Sada je: pon maj 12, 2025 6:39 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 779 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 39  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Denziteti i sve o njima
PostPostano: sub mar 20, 2010 9:33 pm 
Član foruma

Uskost je napisao/la:
a kako to izgleda spoznati sebe za života? i šta to zapravo znači kada kažemo da jedan čovjek ima veću svijest od drugog? po čemu se razlikuje znanje dobrog automehaničara koji sve zna o popravljanju auta, od nekog duhovnog "svjesnog" čovjeka za kojeg bi smo mogli reći da je spoznao sebe. malo mi je nejasna ta granica znanja i koje je to znanje o spoznaji, ako pretpostavimo da niko ko je spoznao nema neke ezotericne mogucnosti i prosirenu čulnu percepciju, izgleda mi previše besmisleno.
moguće da znanje zapravo ne znači ništa, nego se samo broje postupci koji mogu biti iz ljubavi(pozitiivno) ili straha(negativno-mrznja,ljubomora,zavist...) (intuitivno neko nama neopisivo znanje), i shodno tome dobijaju se zasluge prelazak na veće denzitete, ustvari svi teže jednom kroz mukotrpan broj raznih života i pročišćavanja karme nastale iz tih postupaka. sve liči na jedan dobro programiran kompjuterski program sa jasnim i tako prostim zakonima koji u njemu vladaju.

Uskost, pa ovde ima bar 15 pitanja :mrgreen: . Ja od ovoga malo sto zamisljam da znam ne mogu ni da pocnem da odgovaram na nesto.

Jel bi mogao/la da malo rasclanis pitanja? A verujem da ce i tebi u tom procesu rasclanjivanja stosta da postane jasno :D Mislim da to ustvari tako ide, pitas se i objasnjavas sam sebi (uglavnom #-o )

Vrh

PostPostano: sub mar 20, 2010 10:10 pm 
Član foruma

.... sladjem se: 7-D je iznad naše mogućnosti saznanja odnosno suviše kompleksna kvaliteta viših nivoa.

Ali cijela svemirska arhitektura ili struktura zapravo dobra i divna misterija je.
Naravno, ljudska mašta radi nekve slike i vizije - ali stvar je zapravo vrlo jaka i znaćajna za opstanak manifestacije. Dobro je tako da je to tako. Harmonija, ljubav i svijetlost i svijest sa svojom voljom izmenjuju se prema njihovom vlastitom kvalitetom

Pozdrav!

D.N.

Vrh

PostPostano: sub mar 20, 2010 10:24 pm 
isključen/a

Shinning:
Citat:
.... sladjem se: 7-D je iznad naše mogućnosti saznanja odnosno suviše kompleksna kvaliteta viših nivoa.

Iznad naše mogućnosti je 4D, a ne 6D. i 7D.
Pozdrav

Vrh

PostPostano: sub mar 20, 2010 10:47 pm 
Član foruma

pitao sam samo jedno a to je šta to znači kada kažemo da je neko svjestan a neko ne. koja je razlika među njima. da li je to starost duše (vidi se u očima), pošto znanje nije sigurno.
smatram da niko od nas zapravo ništa ne zna, ali treba pratiti samo ljubav i možda odgovori počnu da se otvaraju sami. ljubav pokreće strukturu univerzuma, istina je da jako malo ljudi zna da prati ljubav jer ih ometa milion nekih iluzija. zanimljivo je da ljubav u svakodnevnom smislu te riječi ima potpuno suprotno značenje od ljubavi o kojoj ovdje pričamo.

Vrh

PostPostano: sub mar 20, 2010 11:40 pm 
Član foruma

Mislim da si i sam dosao do odgovora.

Uskost je napisao/la:
moguće da znanje zapravo ne znači ništa, nego se samo broje postupci koji mogu biti iz ljubavi(pozitiivno) ili straha(negativno-mrznja,ljubomora,zavist...) (intuitivno neko nama neopisivo znanje), i shodno tome dobijaju se zasluge prelazak na veće denzitete, ustvari svi teže jednom kroz mukotrpan broj raznih života i pročišćavanja karme nastale iz tih postupaka. sve liči na jedan dobro programiran kompjuterski program sa jasnim i tako prostim zakonima koji u njemu vladaju.

Kastaneda bi to nazvao besprekornim zivljenjem. E sad to primeni u zajednici- i to je to. To je umetnost zivljenja. I po mom misljenju jedini nacin da dodjemo do sebe i da sacuvamo svoju dusu.

Vrh

PostPostano: ned mar 21, 2010 3:58 am 
Član foruma

Uskost, probacu pojasniti iz mog ugla...
Svjestan covek je svjestan zivotnih obrazaca-pravila po kojima postojanje finkcionise i svog mesta u univerzumu, akcija-reakcija, sto sejes to ces i poznjeti, delanje i karma...
Pojedinac moze biti i nepismen ali i savrseno (ne)svestan ovih formula dok jedan automehanicar barata samo jednom priucenom vestinom.
Svaka vestina koja se moze nauciti u 3d je mali + ali isto tako moze biti i zamka. Dobar automehanicar se moze uziveti u svoju ulogu i tako prespavati ostatak svog (bednog) zivota.

I da, razbudjen covek se moze prepoznati po :love3: u ocima, pored toga i posmatrac treba biti :glasses7: ...

Vrh

PostPostano: ned mar 21, 2010 4:06 am 
Član foruma

I ne brkati svest i znanje sa inteligencijom. Inteligencija (odnosno "pamet") moze da pomogne u sticanju znanja i sirenju svesti, ali i ne mora. Odnosno covek moze da bude inteligentan i doktor nauka, ali ipak idiot, a moze da bude i priglupi automehanicar ali da shvata stvari i da ima pravo znanje, odnosno da bude svesniji od doktora.

A za ljubav (kao svest) bih rekao da je to siroko razumevanje i prihvatanje.

Vrh

PostPostano: ned mar 21, 2010 9:19 am 
Član foruma

Citat:
pitao sam samo jedno a to je šta to znači kada kažemo da je neko svjestan a neko ne. koja je razlika među njima. da li je to starost duše (vidi se u očima), pošto znanje nije sigurno.

to se vidi, al to treba moći vidjeti. ako je neko do kraja ogrezao u materijalnu egzistenciju onda će takvu osobu vjerojano smatrat za budalu. vjerojatno jer takva osoba može izgledat inteligentno i sposobno, a opet ne koristi životne prilike na najbolji način(predatorski).

Citat:
smatram da niko od nas zapravo ništa ne zna, ali treba pratiti samo ljubav i možda odgovori počnu da se otvaraju sami. ljubav pokreće strukturu univerzuma, istina je da jako malo ljudi zna da prati ljubav jer ih ometa milion nekih iluzija. zanimljivo je da ljubav u svakodnevnom smislu te riječi ima potpuno suprotno značenje od ljubavi o kojoj ovdje pričamo

to ne možeš znati. ljubav je najofucanija riječ na svijetu i trebalo bi joj dekretom zabraniti upotrebu bar 100 godina, ali ako baš hoćeš ljubav se ne može pratiti jer ne postoji izvan nas. ljubav u može biti samo u nekom(don miguel ruiz: majstorstvo u ljubavi).
za shvatit nešto možeš ići na dva načina.
prvi je da nađeš način da to iskusiš, za što ti treba manje zrelosti i nije naročito teško.
drugi je da pokušaš razumjet ovaj naš svijet vukući paralele iz astrala(4d). za ovo ti treba zrelost i vrijeme.
prvim načinom tražiš moć, a drugim naćinom slobodu.

negdje sam proćitao da u indiji postoji pleme ili neka zajednica ne sjećam se više, koja budućeg iscjelitelja priprema tako da konzumira samo mlijeko. to ti može izgledati naivno, ali organizam se tada uzbuni i trudi nadoknatiti nedostatke, tj ono što nije konzumirao. to znači da duhovni život takve osobe mora odmah uključiti one snage i sposobnosti koje nisu uobičajene. mineralne tvari nadoknađuje i stvara duhovnom aktivnošću i takva osoba vrlo brzo napreduje.
samo ta sva moć ne daje takvoj osobi slobodu, jer za slobodu bića je uvijek dug put.

Vrh

PostPostano: ned mar 21, 2010 12:50 pm 
isključen/a

Citat:
to ne možeš znati. ljubav je najofucanija riječ na svijetu i trebalo bi joj dekretom zabraniti upotrebu bar 100 godina, ali ako baš hoćeš ljubav se ne može pratiti jer ne postoji izvan nas.

To sto ti ne mozes da pojmis sta je Ljubav, to je tvoj problem. Mislim da samo tamne sile zele da zabrane tu rec, jer je previse mocna. A o cemu ti pises da se ne moze pratiti jer ne postoji izvan nas? Pa ako postoji u nama, onda zasto bi zabranjivali tu rec? Zar se samo ono izvan nas moze pratiti? Kako to da ne mozemo pratiti ono u nama?

:mrgreen: :wink:

Vrh

PostPostano: ned mar 21, 2010 1:02 pm 
Član foruma

Čao svima ovdje!

@Sigma i A. Liberum: da, taćno, im asuštinu poruke u Vašem postingu.
Ali ovdje ide debata u detailnijom pravcu: što nama pomogne za kriterije posmatranja i to: ovdje A. Liberum izdvojio si inteligencu. Time se potpuno slažem, ok. A u debati o Css i predrasudama u poslednjim postovima izdvojo se je zdrav razum?
Mislim da kao prvo nije u stvari bitno, kojom izrazom nešto nazovemo....

Ovdje u forumu uopšte još nisam pisao o resonanci.
I resonanca privlaćenja (slićno sa slićnim) mislim da nama mogne dosta pomoći. Vidiš, pratiš, prepoznaješ, ućiš se, slijediš tok posledica itd .... ali u svimu vrlo detailnije pratiš što Ti osobito donose ovo zbivanje odnosno tok dogadjaja. Da, može i uporedba sa Castanedom (bezprkorni život). Ili sa isabranim odredjenim yogijskim porukama života, slićno.

Dalje: debata o time: "ko zna i šta to zna....." (@Juzni krst kod transkripta odnosno stav, citat: "mi to znamo" - nisam još dobio tvoj odg, na to moje pitanje ) i ovdje izvodilo se mišljenje o oćima i posmatranju .....
hehehh sory ljudi: pa i 4-D STS mogu da su vrlo vrlo spiritualno ćisti i sijući, ćitaj: prave male nevine "space-babes" hehe kad sam rekao na Css-forumu da sam jih vidio i da su bili to Nordijci, slušatelji Css-foruma su se zabrinuli i pomalo naljutili. ......

4-D ili astral (@M. Christo): hm ..... ako iko misli, da je to tako, onda imam sada baš jasan "dokaz" da sam zaista u mom iskustvo bio u 7-D. (@Juzni krst i tvoj stav, da jedino može se ići u 4-D)

Ali to nije bitno.
JA nadjem tek sada nakon 16 godina usporedbe sa mojim iskustvima i sa Pl kao primjer. I tamo piše, da Pl poruke došle su iz budućnosti. U Css Laura kaže, da istotako ona se j e srela sa našim i njenim bićem iz budućnosti.

Iskusio sam takisto u mojoj osobitoj budućnosti vrlo dosta slićnih stvari i razlog da sam napravio taj put bio je, isti kao je i u Vama ali možda svi to još ne znaju, naravna namjera svih živih i neživih entiteta odn. bića, da napreduju i u neko vreme stoju iz oći u oći izpred Jedinog Stvaralaca odnosno Jednog i to nije samo 4-D jer hierarhija D i svih bića postojećeg univerzuma i svih biblioteka Znanja koje sam pratio i upoznao i trebao da kao prvo sa potpunom harmonijom i detailnijem razumevanjem (makar inteligenca, makar Mudrost, makar resonanca ..... nije bitno u stvari taj izraz) stavio sam u svoj vlastiti kod percepcije.

Ja mogu da u vrlo visokom rangu samo da potvrdim neke stavove koje ima u tom ućenju. Ali takisto i u nekim drugim ućenjima, npr. u poruku Obitelja Svetlosti na zemlji ili istotako u nekim spiritualnim ućenjima npr, yogi, meditaciji, C. Castanedi i u kabali.

Taćno: sve je već u nama, naloga nama je sam da se toga ponovo sjetimo, spomnemo, (?) tako da naravno, možeš i da piješ mleko i stvar dogodi se .... hehe zdravi naćin širenja svesti :)

Pisao sam već o razturanju poslednje, zadnje iluzije - ako ona se razturi i nestane, to ni pod razno ne znaći da smo samo u 4-D odnosno u astralu (?) hm ....

Resurzi kvalitete, koje naglašavaju takisto i Pl: Svetlost, Znanje, Svest ..... nisu samo astralni i tako karmići kvalitativni entiteti Jednog Kreatora. Oni bivaju i na svih viših D. Ćak ako izdvojiš samo svijest bez fizićke manifestirane forme, ona zraži njenu Svetlost i posedjude znanje, mi to sada ne možemo uopšte razumeti zašto, (možda neki to znaju) ali postoji razlog za to. Astralna kronika Akasha samo je jedan bibliotek Znanja na odredjenom planu kozmićke hierarhije ali ništa više od toga to nije. Svaki D ima "svoju kozmićku kroniku" ili "biblioteku Znanja" i ispravne "škole" koje je propoveduju odn. obrazuju sledbenike. Naravno: ne može se nešto preskoćiti i iz 3-D ići direktno na više, stepeni odn. vrata percepcije su vrlo strogo kodirani kozmićki stav (zakon). Iz 3-D da, kao prvo u 4-D ali i još dalje u više D.

Pozdrav!

D.N.

Zadnja izmjena: Shinning; ned mar 21, 2010 5:33 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: ned mar 21, 2010 1:06 pm 
Član foruma

Ljubav je harmonija u resonanci primajućih i izlagajućih informacija i taćno: univerzalna je.
Ljubav je univerzalni stav. Puno više od emocija. Ljubav zraći Svetlo.
.......
Definformacije .... svukde i puno ih je.

Čao!

Vrh

PostPostano: ned mar 21, 2010 1:27 pm 
Član foruma

Citat:
To sto ti ne mozes da pojmis sta je Ljubav

tvoj odgovor znači da doslovno čitaš ono šta piše.
eto to je ona apstrakcija koju je potrebno razviti da bi se došlo bar do intuicije.
isti je mehanizam onih koji če biti žučljivi protivnici nietzsche-ove knjige antikrist, samo jer je takav naslov, a bez da su je pažljivo pročitali a kamoli razumjeli.

Vrh

PostPostano: ned mar 21, 2010 1:37 pm 
isključen/a

MonteChristo je napisao/la:
Citat:
To sto ti ne mozes da pojmis sta je Ljubav

tvoj odgovor znači da doslovno čitaš ono šta piše.
eto to je ona apstrakcija koju je potrebno razviti da bi se došlo bar do intuicije.
isti je mehanizam onih koji če biti žučljivi protivnici nietzsche-ove knjige antikrist, samo jer je takav naslov, a bez da su je pažljivo pročitali a kamoli razumjeli.

Ne, nego da postoji kontajnirana svest ( i moja i tvoja), pa odatle i nesporazum.

:wink:

Vrh

PostPostano: ned mar 21, 2010 1:40 pm 
Član foruma

Citat:
Mislim da samo tamne sile zele da zabrane tu rec, jer je previse mocna

tamne sile vrlo vješto koriste tu riječ.

Vrh

PostPostano: ned mar 21, 2010 1:44 pm 
isključen/a

Citat:
Mislim da samo tamne sile zele da zabrane tu rec, jer je previse mocna

tamne sile vrlo vješto koriste tu riječ.

I isto tako se boje od nje, pa je zato vesto koriste. Koriste je onda kada zele da nam kazu da Ljubav ne postoji, nego da je to samo jedno subjektivno iskustvo ili zelja za posedovanjem, nesto zemaljsko, 3D.

Vrh

PostPostano: ned mar 21, 2010 1:51 pm 
Član foruma

ali se najčešće tako i manifestira, kao želja za posjedovanjem.
i treba bit iskren prema sebi i to kod samog sebe prepoznati.
sve šta želim reći da se ne treba zanositi veličanstvenim stvarima ako nismo svladali osnovno. i nemoj krivo shvatit da se bilo šta od ovog odnosi na tebe.
početak duhovnosti je u skromnosti. a skromnost počinje umjerenošću. bez toga nema rasprave o denzitetima.

Vrh

PostPostano: ned mar 21, 2010 1:58 pm 
isključen/a

Citat:
ali se najčešće tako i manifestira, kao želja za posjedovanjem.

Pa ne slazem se s ovim. Odnosno, da ne bude opet da citam ono sto zelim. Valjda si hteo reci da vecina ljudi tako dozivljava ljubav, ali to ne znaci da se ona tako manifestira. Tako se Ljubav ne moze manifestirati. Samo laz moze tako da se manifestira.

:wink:

Vrh

PostPostano: ned mar 21, 2010 2:02 pm 
Član foruma

točno. želim reći da većina ljudi tako doživljava ljubav.

Vrh

PostPostano: ned mar 21, 2010 2:27 pm 
isključen/a

točno. želim reći da većina ljudi tako doživljava ljubav.

Ne znajuci da to nije ljubav.

Vrh

PostPostano: ned mar 21, 2010 3:54 pm 
Administrator

:offtopic:

Imamo već temu o ljubavi, pa o njoj ćemo dalje tamo.
Citat:
smatram da niko od nas zapravo ništa ne zna, ali treba pratiti samo ljubav i možda odgovori počnu da se otvaraju sami. ljubav pokreće strukturu univerzuma, istina je da jako malo ljudi zna da prati ljubav jer ih ometa milion nekih iluzija. zanimljivo je da ljubav u svakodnevnom smislu te riječi ima potpuno suprotno značenje od ljubavi o kojoj ovdje pričamo.

Pa... svjesnost = ljubav = znanje = svjetlost!

To je ionako jedno te isto. U pravim značenjima tih riječi kojima različito opisujemo to jedno te isto.

Citat:
Ali cijela svemirska arhitektura ili struktura zapravo dobra i divna misterija je.

Da - ako gledamo iz percepcije 3. denziteta
Ne - ako gledamo iz percepcije Jednog, dakle, 7. denziteta

"Misterija" je samo drugi izraz za "neznanje", dakle, mrak, nesvijest, ne-ljubav.

:ontopic:

Denziteti... "gustoće" svijesti, razumijevanja, ljubavi i svjetlosti... nivoi koji bi mogli otprilike opisivati slične vibracije svijesti...

:mrgreen: :wink:

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 779 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 39  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.