačiji način.

Po tome ti si jedini ovdje preko koga progovara moc ili mislis da ima jos takvih ljudi ovdje?

Vrh

PostPostano: sri maj 12, 2010 1:45 pm 
Član foruma

LB, priznaj da si u osnovnoj skoli bio ministrant!

Vrh

PostPostano: sri maj 12, 2010 5:41 pm 
Član foruma

Po tome ti si jedini ovdje preko koga progovara moc ili mislis da ima jos takvih ljudi ovdje?

Ne mislim ništa ali znam da o nekim stvarima sa malo kime mogu pričati (a da me shvati). Stvari o kojima "popujem" nisam pročitao u knjigama, da se razumijemo. No to je već uobičajeno stanje nas usamljenih ptica. Dolazi, što bi se reklo, "u paketu", tako da nemoj misliti da se žalim ili nešto.

Vrh

PostPostano: sri maj 12, 2010 7:56 pm 
Član foruma

dobro, to sve stoji, ali dali si bio ministrant?
to me jedino ozbiljno zanima, ovo sve ostalo znam i sam, doduse ne na tako spektakularan nacin, mig21 i to... :love11:

Vrh

PostPostano: sri maj 12, 2010 8:17 pm 
Član foruma

zelenozubi je napisao/la:
dobro, to sve stoji, ali dali si bio ministrant?
to me jedino ozbiljno zanima

Nisam nikad bio ministrant. Zašto te to pobogu ozbiljno zanima?

Vrh

PostPostano: sri maj 12, 2010 9:01 pm 
Član foruma

zato sto nemam pametnijeg posla, a dok sam citao tvoje uratke napalo me smijanje jer sam te zamislio u haljinici :P
inace, volim tvoje postove jer su inspirativni, HALELUJA! :love12:

Vrh

PostPostano: sri maj 12, 2010 9:25 pm 
Član foruma

zelenozubi je napisao/la:
zato sto nemam pametnijeg posla, a dok sam citao tvoje uratke napalo me smijanje jer sam te zamislio u haljinici :P

lol :rotfl:

a jesi blesav! :mrgreen:

Vrh

PostPostano: čet maj 13, 2010 3:05 pm 
Član foruma

lone_bird je napisao/la:
tako da nemoj misliti da se žalim ili nešto.

Ne mislim da se zalis vec jednostavno ti je ovdje jedino mjesto gdje to mozes reci.
Pa i preko onih preko kojih moc momentalno ne progovara progovorit ce kad dojde vrijeme za to samo ako imaju nepokolebljivu namjeru za slobodom. Kad ce biti spremni umrijeti za to onda ce moc pocet progovarat kroz njih, onda se postaje ratnik.

Vrh

PostPostano: čet maj 13, 2010 5:35 pm 
Član foruma

Pa i preko onih preko kojih moc momentalno ne progovara progovorit ce kad dojde vrijeme za to samo ako imaju nepokolebljivu namjeru za slobodom. Kad ce biti spremni umrijeti za to onda ce moc pocet progovarat kroz njih, onda se postaje ratnik.

Ljudi osjećaju poziv, nešto po tom pitanju rade, zanima ih, postoji potreba i namjera usađena u njih od početka vremena, no malo njih je bilo tamo preko, on the other side, malo njih zna za što se to u biti bori i što ih to u biti čeka tamo preko i kako je to nešto bolje i luđe i od njihovih najluđih snova. Imao sam sreće više nego drugi, malo rada i zasluge po tom pitanju, no Duh je prema meni bio milostiv. Znam da onaj tko nije vidio ne može razumjeti sve i da hoće no ipak ponekad imam potrebu napisat nešto po tom pitanju. Koristim osobnu moć da bi ljude bocnuo i natjerao da zastanu. Ništa posebno no nekad je i malo dovoljno, kad ne može više.

Vrh

PostPostano: pet maj 14, 2010 3:48 pm 
Član foruma

Well, sanjaci treba da vjezbaju traganje
kako bi mogli tolerirati ljudsku glupost...
Kako zeljeti i raditi za nesto o cemu pojma nemamo? Kako ? :mrgreen:
Malobrojni sretnici su iskusili to ‘čudo’ , ali neznaju kako da prenesu …nema sanse
da budu shvaceni …

Biti ‘Escogido’ – izabranik , je kljucni faktor u cijeloj igri
dakle, povezivanje s osobom koja utjelovljuje SVRHU
– a to pak ovisi o Duhu, ne od nase dobre volje i zelje
‘Volonteri nisu dobrodosli’ , remember ?

Lone bird:
Citat:
Čovjek baz prevare, straha i poticaja ne želi ništa, to je prirodno.

Vrh

PostPostano: pet maj 14, 2010 7:29 pm 
Član foruma

OMEN je napisao/la:
Biti ‘Escogido’ – izabranik , je kljucni faktor u cijeloj igri
dakle, povezivanje s osobom koja utjelovljuje SVRHU
– a to pak ovisi o Duhu, ne od nase dobre volje i zelje
‘Volonteri nisu dobrodosli’ , remember ?

Lone bird:
Citat:
Čovjek baz prevare, straha i poticaja ne želi ništa, to je prirodno.

Pre neki dan citam Tocak Vremena i vidim pominje se i ovaj forum, pa da cujemo:
"Samo bi se ludak prihvatio zadatka da dobrovoljno postane ucen. Trezvenjak mora da se namami na to. Ima gomila ljudi koji bi se prihvatili tog zadatka, ali oni se ne racunaju. Oni su obicno ludi. Lice na tikve koje spolja izgledaju dobro, a opet bi procurele onog casa kad ih pritisnete, onog casa kad ih napunite vodom." :rofl
Ali ja mozda ipak ne bih odustala, mislim sta ima da se izgubi u sustini......

Vrh

PostPostano: pet maj 14, 2010 9:40 pm 
Član foruma

na gore navedenu problematiku (učenje i odabir učenika) moguće je gledati kao na open source OS.

stari prdonja DH je sada sa svojim bubama koje je tako volio gledati, zaključio je lozu sa kljakavim trozubim nagualom(?) koji je iza sebe ( dali baš ne svojom krivicom) ostavio više kontraverzi nego korisnog materijala(koji btw niti ne može postojati u formi u kojoj ga on prenosi), plus mnoštvo "ratnika" od kojih se većina boji maksimirskim parkom hodati bos.

"Ima gomila ljudi koji bi se prihvatili tog zadatka, ali oni se ne racunaju. Oni su obicno ludi."

pa ako su ludi i nemaju pametnijeg posla, šta košta da se malo zabave? moš gledat nogomet, moš čačkat nos, ili biti uglednik, čak i političar, a možeš si postaviti cilj da kenjaš ko don genaro, da se trese čitavo zagorje. ako si lud već si lud.

novo je doba, živio linux! =D>

edit; samo da dodam, da me krivo ne shvatite, kastanjedine knjige su nešto najbolje što mi se dogodilo u knjižnici. :help: :king:

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1194 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 60  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.