white deer je napisao/la:
Paralelno bice ima veze sa Kastanedom.
Al ovo ostalo je veliki kup govana.
Nisi me razumio. I paralelno biće i ostale kastanedijanske teme o kojima razglabamo u stilu osmoškolaca koji pričaju o seksu spadaju u istu skupinu. Govana. Postoji određena pojava, recimo dvojnik u čitavoj svojoj kompleksnosti i postoji naše mišljenje, viđenje (odabrano nagađanje) o tome. Tonal i Nagual. Treba bit svjestan nespojivosti ta dva koncepta. Mi vjerujemo da je tonal apsolut i po tome ravnamo svoj život što je glupost. Nema načina da se kaže što je to dvojnik, kao što nema načina da se kaže što je to drvo. Drvo jednostavno jest, svaka njegova definicija riječima bez samog iskustva drva je potpuna budalaština. Koliko bi knjiga eskim morao pročitat da shvati što je to drvo?
Kak znas da drugi nisu bili tamo " preko "?!
Jer bi moć kroz njih pričala na drugačiji način.
Pricaj nam malo:
-sta si vidio
-koji je cilj
-kamo idemo
-koje su to stvari koje su tamo bitne
Nema načina da ti opišem što sam vidio ništa boljeg nego da osnovnoškolcu objasniš što je to pička. Mogu ti dat definiciju no to će za tebe bit samo isprazna priča o moći. Nejasna i nerazumljiva. Vidio sam dva načina na koja naša svijest može bit ustrojena, ja ih zovem druga i treća pozornost i donekle se poklapaju sa onim što karlos priča no ne sasvim. Umjesto tonal svijesti (prve pozornosti) postoji nagual svijest (druga pozornost) kad je obim naše kontrole svijeta veći i drugačiji i kad tonal nije neprijatelj sa nagualom nego je u njega zajednički uklopljen i dijele isto usmjerenje - cilj. Treća pozornost je apsolutna refleksija svih orlovih zračenja i krajnja točka dostupna svakom čovjeku. Više od toga čovjek ne može. To je kraj. To bi mogao bit cilj, no samo za neke. Ne može se tako nešto objasnit no možda ti ova usporedba da približnu magnitudu onog što govorimo: Ako je prva pozornost puzanje u blatu, druga pozornost je jahanje na mustangu a treća pozornost je vožnja u naoružanom mlažnjaku. Moć, sreća, ispunjenje, vječnost i apsolut gdje god usmjeriš pogled. Apsolutna sloboda. To nisu samo figurativne i pjesničke usporedbe. To stvarno postoji i stvarno je bolje i on najboljeg što smo sposobni zamisllit za faktor 1000. Nismo svjesni što sve možemo, POJMA nemamo! Gubimo svoj život na trice i na gluposti a tako smo blizu svega što se nismo ni sanjali tražiti. Mali primjer za ilustraciju: Stvari poput, neznam oženit Scarlett Johansson ili postat svjetski prvak u skijanju ili ispunit BAŠ SVE što poželiš su za tebe samo opcije, koje su moguće 100%, jer ti hodaš sa namjerom a namjera mijenja svijet. To radi stalno, samo ovaj put to radi s tobom. To je krajnji rezultat ratništva u najboljem primjeru koji postoji. Kako da ti ja "objasnim" nešto takvo? Kako?
A zasto uopce biti ljut na nekoga to je samo gubljenje vremena.
Jer to ionako stalno radimo?