zahir je napisao/la:
I ja mislim da to jeste neka stvar očekivanja, ali izgleda ima još nešto.
Lijepo rečeno, ovo "još nešto"

. To i ja naslućujem no neda se uhvatit.
zahir je napisao/la:
nekad apsolutno ne mogu da prođem, pa moram kroz vrata, i sa sve upotrebom kvake na njima.

Kvake? Vidiš, zanimljiv info. Ja nekad nalećem na zatvorene prozore pa silom prolazim kroz njih. Nekad mi uspije, nekad ne. Nikad mi nije palo na pamet upotrijebit jebenu kvaku.
zahir je napisao/la:
Neko me je u snu naučio da će mi pažnja biti bolja ukoliko ne letim, nego polagano koračam kroz san.
Opa, ne mogu vjerovat, jako zanimljiv info thnx.
Ja inače u snovima uvijek letim
ko manijak, i to mi nije dovoljno samo letit
(pitanje: imate li ponekad osjećaj da ne letite dovoljno brzo/jako/precizno? Recimo nekad kad padam s velike vidine strah me svlada pa se ne uspijem zaustavit kako treba) nego letim šta je brže i dalje moguće poput podivljale muhe bez glave

. A često me usput muči i to da mi je svjesnost u sanjanju pre kratka. Pitam se dal to ima neke veze ...
Jedan zanimljiv info: jačina svijesnosti/svijesti se može pojačat u snu čistom namjerom, kao što pojačate ton na radiju. Dovoljno je samo to poželit. Probajte al nemojte
pojačavat ton prejako, gotovo pa fizička bol može nastupit. To je prva stvar koju napravim kad se probudim u snu.
zahir je napisao/la:
a isto tako i sa onom "zoom" tehnikom. Teško mi je da pratim slike koje prolaze sa strane pri većoj brzini, nešto me tu zbuni. A ukoliko se usmerim prema napred i ne obraćam pažnju na ono što prolazi sa strane, onda verovatno dobijam preveliku brzinu, a tek me to zbuni...
Nemoj pre rano odustajat od ove tehnike. Ne radi uvijek no kad radi rezultati su uistinu spektakularni kao i osjećaj sam. Vjeruj kolegi sanjaču. Samo izdvoji daleki detalj i kreni. Variraj malo svoju tehniku ako ti neide, pokušaj napravit nešto drugačije iako sam ti sve rekao. Stvarno je vrlo jednostavno.
zahir je napisao/la:
Pa ja mislim nekako, da je ta razmena energije neizbežna. Mislim da to i rade, onda kad te hvataju, "drpaju", ili nagovore da se tučeš sa njima. No, imaju i mirnijih metoda za to.
Da, to tih zaključaka sam i ja došao. Najspektakularniji rezultati se dobijaju kad svjesno poželiš razmjenit energiju. Ja sam probao samo malo a cijeli dan sam bio pun nervozne, prilično mračne i morbidne energije. Nije mi previše pasala al energija je energija. Tvoja je da radiš s njom što hoćeš.
zahir je napisao/la:
Meni je interesantno to što nemam iskustvo "putovanja" u njihov svet.
Ja sam bio samo jednom ili dvaput. Ne sjećam se nekog konkretnog putovanja, samo te povuče tamo, ko kod
dalekog prebacivanja. Sad kad spominješ, nije neugodno tamo.