Sada je: pon maj 05, 2025 6:22 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 1194 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 60  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Umetnost Sanjanja
PostPostano: sri apr 07, 2010 3:37 pm 
Član foruma

Ne znam koliko je bezbedno hraniti se njihovom energijom, tj bilo cijom. Zar nije bolje da ih izbegavas ili oteras? Ako oni tebi uzmu energiju pa posle ti njima, jel posle to rekapituliras kao i sa ljudima? Sta ako hraneci se njima pocnes da licis na njih ili postanes kao oni, mislim nisu nam iste energije :dontknow:

Vrh

PostPostano: čet apr 08, 2010 11:05 pm 
Član foruma

cinkoksid je napisao/la:
Ne znam koliko je bezbedno hraniti se njihovom energijom, tj bilo cijom. Zar nije bolje da ih izbegavas ili oteras? Ako oni tebi uzmu energiju pa posle ti njima, jel posle to rekapituliras kao i sa ljudima? Sta ako hraneci se njima pocnes da licis na njih ili postanes kao oni, mislim nisu nam iste energije :dontknow:

Pa sve je energija tak i tak.
Jer nisu iste energije ?! !!
Ako je tak i tak sve energija ?!

Cini mi se da u " umjetnosti sanjanja " u poglavlju -nova oblast istraživanja- negdje na kraju pise o tome.

Vrh

PostPostano: pet apr 09, 2010 1:28 am 
Moderator

Pa spoji se na dalekovod onda, ako je sve ista energija, možda će ti prijati.

Možda je ipak bolje da udišeš elektricitet ispod dalekovoda pa tako probaš? :D

Ti si kompleksno biće u prvoj pažnji, sačinjeno od kombinacija svakakvih energija i ako poremetiš kombinacije i odnose, vjerovatno ćeš umrijeti.

Vrh

PostPostano: ned apr 11, 2010 10:11 pm 
Član foruma

zahir je napisao/la:
Još nešto što se dešava je, ukoliko pronađemo nekog u snu, i vodimo ga sa sobom u drugi san (bez upotrebe prozora :) ), pri prelasku prolazi se kroz neki ogroman crni prostor, mesto gde opstaje samo naša svest, dok se prostor postepeno ne "popuni" slikama sledećeg sna.
.

Zahire, mozes li malo pojasniti … na koga se odnosi ovo ‘nekog u snu’ ? osobu koja takodjer lucidno sanja ili…?
Kazes bez upotrebe prozora … ides u novi san cistim namjeravanjem?
Ovakav tip prelaska ti se desava samo kad nekoga vodis sa sobom ?

Vrh

Naslov: Re: s
PostPostano: pon apr 12, 2010 12:16 am 
Član foruma

lone_bird je napisao/la:
Danas mi ženska u dućanu priča da je noću hvata neki strah, da osjeti neko prisustvo. Da osjeti trnce po cijelom tijelu. Da joj se to događa neko vrijeme i to više puta. Da ju je neku noć nešto kao zgrabilo oko vrata i držalo čvrsto. To je jebeni anorganac, to sam 99,99% siguran. Pitanje - što hoće anorganac od ženske koja ima 50 godina i troje djece i nikakva sanjalačko-šamanska iskustva. Barem vjerujem da ih nema.

Naravno nisam joj mogao prići direktno i/ili razgovarat otvoreno no dok su joj babe savjetovale da uplati misu ja sam joj samo rekao da mu odriješito kaže "dosta!". Nevoljko se složila da će pokušati pa da će mi drugi dan reć rezultat. Pokušat ću joj i natuknut da mu nesmije pridavat nikakvu pozornost. Te dvije stvari obično daju efekta.

zanimljivo - kako se situacija dalje odvijala...?

Vrh

PostPostano: pon apr 12, 2010 3:42 am 
Moderator

Volio bi znati datum kad se to desilo. Ili bar otprilike, mjesec....

Vrh

PostPostano: pon apr 12, 2010 11:05 am 
Član foruma

OMEN je napisao/la:
zahir je napisao/la:
Još nešto što se dešava je, ukoliko pronađemo nekog u snu, i vodimo ga sa sobom u drugi san (bez upotrebe prozora :) ), pri prelasku prolazi se kroz neki ogroman crni prostor, mesto gde opstaje samo naša svest, dok se prostor postepeno ne "popuni" slikama sledećeg sna.
.

Kazes bez upotrebe prozora … ides u novi san cistim namjeravanjem?

Slika se razlaže dok se ne stvori nova. Proces je vrlo prirodan, samo se treba prepustiti. Nešto u nama sagradi novu sliku, svet...Ako vreme tamo postoji, mislim da to traje par sekundi, dok se ne počnu pojavljivati novi predmeti, prvo u sivoj boji, a onda se postepeno oboje. Nešto poput slika koje promiču pred očima dok tonemo sa jave u san. No duži opstanak u tom prostoru izaziva strah i paniku, kao i ogroman pritisak koji se fizički oseća. To je kao da se zaglaviš "u nigde". Onako, nalik na paralizu spavanja, samo što je svest tada mnogo više uronjena u to, mnogo dalje od ovog našeg, ili bilo kog drugog sveta. Zato kažem da se treba prepustiti, jer građenje nečeg na "silu", samo me zaglavi tamo.
Postupak je veoma jednostavan. Samo u snu poželiš otići u novi san...I...razgradiš svoj svet...I vidiš...Vidiš zapravo da nema ništa u jednom ogromnom svemu. Neka ogromna samoća vlada tamo.
Citat:
Mozes li malo pojasniti … na koga se odnosi ovo ‘nekog u snu’ ? osobu koja takodjer lucidno sanja ili…?

Odnosi se na ljude. Jeste, ta osoba sanja.
Citat:
Ovakav tip prelaska ti se desava samo kad nekoga vodis sa sobom ?

Ne nužno. Ali da ako se neko vodi sa sobom. Manja je usamljenost tad. Čak fizički možeš osetiti osobu kraj sebe, iako je ne vidiš.
Za "anorgance" ovo ne važi. Oni vode kroz snove bez prelaza. Samo, i tad moraš to od njih tražiti.
Mogu ja sad da pitam nešto?
Zašto, Omen, ne govoriš o svojim iskustvima iz snova? Može i na pp.

Vrh

PostPostano: uto apr 20, 2010 9:45 pm 
Moderator

Razmišljao sam nešto o onom suhom krčanju i grmljavini odiza na vrhu vrata pri pokušajima izlaska iz tijela.

Taman kad se energija iz dupeta popne uz kičmu i dođe do ispod lubanje, tu zapne. I onda grmi krči, tutnji..... što se više trgaš to je glasnije.
Ispada da ako se ostane tako, ona enegija koja treba biti spojena sa nižim centrima, pokušava raditi gore na vratu i otud tutnjava i krčanje nekakvo suho električno.
Mi i jesmo ko neka struja nervozna.

Mislim da je tamo negdje ispod lubanje normalno brava, ili je nešto preusko za izlazak iz tijela.

Vrh

PostPostano: sri apr 21, 2010 9:22 pm 
Član foruma

.

Zadnja izmjena: OMEN; uto maj 18, 2010 10:53 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: sri apr 21, 2010 9:45 pm 
Moderator

Nije mi se to godinama dogodilo, ali mi dolazi iz dupeta u glavu sad što je bilo, zbog nekih iskustava.

U zadnje vrijeme već dvaput vadim sebe iz tijela, gledam to iz nekog drugog postojanja i čistim i istjerujem nešto van iz tijela.
Zadnji put sam čak i nekog drugog "nasadio" u sebe da probam što je htio jer mi je prije toga htio oteti tijelo. :twisted:

Vrh

PostPostano: čet apr 22, 2010 1:14 pm 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
Nije mi se to godinama dogodilo, ali mi dolazi iz dupeta u glavu sad što je bilo, zbog nekih iskustava.

U zadnje vrijeme već dvaput vadim sebe iz tijela, gledam to iz nekog drugog postojanja i čistim i istjerujem nešto van iz tijela.
Zadnji put sam čak i nekog drugog "nasadio" u sebe da probam što je htio jer mi je prije toga htio oteti tijelo. :twisted:

Onda nije bezveze taj izraz iz dupeta u glavu :thumbup:
I sta je hteo?

Vrh

PostPostano: čet apr 22, 2010 2:56 pm 
Moderator

Stavio sam ga u sebe, ali me počelo neugodno gurkati nešto oko bubrega, zatim onako prema bolovima krenulo... odmah sam ga isčupao van.
Možda sam ga stavio naopako, leđa u nazad :shock: pa se krenuo ispoljavati u krivom smjeru preko druge čakre??

Uglavnom jako slična energija mojoj, ne znam kako, otkud i zašto je to htio.
Nisam uspio saznati točno što je htio, ali pri toj "probi" nisam osjetio niakakvu prijetnju ili negativnost. Samo sam pazio da ga izvadim odmah van, ako nešto krene loše.

Vrh

PostPostano: čet apr 22, 2010 4:04 pm 
Član foruma

Pa svi ovi sto nemaju telo bi voleli da se malo provozaju, a nekima se svidi pa ostanu....Valjda mu se dopao tvoj model posto kazes slicna energija, ali je sirovina odma navalila na gas pa si ga zbacio. U stvari vise lici na rodeo, hteo je samo malo da te jashe :-#

Vrh

PostPostano: čet apr 29, 2010 7:23 am 
Moderator

Hmmm, ovo ima nastavak, nedavno sam ja kad sam spavao skoro tako slično završio u nekome, ali sam se povukao jer sam pomislio da bi se taj netko mogao uplašiti.

Prva faza je bila normalan san, zatim je počelo prelaziti u nešto tipa, odmaram se i uživam u opuštanju na krevetu, ali ne u sobi u kojoj sam zaspao.
Onda ide faza gdje potpuno gubim dodir sa ičim u vezi svog tijela i kao energija se hoću teleportirati u nekog. I to bi i uspio da sam si dopustio, odustao sam nešto zbog neizvjesnosti, a nešto zbog brige za domačina u kojeg sam se želio spustiti.

Možda je ovaj događaj odgovor na moje pitanje tko je to pokušao prezueti moje tijelo. :D

Vrh

PostPostano: sub maj 01, 2010 10:10 pm 
Član foruma

Da to nije bio - Tolteq :D

No često kažeš "stavio sam ga u tijelo" ili "isčupao van", kako to možeš? Meni su sanjalačka/OBE iskustva kaotična i često nekontrolirana. Kad se pojavi strana ineligencija oblično sam ja pasivna zbunjena i nekontrolirana strana koja se trudi održati konzistentnost svijesti ili se grčevito bori protiv manipulacija i "drpanja" raznih vrsta. Često sam i slijep pa ne vidim ništa oko sebe, kamoli da utječem. Kako ti tako suvereno vladaš prostorom i entitetima koje susrećeš? Imaš koju tehniku ili konkretnije/detaljnije objašnjeno iskustvo za podijelit? Možeš govorit i o događajima ovdje spomenutima, bit ću zahvalan.

Vrh

PostPostano: sub maj 01, 2010 11:50 pm 
Član foruma

takogjer se pridružujem molbi za malo podrobnijim opisom događaja i/ili tehnika (ako ih ima) iz istih razloga. hoću reći, i meni je kaotično, pa sam ljubomoran jer tebi nije, i želim tvoje igračke za kontrolu! :-"
isto bih još upozorio da sam i sam imao period u kojem sam "odlično kontrolirao" svoje snove, ali sam uz malu pomoć iskrenosti prema samome sebi shvatio da se u stvari radi o "extra kvalitetnom tumačenju i još boljoj interpretaciji", npr sanjaš kako lutaš lunaparkom, a poslje to protumačiš kao izvanredno iskustvo puno boja i zvukova u kojem ti prolaziš razne zadatke i sakupljaš razna iskustva.
međutim, kasnije (ako imaš sreće i nemilosti prema sebi popišancu) shvatiš da si samo u gužvi izgubio mamu i popišao se, a sladoled ti je curio po rukavu :love6:

Vrh

Naslov: Re: s
PostPostano: ned maj 02, 2010 1:54 am 
Član foruma

OMEN je napisao/la:

zanimljivo - kako se situacija dalje odvijala...?

Nisam je pitao. Nekako mi glupo.

Vrh

PostPostano: ned maj 02, 2010 2:02 am 
Moderator

Hehe, nije Tolteq, ne bi u njega ulazio. [-X

U biti sam i ja znatiželjan kako to u stvari ide. Nema neke tehnike, ali ima neko zadovoljavajuće objašnjenje.
Nedavno sam u nekom crnom, inverznom svijetu našao nekakvo svoje paralelno biće.
O tome sam već nešto popričao sa zelenozubim, to je nešto nalik na njegov avatar, ali nije zubato, nego je jednostavno od neke crne slatke energije.

Upravo priziv energije iz tog svijeta napravi asistenciju i da energije za obaviti posao u sanjanju.

Ima u nekoj knjizi napisano da onaj tko nađe svoje paralelno biće... taj nađe jedan ogroman izvor enerije, svega i svačeg.
Možda je to to.

Na to paralelno biće sam naišao sanjajući budan, ovako za stolom.
A ovo sa čupanjem, stavljanjem, teleportiranjem sebe u nekog... to se dešava u polu-lucidu ili lucidu, polusnu, jako blizu budnog stanja i za to moram protegnuti sebe da budem svjestan i iz tog crnog svijeta, da imam ko neku duplu percepciju.
Tehnike nema ko da ja znam što radim u nekim sitnim koracima, u biti samo namjerim napraviti nešto u globalu i stvar krene ko da sam to već nekako negdje radio.
Isto tako nije da ja sad odredim da ću većeras uraditi nešto i to odradim, to se dešava po nekoj višoj sili i po višoj potrebi.

Svašta pokušavam i radim u budnom stanju i desi se često da se toga sjetim u snu, a onda to često uspijem u punom obimu.

Vrh

PostPostano: ned maj 02, 2010 3:48 am 
Član foruma

baš sam razmišljao onomad o tom tvom paralelnom biću i imam jedno važno pitanje.
imaš li saznanja o njemu na način da kužiš njegov karakter, interese etc. dali ti je on obrnuto proporcionalan ili ste slično usmjereni?
to pitam zato što od kada si mi bacio tu bubu u uho, budim se znojav sa strahom u kostima da je moje paralelno biće isto kao i ja, i dane provodi ljenčareći ispod kruške, puši lulu i jede paradajz.
to bi naravno značilo da se nikada nećemo sresti, i nikada neću smoći dovoljno snage da ispunim svoju životnu želju, tj da savezniku zaljepim "kick me" natpis na leđa. :glasses7:

Vrh

PostPostano: ned maj 02, 2010 4:23 pm 
Moderator

:mrgreen: Misli da je "osobnost" slična, ja volim svugdje zaviriti ako ne treba ništa raditi.
I ako je nešto za napraviti sjedečki ili usput, onda može, ako je i neki jako velik pothvat. :angel4:

Mislim da tu nema problema, "nerad" je u svakom slučaju potreban.
To sve ide sa onim nekim mišičima sastrane, indirektno, nije to ovaj ovdje rad.
Čak mislim da su oni koji percipiraju ono vani jedne proklete ljenčine ovdje, jer jednostavno ne vide smisla ovdje nešto premarljivo raditi, skupljati neka bogatstva .... u biti su ograničeni na rad u kontroliranoj ludosti, a onda se večinom radi ono što je nužno za normalnu funkciju.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1194 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 60  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.