Sada je: sub maj 03, 2025 5:05 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 537 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 27  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: ned dec 04, 2005 6:54 pm 
Član foruma

Aster je napisao/la:
kaj se tiče pedeset vrsta reikia, pa ima i ko zna koliko vrsta joge, thai chia,borilačkih vještina koje su se vrlo brzo proširile po zapadu...... :?:

Opet ponavljam da je reiki energija samo jedna, ovo ostalo su različite škole.
Nema 50 vrsta reikia.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto dec 06, 2005 9:46 am 
Član foruma

Moze li mi netko nesto reci o pokretu Sukyo Mahikari. Inace oni lijece sa svjetloscu i govore da njihova svjetlost dolazi izravno od Boga odnosno iz 7 denziteta. Za Reiki kazu da je puno slabijeg inteziteta i ne preporucuje nikakve druge tehnike dok ste kod njih. Inace navodno je sve dozvoljen, mada su njihovi rituali dosta magijski. I navodno je sve besplatno.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto dec 06, 2005 3:02 pm 
Administrator

Bok, Zbunjena, dobrodošla...

Citat:
mada su njihovi rituali dosta magijski.

Neznam, nisam ništa čuo o tome, ali me ovaj dio nekako "odvraća" da ih upoznam. Ali, pogledat ću na netu što mogu naći, jer je ova moja percepcija jako puna predrasuda. Treba objektivno pogledati stvar. Ako zbilja ima rituala i "magije", onda to za mene nije pravi smjer. To znači da ima ograničenja, a to je OPS naboj ( kao i obožavanje "magije" ).

:wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto dec 06, 2005 5:03 pm 
Član foruma

Gledala sam na netu i vidim da su se i drugi ljudi jako razocarali. U svakom slucaju energija koju koriste je jaka. Ja nisam sad nista ni dobro ni lose imala od toga pa nemam neko odredjeno misljenje. Reiki im je nekako trn u oku. Vjerojatno zato sta im otima sljedbenika. Jos kazu da je prije vladalo doba vode i da je Reiki energija iz tog doba a da je sada doba vatre. Svi bogovi djeluju u nekom periodu i imaju jacu ili slabiju energiju a samo je jedan stvoritelj i ta njihova energija, zovu je svjetlost potice direktno od njega jer je Bog odlucio da se zemlja procisti. Mislim sve to lijepo zvuci ali ne svidja mi se paket u koji je to upakiran, nekakvi oltari, amuleti, molitve, zahvale i jos kad se uvodi pricaju na starom japanskom i onda se cijela prostorija ispuni energijom. Kako izbjeci takve ljude i kako prepoznati pravu istinu.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto dec 06, 2005 6:20 pm 
Administrator

Zbunjena, ponekad vuk obuče ovčje ruho... znaš već priču.

Zato i mnogi ljudi ovdje, prvo sve to "novo" profiltriraju kroz gnostički filter. Preporučam da pročitaš što više tekstova, o svemu ovome ovdje, imaš brdo dobrih postova, pa kad proučiš većinu, odmah će ti ovakve stvari biti potpuno jasne.

Ako što treba, slobodno pitaj.

Ako ima specifično područje koje želiš proučiti, imaš tu gore funkciju Pretraži ili Search, možeš upisati neki pojam, pa ti onda izlista sve postove u kojima se taj pojam pojavljuje i lakše je za naći.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto dec 06, 2005 8:52 pm 
Član foruma

Pa nije bas da nisam procitala tekstove koji su me zanimale. S vecinom stvari sam se vec susrela a neke eto sad saznajem. Upoznata sam i s knjigama Barbare Ann Brenan, Keith Sherwooda. A citala sam i o reikiju. Iskustvo s ovom "sektom" sam imala prije 3 godine. Mislim u pocetku to sve dobro zvuci i dobro se osjecas, jednostavno me je zivot odveo na neki drugi put pa tako nisam ni zaglibila. Bas sam ovih dana proucavala Vas forum pa sam cisto htjela vidjeti jel jos netko imao iskustva s njima i sta misli o tome. Inace jedino neugodno iskustvo sam imala kod nekog tipa. Navodno je iscjelitelj i drzi nekakve meditacije gdje radi sa svakakvim energijama i neke od tih energija su mi izazivale jaku mucninu. Rekli su mi da je to zbog ciscenja. Pa me zanima kakve su to mucnine. Inace sam jako osjetljiva na energije prostora i ljudi pa izbjegavam mjesta i ljude od kojih se osjecam nelagodno. Mozda i zato nemam previse losih iskustava.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri dec 07, 2005 4:26 am 
Član foruma

Zbunjena:
Kao prvo mijenjenj nick, osim ako IMAS NAMJERU bit zbunjena.
Ovako samo dajes povoda drugima da te takvom smatraju, prodaju ti jeftine price sta ti nimalo nece pomoc da razjasnis stvari.

Evo ukratko odgovora:
Taj pokret se u nicemu bitnom ne razlikuje od ostalih reiki verzija i pokreta. Zajednicki cilj svima je profit, uz istovremeno skupljanje sto veceg broja sljedbenika (tj. ovaca). Zanimljivo svaki od njih polaze pravo na Originalnu Bozansku Energiju (TM), zatim je patentiraju sto cini osnovu njihovog pokreta ili verzije reikia.

U SVAKOM od njih mozes pronaci magijske rituale (simbole, inicijacije, stupnjeve). Suvisno je reci da nemas pojma cije ti zapravo simbole-sigile punis, odnosno kome oni sluze. Sve je forma magije, zato koristi onu magiju koja odgovara tebi osobno.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri dec 07, 2005 2:57 pm 
Član foruma

Nego sta je s tim mucninama, i je li netko cuo za ta razlicita doba. Doba vode, vatre i tako dalje. I jos da ne trazim previse jel se pisalo na forumu o onim dobima zlatnih ljudi ili nesto slicno. Nisam trudna sigurno da preduhitrim neke odgovore.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri dec 07, 2005 3:04 pm 
Član foruma

zbunjena je napisao/la:
Nego sta je s tim mucninama, i je li netko cuo za ta razlicita doba. Doba vode, vatre i tako dalje. I jos da ne trazim previse jel se pisalo na forumu o onim dobima zlatnih ljudi ili nesto slicno. Nisam trudna sigurno da preduhitrim neke odgovore.

Ovako kako si rekla to lici na podjelu vremena kakvu su Maye napravile. Svako doba ce zavrsiti sa nekim elementom. Recimo na kraju proslog je bila voda (potop). Ovo ce zavrsiti sa vatrom.

Medutim ta razdoblja nisu zvali u bas tako. Vec recimo peto doba, cetvrto doba i sl.

Inave nisam siguran da mozda ne mislis na podjelu po Yugama kakvu su koristili u hinduizmu i tom kulturnom krugu.

Recimo Satya Yuga - "odlicna" yuga. KAli yuga u kojoj smo sad ocaj i sl.
Ima tu mnogo podjela. Recimo i kinezi imaju takva doba po svojih 5 elemenata.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri dec 07, 2005 9:00 pm 
Član foruma

zbunjena je napisao/la:

Kako god nazvali ta doba ili ere, izvori s raznih strana govore da smo na prijelazu iz jedne u drugu eru.
Ovaj period naziva se "peta vrata", a to je preijelaz iz tećeg u četvrti denzitet. Taj prijelaz nije neki određeni trenutak u kojem će masa ljudi proći ili neće proći ako ne dostignu određeni stupanj. Prije bi se reklo da je to jedan duži period, i da se prijelaz odvija individualno, bar za sada. Ima ljudi koji su već otvorili peta vrata i ispipavaju što se nalazi iza njih, istražuju mogućnosti tog "novog" denziteta, i nekih koji su već prošli.

Predlažem da pročitaš, ako još nisi, nešto o Nikoli Tesli i njegovim proročkim izjavama, u kojima on govori o nekim karakteristikama četvrte razine i nekim mogućnostima koje se otvaraju ljudima koji su tamo zavirili.
Svaka vrata imaju kvaku i ključ, pa tako i ova.

O denzitetima ili razinama ima na forumu prilično teksta, a o prijelazu i problemima u vezi s tim ima također.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri dec 07, 2005 9:20 pm 
Član foruma

zbunjena je napisao/la:

mučnine, glavobolje, zujanje u ušima, izmjena perioda nesanica s periodima povećane potrebe za snom, neobjašnjivi efekti kad se nalaziš u blizini električnih naprava (u tvojoj blizini pregori svaka žarulja, ili se upali sama od sebe, npr.), mogu biti popratni simptomi širenja svijesti i povećanja frekvencije tvog tijela, ili čišćenja koje je uvjet širenja svijesti..
Ali ne moraju. Točne odgovore na ta pitanja nećeš ovdje pronaći.

O toj sekti koju opisuješ nemam pojma, nikad čula.
S jedne strane, razumljivo je da kad se krene s nekom tehnikom, da nije dobro miješati stvari i istovremeno se baviti još nekom srodnom, jer se tako ne možeš posvetiti ničemu do kraja. Tako mogu razumjeti da ekipa taži da kad si kod njih, da ne ideš kod drugih. Kao kad si kod jednog zubara pa ideš istovremeno još kod jednog. Zubari to ne vole. Vole da se opredijeliš, da se zna tko je zaslužan što su tebi zubi u redu, i tko je kriv ako nešto nije dobro napravljeno pa treba ponovno poravljati.
Tako razmišljaju svi zanatlije. Kuhari, zidari, mehaničari, itd., ne vole da im se drugi majstori miješaju u posao, pogotovo ako je nedovršen. Pitam se zašto se visoki stupnjevi u gotovo svim tehnikama nazivaju "majstor"? :roll:
S druge strane, svako ograničavanje je - ograničavanje. Ne možeš ljude učiti kako da postanu slobodni ako ih ograničavaš.

Pozdrav !

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet dec 08, 2005 9:16 am 
Član foruma

[quote= Ovako kako si rekla to lici na podjelu vremena kakvu su Maye napravile. Svako doba ce zavrsiti sa nekim elementom. Recimo na kraju proslog je bila voda (potop). Ovo ce zavrsiti sa vatrom.

Inave nisam siguran da mozda ne mislis na podjelu po Yugama kakvu su koristili u hinduizmu i tom kulturnom krugu.

Recimo Satya Yuga - "odlicna" yuga. KAli yuga u kojoj smo sad ocaj i sl.
Ima tu mnogo podjela. Recimo i kinezi imaju takva doba po svojih 5 elemenata.[/quote]
To s vodom ocito je ta podjela o koje su Maye napravile a sta je s onom podjelom o zlatnom dobu i drugima jel netko pisao sta o tome

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet dec 08, 2005 11:23 am 
Član foruma

zbunjena je napisao/la:
To s vodom ocito je ta podjela o koje su Maye napravile a sta je s onom podjelom o zlatnom dobu i drugima jel netko pisao sta o tome

Pa Satya Yugu su zvali zlatnim dobom....
Kolko znam o slicnim stvarima se nije bas pricalo na forumu.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet dec 09, 2005 10:44 am 
Član foruma

Budući da se u mnogim tehnikama spominju duhovni vodiči zanimala bi me tocna definicija. Iz kojeg su oni denziteta? Stisla sam search ali nisam našla nikakav konkretan odgovor. I kako mogu znati je li vodič (pastir) dobre ili loše namjere?

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet dec 09, 2005 5:58 pm 
Administrator

Citat:
Budući da se u mnogim tehnikama spominju duhovni vodiči zanimala bi me tocna definicija. Iz kojeg su oni denziteta?

Na koje točno misliš?

Mogu biti od 3 - 6, u najvećem broju slučajeva. Ali, što ti znači njihov stupanj svijesti? Možda je bitnije ono što si spomenula: kakve su mu namjere. Da li je OPD ili OPS.

Probat ću objasniti što je "duhovni vodič" u temi Ostalo, Opisi pojmova... ili kako već...

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub dec 10, 2005 9:14 am 
Član foruma

Kuzim. Znaci oprez. Jer su mi vec pokusali kanalizirati svakakve vodice pa da znam s kim imam posla. Kako komunicirate sa svojim duhovnim vodičima? I kako znati da to nije vlastiti unutrašnji glas. Mozda nije tema za reiki ali mislim da se i u reikiju takodjer pojavljuju vodiči ili griješim.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub dec 10, 2005 10:58 pm 
Član foruma

U reikiju se pod duhovnim vodičima smatraju duhovna bića koja su OPD, pomažu i daju informacije. Možemo to samtrati i vlastitim unutarnjim glasom, onim dijelom sebe kojeg se naziva i šestim čulom. Ti nazivi su dosta zbunjujući, jer u raznm izvorima ih koriste različito. U reikiju se bića koja iscrpljuju i manipuliraju ljudima da bi se hranili njihovom negativnom energijom ne nazivaju duhovnim vodičima, nego nametnicima.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub dec 10, 2005 11:02 pm 
Član foruma

Zbunjena, preporučujem oprez u svakom slučaju. Obrati se nekom iskusnijem, ali u živo. Ovako ćeš tešo naučiti razlikovati što je što. Prije nego se upustiš u takva putovanja, nauči kako prepoznati i odstraniti nametnike.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub dec 10, 2005 11:14 pm 
Član foruma

A njih imam i previse. I nije se lako boriti s njima. Pogotovo kad dobro ne poznajes neprijatelja. Uostalom sta znaci iskusniji. Ne mora uvijek biti i pametniji. Za sada se jedino uzdam u svoju intuiciju. I kad bude pravo vrijeme znat cu. Za sada samo ispitujem teren. Hvala na savjetima.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub dec 10, 2005 11:31 pm 
Član foruma

Iskusniji znači da ima puno godina aktivne prakse a da još nije prolupao i da su preživjeli svi s kojima je radio, da ima puno svojih godina životnog iskustva, da ima iskustva u radu s duhovnim vodičima i ovim drugima šta se zaljepe. Iskusniji bi trebao biti pametniji od neiskusnijeg.
S ovima šta se boriš nije baš tako teško izaći na kraj, ako ..a ako ne, onda je stvarno bed.
Predlažem ti da potražiš stranicu Učenje Vatre. Tamo je dat opis simtoma koji ukazuju na napade i porijeklo, onako, općenito. Za detalje kako razlikovati pojedinačno što je u pitanju, probaj skužiti tehniku ogledalo i povezati konce. Najbolje kad sama dođeš do rješenja, ali za neke stvari ipak treba potražiti pomoć. Ovisi o čemu je riječ, i ovisi o tebi.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 537 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 27  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.