Sada je: pon maj 05, 2025 3:24 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 385 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 20  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Mentalni Programi
PostPostano: ned mar 14, 2010 12:08 am 
Početnik

Prijateljski pozdrav svima!

Kao prvo, molim da primjetite moju malu napomenu: ovdje sam sasvim nov i teme na forumu su jako jako dobre ali još više: još bolje i duboko već su i tematizirane tako da zapravo možda nije više potrebno, da nešto komentiram i dodajem.
Pa ipak moj kratak dodatak:
Što smo zapravo "mi" ljudska bića (HSS) u ovom pogledu:
Ako naglasimo snagu i velićinu svih naših mentalnih procesa, dogadjaja, predrasuda, pamtenja, emocijskih iskustva itdddddd - i primjetimo, kako puno i efikasnu odredjuju nama naš život - možemo biti svijesni, dje zapravo postoji "pravi kapacitet" vaše vrste.
Tako nije ništa neobićno, da već od pamtiveka postoje institucije, nauke, školovanja, socializacijske norme i predrasude i puno toga ...... sa jednim ciljem:
"programiranja i vladanja" našoj svijesti.

Misaoni procesi (pa nekvi kažu i snovi, ili mašta i slićno ......) jedina su ćinjenica, koja može da nas "podigne i natjera" naprijed u svijet bez ogranićenja (barem možemo da ih u velikom broju kreiramo mi).

Pa ipak trebamo znati, da je ovdje i sada (barem kod većine ljudi) naš misaoni "kapacitet" jako ogranićan, i to sa našem neurofiziološkom platformom.
Dakle postoji (logićno) pitanje:
što je zapravo tamo vani, koji svijet postoji tamo zapravo, ovdje mislim pod terminom "vani" na stanje, dje nima ni materije ili najmanjeg ostatka od nje .... dje zapravo "žive" samo "ideje" (slike, ili vibracije ili nešto, što nije definirano sa karakteristikama našeg nama poznatog univerzuma).
Pa moje mišljenje je, da zapravo codirani entitet, koji se radja "tamo" vani od namjere (volje) nekih bića, koja takisto nisu determinirana od naših nama u 3D uobićajenih pojmova, već od drugih stvarno bezkonaćnih konstanti, definira postojanje svih mogućih bezbrojnih mnoštva bića, donosi im njihov vlastiti sobstveni "program" pa tako i nama vrsti HSS...
Nekve paralele sam našao o tome večeras na forumu Cs o odnosu izmedju svijesti i vzroka (hmmm, uzorak????, engl. orig. tamo je: "matter") i tamo slićno sam komentirao temu kao i ovdje.

Ideje ili mentalni programi jaku su sznažni; imaju jako duboki domet i mogu da imaju ćak i apokaliptićne poslijedice.
Ništa ćudno onda, da treba ih "manipulirati" jer nije tako?

Tako mislim da je bilo dovoljno.

Budite mi dobro!!

R.

Vrh

PostPostano: čet apr 29, 2010 7:25 am 
Član foruma

Kontrola uma je davno patentirala masovne ubice koje iz čista mira počinju da ubijaju okolo bez razloga. To je poznata stvar.
Ali ova epidemija u Kini je posebna

http://www.blic.rs/Vesti/Svet/187235/No ... -obdanistu

Pretpostaljam da ovo radi kineska vlada da bi nešto postigla u kontroli javnosti.
Ili USA da bi nešto postigli sa imidžom kineza.
Možda su u pitanju eksperimenti sa kontrolom uma koja kod njih davno nije menjala stare šeme, pa se prilagođavaju novom dobu.
Đavo će ga znati.

Vrh

PostPostano: čet apr 29, 2010 3:41 pm 
Član foruma

Pantelija je napisao/la:
Kontrola uma je davno patentirala masovne ubice koje iz čista mira počinju da ubijaju okolo bez razloga.

Pretpostaljam da ovo radi kineska vlada da bi nešto postigla u kontroli javnosti.
Ili USA da bi nešto postigli sa imidžom kineza.

Đavo će ga znati.

Bice da si u pravu.

Mozda je u pozadini svih tih napada kampanja koju kineske vlasti sprovode odavno, a koja kulminira upravo ovih dana: http://www.blic.rs/Vesti/Svet/186419/Ki ... rilizaciju

Vrh

PostPostano: čet apr 29, 2010 7:06 pm 
Član foruma

nije mi jasno kako se taj kineski narod ne pobuni protiv tog bolesnog režima.
pa ima ih tolko da ih nitko ne bi mogao zaustaviti, ako bi došlo do pobune.
samo im je potreban vođa ili nekoliko njih da probude kinesku svijest.
mora doći netko tko će reći:"e sad je bilo dosta! neće nas više tlačiti šačica bolesnika.."
a kad bi se to dogodilo u Kini, onda bi uslijedio cijeli svijet. oslobođenje planeta i povratak čovjeka.

rise China!!! :blob:

Vrh

PostPostano: čet apr 29, 2010 10:15 pm 
Moderator

extranoize je napisao/la:
...nije mi jasno kako se taj kineski narod ne pobuni protiv tog bolesnog režima...

Koliko znam Kinom vlada isti sistem poodavno. Jedan vladar ili jedan partija, nebitno je, jer je tako već 5000 godina. Ako uporediš sa istorijom Balkana u proteklih 5000 godina vidjećeš veliku razliku u mentalitetu. Ovdje se jedino Rimsko i Osmansko Carstvo zadržali kao imperije i apsolutni vladari dovoljno dugo da se pamte. Ta carstva su trajala svaka po cca 500 godina i to ne baš mirnih 500 godina. Prije toga i poslije toga rijetko ko je uspjeo da opstane na Balkanu kao imperator skupljajući sve narode "pod jednim barjakom". Slična situacija je i u cijeloj Evropi. Zbog takvog mentaliteta evropejaca vidimo raznorazna "gurkanja" u proteklih 50 godina da se svi mirno ujedinimo, naravno, "pod jednim barjakom"- plavim sa zvjezdicama.

Cilj ujedinjenja je jasan da jasniji ne može biti.

Vrh

PostPostano: pet apr 30, 2010 6:55 am 
Član foruma

A da ne govorimo o ujedinjenju na globalnoj razini pod jednom upravom, jednom monetom, jednom vojskom, i jednim vladarom!

Vrh

PostPostano: pet apr 30, 2010 9:07 am 
Član foruma

Evo ga opet

http://www.blic.rs/Vesti/Svet/187396/Ki ... ovredjenih

Postaje zanimljivo jer se nije do sada dešavalo.

Vrh

PostPostano: pet apr 30, 2010 9:59 am 
Član foruma

Pantelija je napisao/la:
Evo ga opet

http://www.blic.rs/Vesti/Svet/187396/Ki ... ovredjenih

Postaje zanimljivo jer se nije do sada dešavalo.

Moguće da se radi o "spavačima" koji su sada aktivirani! Tko zna kakvi implantati postoje i kako se aktiviraju! Ili koliko je nekome "ispran mozak" pripremajući ga za izvršenje ovakvih "naredbi" u datom trenu.....

Alf :blob:

Vrh

PostPostano: pet apr 30, 2010 2:55 pm 
Član foruma

Java je napisao/la:
Koliko znam Kinom vlada isti sistem poodavno. Jedan vladar ili jedan partija, nebitno je, jer je tako već 5000 godina.

da. ljudi se više ne sjećaju kako je biti slobodan.
sloboda više nije u kolektivnoj svijesti naroda jer je prošlo previše vremena otkad su bili slobodni (par tisuća godina). zato je danas tako lako vladati svijetom.

Vrh

PostPostano: ned maj 02, 2010 3:38 pm 
Član foruma

extranoize je napisao/la:
Java je napisao/la:
Koliko znam Kinom vlada isti sistem poodavno. Jedan vladar ili jedan partija, nebitno je, jer je tako već 5000 godina.

da. ljudi se više ne sjećaju kako je biti slobodan.
sloboda više nije u kolektivnoj svijesti naroda jer je prošlo previše vremena otkad su bili slobodni (par tisuća godina). zato je danas tako lako vladati svijetom.

:thumbup: Rekla bih da je taj "zaborav" okupirao sviju nas. Ne znam sta je sloboda, ova "nasa" definitivno nije.

Vrh

PostPostano: ned maj 09, 2010 10:43 am 
Član foruma

http://www.blic.rs/Vesti/Svet/188542/Ki ... moro-ljudi

Nastavlja se.
Sasvim je sigurno da se radi o programiranju. (Da nije programiranje dešavalo bi se ovako nešto i ranije, a nije. Takođe je dokaz i isti obrazac.) Ovo su završne aktivacije kada programirani ubija sebe i što više oko sebe.

Vrh

PostPostano: ned maj 09, 2010 12:34 pm 
Član foruma

Pantelija je napisao/la:
http://www.blic.rs/Vesti/Svet/188542/Kinez-nozem-ubio-osmoro-ljudi

Nastavlja se.
Sasvim je sigurno da se radi o programiranju. (Da nije programiranje dešavalo bi se ovako nešto i ranije, a nije. Takođe je dokaz i isti obrazac.) Ovo su završne aktivacije kada programirani ubija sebe i što više oko sebe.

Možda se ovo i prije događalo, samo mediji nisu izvještavali, a sad je u interesu da se izvještava.

Vrh

PostPostano: uto maj 11, 2010 1:53 pm 
Član foruma

To ti je prilično slab pokušaj da zatvoriš oči pred činjenicom da postoji ovakvo programiranje, da ovo nije prirodna pojava i da ne postoji razlog zašto ne bi ranije izveštavali.

http://www.blic.rs/Vesti/Svet/188853/Ki ... ene-i-dete

Vrh

PostPostano: sri maj 12, 2010 7:42 am 
Član foruma

http://www.blic.rs/Vesti/Svet/188954/Ki ... dmoro-dece

Vrh

PostPostano: sri maj 12, 2010 8:38 am 
Član foruma

Pantelija je napisao/la:
http://www.blic.rs/Vesti/Svet/188954/Kina-U-napadu-na-obdaniste-ubijeno-sedmoro-dece

Možda je pravo pitanje zašto baš u Kini?
I hoće li se "virus" pandemijski proširiti?

I dalje mislim da se radi o "programiranim" ljudima koji su "uključeni" da to čine.

Kao da im nije dovoljna prisilna sterilizacija!

Alf :blob:

Vrh

PostPostano: sri maj 12, 2010 10:08 am 
Član foruma

Ne zna se još zbog čega je ovo pokrenuto.
Možemo samo da nagađamo, ako se radi o deci da je u vezi nataliteta.

Vrh

PostPostano: sri maj 12, 2010 2:56 pm 
Administrator

Postoje neke teorije da su mase ljudi na ovoj planeti programirane da u određenom momentu "puknu", te počnu da siju smrt oko sebe a ovo su navodno samo pojedinačni slučajevi kad se program prijevremeno aktivira. Prema tim teorijama, mase takvih bi se trebale aktivirati u istom vremenskom periodu. Naravno, prvo pitanje bi bilo zašto, ili - ko dobija?! Mislim da ukoliko je to tačno, mala je vjerovatnoća da bi razlog za tako nešto bio pokušaj nekog drastičnog smanjenja populacije na planeti. Čini mi se da bi se tu prije radilo o jednom psihološkom ratu. Čovjek ne bi više vjerovarao ni rođenoj majci a kamoli nekom drugome. He, he, ne bi smio nikome okrenuti leđa jer ne bi znao ko je pogramiran a ko nije, i kad će se ko "uključiti". Tako, došlo bi dotle da bi se normalan čovjek bojao svakoga (naše emocije straha bi nekim hiperdimenzionalnim entitetima istovremeno mogle biti i "poslastica") i više ne bi vjerovao drugim ljudskim bićima; ili bolje rečeno, više bi vjerovao - vanzemaljcima, nego ljudima!?

Pozdrav

Vrh

PostPostano: sri maj 12, 2010 3:43 pm 
isključen/a

galaksija:
Citat:
Postoje neke teorije da su mase ljudi na ovoj planeti programirane da u određenom momentu "puknu", te počnu da siju smrt oko sebe a ovo su navodno samo pojedinačni slučajevi kad se program prijevremeno aktivira. Prema tim teorijama, mase takvih bi se trebale aktivirati u istom vremenskom periodu. Naravno, prvo pitanje bi bilo zašto, ili - ko dobija?! Mislim da ukoliko je to tačno, mala je vjerovatnoća da bi razlog za tako nešto bio pokušaj nekog drastičnog smanjenja populacije na planeti. Čini mi se da bi se tu prije radilo o jednom psihološkom ratu. Čovjek ne bi više vjerovarao ni rođenoj majci a kamoli nekom drugome. He, he, ne bi smio nikome okrenuti leđa jer ne bi znao ko je pogramiran a ko nije, i kad će se ko "uključiti". Tako, došlo bi dotle da bi se normalan čovjek bojao svakoga (naše emocije straha bi nekim hiperdimenzionalnim entitetima istovremeno mogle biti i "poslastica") i više ne bi vjerovao drugim ljudskim bićima; ili bolje rečeno, više bi vjerovao - vanzemaljcima, nego ljudima!?

Upravo onako kako su i planirali ili samo jedna od mogućnosti. Veći kaos, sigurna mogućnost veće kontrole, da ne kažem totalne, kada će mase tražiti da ih se zaštiti, upravo oni koji su do toga i doveli. Da ne dužim, upozorenje ili pojašnjenje eventualnih mogućnosti može se naći u mnoštvo materijala koje smo prošli - treba ih samo povezati unutar sebe, biti oprezan, tj. "treba imati znanje". A koje? - upitati će neko, "ONO KOJE TI JE POTREBNO DA BI RAZAZNAO PREVARU" Pozdrav.
ps. Treba li pojašnjenje; DOLAZI SVJETLO DA SRUŠI TAMU.

Vrh

PostPostano: pet maj 14, 2010 10:05 pm 
Član foruma

Sott.net je objavio dobar članak o opštoj pomami ubadanja nožem.

slika

An Odd Rash of Stabbings

Vrh

PostPostano: sub maj 15, 2010 2:45 pm 
Moderator

LightCaster je napisao/la:
Sott.net je objavio dobar članak o opštoj pomami ubadanja nožem.

slika

An Odd Rash of Stabbings

Ima li poveznica!?

Masakr u Visokom: "Normalan čovjek ne može ubiti troje ljudi i ozlijediti još osmero"

"...Prve informacije sugerirale su da je došlo do pucnjave, ali iz kantonalnog MUP-a je za Sarajevo-x potvrđeno da je masakr počinjen nožem..."

Poz

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 385 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 20  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.