Sada je: pon maj 05, 2025 10:49 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 816 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 41  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Kasiopejci i predrasude
PostPostano: uto mar 16, 2010 6:58 pm 
Član foruma

nat je napisao/la:
zato ti i postovi na bilo kojoj temi i na bilo kom forumu imaju atmosferu kukanja i naricanja-
ja,ja,ja,.....joj,joj,joj,.... ja,ja,ja,.... joj,joj,joj.......................................
samovaznost i sebezaljenje su lice i nalichje jedne iste pare
kako god okrenesh

Stvarno dreamer, postovi su ti ko meksicka serija :mrgreen:
Lepo ti je receno na onom forumu gde si prvo poceo da mesijanises:

Citat:
Ako si dosao da poducavas, prvo se potrudi da se to sto zelis da poducavas slaze sa principima ovog foruma. U protivnom, idi i pokreni svoj forum.

To isto vazi i na ovom forumu. Odakle ti uopste ideja da zelimo da citamo to sto pises. Znas, to sto ti mislis da nesto znas ne mora da odgovara realnosti.

Ovo je receno vec ko zna koliko puta ali to sto ti radis (i kolega Boris Turk) je kao da odes kod nepoznatog coveka u kucu i pocnes cekicem da mu razbijas plocice u kupatilu jer ti se ne svidja dezen.

S kojim pravom?

Vrh

PostPostano: uto mar 16, 2010 7:22 pm 
Član foruma

Sofija je napisao/la:
Aragorn je napisao/la:
Ni meni nije jasno na osnovu cega se moze doneti zakljucak da je ocigledno da kas. nisu ono za sta se predstavljaju? Na primer, ja bih mogao da kazem da je meni ocigledno da jesu to za sta se predstavljaju, i mislim da se to vidi kroz cele transkripte, sto naravno ne znaci da sam u pravu.

Imamo iste argumente iz kojih izvodimo suprotne zaključke.
Ne mislim da se kroz cijele transkripte vidi da su Kasiopejci to za što se predstavljaju (6D OPD, mi iz budućnosti) - baš suprotno, u transkriptima nisam našla niti jednu jedinu rečenicu, ideju ili misao do koje se ne bi moglo doći i najobičnijom spiritističkom seansom na Ouija ploči.

Ovako kako si napisala ispada da si prilicno sigurna u to. Ne bih rekao da nisi u pravu, ali zasto mislis da je to bas tako? Imas li iskustva sa tim, tj. jesi li ucestvovala u nekoj takvoj seansi? Bilo bi lepo cuti tvoja iskustva ako ih ima. Inace, kao sto ti je Java vec rekao, kasiopejci i jesu "najobicnija spiritisticka seansa na Ouija ploci". Mislim da se treba drzati principa da ako nesto zelimo da kritikujemo, trebali bi da malkice vise istrazimo o tome, jer ne moze se suvislo kritikovati nesto o cemu nemas dovoljno podataka. Ako bi se pridrzavala ovog principa, verovatno bi znala da su se kasiopejci pojavili na "vezi" tek posle vise godina i puno "spiritistickih seansi na ouji ploci" i raznoraznih entiteta. Bez ozbiljnijeg istrazivanja, svaka analiza i kritika ce biti najverovatnije samo odraz licnog "wishfulthinkinga" i samo-obmanjivanje. Tog principa se mozda ne moramo pridrzavati ukoliko pisemo na svojim sajtovima ili blogovima, ali kada je u pitanju ovaj forum tako nesto je neophodno.

Citat:
Možeš li mi, molim te ukazati na takvu ako sam ju propustila i arumentirati zašto misliš da je nemoguće da se radi o informacijama do kojih nije moguće doći i seansom prizivanja mrtvih ili od nekih 4D OPS/OPD entiteta?

Mislim da je uvek dobro pre nego sto postamo ono sto smo napisali, da jos jednom ili par puta procitamo i razmislimo o tome. Ljudi koji to ne rade, nego mehanicki pisu prvo sta im padne na pamet, ne mogu imati "objektivnije" misljenje nego po pravilu neko samo-obmanjivajuce koje ih ususkava u postojecu iluziju. Takva misljenja obicno i sluze kako bi se odrzala iluzija i prividna "harmonija" sa samim sobom. Ova interpretacija koju si ti napisala Sofija je prilicno jasan primer toga. Prvo, koliko shvatam tvoja interpretacija mojih reci u predhodim postovima je ta da ja "mislim" da je nemoguce dobiti takve informacije prizivanjem mrtvih ili 4D OPD/OPS entiteta. Ja to nisam nigde rekao, niti bih tako nesto napisao jer ne mislim tako, osim toga, nikada ne upotrebljavam misaoni koncept "nemoguce" u takvom kontekstu. Ovakva tvoja iskrivljena interpretacija govori dosta o tvojoj subjektivnosti, a ono sto dodatno govori u prilog tome jeste cinjenica da, sa jedne strane, postavljas tako sigurne tvrdjnje kako je ocigledno da kass nisu to za sta se predstavljaju, a sa druge strane na forum si postavila prevode tekstova tipa Duhovna škola uzdignuća - SSOA koji su dobijeni tzv "izravnim kanaliziranjem", kod koga je mogucnost manipulacije i korupcije neuporedivo veca nego kod "kanalisanja" preko Ouji ploce. Ne kazem da ti tekstovi nisu "dobri" nego pricam o subjektivnom i objektivnom pristupu. Vidim da u tom topicu spominjes citanje kroz "gnosticki filter", medjutim nesto se ne vidi da takodje i "gnosticko znanje" primenjujes u "realnom" zivotu jer u suprotnom bi vrlo lako uocila sta bi moglo biti "objektivnije" a sta "subjektivnije".

Sto se tice tvog pitanja, naravno da je moguce dobiti takve ili slicne informacije od "mrtvih" ili 4D OPPD/OPS entiteta, to se nikada ne zna. Isto kao sto je logicno da ce "mrtvi" imati puno manji "uvid" od onih sa 6D na primer. Ne moze se tacno znati da li neke informacije dolaze iz OPS ili OPD sfera, zato se i cela kass komunikacija naziva "kasiopejski eksperiment", upravo zbog toga sto je sve na "staklenim nogama" i sve iziskuje daljnje istrazivanje a ne samo gotove odgovore koji izlaze sa ploce. Za neke stvari je mozda moguce utvrditi sta stoji iza njih, a za neke nije. Sto se tice 4D OPS oni mog davati i "ispravne" informacije ali su uvek u sluzbi njihove "agende", i verovatno vise isprepletane lazima.

Vrh

PostPostano: uto mar 16, 2010 7:25 pm 
Član foruma

Boristurk,

svaki covjek je jedan Univerzum za sebe, tako da je tesko izraziti misljenje prema nechemu a da druga strana pravilno shvati kako je doslo do tog misljenja , razlicitim putevima idemo i prolazimo kroz specificna iskustva i neke stvari dodju kao posljedica unutarnjih procesa i netko bi trebao proci i nesto slicno, ne isto, samo slicno da bi se razumjeli i sa malo rijeci.
Drugo, kao individue razlicito dozivljavamo svijet, ja nisam sklona mentalnim analizima sadrzaja nego vise vibracijski osjecam stvari i ljude, kroz sebe tako mogu reci da KS u vibracijskom smislu mi ne leze kao ni sama Laura.
Ne kazem da je Laura zla zena ili slicno nego ta vibracijska nelagodnost me je podstakla i na neka logicna pitanja ..recimo nesto sto je Alf rekla je vrlo interesantno

"Što se kanaliziranja tiče: kanalizirati možemo svi - probaj i vidjet ćeš - samo nemoj smetnuti s uma da kad sam otvoriš vrata - to nosi sa sobom vrlo veliku odgovornost. Tu odgovornost vjerujem Laura osjeća na svojim "leđima".
U svakom slučaju to je njezin odabir - ako je njezin"

Kad se zena uputila u takvu misiju kanaliziranja , koja je njena svjesnost tada bila? koliko je ona bila se u stanju nositi sa uticajima raznim koja dolaze kad se vrata otvore ...tj koliko je bila zrela prepoznati sta je sta i razdvojiti zito od kukolja .
A kad se tocak pokrene onda je pitanje kad se on vrti nasim odabirom a kad tudjim. Za mene licno je bitno tko prenosi nesto, kako je dosao do toga i u kom pravcu je njegov zivot otisao nakon proucavanja tog sto objavljuje...to su sve spoljni pokazatelji onog unutarnjeg napredka.
Naravno ja imam svoje kriterije i nacin kako rasudjujem , svatko treba pronaci svoje i nije to lako , kad prodje neko vrijeme ponekad se smijemo nasoj naivnosti u proslosti iako je to u tom momentu bilo jako realno, sve je to dio puta .......
Jednoj osobi Astralna Projekcija moze nauditi jer nije u stanju shvatiti to sto je vidjela/dozivjela jos nema u sebi potencijala da prepozna elemente i simbole i da se nosi sa bicima koje moze da susretne u toj pustolovini..dok nekom drugom ne mora nista da se desi …tako i citanje materijala u kome je nesto tocno po subjektivnoj procjeni xx% moze naskoditi ako se zakaci sa sve lazno u njemu kao sto netkome drugome moze biti kao citanje bilo kakve druge fikcije koja moze biti istina a i ne mora, bez kacenja …s tim da oni koji nesto objavljuju rijetko misle o toj odgovornosti , naravno kao u i u farmaceutskoj industriji mozes se time ograditi sto ce napisati i listu kontraindikacija tako da na kraju price I dodje kao individualna odgovornost ako si progutao pilulu pa ti kasnije pozlilo.

I to sto ja vidim nelogicnosti u skriptama gledajuci osnovne principe zakona privlacnosti I zakona odgovornosti ili ih osjecam drugacije je takodje samo moj Put pa i moje misljenje treba uzeti kao takvo.

Vrh

PostPostano: uto mar 16, 2010 8:07 pm 
Moderator

Hvala Sophia što si mi pojasnila očiglednost koju je spomenula Sofija... :love9: ...... :love9:

Sophia je napisao/la:
Da li bi se Istina ikada predala nekome na takav nacin i nekome koji nije dovoljno svjestan niti duhovno probudjen da ima odgovornosti sta da radi sa Istinom, i sama Istina koliko god da je istina moze biti opasna u rukama nezrelih.

Boldovano dio me je naročito dojmio. Cjeli citirani dio tvog viđenja bi bilo korisno uzeti u razmatranje kod kanalisanih materijala ( bilo kojim putem a ne samo Ouija tablom ) a zašto ne i drugih djela o duhovnosti . U ovom slučaju ''Koliko je duhovno zreo onaj koji kanališe?...'' . Sa druge strane, jednako važno je pitanje: ''Ko čita i ko daje sud?'' Mislim da se ista logika može primjeniti i na onoga koji čita te njegove zaključke.

Takođe mislim da bih mogao ''okrenuti'' svu logiku tvog viđenja u suprotnom pravcu.( Molio bih da me razumjete. Šta da radim :? tako mi je sad...sad sam između....lekcija ''između polariteta'', crno-bijelo, toplo-hladno, mokro-suho ) E, baš neću ! Imam izbor, a to je tako lijepo u ovom relativnom svijetu...izbor što hoću a sad biram da neću :mrgreen: i eto me u jednoj od krajnosti.

Umjesto krajosti... svoju pažnju usmjeravam ka zaključku da je sve ovo iskazano za ovih nekoliko dana, kao i dotični materijali, za mene- relativno.

Jedino apsolutno se nalazi unutar svih vas kao i unutar mene...kao što reče Sophia, ide sa zrenjem... :love9:

:read: :love5: :love3:

Vrh

PostPostano: uto mar 16, 2010 8:15 pm 
Član foruma

Eto opet malo Alf :D
Draga S.
prvo: rekla sam ono o kanaliziranju iz vlastitiog iskustva - godinama primam poruke od izvora koji sam mogla sama imenovati - dakle, rečeno mi je točno ovako: ako trebaš ime sama ga odaberi - Ja/Mi možemo bito i ti iz budućnosti...

Tokom godina saznala sam puno o ratovima na Nebesima, usmjeravana sam kako da se nosim s napadima na sebe...

Jako malo ljudi zna ovo o meni, a meni je ta komunikacija pomagala - međutim zašto ti ovo sad pišem, zato što ti želim objasniti da kad sam pričala o odgovornosti mislila sam na onu da nikada nisam postavljala pitanja - Njima - kao baba gatara.
Dakle, nisam postavljala pitanja o budućnosti jer sam već tada znala da je ona promjenjljiva i da je važno znati ovo sada...

Već skoro godinu dana svojevoljno ne primam poruke - zašto? Zato što tako osjećam, zato što se "kalim" zato što ih vjerojatno primam na drugačiji način i više mi nije potrebno imati to zapisano.

S druge strane odgovornost kad se upustiš u sve to promijeni ti ciejli život. Ulazeći u taj "razgovor" pristaješ na sve napade koji ti slijede - a slijede obavezno i nikada nisu simpatični. No, vremenom ih naučiš primati, možda iz njih učiti, a svakako - prestaneš se bojati. Taj dio odgvornosti je vrlo važan jer uključuje osim tebe i cijelu tvoju obitelj...Ali neću sada o tome, to je jedna druga priča....

Drugo: draga Sofija - spominješ gnostiku itd...Godinama sam proučavala sve religije, gnostičke tekstove, prolazila razne tečajeve i svatko od njih me na koncu tražio da mu pristupim i postanem dio "grupe" koja je samim tim uvjetovana! - nikada na to nisam pristala. Zašto? Zato što sam željela biti i stati slobodna.

Što uopće znači biti slobodan?

Puno toga, jednim dijelom to znači da sve mogu čitati, sve slušati, sve mi se može sviđati ili ne sviđati - nikome ne odgovaram - nikoga ne varam kad promijenim mišljenje. A mišljenje mijenjam na način da idem dalje...to smatram slobodom.

Spominješ Lauru i jako mi je žao što ne možeš biti slobodna kad o njoj pričaš - jer da možeš nikada ne bi misleći na nju (ili druge koji nešto kanaliziraju, a nije ti leglo) koristila ovaj odabir riječi: "za mene je bitno tko prenosi nešto.."

Molim te pročitaj to što si napisala - jer u toj si rečenici jako puno rekla.

Vratit ću se na onu odgovornost koju sam spomenula u prijašnjem postu, a vezano za Lauru. Time što ne prihvaća ispitivati one koji daju informacije sve ono što netko zatraži ona dokazuje odgovornost!

Pojasnit ću ti, kad je jedna meni bliska osoba saznala da komuniciram s nečim što meni ponekad daje jasne i istinite naznake nečega u budućnosti - htjela je i tražila da pitam nešto za nju! Naravno da sam odbila, jer kao prvo radilo se o toliko svjetovno glupoj stvari, a drugo - nisam nikada niti za sebe nešto tako pitala. Jer kad mi je nešto rečeno - to nije bio odgovor - to je ono što sam dobila na poklon. I nikada to nisam koristila! Dakle, imam osjećaj da to ne čini niti Laura.

I glupo je što sad branim Lauru, a već sam rekla da imam svoje mišljenje o njima, međutim, potrebno je.
Kako ne shvaćate da nije važna Laura - Laura je samo instrument koji je u cijeloj ovoj "raspravi" iskorišten.

Ovo što se ovdje događa unatrag nekoliko stranica - atak je ne na različito mišljenje - već na vibracije. I upravo zbog toga neki ljudi "osjećaju" te "smetnje" - kao što ih ti osjećaš kod Cass..

Dakle, po tisućiti put - mi smo različiti - nismo Ljubav i Svjetlo, o ne....

A neki od učesnika ovog događanja su toliko jako vezani da bi baš mogli i kavu popiti u živo, ako to do sad već nisu učinili!

Sve više napisano - u dobroj je namjeri! Toliko dobroj da sam zaista prostrla pred vas popriličan dio svoje intime, ali jednostavno ne mogu čitati kako se stalno iznose optužbe na račun osobe koja nije ovdje!
I vraćam se na onu - velika je razlika iznositi mišljenje, postaviti pitanje, izraziti nedoumicu, a sasvim druga iznjeti dobro ukorijenjen stav! I sasvim treća - činiti to s vrlo jasnim namjerama.

Lijepi pozdrav svima Alf

Vrh

PostPostano: uto mar 16, 2010 8:20 pm 
Član foruma

Arbitrium Liberum je napisao/la:
nat je napisao/la:
zato ti i postovi na bilo kojoj temi i na bilo kom forumu imaju atmosferu kukanja i naricanja-
ja,ja,ja,.....joj,joj,joj,.... ja,ja,ja,.... joj,joj,joj.......................................
samovaznost i sebezaljenje su lice i nalichje jedne iste pare
kako god okrenesh

Stvarno dreamer, postovi su ti ko meksicka serija :mrgreen:
Lepo ti je receno na onom forumu gde si prvo poceo da mesijanises:

Citat:
Ako si dosao da poducavas, prvo se potrudi da se to sto zelis da poducavas slaze sa principima ovog foruma. U protivnom, idi i pokreni svoj forum.

To isto vazi i na ovom forumu. Odakle ti uopste ideja da zelimo da citamo to sto pises. Znas, to sto ti mislis da nesto znas ne mora da odgovara realnosti.

Ovo je receno vec ko zna koliko puta ali to sto ti radis (i kolega Boris Turk) je kao da odes kod nepoznatog coveka u kucu i pocnes cekicem da mu razbijas plocice u kupatilu jer ti se ne svidja dezen.

S kojim pravom?

Upravo tako.

Dreammer Nordijanac i Boristurk, mislim da niste shvatili ono sto su vam vec vise clanova, na razlicite nacine napisali. Zamolio bih vas da pre nego sto nastavite sa ucestvovanjem na ovom forumu, obavezno procitate sledece linkove:
viewtopic.php?f=7&t=815&start=0
viewtopic.php?f=7&t=731
viewtopic.php?f=7&t=20
viewtopic.php?f=5&t=419
viewtopic.php?f=2&t=2133
viewtopic.php?f=2&t=1478
http://www.galaksija.com/metafizika/new ... ivnost.htm
viewtopic.php?f=5&t=1834

Inace ne trazimo od clanova da obavezno procitaju sve te tekstove, ali u vasem slucaju to je uslov za daljnje ucestvovanje na forumu.

Vrh

PostPostano: uto mar 16, 2010 9:04 pm 
Član foruma

@alf

znači zato držiš telefonsku slušalicu na avataru.

Vrh

PostPostano: uto mar 16, 2010 9:55 pm 
Član foruma

Da, ta je fotka snimljena prije godinu dana - dok sam još komunicirala!

Alf :blob:

Vrh

PostPostano: uto mar 16, 2010 9:58 pm 
isključen/a

alf je napisao/la:
Da, ta je fotka snimljena prije godinu dana - dok sam još komunicirala!

Alf :blob:

Pa bas lepo to radis. Mislim stav i izraz lica. :mrgreen: :mrgreen:

Vrh

PostPostano: sri mar 17, 2010 12:13 am 
Početnik

Prijatni pozdrav svima!

@Aragorn - iako sam ovdje poćetnik na forumu, sa tvojom stavom prema meni ne slažem se ali ne zato, pošto mi treba puniti svoj ego, nego zato, jer znam, da pokušavaš da me manipuliraš odnosno staviš u neku tvoju predrasudu. I tvoj stav je subjektivan.

Napisao sam, da nisam ovdje da nekog ućim.

Ali pazi: ako kažem, da ovdje sam, da vas sve ućim? Bili bi ti i ostali, koji me kritikuju, sretni sa ovim stavom?

ako kažem - ne ovdje sam zato, da ućim samo sebe - bio bi STS u 3-D ...

vidiš što mi nadbacuješ? Nemaš to pravo da ćiniš. Ovdje nikog nisam napao ćelićem odnosno njegove kupaonice, to je laž. Moje naravno pravo je, da se zaštitim od ovakvih predrasuda.

To što citirate ovdje iz Css - izuzeto je izvan konteksta jer nikad ni ovdje ili tamo nisam ućio nekog ili barem ne više, nego i drugi autori. Baš i ovdje autori pišejo svoja vlastita i lićna iskustva&stavove&Tumaćenja - ne pišem to samo ja. Je tako?

Jasno sam naglasio - da imam iskustva, ali ona izuzeto zbog toga jer znam, da mogu da ih predajem netaćno ili pogrešno, ne nadmetujem ih na silo kome. Ali to ne znaći, da treba da ništa ne komentiram na postove. I to ne znaći, da moje stavove ne možem, da usporedjujem sa kojom od nauka samospoznaje. Mnogo sam ih naućio ili prakticirao. Sve to je relativno - kako i za koga.

Ja znam, što sam i što mi je cilj uopšte. Cilj mi je, da se ućim dok živim i da ismenjujem svoje izlaganje ili iskustva - koja pišejo ovdje i svi drugi.

Ako to nije sa normama ovog foruma, idem svoj put samospoznaje naprijed bez foruma.
Nije baš lijepo, da bilo ko potencovano gura bilo kog drugog u rupu polariteta, koju jako dobro opisiva autor OM - prvi link gore od Aragorna. (@Aragorn: hvala na linkom!) Jako dobar i skoncentriran tekst! (@Om) Napisao sam: da, vrlo dobro znam i sve to i ja i baš to manipulira ne samo mene, nego i one, koji me izazovu: kriteriji su univerzalni i za sve isti. Znam, da grešim - ali ko ovdje može praviti selekciju i kazati da njegovi stavovi su bez predrasuda a istovremenom sa ovakvim "wishefulthinking-metodom" predrasudjiva druge koji stoje njemu u viziru? Mislim, da u ovom stavu ide nešto krivo. Predrasude zarobljavaju tamo, baš tamo, dje najmanje si spreman da ih primetiš.

Prijatnu noć svima!
D.

Zadnja izmjena: Dreammer Nordijanac; sri mar 17, 2010 12:40 am; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: sri mar 17, 2010 12:40 am 
Član foruma

Arbitrium Liberum je napisao/la:
boristurk je napisao/la:
prasimix je napisao/la:
Htio bi se nadovezati ovdje na Sophiu, .....

jako zanimljiv post, zapravo oba dva....
Nesto tu ima, i to treba istjerat na vidjelo

Sophia, daj reci otvoreno sta mislis o opcenito cijelim transkriptima

Usput, i kako ti zvuci ovaj post od prasimixa?

Zanimljivo pitanje je ustvari zasto to tebe zanima? Zasto bi ti da znas Sofijino ili prasimixovo misljenje?

slusaj prijatelju
Sljedeci put kad budes htio ovako bezobrazno uletit niodkuda sa nekim svemocnim stavom ili pitanjem ja cu ti ostavit adresu, ili ti mozes svoju, kako ti je lakse. Pa da mi ga mozes direktno oci u oci iznijet. Usput cu ti pokazat na primjeru onu prakticnu stranu OPD-a, koju vjerojatno jos nisi iskusio.
Stovise, iz ovih tvojih odjednom masu postova je toliko ocito da je to zalosno zapravo, koju stranu jesi iskusio. Ili koja jesi, da budem precizniji

Inace, vidim da se priblizavas broju 1500 postova? Mozda ti stave naziv "moderator pripravnik" pored imena.

Vrh

PostPostano: sri mar 17, 2010 12:50 am 
Član foruma

Aragorn je napisao/la:
Dreammer Nordijanac i Boristurk, mislim da niste shvatili ono sto su vam vec vise clanova, na razlicite nacine napisali.

Ja sam ih pobrojao a barem isto toliko njih koji se slazu sa mnom. Sta cemo sa tim?

Inace, onu pripravnikovu usporedbu sa kucom, mogao si mu bar naznacit da je malo modificira, da nije ista kao tvoja. Ili je to uvjet za status, malo povladjivanja? I da ne uleta bas toliko ocito. Sva sreca da nisam pisao po jos tema, ostao bi bez ideja za demantije....

Vrh

PostPostano: sri mar 17, 2010 2:00 am 
Početnik

Kasni pozdrav svima!

@boristurk: izbaćit ću te van, kako su već mene i bolje ću se osijećati. Smetamo im, jer imamo svoje stavove: to je suština frke. Ego se brani i plaće, jer mislim, da i ja i ti hrabri smo, ali nikad nisam rekao: potpuni ......
Ja nisam ništa ovdje. Vijetar - koji nekima smeta.

Ali - našao sam jedan američki sajt o Css: hm ..... zanimljivo, što sve našli su oni tamo kad posmatraju Transkripte i metod izlaganja njih.

Znam: kritika i sumnja u Absolut nije dozvoljena, jer sam poćetnik na forumu i pun sam subjektivne samozablude ..... :mrgreen: A ovaj absolut ćesto ljudi podrazumijevaju kao vlastitu zemlju (da: ono kućicu koju sam ja narušio) i za sebe odnosno svoj vlastiti "wishefulthinking" koji ne podnese da se gleda u špigel ("mirror").

Puno mi je žao - ako neko da se vidi u ovoj paraleli.

Laku noć i mirno sanjanje!

PS: ego može da je najgori pogotovo u "wishefulsnovima" snovima, hehe
D.

Vrh

PostPostano: sri mar 17, 2010 3:21 am 
Član foruma

Dreammer Nordijanac i boristurk, ocigledno je da sustinski nemate volje da uvazite sugestije drugih ljudi, osim ukoliko se ne slazu sa vama. A cini se i da niste dovljno ozbiljno shvatili ono sto sam vam rekao u predhodnom postu. Iz toga se mozda moze zakljuciti da je vas bas briga i da vam nije uopste ni stalo da ucestvujete na ovom forumu, pa u tom smislu ne bi trebalo da se ljutite sto ste iskljuceni. Mislim da je najbolje da potrazite neko drugo mesto na netu, ili da napravite svoj forum gde cete moci da tapsete jedan drugog po ramenu, skupljate istomisljenike ili sta vec, koliko god zelite. Ne bih ulazio u neku daljnju "analizu" vaseg ponasanja ovde, to neka svako ko citao sve ovo proceni sam.

Vrh

PostPostano: sri mar 17, 2010 8:34 am 
Aragorn je napisao/la:
Dreammer Nordijanac i boristurk, ocigledno je da sustinski nemate volje da uvazite sugestije drugih ljudi, osim ukoliko se ne slazu sa vama. A cini se i da niste dovljno ozbiljno shvatili ono sto sam vam rekao u predhodnom postu. Iz toga se mozda moze zakljuciti da je vas bas briga i da vam nije uopste ni stalo da ucestvujete na ovom forumu, pa u tom smislu ne bi trebalo da se ljutite sto ste iskljuceni. Mislim da je najbolje da potrazite neko drugo mesto na netu, ili da napravite svoj forum gde cete moci da tapsete jedan drugog po ramenu, skupljate istomisljenike ili sta vec, koliko god zelite. Ne bih ulazio u neku daljnju "analizu" vaseg ponasanja ovde, to neka svako ko citao sve ovo proceni sam.

Moja podrška Aragorn za ovaj potez. =D>

Vrh

PostPostano: sri mar 17, 2010 10:25 am 
Član foruma

Java je napisao/la:
Kasiopski eperiment jeste najobičnija ''spiritistička seansa'' po metodi ali otkad se po metodi mjeri sadržaj?

Meni je upravo sadržaj sporan, i još mi nitko od sljedbenika Laurinog kulta nije naveo niti jednu jedinu rečenicu, ideju ili misao do koje se ne bi moglo doći i najobičnijom spiritističkom seansom, odnosno koja dokazuje da je izvor tih informacija 6D OPD!

Aragorn je to i priznao u postu 15-tak postova prije, pa zapravo ne vidim u čemu je problem.

A što se metode tiče, teško da bi se bića takvog nivoa svijesti i orijentacije koristila spiritizmom za kanaliziranje svojih poruka, a pogotovo da bi ih prenosili takvoj jednoj skupini koja ih obasipa OPS pitanjima.

Java je napisao/la:
Ispada da nas Kasiopejci lažu jer skrivaju svoj identitet - može biti da su ''mrtvi'' ili drugi entiteti ...

Zdravo za gotovo prihvaćaš da Laura stvarno, u svakoj seansi, komunicira s Kasiopejcima.
U značajnoj mjeri mislim da je komunicirala s elementalima iz zagrobnog života kojima su naravno poznate sve te činjenice a motiv za njihovo iznošenje im je možda hranjenje našom astralno-mentalnom energijom što bi potvrđivalo da su OPS, pa prema tome ne mogu niti biti 6D.

Dakle ne mislim da Kasiopejci skrivaju svoj identitet već da se možda netko lažno predstavlja kao oni. Čak je moguće da Laura možda nikada, niti u jednoj seansi, nije komunicirala sa 6D OPD bićima, ma kako ih mi nazivali, već sa 4D presretačima. No to ostavljam kao mogućnost a ne tvrdim da je tako.

Java je napisao/la:
Da li na toj liniji razmišljanja mogu da tvrdim da je Moravljevova ''Gnostika'' isto tako laž jer Kasiopejci upućuju na izučavanje tog djela ? Da li saznanje o Organskim Portalima koji nam Kasiopejci prenose znači da Gurđijefovo učenje o adamičnim i preadamičnim ljudima takođe pogrešno? Da nastavim dalje?

Ne trebaš ići dalje jer imaš elementarnih problema s logičkim zaključivanjem.
Ako te ja uputim na Moravljeva ili Gurdjieva, da li to znači da sam 6D OPD?
Dovoljno je 1% pogrešnih informacija pa da budeš dezinformiran ako ih nekritički prihvaćaš.

Ponavljam da nemam ništa protiv objavljivanja i čitanja transkripata, samo ukazujem na neke mogućnosti u vezi s time i potencijalne opasnosti koje bi iz toga proizašle.

Aragorn, u redu je kad moderator isključi forumaše koji miniraju osnovnu ideju i smisao foruma (to mu je i posao), ali mi je žao što si isključio ljude s čijim se mišljenjima ne slažeš. Na taj način će tvoj svjetonazor možda pobijediti, ali po koju cijenu? To nije put traženja istine već put ega. Ako me moj prijatelj uvjeri da sam u krivu, i ja to shvatim i prihvatim, onda sam i ja na dobitku, tj. oboje smo pobijedili - nema poraženog.

Vrh

PostPostano: sri mar 17, 2010 10:42 am 
Sofija je napisao/la:
Aragorn, u redu je kad moderator isključi forumaše koji miniraju osnovnu ideju i smisao foruma (to mu je i posao), ali mi je žao što si isključio ljude s čijim se mišljenjima ne slažeš. Na taj način će tvoj svjetonazor možda pobijediti, ali po koju cijenu? To nije put traženja istine već put ega. Ako me moj prijatelj uvjeri da sam u krivu, i ja to shvatim i prihvatim, onda sam i ja na dobitku, tj. oboje smo pobijedili - nema poraženog.

Ne želim se javljati kao Aragornov advokat, ali dvojica isključenih mislim da imaju elementarne probleme s komunikacijom. Od šuma u jednom trenutku nisam znao je li Dreammer Nordijanac ljudsko biće ili neki automat za generiranje (loše) word salad, a post u nastavku mislim da ne treba posebno elaborirati:

boristurk je napisao/la:
slusaj prijatelju
Sljedeci put kad budes htio ovako bezobrazno uletit niodkuda sa nekim svemocnim stavom ili pitanjem ja cu ti ostavit adresu, ili ti mozes svoju, kako ti je lakse. Pa da mi ga mozes direktno oci u oci iznijet. Usput cu ti pokazat na primjeru onu prakticnu stranu OPD-a, koju vjerojatno jos nisi iskusio.
Stovise, iz ovih tvojih odjednom masu postova je toliko ocito da je to zalosno zapravo, koju stranu jesi iskusio. Ili koja jesi, da budem precizniji

Inace, vidim da se priblizavas broju 1500 postova? Mozda ti stave naziv "moderator pripravnik" pored imena.

Vrh

PostPostano: sri mar 17, 2010 11:45 am 
isključen/a

Samo konstatujem:
Sofija:
Citat:
Ponavljam da nemam ništa protiv objavljivanja i čitanja transkripata, samo ukazujem na neke mogućnosti u vezi s time i potencijalne opasnosti koje bi iz toga proizašle.

Dali imaš nešto protiv, ili nemaš, ni kod koga ništa ne mjenja, osim kod tebe. Možeš dalje učiti ili ostati zablokirana. Ja ne određujem tvoj nivo, ti ga odredi.
Samo ukazujem, kažeš; je već stečeno mišljenje o nečemu i sa tim stečenim već želiš da utičeš na druge i na njihovo mišljenje.
Po koga da izađu potencijalne opasnosti? Odakle u opšte znaš da će opasnosti izaći, kada nisi prisustvovala Lurinim kanalisanim kontaktima, a i ako smatraš da to nije to, zašto ne pustiš druge da uče svoje ovozemaljske lekcije, ne utičući na zakon konfuzije ili slobodne volje.
Citat:
U značajnoj mjeri mislim da je komunicirala s elementalima iz zagrobnog života kojima su naravno poznate sve te činjenice a motiv za njihovo iznošenje im je možda hranjenje našom astralno-mentalnom energijom što bi potvrđivalo da su OPS, pa prema tome ne mogu niti biti 6D.

Odkud sada pa ovo; da čak misliš (što bi se reklo, već si opredjeljena) da su to elementali iz zagrobih života. Odakle ti to?
Citat:
Ako me moj prijatelj uvjeri da sam u krivu, i ja to shvatim i prihvatim, onda sam i ja na dobitku, tj. oboje smo pobijedili - nema poraženog.

Prema prijateljima se tako ne odnosi. Svojatanje prijateljstva je zemaljska manipulacija. Prvo treba biti sa sobom prijatelj, sa ostalim je onda lako - čak nema ni potrebe, jer smo/ste onda "braća" po izvoru. Zašto bi neko nekoga ubjeđivao u bilo što, pa ti imaš svoj životni put, a i svi mi imamo svoje, fala kreaciji da su svi različiti, jer samo tako imamo mogućnosti da idemo naprijed. Onda sam ja na dobitku! Dobitak i gubitak su kategorije zemaljskog sna, ovo je škola.
Za kraj bih stavio samo citat naših učitelja;
Ra: Ja sam Ra. Razmišljanje u terminima dobitaka i gubitaka vodi do zabluda. Koristeći svojstvo inteligencije treba razviti shvatanje da ni u jednoj kreaciji ne postoji gubitak. Postoje samo progresivni ciklusi iskustava koje entitet koristi.
Sve ostalo je na nama: Pozdrav

Vrh

PostPostano: sri mar 17, 2010 1:20 pm 
Član foruma

evo u prilog tematici jedan citat. c.w.leedbeater:

Bića koja prenose poruke

Što se tiče bića koja na seansi daju priopćenja ili zaposjedaju medija u transu i govore kroz njega, njih ima čitavo mnoštvo; skoro da ne postoji ni jedna vrsta stanovnika astralne razine koja nije zastupljena, iako, s obzirom na većinu poruka, sve govori protiv toga da one dolaze s nekog višeg stupnja. "Duh" koji se javlja, može biti upravo to za što se izdaje, ali najvjerojatnije to neće biti slučaj. Obični sudionik seanse nema mogućnosti razlikovati pravo od krivog, jer jedno takvo biće raspolaže u takvoj mjeri svim pomoćnim sredstvima astralne razine kako bi opsjenilo čovjeka na fizičkoj razini, da se ovaj ne može osloniti niti na bilo kakav očito uvjerljiv dokaz.

Ako se nekom sudioniku ukaže netko, tko se izdaje za njegovog preminulog brata, tada nije sigurno da je njegova izjava istinita. Ako mu priopći neku činjenicu, koja je poznata samo tom bratu i njemu, tada ga to ne može uvjeriti, budući da zna da se to "nešto" moglo lako pročitati iz njegove misaone svijesti ili okoline u astralnom svijetu. Ako biće ide još i dalje pa mu priopći nešto o njegovom bratu, o čemu čak ni on nije znao, ali mu je kasnije to moglo biti potvrđeno, također ne mora biti dokaz, jer je to moglo biti pročitano iz Akasha kronike, ili je ono što osoba pred sobom vidi samo sjena njegovog brata koja posjeduje njegovo pamćenje, bez da je u stvarnosti njegov brat.

Nipošto se ne smije poricati da su ponekad na takvim seansama prenesene važne poruke od strane bića, koja su u tom slučaju bila doista ona, za koja su se izdavala; ono, što se ovdje tvrdi je to, da je za prosječnog čovjeka koji prisustvuje seansi, nemoguće biti sigurnim da ga neće na ovaj ili neki drugi način
prevariti.

Postoji nekoliko slučajeva, kada su članovi već spomenute okultističke lože, koja je inicirala spiritistički pokret, dali putem medija čitav niz vrijednih učenja o vrlo zanimljivim predmetima; ali, to se bez iznimke događalo na privatnim seansama u obiteljskom krugu, a ne na javnim mjestima, gdje se za takvu predstavu morala kupiti ulaznica.

Vrh

PostPostano: sri mar 17, 2010 1:38 pm 
Moderator

Java je napisao/la:
Takođe mislim da bih mogao ''okrenuti'' svu logiku tvog viđenja u suprotnom pravcu.......

.....Umjesto krajosti... svoju pažnju usmjeravam ka zaključku da je sve ovo iskazano za ovih nekoliko dana, kao i dotični materijali, za mene- relativno.

Jedino apsolutno se nalazi unutar svih vas kao i unutar mene...kao što reče Sophia, ide sa zrenjem...

Sofija, hvala ti na odgovoru. Boldovana rečenica se odnosi na bilo čiji post na ovoj temi ne samo na Sophiin. Znači, odnosi se i na tvoj. Mogu sa istom ''okrenutom'' logikom (kakva god drugima izgledala) prići i gornjem postu južnog ili Aragornovom. Mogu birati bilo koju ''stranu'' u dikusiji. Taj izbor je opet relativan a kao lekcija me dovodi, možda (*), mali mravlji korak ka apsolutnom u meni. Mogu reći ''Sofija ti si u pravu'' (što jesi, iz jednog ugla ) i naći valjane logičke argumente za to. Mogu reći: '' Aragorne ti si u krivu'' ( što jeste, iz jednog ugla ) i naći valjane logičke argumente za to.

Umjesto opredjeljivanja pro i kontra radije bih krenuo ka saradnji, jednom zajedničkom iskrenom naporu čiji bi rezultat bio da jednom za uvijek raskrstimo sa ovim problemom u vezi Kasiopejaca i dotične Laure jer ovaj problem je odnio mnogo života (živosti) sa ovog foruma. Ako trebaju da frcaju varnice, pa neka bude. Ako treba da se iskaže ono što čuči, pa neka bude. Bolje sada nego sutra...sutra če biti teže. Žao mi je što je ovaj momak boristurk izbačen a Drimera nisam baš pratio osim u dva posta pa ne mogu za njega to reći, nisam ga upoznao. Prevagnulo je emotivno u njima a što se tiče boristurka, dio odgovornosti za njegovo isključenje pripisujem i sebi. Za odgovornost ostalih u diskusiji to ne mogu reći jer je pitanje odgovornosti individualno. Mislim da ćemo novim, neiskusnim, nezrelim članovima mnogo više pomoći ( biti OPD orjentisani ) ako budemo čisti u vezi Laure i Kasiopejaca. Ovakvih momaka i djevojaka će dolaziti sve više i imaće veće nedoumice a ne manje. Tako vidim....možda sam naivan ili što drugo ( kriva logika, projekcije, višful tinking, mentalni programi, itd ) ali tako vidim...

(*)- shvatio sam da nema siguranog puta otud ovo možda. Ako idem u sigurnost nigdje dospjeti neću jer prolazim kroz već viđeno i doživljeno...

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 816 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 41  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.